Nechali byste dítě samotné

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Yorkmut
7.3.18 09:38
@Evulina píše:
No nezmiňuje, ale asi je myšleno, že je tu řešen primárně problém v období, kdy jsou maminy doma na mateřské s dětma a tátové jsou v práci, čili dopoledne, poledne a brzké odpoledne.

Pokud mam chlapa, ktery neni pracovne mimo, tak ve velkem meste neni problem nakoupit kdykoliv. I v noci.

• Citovat
  • Upravit
Yorkmut
7.3.18 09:39
@Doe_Jane píše:
nemáš dítě, neměla by ses k tomu ani vyjadřovat… nejhorší stres je pro to dítě když se vzbudí a maminka nikde

Naprosty souhlas. To neni stani ditete za zadkem. To je o vytvoreni pocitu bezpeci, abych mu do budoucna nemusela stat vecne za zadkem.

• Citovat
  • Upravit
2474
7.3.18 09:40

@ka2ka a když jde matka spát a ve spánku dostane infarkt, tak dítě jako co? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1295
7.3.18 09:40
@nestarejtese píše:
@Yorkmut partner je v práci do večera a to chceme být spolu :) takže jde tak maximálně nakoupit s námi a to už je lepší, ale večer už se mi většinou nikam. nechce :D

Tak to jeste nebude doma takova potravinova krize, kdyby byla, musela bys, i kdyz se ti nechce…clovek nekdy/casto musi delat veci, i kdyz se mu nechce…proste zivot

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
7.3.18 09:41

No já mám ted v pondělí nastoupit do práce, kluk má čerstvýcbh 9 let..
Samostatný je dost, ale nikdy nevíte, co se může stát. Neni to o tom, že člověk nevěří dítěti a nebo, že neni samostatné, ale prostě to, že člověk doma nebude a nepomůže..
Samozřejmě už musí, ale neni to tak jednoduché- ty myšlenky člověk bude mít pořád… Bude ráno sám odcházet- hodinu sám, což je v pohodě, ale možná se stane, že bude muset i půl dne zůstat sám, kdy manžel bude muset do práce a já taky..
Já mluvila se známou, a ta mi řekla, že by vůbec nenechala, že dokonce v jedné škole v Praze, musí rodiče vyzvedávat děti až do 3 třídy, že nepustí z družiny, aby šlo samo a nebo bylo samo doma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2474
7.3.18 09:43
@Yorkmut píše:
Naprosty souhlas. To neni stani ditete za zadkem. To je o vytvoreni pocitu bezpeci, abych mu do budoucna nemusela stat vecne za zadkem.

To mi nemusíte vysvětlovat, byť dítě nemám, mám dost prostudovanou vývojovou psychologii. Pouze jsem se vyjádřila k tomu, že některý ženský takhle prostě fungují, snad se tolik nestalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1167
7.3.18 09:44
@Evulina píše:
Máme taky statek, takže vím, o čem mluvíš. Když chce člověk něco taky venku udělat, seno, zahradu atd., tak holt buď si děti někde poblíž hrají, pomáhají, nebo když spí, tak jsou na dohled a doslech, ale nejde u nich stále sedět, než se vzbudí.

Jako v podstatě se pohybuju v blízkosti domu a co chvilku chodím poslouchat, jestli ještě spí. Nejsu schopná vybrat vysílačku :lol:, abych furt nemusela běhat ke dveřím. V červenci se narodí druhé, tak to už bez té vysílačky asi nedáme :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27652
@Bandii píše:
@ka2ka a když jde matka spát a ve spánku dostane infarkt, tak dítě jako co? :nevim:

tak bude mrtvá, ale neohrozí dítě vlastní tupostí a leností
ale neodpověděla jsi mi jak si to představuješ když by jsi ležela v tom komatu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2472

@nestarejtese
Určitě ti tady za to nechce nikdo nadávat, ale opravdu to za to nestojí. :)
I když neumí vylézt z postýlky. Nikdy opravdu nevíš co se může stát, protože náhoda je blbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
7.3.18 09:45
@Janasas píše:
No já mám ted v pondělí nastoupit do práce, kluk má čerstvýcbh 9 let..
Samostatný je dost, ale nikdy nevíte, co se může stát. Neni to o tom, že člověk nevěří dítěti a nebo, že neni samostatné, ale prostě to, že člověk doma nebude a nepomůže..
Samozřejmě už musí, ale neni to tak jednoduché- ty myšlenky člověk bude mít pořád… Bude ráno sám odcházet- hodinu sám, což je v pohodě, ale možná se stane, že bude muset i půl dne zůstat sám, kdy manžel bude muset do práce a já taky..
Já mluvila se známou, a ta mi řekla, že by vůbec nenechala, že dokonce v jedné škole v Praze, musí rodiče vyzvedávat děti až do 3 třídy, že nepustí z družiny, aby šlo samo a nebo bylo samo doma…

Tak pokud by měl být každý den delší čas sám, tak tam už bych to rozhodně na nějaké zařízení hlídání viděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27652
7.3.18 09:45
@Bandii píše:
To mi nemusíte vysvětlovat, byť dítě nemám, mám dost prostudovanou vývojovou psychologii. Pouze jsem se vyjádřila k tomu, že některý ženský takhle prostě fungují, snad se tolik nestalo.

no tak ještě tu psychologii trochu studuj :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
7.3.18 09:46
@Ivul87 píše:
Jako v podstatě se pohybuju v blízkosti domu a co chvilku chodím poslouchat, jestli ještě spí. Nejsu schopná vybrat vysílačku :lol:, abych furt nemusela běhat ke dveřím. V červenci se narodí druhé, tak to už bez té vysílačky asi nedáme :mrgreen:

Jo, vysílačka je dobrá :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880

@Evulina no vidiš a taky v okolí jsme za to co to hrotí, prootže běžně děti od 3 třídy jsou půl dne sami a ještě hlídají mladšího :)
Jinak jsem myslela nárazově- např. prázdniny jeden, dva a takové ty školní volna

Příspěvek upraven 07.03.18 v 09:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
@Bandii píše:
(Sama dítě tedy nemám, ale v okolí je mám.) Ženská sama s dvouletou prostě v době spánku nakoupit/vyvenčit psa jde. Trvá to tak půl, až třičtvrtě hodiny, s děckem by jí to trvalo věčnost :mrgreen: když se vzbudí, tak holt musí počkat, máma jí prostě hned nepřiskoči k zadku :nevim:. Na druhou stranu znám rodiče co by nenechali samotné jejich 8 leté dítě :roll:.

je vidět, že dítě nemáš ;)

• Citovat
  • Upravit
Yorkmut
7.3.18 09:47
@Bandii píše:

Ja nic nevyvsvetluju. Vyjadruji nazor, proc ted diteti stojim za zadkem. A taky jsem vyvojovou psychologii musela projit, ale hodnoceni nad tim, zda se ma ci nema stat za zadkem diteti, to bych si netroufla.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML