Nechali byste dítě samotné

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18304
7.3.18 09:28
@Mar__tanka1983 píše:
@Dory22 no vidíš, a pro mě je třeba zase nepochopitelné, jak může být šestileťák tak nesamostatný, že se nevydrží chovat normálně (respektive má maminka hrůzu, že se chovat nebude), bez dozoru ani pět minut :nevim:
Jak říkám, každý to má nastaveno jinak.
Já třeba vedu syna k samostatnosti (dle někoho až příliš), ale já si za tím stojím…však za pět měsíců půjde do školy a já v jeho věku jezdila do školy sama tramvají přes celé město, dělala si svačiny a ještě občas vodila do školky mladší sestru (to byl teda asi druhej extrém, ale tak já se snažím jet někde mezi).
Prostě nechci mít doma bambulu, co se bude držet mojí sukně ještě v deseti letech.

Tak nějak souzním s tímto názorem, i když teda dneska se pohybovat po Praze a jezdit tramvají je někdy o „ústa“ i pro dospělého..
Já můžu dát i srovnání ze školky. Starší dcera chodila (a mladší bude asi chodit pak taky) do lesní školky. Tam mají děti větší možnost projevit svou samostatnost, odvahu a kreativitu. Když vidím průvod dětí z klasické školky u nás ve vesnici, jak dojdou na dětské hřiště u když se chce dítě sklouznout, stojí a chrání ho před sjezdem rovnou dvě učitelky, jak při průvodu na sv. Martina, který jde kousíček vesnicí, musí jet společně s průvodem i policejní hlídka, tak to už mi s prominutím připadá fakt na hlavu..Děti z lesní školky občas vylezou na nějaký ten strom, průvod sv. Martina šel skrze les a stačila vzadu jedna a vpředu jedna průvodkyně atd..Zatím se nic vážného tam nestalo, děti mají pravidla a ty dodržují, přes ty nejede vlak. Je to i o důvěře v dítě, že to není jen hloupý jedinec, kterého musí všude dospělí vodit za ručičku a radit mu a peskovat ho. Moje dcera si myslím, že je poměrně samostatná a má zdravé sebevědomí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148609
7.3.18 09:28
@Bandii píše:
(Sama dítě tedy nemám, ale v okolí je mám.) Ženská sama s dvouletou prostě v době spánku nakoupit/vyvenčit psa jde. Trvá to tak půl, až třičtvrtě hodiny, s děckem by jí to trvalo věčnost :mrgreen: když se vzbudí, tak holt musí počkat, máma jí prostě hned nepřiskoči k zadku :nevim:. Na druhou stranu znám rodiče co by nenechali samotné jejich 8 leté dítě :roll:.

To bych radši šla i s děckem i kdyby mě to mělo trvat dvě věčnosti :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Yorkmut
7.3.18 09:29

Prehledla jsem, nebo se tu vubec nezminuje manzel/partner zakladatelky?

• Citovat
  • Upravit
18304
7.3.18 09:31
@Ivul87 píše:
Já teda asi budu podle většiny z těch nezodpovědných… Ale když syn usne po obědě, tak frčím místovat, chystat seno a futro, chystat topení a když je potřeba i rychle do obchodu. Samozřejmě co chvila kontroluju, jestli není už vzhůru.

Máme taky statek, takže vím, o čem mluvíš. Když chce člověk něco taky venku udělat, seno, zahradu atd., tak holt buď si děti někde poblíž hrají, pomáhají, nebo když spí, tak jsou na dohled a doslech, ale nejde u nich stále sedět, než se vzbudí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
677
7.3.18 09:32

Děkuju vám všem za odpovědi, hlavně za ty hezké co.se snaží poradit :kytka: :* zkusím ten rohlik.cz :) samozřejmě že mě taky napadlo, že by mě. mohlo srazit auto, ale zase si říkám že vím, že se z postýlky vylézt nesnaží a vždy spinka minimálně ty 2-3hodiny. Ale nelajznu si to, jen mě zajímalo jak to mají ostatni :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2472
7.3.18 09:32

@Mar__tanka1983 Tak samozřejmě, že doslova jako šroub ne. Ale každý den nádobí a třeba zamést podlahu a drobný nákup jako třeba pečivo. Obchod jsem měla po cestě domů ze školy.
Větší úklid se dělal vždy o víkendu. A nemyslím si, že by mi to uškodilo.
Postupem věku jsem toho doma dělala víc. A dostavala za to koruny.
Dcera taky když utiram prach, tak si vezme vlh. ubrousky a utira semnou, nebo kdyz myju nadobi vezme si židli a pomáhá. A baví ji to. Je to o přístupu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.3.18 09:33

Nikdy bych nenechala dítě doma samotné až tak do 6, 7 let. Může se stát úplně cokoliv, může v domě začít hořet, malá se může začít něčím dusit, prostě nikdy nevíš, co se stane. Zkus si nákup zařídit brzo ráno, než jde muž do práce, nebo večer, když přijde z práce, nebo si vzájemně třeba hlídejte s nějakou sousedkou, případně prostě vezmi malou s sebou (vím, je to náročné, taky se mi vždycky ten nákup s malým šíleně protáhl).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
7.3.18 09:33
@Mar__tanka1983 píše:
Tuhle na mě na FB vylezlo tohle a to se mi fakt líbí :D :
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
677
7.3.18 09:34

@Yorkmut partner je v práci do večera a to chceme být spolu :) takže jde tak maximálně nakoupit s námi a to už je lepší, ale večer už se mi většinou nikam. nechce :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
7.3.18 09:35
@Yorkmut píše:
Prehledla jsem, nebo se tu vubec nezminuje manzel/partner zakladatelky?

No nezmiňuje, ale asi je myšleno, že je tu řešen primárně problém v období, kdy jsou maminy doma na mateřské s dětma a tátové jsou v práci, čili dopoledne, poledne a brzké odpoledne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27653
7.3.18 09:35
@Bandii píše:
(Sama dítě tedy nemám, ale v okolí je mám.) Ženská sama s dvouletou prostě v době spánku nakoupit/vyvenčit psa jde. Trvá to tak půl, až třičtvrtě hodiny, s děckem by jí to trvalo věčnost :mrgreen: když se vzbudí, tak holt musí počkat, máma jí prostě hned nepřiskoči k zadku :nevim:. Na druhou stranu znám rodiče co by nenechali samotné jejich 8 leté dítě :roll:.

ty jsi opravdu hloupatá, hele představ si situaci, jsi samoživitelka bez partnera, jdeš do krámu přejede tě auto ty skončíš v komatu nebo mrtvá a dítě jako co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Yorkmut
7.3.18 09:36
@nestarejtese píše:
@Yorkmut partner je v práci do večera a to chceme být spolu :) takže jde tak maximálně nakoupit s námi a to už je lepší, ale večer už se mi většinou nikam. nechce :D

Pak je to o prioritach. Bud obetuju jeden vecer, nebo budeme hladovet anebo riskovat. Promin, ale duvod, ze chcete byt spolu, to mi hlava nebere. Ze by ses radeji vystavila riziku kvuli hodine vecer.

• Citovat
  • Upravit
1295
7.3.18 09:36

Holky, jak pisete o tech starsich, ze date jidlo/dobrotu pusite tv a jdete…mozna by bylo lepsi je tu tv bez jidlo/piti…zvetsujete zbytecne riziko, ze jim neco zaskoci a zacnou se dusit a co potom oni sami, i kdyz jsou vetsi a rozumni…

Malinke dite bych doma nenechala, srazi te nekde auto, skoncis v bezvedomi a dite doma samo, nikdo nic nebude vedet…je to velke riskovani…nebo preleze blbe postylku, poprve, spadne,… mali jsou vynalezavi…abys pak to jidlo, nebo treba plenky mela jeste komu dat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
7.3.18 09:37
@Bandii píše:

nemáš dítě, neměla by ses k tomu ani vyjadřovat… nejhorší stres je pro to dítě když se vzbudí a maminka nikde

• Citovat
  • Upravit
18304
7.3.18 09:37

Jinak dcera to, že jí vyšlu na nákup tady ve vsi do krámu miluje, cítí se důležitě a navíc jí dovolím malou sladkůstku si tam vybrat, takže jí to zatím baví. Na druhou stranu, když má den, kdy odmítá bez doprovodu opustit dům a jít i k sousedům ke kamarádovi, tak jde někdo s ní, nehrotíme to..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí