Necháváte děti jíst v autě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7449
1.11.13 20:55
@Ankili píše:
mě jídlo v kočárku ani autě nevadí, moje malá jí po troškách neustále jinak by se nám už asi ztratila před očima :roll: (v porovnání se synem který vždy zdlábnul vše co dostal a v pohodě měl pak až další jídlo…takže přeji hodně štěstí aby ti tvá předsevzetí vydržela a dítě umožnilo je realizovat, moje děti jsou každé tak jiné s jinými nároky v různých oblastecj že nikoho nesoudím ať si každý dělá co chce jak chce. mě jídlo nevadí nikde, hlavně aby jedla, v autě aby byl klid cesta v pohodě, jsou dny kdy ji do auta dávám třeba i 8 až 10 krát, když počítám každou cestu tam a zpět, takže na drezuru fakt nemám čas, nervy ani náladu :lol:

Tak naše jí 6× denně a vždy vydatně, cca 250-300g na každé jídlo (v roce má 86cm a 12,5kg), takže proto nechce jíst mimo jídla. Nají se na jídlo a to jí stačí…
Uvidíme do budoucna…

Jinak - já také nesoudím, ať si každý dělá, co chce, jen píšu - já mám auto jako druhý domov, jsem v něm s dcerou tolik, že mít ho zasvinčený, by mi přišlo jako mít bordel doma. A často v autě vozím kolegyně z práce, kamarádky, kamarády mého muže, občas klienty mého chlapa, takže nejde v něm mít bordel a výmluvy na děti mi přijdou takové „účelové“ - „když se ti nechce, sveď to na dítě“ 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
1.11.13 20:56
@catherine100 píše:
@Jemys aha a ja si furt myslela, že je lepší jíst častěji a troskach :P

To jo, ale „prožrat“ se celým dnem asi taky není to pravé ořechové, což? 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
1.11.13 21:04
@TýnkaK píše:
Takže místo 120 Kč za chůvu, abych mohla naleštit žihadlo nebo okna, jdu s nimi např. do zoo, kavárny a tam si za ty prachy dáme nějakou dobrotu.

To já taky, ale - když musím něco udělat, u čeho nemůže malá být, tak se hold zaplatí hlídání a nebo se dá na hlídání ke kamarádce, kolegyni z práce, sousedce, prostě někomu „bezplatně“… Občas snad každá matka potřebuje udělat něco bez dítěte, co trvá déle, jak dejme tomu 30 minut. A když není po ruce chlap, tak se hold musí najít někdo jiný…
A k čištění auta - chlap se zastaví cestou z práce v myčce a auto vydrhne - otázka 30 minut vč. vysavače. A když potřebuju uklidit já auto, přijde z práce, vymění svoje za moje a buď jede rovnou a nebo druhý den jede s mým do práce a pak čistit a je to. Jak říkám, když se chce, jde všechno.
V zimě čistíme auto v průměru 1× týden, v létě tak 1× 14 dní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
2.11.13 00:34
@maritimka píše:
Jinak - já také nesoudím, ať si každý dělá, co chce, jen píšu - já mám auto jako druhý domov, jsem v něm s dcerou tolik, že mít ho zasvinčený, by mi přišlo jako mít bordel doma. A často v autě vozím kolegyně z práce, kamarádky, kamarády mého muže, občas klienty mého chlapa, takže nejde v něm mít bordel a výmluvy na děti mi přijdou takové „účelové“ - „když se ti nechce, sveď to na dítě“ 8)

Při vší úctě, ono jedno roční dítě toho bince fakt ještě moc nenadělá. Já jim nemusím ani dávat najíst. Vecpou se tam, opřou se všichni (tři, co dosáhnou) zabahněnýma nohama o sedadlo před nimi a je :evil:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
2.11.13 01:23

Děti v autě jíst necháváme (teda staršího, mladší je ještě malý), škody jsou menší než ty, co udělá špinavýma botama jak píše @Len-til-kah . K autu se nemodlíme, ani se mu nijak neklaníme, tudíž nevidím důvod, proč se k němu chovat jakkoli posvátně. Občas ho samo uklidíme. Ani doma nenutím děti či manžela kousat rohlík nad dřezem (to jsem si nevymyslela, to musí dělat jeden známý, aby nenadrobil :mrgreen: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4822
2.11.13 02:15

Rohlikem ci jablkem zabavuji decko v aute skoro vzdy kdyz jedem na vzdalenost cca 15-60 min v aute. Prijde mi to normalni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
2.11.13 02:30

Ano, děti mohou jíst v autě…stejně jako rodiče…nezabavujeme děti jídlem (je jim 5 a 7 let), ale normálně se stane, že se prostě přesouváme a oni mají hlad - dostanou rohlík či sušenku (úplně stejně jako rodiče - když máme hlad koupíme si něco k jídlu a v autě zkonzumujeme)…návrh na zastavení a posezení u stolu mi přijde hodně divoký - např jedno dítě spí(když nespí, tak blinká) a druhé má hlad-pokud zastavím, to první se vzbudí a je to průšvih-raději dám tomu hladovému rohlík…další situace je hladovějící rodič kvůli němuž by děti museli absolvovat delší přesun k cíli…další situace je časově omezený přesun…atd atd
dodám, že pro mě je auto prostředek na přepravu - nemusí se lesknout, nemusí být na reprezentaci - chci aby plnilo svoji funkci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
2.11.13 08:57

@maritimka souhlas s tebou, auto dost o člověku vypovídá. Klukovi budou 3 a dá se to zvládnout, aby v autě kočárku) dítě nejedlo a nebyl bordel. My s chlapem v autě taky nejíme, vždycky se dá někde zastavit a najíst se venku. V kočárku jsem ho teda sem tam jíst nechala, ale to byly opravdu výjimečné případy. Jinak včera jsem jela autem s mojí babičkou (jejím autem), tak samozřejmě hned klukovi dala nějakou tyčinku (nenechala si vysvětlit, jak pak bude auto vypadat) a pak se děsně divila od čeo je špinavý strop… a už mu bude zase dávat po jednom gumový medvídky :)

Jinak nemáme zašpiněný ani opěradlo před klukem… do auta ho zouvám, případně existují „igelitový“ potahy na zadní část sedačky (ty zatím nepoužívám, ale chystám se ho pořídit). A když mu někdy boty nesundám, tak sedačku stačí přetřít vlhčeným urouskem a je zase krásně čistá.

• Citovat
  • Upravit
7449
2.11.13 09:45
@Len-til-kah píše:
Při vší úctě, ono jedno roční dítě toho bince fakt ještě moc nenadělá. Já jim nemusím ani dávat najíst. Vecpou se tam, opřou se všichni (tři, co dosáhnou) zabahněnýma nohama o sedadlo před nimi a je :evil:.

Tak já už teď mám na sedadle takový potah, takže ten se jen vezme vlhkým ubrouskem a je klid. Kobereček luxuji často a jinde ten bordel není…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
2.11.13 09:46
@Samamama píše:
Děti v autě jíst necháváme (teda staršího, mladší je ještě malý), škody jsou menší než ty, co udělá špinavýma botama jak píše @Len-til-kah . K autu se nemodlíme, ani se mu nijak neklaníme, tudíž nevidím důvod, proč se k němu chovat jakkoli posvátně. Občas ho samo uklidíme. Ani doma nenutím děti či manžela kousat rohlík nad dřezem (to jsem si nevymyslela, to musí dělat jeden známý, aby nenadrobil :mrgreen: ).

Tak k bytu se taky asi nemodlíte a nemáte tak hnoják, nebo? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
2.11.13 09:50

@Maartina7 A to to 7leté dítě nevydrží třeba hodinu, než se zastaví? Jak to dělá ve škole, když na začátku hodiny dostane hlad? Spíš si myslím, že to není o hladu, ale o chuti, což? 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
2.11.13 09:51

@lucenka My máme ten igelit na sedadle před dítětem a je to super vynález. Buď to otřeš, vypereš. Když tak náhodu zaschne bahno, což se stává běžně u chlapa, že to nejde hned uklidit, tak to pak při dalším nastupování otřu a je to. Akce na 10 vteřin vč. vyndání ubrousku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9201
2.11.13 10:04

Tak tohle je fakt veselá diskuze… Jedno tříleté díte dosáhne z autosedacky na strop, druhé deti se do auta zouvaji… Ale proti gustu :-)))))znám lidi co maji stare šunky a pigluji je jako by to byl rolls royse :-) a lidi co maji auta za miliony a užívají je naprosto normálně.
Přijde mi pekne bezohledne kdyz je do díte spí a druhé dostane hlad nebo chut na jídlo zastavovat, druhé budit, všem prodlužovat cestu… Rano jedno z deti často ještě dojida snídani a musíme vyrazit do školky a pokud to jde vzít do ruky tak to berou sebou, no a co… Fungujeme cestou nejmenšího odporu :-)

Ja to tedy takto neřeším ani doma, drobky z podlahy se vysaji, oblečeni se vypere… Nechci byt otrokem věci kolem sebe více nez je nutne, deti maji spousty jiných zákazu příkazu a omezeni nez to aby nemohly jít po dome se susenkou v ruce jen proto ze upadne Drobek na podlahu. A to rozhodne nebydlime v zahnojene kulne :-)

Příspěvek upraven 02.11.13 v 10:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jemys
2.11.13 10:16

@Ankili :mrgreen: Taky koukám, kam se diskuze dostala. Tohle už není o tom, jestli můžou děti jíst v autě. Jako někdo auto uklízí častěji, někdo méně častěji. Stejně jako doma. Někdo stírá denně, někdo jednou týdně. Ale nenechávat dítě jíst v autě z důvodu, ať tam nemám bordel nechápu :think: Moje dítě má třeba zvyk ráno v posteli se ještě válet se mnou a jíst jablko. A co? Užíváme si tyhle rána a já holt častěji peru, páč je jablko vždy všude :mrgreen: Stejně jako zanechává stopy od jídla po celém domě. Naši sousedi mají třeba Škodovku a koupili si ještě Mercedes. Ten mají jen v garáži, občas ho vyvezou ven a omyjí. Jednou s ním soused jel nakoupit, a když to sousedka zjistila, hned šla auto omýt a celý týden s ním nemluvila. Chce to brát život trošku s nadhledem. Nejhorší smrt je z vyděšení :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
9201
2.11.13 10:29

@Jemys smrt z vydeseni me fakt pobavila:-))))) taky máme jedny takove sousedy ale ti to auto co ukrývají, leští a jedou s nim jen svátečne maji passata a určitě bude starší nez 5,6 let takže hodnota uz prd prd ale je to jejich poklad :-)

Ono jako s početnější rodinou, s detmi v batolecim veku a s větším poctem jízd bych chtěla nekteré pisatelky vidět :-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí