Nechali byste dítě samotné

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7.3.18 08:46

Ani omylem. Se spicim miminkem doma jsem byt odmitala opustit, i jen jit vybrat schranku. Manzel me povazoval za prehnane uzkostlivou. Pak se nam po prochazce venku s kocarkem stalo, ze se nejak zasekl zamek a neslo otevrit, cela akce se zamecnickou pohotovosti trvala dve hodiny. Manzel uznal, ze jsem mela pravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2472

@Evulina To jsem dala jen příklad, že bych nenechala dítě samotné doma ani v 6-ti letech, abych mohla na nakup. Dceři jsou dva roky. Psala jsem to už předtím. A doma bych ji nenechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Ani omylem. Se spicim miminkem doma jsem byt odmitala opustit, i jen jit vybrat schranku. Manzel me povazoval za prehnane uzkostlivou. Pak se nam po prochazce venku s kocarkem stalo, ze se nejak zasekl zamek a neslo otevrit, cela akce se zamecnickou pohotovosti trvala dve hodiny. Manzel uznal, ze jsem mela pravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
7.3.18 08:47
@lolink píše:
@Dory22 kazdy mame jiny pristup a jinou vychovu. To, co nedovoli me kamaradky svym detem, muj maly v pohode dela. V sesti letech bych dite samotne pul hodiny klidne nechala. Ale jak rikam, kazdy to mame jinak a nemusi se tu hned pod anonymy napadat, ze kdyz nechce vzit dite do kramu, tak to si mela rozmyslet driv, nez si je poridila. To teda zase prijde na hlavu mne.

Ono to je o míře úzkosti..v šesti letech už by se teda dle mého názoru dítě určité samostatnosti učit mělo a nemusí mít pořád mámu u zadku. A to je myšleno ne tak, že si „máma zjednoduší život“, to myslím tak, že to je dobré pro to dítě, aby bylo samostatnější a odvážnější. Šestiletou u nás na vesnici i pustím, aby šla třeba do Jednoty nakoupit nebo za kamarádem, o autech a jiných možných nebezpečenstvích je poučená myslím dost a chová se velmi rozumně podle mě. Vím, že kolem 4, 5 let to bylo ještě takové zbrklé kvítko, tak tam jsem ještě dávala větší pozor, ale v šesti letech pak už jakoby velmi „zmoudřela“. Dneska se to podle mě s tím ochranitelským instinktem někdy zas až moc přehání. Chápu to ale ve městě, tam je potřeba být většinou venku raději stále s rodičem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22783

No asi takhle, když byla dcerka takhle malá, asi dvakrát jsem něco takového podnikla. Ne teda nákup, ale lékárna a doktor (máme obojí hned u baráku). Vybavuju si, jak jsme šly od doktorky, malá s angínou, a lékárna měla zrovna polední pauzu. Takže když mi malá doma odpoledne usnula, rychle jsem vyběhla pro léky na recept, abych jí nemusela oblíkat a tahat s sebou v horečce. Ale nebyl to příjemný pocit, měla jsem strach, že se doma vzbudí, nikde nikdo… Ona by taky z postýlky sama nevylezla (snad - člověk nidky neví), ale když jsem si představila, jak by jí asi bylo, hnalo mě to domů. Takže nákup bych asi nedala, to bych stejně půlku věcí zapomněla :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221

Určitě nenechala!!!
Kdo vám zaručí, že se nevzbudí dřív?
Jak tohle vůbec může někoho napadnout… :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.3.18 08:48

To samy se muze stat s vytahem nebo Te venku srazi auto, vyvrknes si kotnik, zabouchnes si… nahoda je blbec. A to, ze se probudi driv, se muze stat raz dva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6534
7.3.18 08:48

Co když tě srazí auto? Co pak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4256
7.3.18 08:49

Ne nenechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
@Tableta píše:
Co když tě srazí auto? Co pak?

známá se zasekla ve výtahu když šla „jen“ do schránky… pak měla potahovačky po sociálce, ale nedivím se

• Citovat
  • Upravit
31278

@Dory22 no vidíš, a pro mě je třeba zase nepochopitelné, jak může být šestileťák tak nesamostatný, že se nevydrží chovat normálně (respektive má maminka hrůzu, že se chovat nebude), bez dozoru ani pět minut :nevim:
Jak říkám, každý to má nastaveno jinak.
Já třeba vedu syna k samostatnosti (dle někoho až příliš), ale já si za tím stojím…však za pět měsíců půjde do školy a já v jeho věku jezdila do školy sama tramvají přes celé město, dělala si svačiny a ještě občas vodila do školky mladší sestru (to byl teda asi druhej extrém, ale tak já se snažím jet někde mezi).
Prostě nechci mít doma bambulu, co se bude držet mojí sukně ještě v deseti letech.

EDIT: jo, reagovala jsem dřív, než jsem se dočetla, že ten šestiletý byl příklad a pak už jsi mluvila o své dvouleté ;)

Příspěvek upraven 07.03.18 v 09:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1167
7.3.18 08:58

Já teda asi budu podle většiny z těch nezodpovědných… Ale když syn usne po obědě, tak frčím místovat, chystat seno a futro, chystat topení a když je potřeba i rychle do obchodu. Samozřejmě co chvila kontroluju, jestli není už vzhůru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
7.3.18 08:58

Píšeš šalina, takže jsi z Brna? Tam je podle mě i rohlik.cz, kde můžeš platit hotově a jako žena na rodičáku máš i dopravu zdarma, aspoň to tak měli.

Dítě bych nenechala, moje brečí když se vzbudí a já jsem jen v jiné místnosti, vždycky se chudina tváří tak zoufale a ztraceně, to bych ji nemohla udělat. Navíc teda umí vylézt z postýlky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lolink
7.3.18 09:00

@Dory22 do nedavna jsem nemela zadne hlidani. A treba gynda je fakt blba :mrgreen:. Ted jsem nasla holku, co mi pohlida. Ale okolnosti me nuti ho hodne brzy nutit k samostatnosti. Tak uvidis, treba to v tech sesti budes videt jinak. :)

• Citovat
  • Upravit
2472
7.3.18 09:00

@Mar__tanka1983
Určitě. Taky chci dceru učit samostatnosti. Já k tomu byla taky vedena. V 7 letech jsme se přestěhovali do velkého města, kde jsem to neznala. Nastoupila do nové školy. A musela jsem se naučit cestu do školy pěšky (přes celé město). Svaciny jsem si taky dělala. A doma jsem musela litat jak hadr na podlahu.
A vůbec mi to neuškodilo.
To samé budu provozovat s dcerou.
Na to, že ji jsou čerstvě 2 roky tak ví, že si musí po sobě uklízet hračky. Když ji řeknu vem tamhle to a vyhod to do koše, tak jde a udělá to. Snažím se ji zapojit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí