Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lemuska píše:
@ivulineček jenze tys absolutne nepochopila me!!! Mej si klidne jedno dite nebo deset deti nebo zadne. Nikdo te kamenovat nechce, ty neboha mucedniceNikdo ti ani nepise aby sis dite porizovala jako pojistku.
Pisnu svou myslenku jeste jednou, ju…zde nejde o primarni otazku jedno ci dve ditka ale otazku POTRAT CI NE? Byt to uzce souvisi. Muj nazor je ten, ze pokud uz se stala nehoda tak bych si tu nehodu nechala…a duvody jsou ty co tu psalyvi ostatni.
Jinak mozna sis vsimla…NIKDO…se tu s tebou nehada jen mame opacny nazor. Takze tu ublizenou defenzivu si nechA mozna se budes divit…chodi sem spousta zensky co nezijou na hnoji
a jezdi novym autem a svete div se i v zime k mori a v lete lyzovat (to ted frci, kdybys nevedela). Takze tolik
tak s tímhle příspěvkem naprosto souhlasím.
Btw. Zakladatelko - kopeš tu kolem sebe. Hele, nám je naprosto fuk, jestli svoje dítě zabiješ jen kvůli tomu, že chceš jedináčka, že chceš mít free život, dělej jak chceš. ALE - my spíš reaovali na to, že když má někdo nastavené, že chce jen jedno dítě a žádné další, měl by se tedy dostatečně (třeba dvojí, trojí ochranou) chránit tak, aby prostě nikdy žádné další dítě nepřišlo. Neměj si kvůli svému pohodlí další děti - je to jen tvůj život - ovšem když už k vám dorazilo, tak ho zabít kvůli svému pohodlí - to prostě nepobírám (a jak čtu, nejsem sama).
@ynax píše:
tak s tímhle příspěvkem naprosto souhlasím.Btw. Zakladatelko - kopeš tu kolem sebe. Hele, nám je naprosto fuk, jestli svoje dítě zabiješ jen kvůli tomu, že chceš jedináčka, že chceš mít free život, dělej jak chceš. ALE - my spíš reaovali na to, že když má někdo nastavené, že chce jen jedno dítě a žádné další, měl by se tedy dostatečně (třeba dvojí, trojí ochranou) chránit tak, aby prostě nikdy žádné další dítě nepřišlo. Neměj si kvůli svému pohodlí další děti - je to jen tvůj život - ovšem když už k vám dorazilo, tak ho zabít kvůli svému pohodlí - to prostě nepobírám (a jak čtu, nejsem sama).
Dekuji
holt kde dochazi argumentace nastupuje agrese ![]()
@erinv píše:
@sieta.m ti nevim vid.. a co sem potom ja.. je mi 32 a zatim se necitim ani na prvni..![]()
Precti si diskuzi o cem je
kazdymu je fuk kdyz se nebudes citit na mimco treba ani v padesati…proste nekdo to tak ma… ![]()
@ivulineček, 1976, je to čistě na každém manželství, kolik chce dětí, ale stavět hodnoty od peněz, hader, domů, zahrad, aut, dovolených před hodnotu vlastního dítěte je trochu… Znám dospělého jedináčka, který sám říká, jak mu sourozenec chybí, ono hra s mámou je něco jiného jak blbnout se sourozencem. Jak říkám, je to každého věc, ale jenom proto abych dala hóódně materiálních hodnot neměla druhé??? on ten luxus není všechno!!!
My se o druhé snažily, ale bylo to mimoděložní nakonec.Pak to nešlo a teď mi došlo, že vlastně druhé nechci.Syn má 4roky, už je to s ním lepší a lepsi-zadne uřvané kojici se mimco. Vlastne už bych nechtěla vše co už je za mnou, prožívat znova-nevyspani, přebalování, chování v noci atd. Navic syn je nejhodnější, když je sám. Jak je s jiným dítkem pohromadě, je to mazec
.Ale je mi trochu líto, že už nezaziju první kopání mimca v bříšku třeba. Taky si říkám, jestli časem nebudu litovat, že druhé není. Zase při každém snažení o Mimi, sem se bála že to vyjde.Kdyz to vyšlo, bylo mi líto, že syn už bude na vedlejší koleji, mě dostala panika, jak to zvládnu. Vim že sem typ ženy, která má mít jedno dítě. Ale v sobě mám zakódováno že 2deti jsou přirozenější počet. Je to těžké. Ma to někdo podobné?
@Anonymní píše:
My se o druhé snažily, ale bylo to mimoděložní nakonec.Pak to nešlo a teď mi došlo, že vlastně druhé nechci.Syn má 4roky, už je to s ním lepší a lepsi-zadne uřvané kojici se mimco. Vlastne už bych nechtěla vše co už je za mnou, prožívat znova-nevyspani, přebalování, chování v noci atd. Navic syn je nejhodnější, když je sám. Jak je s jiným dítkem pohromadě, je to mazec.Ale je mi trochu líto, že už nezaziju první kopání mimca v bříšku třeba. Taky si říkám, jestli časem nebudu litovat, že druhé není. Zase při každém snažení o Mimi, sem se bála že to vyjde.Kdyz to vyšlo, bylo mi líto, že syn už bude na vedlejší koleji, mě dostala panika, jak to zvládnu. Vim že sem typ ženy, která má mít jedno dítě. Ale v sobě mám zakódováno že 2deti jsou přirozenější počet. Je to těžké. Ma to někdo podobné?
Ja si vzdycky myslela, ze budu mit deti jako smeti a nakonec zustalo u jednoho. Nebyly podminky, i s dcerou byl trochu problem otehotnet. Asi to tak melo byt. Je mi nekdy lito, ze nema partaka, ale nijak netrpim, ze mam jedno zdrave skvele dite.
@Anonymní píše:
My se o druhé snažily, ale bylo to mimoděložní nakonec.Pak to nešlo a teď mi došlo, že vlastně druhé nechci.Syn má 4roky, už je to s ním lepší a lepsi-zadne uřvané kojici se mimco. Vlastne už bych nechtěla vše co už je za mnou, prožívat znova-nevyspani, přebalování, chování v noci atd. Navic syn je nejhodnější, když je sám. Jak je s jiným dítkem pohromadě, je to mazec.Ale je mi trochu líto, že už nezaziju první kopání mimca v bříšku třeba. Taky si říkám, jestli časem nebudu litovat, že druhé není. Zase při každém snažení o Mimi, sem se bála že to vyjde.Kdyz to vyšlo, bylo mi líto, že syn už bude na vedlejší koleji, mě dostala panika, jak to zvládnu. Vim že sem typ ženy, která má mít jedno dítě. Ale v sobě mám zakódováno že 2deti jsou přirozenější počet. Je to těžké. Ma to někdo podobné?
Ber to ze světlé stránky..planeta země děkuje že se snažíš nezalidnovat ![]()
Dvě děti je takový společenský standart..všude to vidíš a tak to máš spojené, že 2 děti jsou klasika.
Nicméně pokud víš že máš chuť být matka jedináčka..buď matkou jedináčka. Taky jsem matkou jedináčka..i když hlavně protože bych nerada další postižené..a celkem mi to nevadí i když mi chybí ještě to miminko.
Já to mám zase obráceně, mám jedno a ráda bych ještě jedno. Ale vím, že pokud bude „jen“ jedno nic se neděje. Občas mne napadne, že pak se má „to jedno dítě“ třeba líp.
Můžeme si dovolit lepší dovolenou apod.
Občas má všechno prostě více stránek a rozhodně nejsi divná. A tím, že se bojíš, bych to asi nehrotila. Hodně asi záleží, ale taky na podpoře manžela.
Taky nepíšeš kolik Ti je let - třeba jednou časem se to změní a nebo přijde mimčo samo a budeš ráda. Ale i tak počet dětí je jen vaše věc ![]()
Přeji hodně štěstí ať už bude mít podobu tří nebo více lidí.
Ja tu kdysi myslim psala, ze druhe me vubec nelaka, ale ted po 3 letech veku dcery se to zmenilo a uz jen cekam, az doresim veci v praci a muzeme se zacit snazit. Ja zase vidim, ze dcera odrusta a neni to to miminko a uz se zacinam „nudit“, navic vidim, ze dcera partaka nejakeho doma potrebuje. Nejak mi to prepnulo v hlave a vidim to uplne jinak, hormony.
Ale chapu, ze nekdo to ma uplne naopak a neprijde mi divne mit jedinacka, znam v okoli vice takovych maminek s jedinacky (dobrovolne)…
Anonym nebo smazat, diky
Mám to podobně. Nedokážu si představit, že bych to musela všechno zažít znovu. Ani nevím, jestli bych vůbec zvládla mimino k batoleti, když ani to jedno děcko nezvládám
Dcera by určitě byla nadšená, že celý dny netráví jen se mnou a má k sobě toho parťáka, ale mě by to psychicky a následně fyzicky složilo. Zůstanu sobecky u jednoho. Už i to jedno je na mě víc než dost.
@Tableta a kolik je dceri? Videla jsem to driv uplne stejne a ted najednou to citim uplne jinak. Ale netrapila bych se tim vubec, tak bude kdyztak jedinacek
anonym co sem pred chvili napsal
@Anonymní píše:
@Tableta a kolik je dceri? Videla jsem to driv uplne stejne a ted najednou to citim uplne jinak. Ale netrapila bych se tim vubec, tak bude kdyztak jedinacekanonym co sem pred chvili napsal
Dcera má 2 a půl ![]()
@Tableta Prave! Někdy sem vyřízena z jednoho děcka. Kolikrat mi venku zdrha, já volám ať čeká. Nekdy ho i dobiham.Kdyz mě to nekdy chytne-myslenky na druhé, představím si sebe s pupkem jak běžím za synem nebo s kočárem letím za ním.
Mám dítě živější, takže sem fakt kolikrát hotová. Chlap pomáhá minimálně, takže to mě též spíše odrazuje od dalšího prtete. Jinak je mi 30let a chlap druhé chce.Ale když se nedařilo otěhotnět, tak ani k doktorů jít nechtěl. Takze ho asi zas až tak moc nechce.Ted jsme ve fázi, že zvažují nasazení antikoncepce, on teda nechce no.
@Anonymní píše:
Ahoj,je tu ještě někdo stejně „divný“???Jen proto,že nechci druhé dítě…
Nejste divná proč? jedná chce děti 5druha 1…