Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Doe_Jane píše:
nemáš dítě, neměla by ses k tomu ani vyjadřovat… nejhorší stres je pro to dítě když se vzbudí a maminka nikde
Naprosty souhlas. To neni stani ditete za zadkem. To je o vytvoreni pocitu bezpeci, abych mu do budoucna nemusela stat vecne za zadkem.
@ka2ka a když jde matka spát a ve spánku dostane infarkt, tak dítě jako co? ![]()
@nestarejtese píše:
@Yorkmut partner je v práci do večera a to chceme být spolutakže jde tak maximálně nakoupit s námi a to už je lepší, ale večer už se mi většinou nikam. nechce
Tak to jeste nebude doma takova potravinova krize, kdyby byla, musela bys, i kdyz se ti nechce…clovek nekdy/casto musi delat veci, i kdyz se mu nechce…proste zivot
No já mám ted v pondělí nastoupit do práce, kluk má čerstvýcbh 9 let..
Samostatný je dost, ale nikdy nevíte, co se může stát. Neni to o tom, že člověk nevěří dítěti a nebo, že neni samostatné, ale prostě to, že člověk doma nebude a nepomůže..
Samozřejmě už musí, ale neni to tak jednoduché- ty myšlenky člověk bude mít pořád… Bude ráno sám odcházet- hodinu sám, což je v pohodě, ale možná se stane, že bude muset i půl dne zůstat sám, kdy manžel bude muset do práce a já taky..
Já mluvila se známou, a ta mi řekla, že by vůbec nenechala, že dokonce v jedné škole v Praze, musí rodiče vyzvedávat děti až do 3 třídy, že nepustí z družiny, aby šlo samo a nebo bylo samo doma…
@Yorkmut píše:
Naprosty souhlas. To neni stani ditete za zadkem. To je o vytvoreni pocitu bezpeci, abych mu do budoucna nemusela stat vecne za zadkem.
To mi nemusíte vysvětlovat, byť dítě nemám, mám dost prostudovanou vývojovou psychologii. Pouze jsem se vyjádřila k tomu, že některý ženský takhle prostě fungují, snad se tolik nestalo.
@Evulina píše:
Máme taky statek, takže vím, o čem mluvíš. Když chce člověk něco taky venku udělat, seno, zahradu atd., tak holt buď si děti někde poblíž hrají, pomáhají, nebo když spí, tak jsou na dohled a doslech, ale nejde u nich stále sedět, než se vzbudí.
Jako v podstatě se pohybuju v blízkosti domu a co chvilku chodím poslouchat, jestli ještě spí. Nejsu schopná vybrat vysílačku
, abych furt nemusela běhat ke dveřím. V červenci se narodí druhé, tak to už bez té vysílačky asi nedáme ![]()
@Bandii píše:
@ka2ka a když jde matka spát a ve spánku dostane infarkt, tak dítě jako co?
tak bude mrtvá, ale neohrozí dítě vlastní tupostí a leností
ale neodpověděla jsi mi jak si to představuješ když by jsi ležela v tom komatu
@nestarejtese
Určitě ti tady za to nechce nikdo nadávat, ale opravdu to za to nestojí. ![]()
I když neumí vylézt z postýlky. Nikdy opravdu nevíš co se může stát, protože náhoda je blbec.
@Janasas píše:
No já mám ted v pondělí nastoupit do práce, kluk má čerstvýcbh 9 let..
Samostatný je dost, ale nikdy nevíte, co se může stát. Neni to o tom, že člověk nevěří dítěti a nebo, že neni samostatné, ale prostě to, že člověk doma nebude a nepomůže..
Samozřejmě už musí, ale neni to tak jednoduché- ty myšlenky člověk bude mít pořád… Bude ráno sám odcházet- hodinu sám, což je v pohodě, ale možná se stane, že bude muset i půl dne zůstat sám, kdy manžel bude muset do práce a já taky..
Já mluvila se známou, a ta mi řekla, že by vůbec nenechala, že dokonce v jedné škole v Praze, musí rodiče vyzvedávat děti až do 3 třídy, že nepustí z družiny, aby šlo samo a nebo bylo samo doma…
Tak pokud by měl být každý den delší čas sám, tak tam už bych to rozhodně na nějaké zařízení hlídání viděla.
@Bandii píše:
To mi nemusíte vysvětlovat, byť dítě nemám, mám dost prostudovanou vývojovou psychologii. Pouze jsem se vyjádřila k tomu, že některý ženský takhle prostě fungují, snad se tolik nestalo.
no tak ještě tu psychologii trochu studuj ![]()
@Ivul87 píše:
Jako v podstatě se pohybuju v blízkosti domu a co chvilku chodím poslouchat, jestli ještě spí. Nejsu schopná vybrat vysílačku, abych furt nemusela běhat ke dveřím. V červenci se narodí druhé, tak to už bez té vysílačky asi nedáme
Jo, vysílačka je dobrá ![]()
@Evulina no vidiš a taky v okolí jsme za to co to hrotí, prootže běžně děti od 3 třídy jsou půl dne sami a ještě hlídají mladšího ![]()
Jinak jsem myslela nárazově- např. prázdniny jeden, dva a takové ty školní volna
Příspěvek upraven 07.03.18 v 09:47
@Bandii píše:
(Sama dítě tedy nemám, ale v okolí je mám.) Ženská sama s dvouletou prostě v době spánku nakoupit/vyvenčit psa jde. Trvá to tak půl, až třičtvrtě hodiny, s děckem by jí to trvalo věčnostkdyž se vzbudí, tak holt musí počkat, máma jí prostě hned nepřiskoči k zadku
. Na druhou stranu znám rodiče co by nenechali samotné jejich 8 leté dítě
.
je vidět, že dítě nemáš ![]()
@Bandii píše:
Ja nic nevyvsvetluju. Vyjadruji nazor, proc ted diteti stojim za zadkem. A taky jsem vyvojovou psychologii musela projit, ale hodnoceni nad tim, zda se ma ci nema stat za zadkem diteti, to bych si netroufla.
Pokud mam chlapa, ktery neni pracovne mimo, tak ve velkem meste neni problem nakoupit kdykoliv. I v noci.