Nechápu matčino chování

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6509
30.7.17 23:50

Já to nemyslím zle :kytka: :kytka: Ale máš sama dost starostí, neřeš maminku. Chápu dobře, že chceš psychologicky rozebrat ji, ne sebe? S mou mámou se nikdy nehádáme, máme často velmi odlišné názory, nikdy jí neodporuji :lol:, vyslechnu a jedu svůj život. Mám ji moc ráda. :srdce: Nedokáži si přestavit spolu bydlet.

@Izumi Miyako píše:
Odstěhovat se nemůžu, nemám na to peníze. Hodně malá mateřská. A z azyláků mám naprostou panickou hrůzu. A navíc mi rodiče speciálně udělali pokoj. Takže bych se cítila provinila, kdybych se sebrala a prostě se odstěhovala, zatím co se tu táta ve svém věku dřel s úplně novou podlahou. Navíc matka hodně malé kupuje. No prostě, bych se cítila celkově vůči nim nevděčně. A otec dítěte vzal v těhotenství roha a byl podán návrh k soudu. Navíc bojuji s depresí z toho všeho i z péče o malou. Takže je lepší, když se mnou někdo je než být úplně celé dny sama, a pak bych třeba mohla malé nějak ublížit. Takhle je tu se mnou táta.

Jinak rady odstěhovat je přesně to, co jsem nechtěla slyšet. Já jsem chtěla psychologický rozbor ne, ať si sbalím kufry. Vím, že to sice vypadá jako jednoduché řešení, ale podstatě se tím jenom zamete problém pod kobereček nic víc. Nic to nevyřeší. Já matku budu dál nechápat, nadávat na ní a marně se ptát, proč. Do toho bych žila úplně sama naprosto vyčerpaná a bezradná s dítětem.

@elen-ka Tak to vyhýbání určitě. Máma nemá jinak žádné koníčky, zájmy, prostě nic, co mají ostatní.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
30.7.17 23:58

@Izumi Miyako Hele, mně je tě na jednu stranu líto, protože je víceméně jasné, že z toho prostředí, ve kterém jsi vyrostla, sis nemohla odnést žádný rozumný vzorec do života. Na druhou stranu si spoustu věcí děláš sama. Přestaň furt všechno a všechny tak analyzovat! Sama vidíš, že to je k ničemu, otce dcery ses taky do nekonečna snažila pochopit a rozebírat jeho pohnutky s jinýma chlapama a jak to dopadlo… Teď zase matka, která je prostě mešuge a na důvodu zas tak moc nezáleží, protože se ve svém věku už těžko zásadněji změní. Tak ji prostě vypusť :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
946
31.7.17 00:01

@Enmamma Münchhausenův syndrom by na ní i seděl, ale nikdy s tím nešla k doktorovi. Nijak se její chování neřešilo.

@Magdaleeena Tak nějak. No, u mě je podezření na aspergera nebo na nějakou takovou poruchu, ale zatím jsem nenašla schopného doktora. No lidem, jak lze i tady vidět občas připadám jako malá holka, ale já prostě mám problémy s pochopením mezilidských vztahů a bez určitých vzorců nemůžu být. V těhotenství mě kvůli tomu poslali na genetiku a kvůli dalším věcem, co mám v anamnéze. Tak jako tak, mi celý život dělá velké problémy pochopit a fungovat. A starosti mě i rodičům dělá nespavost malé. Včera jsem už z toho brečela, že malá furt nespí a nespí. A málem jsem spadla i s ní v náručí. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
31.7.17 00:06

Je mi Tě moc líto :oops: Zkus z toho prostředí co nejvíce vypadnout.. vezmi kočárek a jdi ven, foť si hezký, co cestou potkáš, nějaký příjemný písničky do uší.. A HLAVNĚ TO VŠE ŘÍKEJ SVÉMU LÉKAŘI PLUS SI HLÍDEJ UŽÍVÁNÍ LÉKU…

@Izumi Miyako
@Izumi Miyako píše:
@Enmamma Münchhausenův syndrom by na ní i seděl, ale nikdy s tím nešla k doktorovi. Nijak se její chování neřešilo.@Magdaleeena Tak nějak. No, u mě je podezření na aspergera nebo na nějakou takovou poruchu, ale zatím jsem nenašla schopného doktora. No lidem, jak lze i tady vidět občas připadám jako malá holka, ale já prostě mám problémy s pochopením mezilidských vztahů a bez určitých vzorců nemůžu být. V těhotenství mě kvůli tomu poslali na genetiku a kvůli dalším věcem, co mám v anamnéze. Tak jako tak, mi celý život dělá velké problémy pochopit a fungovat. A starosti mě i rodičům dělá nespavost malé. Včera jsem už z toho brečela, že malá furt nespí a nespí. A málem jsem spadla i s ní v náručí. :oops:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
31.7.17 00:09
@Izumi Miyako píše:
@Enmamma Münchhausenův syndrom by na ní i seděl, ale nikdy s tím nešla k doktorovi. Nijak se její chování neřešilo.@Magdaleeena Tak nějak. No, u mě je podezření na aspergera nebo na nějakou takovou poruchu, ale zatím jsem nenašla schopného doktora. No lidem, jak lze i tady vidět občas připadám jako malá holka, ale já prostě mám problémy s pochopením mezilidských vztahů a bez určitých vzorců nemůžu být. V těhotenství mě kvůli tomu poslali na genetiku a kvůli dalším věcem, co mám v anamnéze. Tak jako tak, mi celý život dělá velké problémy pochopit a fungovat. A starosti mě i rodičům dělá nespavost malé. Včera jsem už z toho brečela, že malá furt nespí a nespí. A málem jsem spadla i s ní v náručí. :oops:

Pokud ty máš Aspergera a matka Münchhausenův syndrom, tak je to pro dítě těžký nápor na psychiku a věřím, že nemůže spát. Vyrůstat v takovémto prostředí je závdavek u dítěte na rozvoj poruchy osobnosti a neurotického chování. Pokud dítěti nezajistíš zdravé prostředí, očekávej velké problémy. Ono je pohodlné zůstat v péči rodičů, rozumného na tom však není nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1240
31.7.17 00:12

@Izumi Miyako pokud sama píšeš že se léčíš s depresemi, mohla bys malé něco udělat A pokud ses už dříve nějak zhroutila, třeba se pokusila si sáhnout na život nebo proběhlo nějaké sebepoškozování nebo sebedestruktivní chování, tak tvoje máma má nejspíš prostě extrémní strach o svoji vnučku… pokud jsou k tomu reálné důvody, tak bych jí to nezazlívala a třeba se jí snažila pomoct a ulehčit. Co třeba místo ní uklízet, vařit když ona k tomu není. Ona podle mě má pocit že se pro tvou dcerku obětuje, ano z vlastní vůle, ale na základě nějakých logicky vyplývajících důvodů a stěžuje si nejspíš protože má pocit že se jí nedostává ocenění. Poděkuj ji někdy.
Nezměníš ji, někdo prostě je altruista, ale zároveň vyžaduje neustálé ocenění jeho sebeobětování kvůli vlastnímu egu. To má moje máma, dost často ji absolutně nechápu, div by se nesedřela z kůže pro rodinu, ale zároveň velmi často si stěžuje že je chudák a jak se jí nedostane ocenění její „oběti“, nedejbože se dostaví kritika, tak je zle…
Musíš ji prostě přijmout taková jaká je a upřímně být ráda za to co všechno dělá i když vůbec nemusí a tebe to kolikrát štve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
31.7.17 00:23
@Izumi Miyako píše:

pokud by Munch, syndrom skutečně měla, naopak by neustále obíhala doktory a nechávala se složitě vyšetřovat a hospitalizovat. To je přímo podstata onoho syndromu. Za každou cenu kontakt se zdravotníky a hospitalizace.

Ale nějakou psych. diagnosu možná má a vy se vezete možná taky.

Neumím příliš poradit, možná dobrého psychologa, rodinnou terapii, nicméně trochu mi připadá že tak nějak přebíráte matčin model včetně onoho, " nejde to, protože…"…takže psychologa a náročné, bolestné vrtání se v tom, nebude to snadné

:nevim:

musíte nějak začít za sebe, včetně ukončení modelu " nejde to, protože"…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
946
31.7.17 00:26

@Magdaleeena Ven pokud možno chodím, alespoň si nakoupit. Teď jsem musela být doma, protože čekám na novej mrazák a oni furt s ním nejedou :roll: Navzdory všemu se malá alespoň dobře vyvíjí. Taky slíbil dlouholetý kamarád, že by se zastavil. Což by bylo fajn. Nemám žádnou kamarádku, se kterou bych si mohla popovídat jaksi i v reálu.
A ke všemu, pak z toho všeho nespavostí trpí i maminka :oops:

@Enmamma Čistě pro zajímavost, až se malé něco stane, třeba kvůli tomu, že zkolabuji a budu třeba v bezvědomí, taky budeš tvrdit, cosi o pohodlnosti? Navíc mi tu bylo předtím doporučováno, ať nejsem sama. Abych si odpočinula a o malou se alespoň na chvilku postaral někdo jinej. Vím, že dítě je údajně jako barometr, ale moc si nedokážu představit jak to všechno vnímá takhle malá. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.7.17 00:27

Za mě je řešení asi jen to prostě k sobě mámu pouštět co nejméně. V noci se zamykat, nevidím důvod proč by mi měl někdo v noci chodit do pokoje nebo očumovat kojení. Přes den když si tak na všechno stěžuje prostě sebrat kočár a tradá na celé odpoledne pryč. A prostě nedat jí prostor, aby ti malou pořád tahala a pak si stěžovala. A ještě bych udělala to, že jak si stěžuje, že nemá čas se ani najíst tak bych jí před odchodem ven nachystala jídlo se slovy mami, oběd máš na stole tak se najez, my jdeme ven ať si odpočineš. Upřímně, tohle bych nedala. Ale zase chápu, když nejsou finance je to těžké. Neuvažuješ o tom najít si nového partnera?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
31.7.17 00:28
@Borrealis píše:
pokud by Munch, syndrom skutečně měla, naopak by neustále obíhala doktory a nechávala se složitě vyšetřovat a hospitalizovat. To je přímo podstata onoho syndromu. Za každou cenu kontakt se zdravotníky a hospitalizace.

Ale nějakou psych. diagnosu možná má a vy se vezete možná taky.

Neumím příliš poradit, možná dobrého psychologa, rodinnou terapii, nicméně trochu mi připadá že tak nějak přebíráte matčin model včetně onoho, " nejde to, protože…"…takže psychologa a náročné, bolestné vrtání se v tom, nebude to snadné

:nevim:
musíte nějak začít za sebe, včetně ukončení modelu " nejde to, protože"…

S tím psychologem souhlasím. Ani matka, ani zakladatelka diskuze nejsou psychicky zdravé. Je to třeba řešit už kvůli dítěti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
31.7.17 00:32
@Izumi Miyako píše:
@Magdaleeena Ven pokud možno chodím, alespoň si nakoupit. Teď jsem musela být doma, protože čekám na novej mrazák a oni furt s ním nejedou :roll: Navzdory všemu se malá alespoň dobře vyvíjí. Taky slíbil dlouholetý kamarád, že by se zastavil. Což by bylo fajn. Nemám žádnou kamarádku, se kterou bych si mohla popovídat jaksi i v reálu.
A ke všemu, pak z toho všeho nespavostí trpí i maminka :oops:@Enmamma Čistě pro zajímavost, až se malé něco stane, třeba kvůli tomu, že zkolabuji a budu třeba v bezvědomí, taky budeš tvrdit, cosi o pohodlnosti? Navíc mi tu bylo předtím doporučováno, ať nejsem sama. Abych si odpočinula a o malou se alespoň na chvilku postaral někdo jinej. Vím, že dítě je údajně jako barometr, ale moc si nedokážu představit jak to všechno vnímá takhle malá. :think:

A myslíš, že takové chování, jaké u matky popisuješ, dítěti prospívá? Copak matka je jediný člověk na světě, který ti může být společníkem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
946
31.7.17 00:35
@LimitedEdition píše:
Neuvažuješ o tom najít si nového partnera?

Není na hledání někoho nového moc brzo? Navíc měla bych upřímně šanci někoho si najít a udržet si ho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
31.7.17 00:35

@Izumi Miyako no uf, nejvic je mi asi lito te male, musi byt silene v tomto vyrustat. Nicmene bych velice rada slysela i verzi tve matky, mozna by to mnohe vysvetlilo. Mas velmi nezraly a zvlastni projev, kolik je ti let? Nicmene pokud beres leky a sama jsi uz nekolikrat zminila moznost, ze se male neco muze stat, tak se tve matce nedivim, ze vnucku takto „strezi“. Ono pokud mas psych problemy a v minulosti se neco uz stalo, neni se cemu divit. Nicmene moje jedina rada je psycholog, predevsim pro tebe. Prijde mi, ze na tom nejsi dobre predevsim ty. A pokusit se najit kamaradku, to ze nikoho nemas taky neni dobre/zdrave/normalni. Na terapii nekam chodis?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
31.7.17 00:41

@Enmamma

Munch. by proxy je něco zcela jiného. ;)

zde se „jen“ patologie z předešlé generace přenáší na tu další…a na další…důvodem může být i genetika, i odkoukané vzorce chování nebo obojí, nejspíše obojí

nikdo nemusí být „hlavní viník“…prostě nějak to je a bude těžké a bolestné to rozmotat
a ani se to nemusí povést, nebo ne ke spokojenosti všech stran

dcera nespokojena s matkou, matka s dcerou a sama se sebou
každá má kus své pravdy a nikdo pravdu absolutní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
946
31.7.17 00:47

@saadet Přesto se snažím o malou, co nejlépe postarat a neustále ji dokazovat, že ji mám ráda, i když je to kolikrát pro mě dost těžké. Pusinkuji ji, hladím ji, chovám… no však to znáš. Kolik mi je? No jsem 89. ročník. Najít si kamarádku se mi nějak nedaří celé roky. Vždycky mi to pak nějak vybuchne. Občas mi zavolá jedna paní, ale ten reálný kontakt chybí. Nabídla se, že by i po telefonu s mámou promluvila. Máma nechtěla. A máma neumí vůbec s počítačem. No, slyšet její verzi lze jedině k nám přijet…
Terapii mi nikdo zatím nedoporučil ani mě nikdo na ní neposlal. :oops:

Btw. O té nezralosti jsem slyšela mnohokrát, ale co je na mém projevu vlastně zvláštního? :think:

@Borrealis Když jsme u té patologie, tak matčina rodina je hodně patologická. Já jsem se celkem nedávno dozvěděla, že mám dva strejdy. Z toho jeden seděl za vraždu. Její otec si vzal vlastní tchýni. Takže jsou tam jaksi ty vztahy poněkud velice zvláštní a složité…

Příspěvek upraven 31.07.17 v 00:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová