Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
A přezouváte se taky do auta? Aby nebylo na podlaze náhodou nějaký smítko, stejně jako doma, když je to tak stejný…
Náš malej v autě občas jí, za klid při jízdě mi to stojí, takže sem tam nějakej drobek v autě je, bonbony nejí, papíry v autě taky nejsou… a když jedu třeba 30 min a v půlce si malej vzpomene že má hlad, tak už se vidim jak zastavim, vyndám ho z auta, posadim někam ke stolu-docela vtipný, kde u silnic zastavit u stolu
, aby náhodou nenadrobil, počkám až se nají, a pak jedem dál…
zastavim, dám mu něco do ruky, a frčim dál, já spokojená že je klídek a malej že má jídlo
@maritimka píše:
Zastávám názor - když se chce, jde všechno.
Takže, když jsem s dítětem doma sama a chci udělat něco, co s ním nejde (třeba uklidit auto), tak ho dám na hlídání (chůva, sousedka, kamarádka, babičky, dětský koutek v nákupáku - vždy se někdo najde i pro novorozence).
Ale o to jde, jestli vy, které máte dobrovolně bordel v autě, s tím chcete něco dělat. Někdo bere auto jen jako přepravní věc, nikoho „cizího“ v něm nevozí a nebo, když vozí, vymluví se na děti a je mu vlastně jedno, že jezdí v chlívku. Někdo si čas na úklid auta najde i obden, když v něm vozí něco nebo někoho, kdo to auto zahnojí.
A někdo si raději na chvilku zastaví, dítě a sebe nakrmí mimo auto a pak pokračuje dál.Svět je krásně rozmanitý
PS. Mám názor stejný jako **** (nevím, kdo to sem psal) - jak máte uklizeno v autě, tak máte doma. V autě trávíte čas a i kdyby jste tam byli hodinu měsíčně, stejně tento čas dobrovolně strávíte na hnojárně? Tu a tam drobek ještě OK, ale zbytky jídla, ovoce, bonbony? Velebnosti, sorry, ale chce se mi
předpokládám že nebydlíte na samotě a nejezdíte několikrát denně s více než jedním děckem…mmch by ma zajímalo co kočárek tam taky dítě nesmí nic jíst? přijde mi to obdobné ![]()
Ano. Deti v aute jedí. I my nekdy v aute jime. Treba letos, pri ceste 1500km na dovolenou. Pri lijaku v nemecku, rakousku a cistote jejich odpocivadel raději vycistim auto nez jist tam..
V aute nemam extra svincik, ale nemam tam extra vypiglovano. Je to jen auto, proboha. Neuznavm zadny extrem. Ani absolutni zakaz jidla ani totalni bugr s vymluvou na deti.
@KriJona tak sem zvědavá, kolik z nás je stejné prasátko jak já ![]()
Auto je spotřební zboží, jak říká můj chlap, takže naše auto není nic luxusního ani reprezentativního - drobečky z jídla, sem tam flíček od pití, i nějaký ten pohozený obal od něčeho se sem tam najde, na zadních sedačkách mám pravidelně pohozené dvě Honzíkovo bundy nebo jiný „hadřík“, jak ho svlíkám na cestách a pak je zapomenu odnést domů. Auto uklízím jak kdy, někdy jednou za týden, někdy jednou za měsíc, podle času a nálady…rozhodně né při každém vystupování.
Takže ano, dávám malému v autě jíst, sama v něm občas něco zkousnu, hlavně když se vracíme odněkud domů těsně před odpoledním spaním a já vím, že mi malej nevydrží na oběd, tak ho nenechám o hladu přeci ![]()
My mame chlivek, divim se, ze tam jeste neni mraveniste. Ale vyhody toho, kdyz deti jedi v aute, pro me prevazuji. Mozna az si nekdy poridime auto, ktere nebude samo o sobe vrak, tak to zacnu resit.
My v aute nejime…jako takove jidlo, ktere dela svincik. Dcerka si treba da susenky, ovoce, ale ona je naucena nedelt neporadek. Kdyz mame hlad, tak nekde zastavime a najime se. Takhle to bylo I jeste v CR. Ja si na aute zakladam, mam ho ciste, nesnasim neporadek, do takove auta bych nesedla.
No tak, platit chůvu, abych mohla uklidit auto je fakt už trochu psycho
To, že dítě v autě jí, přece automaticky neznamená, že je auto hnojiště
Drobky z křupek a podobných věcí jsou vyluxovaný za chvilku. Mnohem větší bordel je v autě v zimě z bot.
Já třeba ale to hlídání nemám
bydlím v paneláku, takže jak už bylo psáno, nemůžu děti nechat doma samotný a jít si uklidit auto..a že to nějakých pár minut zabere, asi i víc než pár
můžu vzít ruční vysavač a jít narychlo auto vyluxovat, když děti spí a za 3 minuty domů, samotný spící děti doma nenechám, může se stát i za minutu cokoliv v případě, že se probudí. když pojedu na benzinu, sedačky nevyndám, nevím, kam bych dala děti aby mi nezdrhly.to samozřejmě není výmluva ani důvod, abych si v autě neuklidila, zítra mám slíbený velký úklid a hlídání, ale to je fakt tak max jednou za měsíc ![]()
@Cuddy píše:
Ano, nechavam, o uklid auta se stara partner
U nás taky tak ![]()
@Nataša píše:
Ano. Deti v aute jedí. I my nekdy v aute jime. Treba letos, pri ceste 1500km na dovolenou. Pri lijaku v nemecku, rakousku a cistote jejich odpocivadel raději vycistim auto nez jist tam..V aute nemam extra svincik, ale nemam tam extra vypiglovano. Je to jen auto, proboha. Neuznavm zadny extrem. Ani absolutni zakaz jidla ani totalni bugr s vymluvou na deti.
@Ankili píše:
předpokládám že nebydlíte na samotě a nejezdíte několikrát denně s více než jedním děckem…mmch by ma zajímalo co kočárek tam taky dítě nesmí nic jíst? přijde mi to obdobné
V kočárku mi jí jen tehdy, když jsme v nákupáku bez dětské židličky a nebo někde venku, kde si roční dítě nemohu posadit ke stolu. Kdyby sama chodila, tak jí mimo kočárek, ale někde v lese jí těžko posadím do mechu
. Jinak nejí ani v kočárku…
@Jemys píše:
No tak, platit chůvu, abych mohla uklidit auto je fakt už trochu psycho![]()
To, že dítě v autě jí, přece automaticky neznamená, že je auto hnojiště
Drobky z křupek a podobných věcí jsou vyluxovaný za chvilku. Mnohem větší bordel je v autě v zimě z bot.
To určitě, o drobcích ani tak moje úvaha o hnojišti nebyla, jako spíš o zbytkách ovoce, bonbonech, atd. Zakladatelka psala, že tam má zbytky jablek. Doma by nenechala ohryzek ani půl dne nikde odhozený, ale v autě jí to přijde normální. Proto jsem psala to o chůvě - stojí 120,– na hodinu (aspoň tady v Plzni), dětský koutek je za 50,– na hodinu, takže nevidím jediný důvod, proč mít v autě bordel a vymlouvat se na děti…
@maritimka píše:
V kočárku mi jí jen tehdy, když jsme v nákupáku bez dětské židličky a nebo někde venku, kde si roční dítě nemohu posadit ke stolu. Kdyby sama chodila, tak jí mimo kočárek, ale někde v lese jí těžko posadím do mechu. Jinak nejí ani v kočárku…
aháá no ono je to ještě malé koťatko
ale větší batole, alespoň ty naše, jedly v kočárku za jízdy normálně, prostě aby alespoň seděla tak dostala sváču do kočárku a hotovo, možná to mnohé vysvětluje, roční děti ještě přistupují k jídlu skutečně jako k potravě ale starší i jako k zábavě
![]()
Nahodou zbytky jablek na vzduchu hezky uschnou a voni - misto stromecku ![]()
Nejhoris jsou rozmělněne vyplivnute kousky kukuricnych krupku nebo platku - to je tmel, to drzi, jde jedine odeskat.
@maritimka píše:
To určitě, o drobcích ani tak moje úvaha o hnojišti nebyla, jako spíš o zbytkách ovoce, bonbonech, atd. Zakladatelka psala, že tam má zbytky jablek. Doma by nenechala ohryzek ani půl dne nikde odhozený, ale v autě jí to přijde normální. Proto jsem psala to o chůvě - stojí 120,– na hodinu (aspoň tady v Plzni), dětský koutek je za 50,– na hodinu, takže nevidím jediný důvod, proč mít v autě bordel a vymlouvat se na děti…
jinak tedy platit koutek nebo chůvu kvůli úklidu auta mi přijde pitomost, co bych pak dělal až bych třeba doma potřebovala umýt okna
, uklidit sklep… no tak hodím sedačky dopředu do nich děti, vysaju vzadu a šoupnu je zpět, dám jim rohlíky
aby nebyli protivní, pustím dvd a vysaju v předu
![]()
takže za mě jako určitě pokud člověk chce tak se to nějak udělá je to prioritácho, tak jak se musí s dětma uvařit, uklidit doma a spousta dalších věcí…já jsem s nimi celé dny sama a zvládáme věci o kterých se mi za svobodna ani nesnilo ![]()
ale je pravda že je bordel a bordel, drobky neřeším vůbec, zbytky jídla vyhazuji hned po zastavení, protože pokud by to mohla hnít tak to tam prostě nesmí zůstat
to je jako by si to člověk nenechal třeba v kabelce, nebo v kapse
papírky, obaly, kelímky házím do přihrádek na dveřích a pokud po ukončení cesty toho mám hodně tak mi nevadí když tam zůstanou, pokud mám volné ruce, vysadím děti a bordýlek z přihrádky hodím po cestě domů do popelnice. ale drobky fakt až se na to nedá koukat ![]()