Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nechápu, proč babička táhne ze svého důchodu chalupu a byt, které nejsou její
docela vychytralá rodinka, babička jim poplatí nemovitosti a zakladatelka bude dotovat babičku a ještě se o ni starat twl
zakladatelko i kdyby z těch 5ti argumentů mělas jen 1, tak se na to nedávej a bydli jinde, jinak si zničíš život
Kdysi jsem bydlela s babičkou, když děda zemřel a babička byla těžce nemocná. Bydlela jsem s ní ráda, ale bylo to těžké. Chodila jsem tenkrát k psycholožce a ta mi řekla naprosto na rovinu, že za babičku mají odpovědnost jen její děti - moji rodiče a strejda. Já za ní nemám odpovědnost žádnou a neměla bych ji přebírat.
Jak píší ostatní, na jednu stranu oni budou v klidu, že je o babi postaráno. Což je sobecké. Pokud je to ale tak, že bys měla byt jednou podědit, tak já osobně bych to tam asi šla. Takže záleží na tvých prioritách. My se pak s přítelem nastěhovali jinam, být tam s prarodiči oba už bylo na nás moc a nakonec oba s dědou odešli tak rychle, že jsem nakonec litovala, že jsme jim nevyhověli… Co bych za to teď dala, abych mohla být s nimi…
@jita22 píše:
Jsou nastvani, protoze mohli elegantne prepinknout svou povinnost na tebe a tys jim na to neskocila. Babicka je na tebe nastvana, protoze i ji to jistě vhodne podali. Nenech se manipulovat a zij podle sveho svedomi.Ty mas pravo zalozit si svoji rodinu a ne prebirat povinnosti svych rodicu. Navic presne ten posledni bod je ten, kdy by stejne ke konfliktu a zklamani driv nebo pozdeji doslo.
Souhlasim.
@stinga píše:
docela vychytralá rodinka, babička jim poplatí nemovitosti a zakladatelka bude dotovat babičku a ještě se o ni starat twl
zakladatelko i kdyby z těch 5ti argumentů mělas jen 1, tak se na to nedávej a bydli jinde, jinak si zničíš život
taky mě hned napadlo, že je to pěkně vy- čůraná rodinka
@stinga píše:
Presne tak. Ja ma uplne stejny typ rodiny, sice je milujici, ale jinak cloveka dusi a od holek ocekava uplne podrizeni se a sebeobetovani starsim clenum rodiny. Nejhorsi je asi to strkani nosu do osobnich veci, neumim si predstavit, jak si zakladatelka vodi domu na prespani pritele, a kdyby chtela prespat jinde - babicka nespi a ceka do rana. Ja to same mela s mou matkou, nemohla jsem vystrcit nos z domu, zalovala osttanim clenum rodiny. Jednou jsem na vysoke skole dostala smskou vynadane od tety, ktere se nelibilo, ze v 19:30 nejsem doma a pry se „nekde proad toulam“
Ze se penize z vyplatybudou odevzdavat se take ocekavalo, vynadane za kazdou utracenou vec. Sestrenka kvuli tomuto zustala sama, odradili ji vsechny kluky, ona si je i bala vodit domu. Druha se vdala za prvniho blbce. Zakladatelko, utikej! Ti s pokrokovyma rodinama tohle nikdy nepochopi, ze ti budou lajnovat zivot
Taky jsem zažila takové spolubydlení. Šla jsem do toho dobrovolně, hlavně kvůli financím. Jinde bych platila za bydlení aspoň dvojnásobek a ještě bych kupovala nábytek. No, po pár letech na to dražší bydlení stejně došlo. U babičky nebylo žádné soukromí. Návštěvy jsem si v podstatě vodit nemohla. Každé moje uprdnutí se řešilo se sousedy, s příbuznými apod. Takže úplně chápu, že do toho jít nechceš, a máš na to plné právo.