Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já mám 2 kluky a jsou od sebe 1 3/4 roku a taky jsem druhé nechtěla…
ono tak nějak dopadlo samo a po pravdě byla jsem z toho ze začátku hodně špatná-manžel se radoval
ale dnes nelituji,Vašíkovi jsou dnes 2 roky je moc hodný
a divná určo nejsi ![]()
RyBANA píše:
Ale tlak okolí je teda hustej, všicni se mě už hned po porodu ptali, kdy bude druhý a když slyšeli, že nikdy nebude - tak následoval smích, bo povýšené - však časem uvidíš.Proč má okolí potřebu tak strašně řešit, kolik kdo má mít dětí?
Taky mě vytáčí otázky typu „tak kdy bude druhý?“ Přitom to slyším od lidí, kteří se ani pořádně nepodívají do kočárku na to první, natož aby ho pochválili. Jako kdyby to byl nějaký povinný standard.
Taky tchyně s tím vyrukovala hned po porodu, místo aby se dostatečně rozplývala nad prvním. Mám někdy pocit, že: tak první je porozeno, už nás nezajímá, tak kdy bude druhý?
Samozřejmě s nadsázkou.
Přitom manžel jí jasně řekl, že chceme jedno a stejně se neopomene zeptat, když u toho není, nebo mojí mamky, prostě nedá pokoj. Podotýkám, že malej má šest měsíců a návštěva proběhla párkrát, ale to mi nevadí.
Ahoj,
tak ja si myslim, ze vubec nejsi divna. Divny jsou ty lidi, kteri nedokazou pochopit a respektovat tvoji volbu. Ja mam teprve 4mesicni holcicku, vzdycky jsem chtela holcicku a mam ji. Druhy dite taky nechci, rikam to porad…ano, byly casy, kdy jsem chtela deti tri, ale vidim, co pece o miminko obnasi a taky nejsem uplne nervove stabilni clovek
Navic jsem dospela k tomu, ze radeji dam vsechnu lasku jednomu diteti, nez ji delit mezi dve, tri..atakdale…nechce aby moje mala stradala jak materialne tak citove. Mozna jsem blba, ale tohle jsou me duvody, proc chci jenom jedno dite. Nechci ji v zadnym pripade rozmazlovat, jak se rika, ze jedinacci jsou rozmazleni, jen chci aby mela vse co potrebuje
A nejvic me stvou reci typu „pockej za par let, to budes mluvit jinak“ Kazdej si totiz mysli, ze mam teprv par mesicu po porodu a jsem vycerpana, ze na druhy ani nepomyslim
Jenze ja to myslim vazne ![]()
Takze za me…divna nejsi, jesli nekdo ma dite jedno nebo pet a nebo se rozhodne nemit je vubec…je to jeho volba, ne?
Já taky nechci mít druhé dítě.Měla jsem docela dost těžký porod a nějak jsem se z toho ještě nevzpamatovala ani skoro po roce a proto další dítě nechci.
Ahoj,
no já chci (zatím
)taky jedno a strašně mě vytáčí argument, že co prej budu dělat, když mi to jedno umře ?!?!? No co to je za logiku
![]()
Jessie píše:
Ahoj,no já chci (zatím)taky jedno a strašně mě vytáčí argument, že co prej budu dělat, když mi to jedno umře ?!?!? No co to je za logiku
![]()
Tak to mi taky říkala kamarádka no na hlavu. ![]()
korana.kora píše:
Ahoj,
tak ja si myslim, ze vubec nejsi divna. Divny jsou ty lidi, kteri nedokazou pochopit a respektovat tvoji volbu. Ja mam teprve 4mesicni holcicku, vzdycky jsem chtela holcicku a mam ji. Druhy dite taky nechci, rikam to porad…ano, byly casy, kdy jsem chtela deti tri, ale vidim, co pece o miminko obnasi a taky nejsem uplne nervove stabilni clovekNavic jsem dospela k tomu, ze radeji dam vsechnu lasku jednomu diteti, nez ji delit mezi dve, tri..atakdale…nechce aby moje mala stradala jak materialne tak citove. Mozna jsem blba, ale tohle jsou me duvody, proc chci jenom jedno dite. Nechci ji v zadnym pripade rozmazlovat, jak se rika, ze jedinacci jsou rozmazleni, jen chci aby mela vse co potrebuje
A nejvic me stvou reci typu „pockej za par let, to budes mluvit jinak“ Kazdej si totiz mysli, ze mam teprv par mesicu po porodu a jsem vycerpana, ze na druhy ani nepomyslim
Jenze ja to myslim vazne
Takze za me…divna nejsi, jesli nekdo ma dite jedno nebo pet a nebo se rozhodne nemit je vubec…je to jeho volba, ne?
Jessie píše:
Ahoj,no já chci (zatím)taky jedno a strašně mě vytáčí argument, že co prej budu dělat, když mi to jedno umře ?!?!? No co to je za logiku
![]()
Co to je proboha za argument???? Ma ten dotycny deti?
MaryClementine píše:Jessie píše:Co to je proboha za argument???? Ma ten dotycny deti?
![]()
No docela běžnej argument, obzvlášť tady na emiminu… ![]()
RyBANA píše:MaryClementine píše:No docela běžnej argument, obzvlášť tady na emiminu…Jessie píše:Co to je proboha za argument???? Ma ten dotycny deti?
![]()
Tak toho jsem si nikdy nevšimla… nebo chodím jen do normálních diskusí ![]()
MaryClementine píše:Jessie píše:Co to je proboha za argument???? Ma ten dotycny deti?
![]()
To je tedy pěkné rouhání ![]()
No jako taky ho jinak teda nechápu. Jakože to berou tak - umře mi jedno dítě, tak ještě že mám druhý - nebudu se tolik trápit nebo co
nebo aspoň něco mi zbylo?
![]()
a stejně tak argument se sourozenci v dospělosti (až nebudou mít nikoho) - jak kdyby bylo se běžně nedělo, že se sourozenci nenávidí, nebaví, nestýkají apod…
![]()
![]()
No neslyšela jsem to jen od jednoho člověka … s tím názorem jsem se setkala víckrát. Jak u člověka, co má děti, tak u bezdětnýho.
Teď těsně před porodem slyším jen: Tak pořád nic? A co druhé, už plánujete? Až bude, tak bude. Nejlepší je, že vyzvídají lidi - drbny, kterým je potom kulové.