Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@edithkaa píše:
@petrul nechápu, proč mu dává z láhve??? chápeškdyž mu dává MM… to nějak nejde dohromady… jen pokud by to bylo občas, když cestuje..proč ne…ale proč to dělá pokaždé? má mu to prso nabízet častěji… kojený děti nevydrží 3 hodiny nepít(ve 2 měsících, když nepije, jak cisterna)…a když u toho lebedí, tak není dostatečně napitý a chce ještě..akorát potřebuje probrat..je ještě malý…já kojila téměř furt, tak u ní je asi ten problém, že ji to nebaví??ho mít furt u prsa…
co jsem pochopila, tak dokrmuje, protože jí malý po kojení pláče a myslí si, že má hlad. A jestli jim kojení trvá přes půl hodiny, tak je prostě rychlejší odsát
Nebo myslíš, že ji baví půl hodiny kojit, pak ještě odstříkávat a dávat z lahve? V tom se asi nevyžívá. Prostě potřebuje pomoc a poradit
@ivuska.h taky se mi zdá, když měla Anička spurt a kojila jsem i po hodině, někteří na mě koukali jak na blázna a hned vykládali, jak mám jít pro Sunar, že musí mít hlad…a moje vysvětlení spurtu nikdo moc nepobíral..
@edithkaa píše:
@ivuska.h já teda poznám, kdy už je vypité a je třeba dát druhé
To jo, ale někdy prostě ještě chvíli cucá z druhého… ale já mám teď hlavně problém, že pravé je nějaké slabší či co, je ochotná z něj pít vpodstatě jen v noci ![]()
@Janeynka prostě mu dávej furt prso…když bude chtít..pít bude..když ne ne…hlad ho donutí…
@Janeynka píše:
Náš přibírá tak 200g týdně. ale to je tím, že mu dávám tolik kolik by měl vypít podle váhy. nevím, jak bude přibírat když ho nebudu dokrmovat. bojím se že bude pořád nedopitej, takže když by plakal, tak mu zkusím dát dudel a když nepomuže tak mu dám zase prso? v nemocnici mi prvně říkali že mám z jednoho prsa a pak z druhýho odsát a dokrmit. pak říkali že mám z obou a kdyby neměl dost tak mu dát odsátý. takže to mi říkala i laktační a já fakt nevím.
neřeš váhu, opravdu žádný dítě při kojení nevypije pokaždé tu samou dávku. Jednou si dá víc, podruhé míň. Proto se to má sledovat za 24hod.
Přibírá ti krásně, takže se neboj, že bys ho trápila hlady, když budeš dávat jen prso.
Rada z jednoho kojit a z druhýho odsát je trochu divná, proč mu to druhý rovnou nenabídnout taky? Určitě poznáš, že už nepije, ale jen si tak pocucává. Seber prso a dej dudlíka.
Držim palec ![]()
@Janeynka to bych ráda viděla ty chytráky, co ti tohle poradili…proč odsávat, když si to miminko umí vytáhnout samo, to fakt nechápu. 200 g týdně je krásný, neřeš nějaký tabulky, kolik by měl vypít, nevaž, to je akorát o nervy. Prostě jakmile se třeba vzbudí, dej mu vypít jedno prso, pokud bude plakat, dej mu klidně druhý, ale jenom koj, vyprdni se na odstříkávání. Třeba to bude ze začátku trvat ale malý si určitě zvykne a podle mě se s věkem naučí pít rychleji…
@petrul pochopit můžeš co chceš…jak píšeš…RADÍM JÍ…ať dává prso a ne lahev…tak to furt nemotej ![]()
Děkuju za pochopení. nebaví mě s sebou pořád nosit výbavu na odsávání a flaštičky… ráda bych si támhle sedla a nakojila, ale nedovedu si představit, že bych byla mimo domov a kojila hodinu. nebo bych byla někde mimo odpoledne musela každou hodinu kojit hodinu… pořád jen slyším, jak někdo kojí pár minut, tak jsem z toho špatná
@Janeynka možná by ještě stálo za vyzkoušení, zvážit ho po 10 min co začneš kojit. Třeba fakt pije dostatečně rychle a pak už to jen fláká
Holt je to chlap, ty mají obvykle velmi vřelý vztah k prsu ![]()
@ivuska.h já mám levé taky nějaké „horší“…ale zatím z něj pije normálně… no v noci mívaj žížu a jem jedno co dáš
a to máš to prso nějak odlišný od toho druhého?
@Janeynka tak malé miminko ti může sát klidně 40minut. Časem se to zrychlí, jak píší holky, podstatné je vydržet. Já to dávala i s tím, že jsem nakonec musela i dokrmit UM, pokud máš dost mléka, holky ti radí dobře, přikládej klidně po 2 hodinácj ) častěji bych nedávala zatím, aby neměl bolení a vydrž. Až na to synek přijde a sesynchronizujete se( sakra to je ale slovo
),tak to bude čím dál tím víc lepší ![]()
@edithkaa píše:
@ivuska.h já mám levé taky nějaké „horší“…ale zatím z něj pije normálně… no v noci mívaj žížu a jem jedno co dáša to máš to prso nějak odlišný od toho druhého?
Ne, to vůbec, prostě jen přes den u něho skoro vždycky ječí a z levého pije normálně. Stejně ji k němu dávám, aby aspoň trochu pocucala, lenochodka jedna
Dokud byla jen kojená, tak to nedělala, ale teď si už vymýšlí. Ona celkově přes den špatně pije, protože pořád kouká, kde co lítá, nemůžu kojit někde v klidu.
Nevím jak to myslíš když jsem ho vážila po dvaceti min. tak měl v sobě tak 50ml a má mít80ml.
@Janeynka píše:
Nevím jak to myslíš když jsem ho vážila po dvaceti min. tak měl v sobě tak 50ml a má mít80ml.
hele opravdu neřeš, kolik by měl vypít.. to je cesta do blázince. Není žádná tabulka, kolik by mělo který dítě vypít, je to hrozně individuální. Někdo pije málo a častěji, někdo zase hodně
@ivuska.h to už jsem četla, že nechce pít z jednoho prsu v časáku…a měla to druhé o 2 čísla větší pak. možná jen ráda leží na tom jednom boku? co ji zkusit dát do té stejné polohy jako je u toho pravého? a kolik je malé? já teda už měsíc přikrmuju a přes den moc nepije..jen teď v těch horkách jo… jinak po jídle spíš olízne
a pije jen ráno a večer pořádně…a jinak už to omezuje..ale moje máma říkala, že taky měla jedno prso z kterýho jsme pili víc. možná to je normální, že začne trochu preferovat jedno ![]()