Nechce jet semou. Nutit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22059
20.7.17 13:30
@pst007 píše:
Nikoho nezajímá, proč ta malá nechce s tátou jet? Neudělal jí třeba něco, nekřičí na ni? Nebojí se toho že bude opilý? Po tom bych pátrala především. Naše děti tenhle oroblém nikdy neměly, tatínek se staral od malička, a to měla dcera těžké úzkosti.

Ale situace přece nestojí tak, že by dítě „nechtělo jet s tátou“ - holčička jenom chce, aby máma jela taky, to je snad dost velký rozdíl.

Dělat z toho kovbojku je nesmyslné. Tatínek s ní netráví tolik času, takže holčička je zvyklá na v podstatě trvalou přítomnost maminky - a vyžaduje ji. Není zvyklá být bez ní.

Naprosto běžná situace všude, kde tatínek (z jakéhokoli důvodu) netráví s dětmi tolik času. Nejsou na sebe zvyklí - o to víc je potřeba využívat podobných příležitostí a posílat je spolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
20.7.17 13:39
@Monchichik píše:
Jakože se 5letá bojí, že se jí táta opije? Asi sranda, ne? O tom jsem od zakladatelky nic nečetla :think:. Mě by teda ani nenapadlo se jí ptát, řekla bych, zítra jedeš s tátou na výlet a hotovo.Od toho jsem rodič. Nediskutuju, oznamuju.

S tím přístupem si dej pozor, aby jednou, až budeš stará a budeš něco potřebovat od dítěte, aby ti to nevrátilo. Nebude s tebou diskutovat, ale bude oznamovat.
Pětiletá holka má k tomu, co chce nebo nechce nějaký důvod (pokud není rozmazlená a nevyskakuje si).
Zakladatelka nepodala víc informací, ale proč by se táta, když chce jít na pivo a nechce jet domů nemohl třeba přiopít. Víš jak to u nich funguje? Nechápu, proč se dcerce nepodřídí aspoň v tom, že večer přijedou domů a na to pivo si nezajde potom?
Podle mě nejde paušalizovat, že si v každém případě dítě prosazuje bezdůvodně svoje a jednat tvrdě z pozice rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32184
20.7.17 13:52

@ivunak Psala jsem, že bych s ní nediskutovala v tomhle případě, protože podle toho, co zakladatelka píše, nechce jet malá bez ní, ne, že by jí táta cokoliv dělal. 5letá podle mě bez mámy den v pohodě vydrží. Jinak jsou věci, o kterých jsem opravdu s dětma nediskutovala, protože bych pak už nedělala nic jinýho. Dneska už jsou dospělí a nemáme problém si navzájem jakkoliv pomáhat, když kdokoliv něco potřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
20.7.17 13:57
@Monchichik píše:
@ivunak Psala jsem, že bych s ní nediskutovala v tomhle případě, protože podle toho, co zakladatelka píše, nechce jet malá bez ní, ne, že by jí táta cokoliv dělal. 5letá podle mě bez mámy den v pohodě vydrží. Jinak jsou věci, o kterých jsem opravdu s dětma nediskutovala, protože bych pak už nedělala nic jinýho. Dneska už jsou dospělí a nemáme problém si navzájem jakkoliv pomáhat, když kdokoliv něco potřebuje.

Chápu, ale nikdo z nás tady neví, proč holka nechce. Bylo by na místě se jí zeptat aspoň na důvod, což by v pěti letech měla umět říct. A pokud to bude jenom touha po tom, aby jela i máma, na kterou je více zvyklá, tak fajn, ať jede sama s tátou (být jím, nebudu jí dělat tentokrát „naschvál“ přespání mimo domov, když s tím má problém). Ale možná má k tomu, že jet nechce závažnější důvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
20.7.17 13:59
@ivunak píše:
Chápu, ale nikdo z nás tady neví, proč holka nechce. Bylo by na místě se jí zeptat aspoň na důvod, což by v pěti letech měla umět říct. A pokud to bude jenom touha po tom, aby jela i máma, na kterou je více zvyklá, tak fajn, ať jede sama s tátou (být jím, nebudu jí dělat tentokrát „naschvál“ přespání mimo domov, když s tím má problém). Ale možná má k tomu, že jet nechce závažnější důvod.

A jak poznas, co je závažný důvod a co ne? Podle tebe?

• Citovat
  • Upravit
32184
20.7.17 14:00
@ivunak píše:
Chápu, ale nikdo z nás tady neví, proč holka nechce. Bylo by na místě se jí zeptat aspoň na důvod, což by v pěti letech měla umět říct. A pokud to bude jenom touha po tom, aby jela i máma, na kterou je více zvyklá, tak fajn, ať jede sama s tátou (být jím, nebudu jí dělat tentokrát „naschvál“ přespání mimo domov, když s tím má problém). Ale možná má k tomu, že jet nechce závažnější důvod.

Předpokládám, že kdyby měla dcera s tátou jakýkoliv problém, třeba, že jí bije atd, tak by se zakladatelka vůbec neptala. Já jsem z toho pochopila, že není až tak zvyklá být s tátou sama, proto jet nechce. A táta by zase rád strávil s dcerou nějaký čas sám, proto tam nechce mámu :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
20.7.17 14:04
@lucenka píše:
A jak poznas, co je závažný důvod a co ne? Podle tebe?

Tak snad si nemyslíš, že ve všech rodinách jsou ideální vztahy. Teď si úplně něco vymyslím, ať pochopíš co myslím. Otec může třeba dceru shazovat z nějakého důvodu a dcera si myslí, že ji nemá rád. Neříkám, že v tomto případě by nemohla s tátou jet, ale bylo by fajn vědět, co ji vede k její nechuti jet s otcem sama a na problému ve vztahu mezi nimi zapracovat. Ale násilím ji nutit, dokud nevím proč, to bych nedělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2423
20.7.17 14:37
@ivunak píše:
Tak snad si nemyslíš, že ve všech rodinách jsou ideální vztahy. Teď si úplně něco vymyslím, ať pochopíš co myslím. Otec může třeba dceru shazovat z nějakého důvodu a dcera si myslí, že ji nemá rád. Neříkám, že v tomto případě by nemohla s tátou jet, ale bylo by fajn vědět, co ji vede k její nechuti jet s otcem sama a na problému ve vztahu mezi nimi zapracovat. Ale násilím ji nutit, dokud nevím proč, to bych nedělala.

Taky ji mozna zneužívá ne? Co to je za konstrukty vymyslet nejaka negativa apod, aby z toho zase vyslo nevinne dite a otec jako ten spatny? Dnes je proste doba, kdy matky s sebou nechaji orat ditetem a nepripusti, ze jejich zlaticko je proste jen vycurane.Ona nechce na vylet-takze to neni vymrcovani, alr vlastne mozna asi duvod toho, ze je s otcem neco špatne. Vubec to neznamena, ze si decko diktuje a matka jen plní a skáče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
20.7.17 14:52
@Prosimklid píše:
Taky ji mozna zneužívá ne? Co to je za konstrukty vymyslet nejaka negativa apod, aby z toho zase vyslo nevinne dite a otec jako ten spatny? Dnes je proste doba, kdy matky s sebou nechaji orat ditetem a nepripusti, ze jejich zlaticko je proste jen vycurane.Ona nechce na vylet-takze to neni vymrcovani, alr vlastne mozna asi duvod toho, ze je s otcem neco špatne. Vubec to neznamena, ze si decko diktuje a matka jen plní a skáče.
Škoda času tady něco psat. Pošli svoje dítě s kýmkoliv kamkoliv a nic neřeš, hlavně ať s tebou neoře. :zed:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2423
20.7.17 14:58

@ivunak otec a vylet je kdokoliv kamkoliv? to je pak tezky, ze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
20.7.17 15:01
@ivunak píše: Škoda času tady něco psat. Pošli svoje dítě s kýmkoliv kamkoliv a nic neřeš, hlavně ať s tebou neoře. :zed:

Od kdy je otec někdo cizí, co nemůže jet s dítětem na výlet? 8o

• Citovat
  • Upravit
1972
20.7.17 15:10
@Prosimklid píše:
@ivunak otec a vylet je kdokoliv kamkoliv? to je pak tezky, ze…

Pokud se nemáš zájem vcítit do pocitu dítěte, pak nic. Jen si myslím, že ne vždy s námi děti orají, někdy důvod k určitému chování mít mohou.
Nevíme nikdo nic o zakladatelce, jejím manželovi ani dceři. To, jak to mezi nimi je ví jen oni tři. Já píši pouze svůj názor právě podle toho, že o nich nic nevím. Může to být perfektně fungující rodina s rozmazlenou dcerou nebo otec může mít s dcerou nějaký problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2423
20.7.17 15:15
@ivunak píše:
Pokud se nemáš zájem vcítit do pocitu dítěte, pak nic. Jen si myslím, že ne vždy s námi děti orají, někdy důvod k určitému chování mít mohou.
Nevíme nikdo nic o zakladatelce, jejím manželovi ani dceři. To, jak to mezi nimi je ví jen oni tři. Já píši pouze svůj názor právě podle toho, že o nich nic nevím. Může to být perfektně fungující rodina s rozmazlenou dcerou nebo otec může mít s dcerou nějaký problém.

Presne-nevíme nic, proto odmítám videt v původním přispěvku hrozby ze strany otce apod, takove negativisticke predjimani svědci o tom, ze uprednostnujes vyjádření ditete, coz je osidne, protoze deti dokáži lhát i manipulovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
20.7.17 15:23
@Prosimklid píše:
Presne-nevíme nic, proto odmítám videt v původním přispěvku hrozby ze strany otce apod, takove negativisticke predjimani svědci o tom, ze uprednostnujes vyjádření ditete, coz je osidne, protoze deti dokáži lhát i manipulovat.
Úplně mimo téma: spousta dětí skončila zneužitá, protože to ostatní odmítali vidět. Nemyslím jenom sexuálně.
Ne, já neupřednostňuji ani otce ani dítě. Jen chci vědět, proč. Stejně jako kdyby otec s dítětem na výlet nechtěl, chtěla bych vědět proč nechce. Rozumíme si??
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
20.7.17 15:33
@ivunak píše:

Ale také ne vždy mají děti důvod proč něco nechtějí. Kdyby moje máma na mě pokaždé brala ohledy a řídila by se tím co já chci, tak bych celé dětství proseděla u televize. Tady bych řekla, že to je opravdu o tom, že dcera je zvyklá být pouze s matkou a vynucuje si to či chce ona. Já bych se naopak snažila muže podpořit aby se jeho vztah s dcerou prohloubil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí