Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
No, v mých kruzích žádné neimponoval fakt, že mám vlastní příbytek. Naopak spoustu jiných si vodili a ještě vodí dívky do svých dětských pokojíčků a chodí i do těch dívčích pokojíčků. ![]()
@Anonymní píše:
Mně vyprovodili z domu po dovršení 18 let věku. Ještě jsem neměla ani maturitu. A kdyby se mě „neujal“ přítel, byl by ze mě zřejmě bezdomovec. Já teda ale nechápu, že kluk, kterýmu je 25, takto dobrovolně zůstává
. A když měl holku, tak to jako souložili v „dětském pokoji“ jo? To bych teda nedala
. Nemyslím si, že byste ho měli vyhodit, ale že by hlavně on měl cítit potřebu se osamostatnit.
A proc ne?? my v mem „pokojicku“ pocali nasi dcerku
… a covece meli jsme i byt ![]()
Ja bydlela u mamy do triceti, nez jsem dostudovala. Pri dnesnich cenach najmu, zvlast v Praze je normalni ze deti bydli u rodicu nez dostuduji
@Pidulka1991 píše:
A proc ne?? my v mem „pokojicku“ pocali nasi dcerku… a covece meli jsme i byt
@Emimin7 no ja bych zas nedala si to rozdávat vedle pritelovych rodičů ![]()
@catherine100 píše:
@Emimin7 no ja bych zas nedala si to rozdávat vedle pritelovych rodičů
Tak snad nemusí být s váma na posteli. ![]()
@catherine100 píše:
@Emimin7 stačí ze vedle koukakoukají na telku…brrrr
No, kámoš s tou jeho si na tohle půjčujou chatu její kámošky. Docela dobře to vyřešili.
@Anonymní píše:to nesmis byt tak precitlivelamně osobně by teda nevyhovovalo přijít, uculit se na jeho rodiče, prohodit pár vět že slušnosti a zalézt do pokojíčku… když vím, že mě ti rodiče uslyší pri sexu.
@Sorin píše:
Ahoj,
zajímalo by mě, jestli jsme opravdu tak divní, nebo ne. Nastíním situaci, Máme jednoho syna, je mu 25 let. Měl by za půl roku dostudovat magisterské studium. Syn s námi bydlí, bydlíme v Praze. Máme byt velký akorát, nepřekážíme si. Se synem máme super vztahy, je hodný a pracovitý, pomáhá s chodem domácnosti, zde žádný problém není. Nepočítáme s tím, že by se syn hned po škole stěhoval pryč. A to je právě to jádro problému, protože všude slyšíme, jak je to divný, proč nebydlí už dávno pryč atd. No a nám zase přijde divné, syna za každou cenu vyhazovat a nutit ho, aby si hledal nějaké bydlení pryč a strkal peníze cizím za nájem. V Praze jsou nájmy dost vysoké a ano, spoustu lidí byt sdílí, ale on má jen pár kamarádů a všichni mají bydlení vyřešené a sám se vyjádřil ve smyslu, že netouží sdílet byt se 3 cizími lidmi, to radši zůstane doma s námi a bude přispívat vlastním rodičům. Do 40 tu nebude, časem si určitě třeba najde přítelkyni a půjdou bydlet spolu a také se časem asi uvolní byt babičce atd, ale prakticky jde jen o to: Jsi dostudovaný, tak alou z domu. Chápu, že často se rodiče a dospělé děti nemohou vystát, mají špatné vztahy a děti chtějí samy co nejdříve pryč, ale u nás je v tomto směru vždy pohoda, takže o to je situace složitější. Samozřejmě, vždy beru, že je to naše věc a rýpaly z okolí posílám slušně někam, ale zajímal by mě i názor ostatních rodičů.
co jsem pochopila z diskuzi na toto tema..nektere zeny je povazuji za nesamostane jedince, neschopne se o sebe postarat, kteri cekaji u maminky, aby plynule presli k pritelkyni. Nemaji za sebou to obdobi, kdy se o vse museli starat sami..vcetne platby za bydleni, domacich praci atd. Padaji pak do sekce mamanku, nevhodnych pro partnersky zivot. Pokud jeste studuje je to ok, pozdeji uz k zamysleni
@Emimin7 taky reseni, ale To bYch na začátku musela na te chatě temer bydlet ![]()
Osobně už bych sám bydlet nechtěl. Lepší by bylo přestěhovat se od rodičů rovnou k holce. Navíc se tak dost ušetří za bydlení, když to člověk netáhne sám.
No není to tak hrozný vždycky. Jak už jsem psala, můj brácha bydlel v domě s rodiči až do svatby, kdy pak rodiče šli do jiného domu. Takže do té doby se taky nestaral vpodstatě o nic, samozřejmě pomáhal, ale provozní věci řešili naši. No a po svatbě se jako ehm naprostá neschopa ukázala švagrovka, takže kdo řeší všechny provozní věci bez problémů je právě brácha. Takže člověk to buďto v sobě má nebo má, a když je hozen do vody, tak většinou plave. takže zase extra drama bych z bydlení u rodičů opravdu nedělala.
@catherine100 píše:
@Emimin7 no ja bych zas nedala si to rozdávat vedle pritelovych rodičů
Tak ono je rozdíl bydlet v panelákovém 2+1,3+1 nebo v domku kde má každý svoje soukromí. Tam běžně žijí i rodiče + rodina některého z potomků a je to cájk.