Nechci druhé dítě, jsem divná?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
684
30.4.13 08:09

JÁ SE NECHCI HÁDAT A OMLOUVÁM SE VŠEM, KTEŘÍ NESDÍLÍ MŮJ NÁZOR, ŽE JSEM SI DOVOLILA REAGOVAT.
neuznávám lidi, kteří mají víc dětí, než zvládnou, ať psychicky, materiálně, nebo jakkoli. já jsem nastavená na jedno dítě, vím to celý život a jsem šťastná, že to tak má i můj manžel. taky jsem šťasná, že letos už pojedeme na hory, že když půjdu nakoupit, můžu malou držet za ruku a kabelu s nákupem v druhé(ano, směju se těm, které mají v jedné ruce dítě, v druhé tašku, břichem tlačí vozík a další dvě děti pobíhají nekontrolovatelně po obchodě).
nepopírám, že mám ráda své pohodlí a svůj rytmus. není to proti přírodě, jsem střelec a nikdy nebudu sedět na zadku. proto jsem šťastná, že za toho půl roku, co malá roste, dneska koupím kočárek na brusle a začneme sportovat. že začneme stavět dům, kde s dvěma dětskými pokojíčky opravdu nepočítáme a že si manžel konečně oddychne, že tohle období, kdy nás finančně drží pomine, a on si může opravdu hlasitě oddechnout.
jistě, že by malá nemusela mít značkové věci, že by nemusela mít rodiče, kde každý má své auto a nemusela by žít v novostavbě se zahradou.
spousta z Vás by tohle vyměnila za druhé dítě. já ne, ale proto nejsem ani divná, ani špatná máma.
dost mi to připadá situaci, když jsem přestala kojit. taky jsem byla špatná, že jsem neudržela laktaci a kojila „jen“ 3,5 měsíce.
ale víte co? já nejsem špatná matka! a až se změní pohled na rodičovství a místo kvality bude ukazatel kvantita, tak pak vám dám za pravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
30.4.13 08:09

@Tereza1986 ukamenují nás spolu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6311
30.4.13 08:18
@ivulineček píše:
@sonam predpokladam, ze mas sourozence, proto muj pohled na svet proste nemuzes pochopit. vidis skvele zazitky se sourozenci, uzasna spojeni, ale ja to nevidim. chci mit jedno ditko, kteremu dam vsechno. vsechno neznamena jen penize nebo sourozenec. kdyby nekoho k sobe mela, pravdepodobne by si s nim vyhrala, ale hrat si muzeme i spolu.
hele, jsem stastna, ze mam jedno zdravy dokonaly miminko, stastnyho chlapa a nehodlam na tom nic menit. v dnesni dobe mit vubec zdravy dite celkem uspech a ja to svoje stesti nebudu pokouset.
kdyz to napisu blbe, bude obdobi, kdy bude chtit sourozence, pak psa, byt, auto…

Jo jo, mam.
Jasne, kazdy, ako mu vyhovuje :) stale lepsie ako mat deti a potom sa im nevenovat.
Pisem sem svoj nazor preto, ze zakladatelka nerozmysla nad tym, ci splodit druhe dieta, ale uz ho caka. Ja myslim, ze ked uz ho ma v brusku, ze uz je viac tych dovodov si ho nechat nez ho zabit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5342
30.4.13 08:24

@ivulineček jenze tys absolutne nepochopila me!!! Mej si klidne jedno dite nebo deset deti nebo zadne. Nikdo te kamenovat nechce, ty neboha mucednice ;) Nikdo ti ani nepise aby sis dite porizovala jako pojistku.
Pisnu svou myslenku jeste jednou, ju…zde nejde o primarni otazku jedno ci dve ditka ale otazku POTRAT CI NE? Byt to uzce souvisi. Muj nazor je ten, ze pokud uz se stala nehoda tak bych si tu nehodu nechala…a duvody jsou ty co tu psalyvi ostatni.
Jinak mozna sis vsimla…NIKDO…se tu s tebou nehada jen mame opacny nazor. Takze tu ublizenou defenzivu si nech ;) A mozna se budes divit…chodi sem spousta zensky co nezijou na hnoji :lol: a jezdi novym autem a svete div se i v zime k mori a v lete lyzovat (to ted frci, kdybys nevedela). Takze tolik :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
30.4.13 08:26

@sonam zase budu v opozici ;)
pokud se domluvime s manzelem na jednou diteti, tohle rozhodnuti je dlouhodobe a brane ze vsech uhlu, nemela by se rozhodovat opacne na zaklade hormonu. jiste, je to tvrde, ale priroda to vetsinou nastavi tak, aby ho budouci maminka chtela. podle me je lepsi se rozhodnout rozumem a ne smrsti hormonu. muze toho horce zalitovat a nikdo netvrdi, ze nemuze za nejaky cas zmenit nazor a udelat si s manzelem planovane miminko :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Peťulka2608
30.4.13 08:30

Já bych na potrat nešla… Pokud bych čekala druhé dítě..
Podle mě soukromá školka, dovolená u moře, na horách, kroužky - to vůbec není důležité. Děti se víc vyblbnou u rybníka, při sáňkování na kopci za domem, na dětském hřišti…
Ale zakladatelko promluv si s partnerem a ne tady s námi na e-miminu, musíte si sednout a říct si co a jak, neber v úvahu jen to co chce on, ale taky co chceš ty… Ať se rozhodneš jak se rozhodneš, nelituj!!!
První dítě máte uměle a určitě, když vám to nešlo přirozeně byli jste nešťastní, pak najednou máte tu možnost dítě přirozeně mít a zase už ho nechcete… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
684
30.4.13 08:32

@Lemuska no, mozna by ses podle svych vylevu taky k tomu mori rada podivala. ja mucednice nejsem. ja mam spokojenou rodinu. a vis, jak se to pozna? protoze ta slova slaboty, ktera pouzivas ty, me ani nenapadla.
je mi jedno, jestli to beres jako utok na sebe. jsem rada, ze muj nazor nezastavam sama a ze mam tolik sily, ze me tva jedovata slina nezasahne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
30.4.13 08:39

@Lemuska vzhledem k tomu, co jsi napsala o te Svobodove, dam ti radu. Víš, kolik ženskejch zůstává po odchodu manžela samo? Strááášně moc. Být tebou, najdu si milence, abys pak nebyla smutná. Pokud se pletu, a vy spolu zůstanete do smrti, moc vám to přeju.
vzhledem k tomu, že na základní otázku zakladatelky bys odpověděla, že divná je a já v tom případě taky, tak se tady mějte. ja jdu resit novy kocarek a odpoledni brusleni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3733
30.4.13 08:50

@ivulineček Ač mám dvě děti, chápu Tě, i to cos chtěla sdělit ostatním. Tak jak Ty jsi nastavená na jedno, tak jsem já na dvě…ale to je vše, třetí bych taky nechtěla a použila k tomu stejné argumenty jako Ty..
Se dvěma dětmi se cítím komplet a manžel taky. Navíc máme páreček, takže aspoň odpadají takové ty blbé kecy…pokusíte se ještě o holčičku, chlapečka :zed:
Nakupovat jezdíme dohromady, jedno dítě v košíku, druhé s jedním s rodičů…výlety taky zvládáme i dovolené. Pokud se mi hned po rodičáku podaří vrátit do práce, tak „pohoda“ bude pokračovat…pokud ne, bude to složitější, ale věřím, že to dáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5342

@ivulineček jsi opravdu velice vtipna :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: nemam potrebu zde ventilovat sve majetkove pomery ;) A ty reci o kamenovani jsi pouzivala ty :mavam: Pravda, ze debata s agresivni a utocnou zenskou jako jsi ty prestava byt debatou. Takze dekuji nemam zajem aby sis na mne vybijela tenze ktere asi mas ze sveho dokonaleho manzelstvi. Loucim se, jdu s ratolesti na plavco, nenecham si zkazit den ubohymi invektivy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10683

Mám dnes už devítiletou dceru a už nějakých 5 let né-li víc poslouchám, že by chtěla mít sestřičku nebo bratříčka a pořád dokola se ptá kdy budeme mít miminko, není to u nás bohužel tak jednoduché, chodíme do CAR.
Jinak co se týká zakladatelky, nešla bych na potrat, jednou máte dítě po IVF a tak tohle je přece zázrak, že se stalo přirozeně, ono se to hodně často stává, že další jde bez problémů a jestliže jste dítě nechtěli měli jste se chránit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
30.4.13 08:53
@Anonymní píše:
Ahoj,je tu ještě někdo stejně „divný“???Jen proto,že nechci druhé dítě…

Tyhle dotazy nepobírám, divná jsi, protože píšeš takové otázky, né kvůli počtu dětí

• Citovat
  • Upravit
1823
30.4.13 09:10

@sieta.m ti nevim vid.. a co sem potom ja.. je mi 32 a zatim se necitim ani na prvni.. :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3733
30.4.13 09:11

@erinv co sem vůbec lezeš…Ty jsi mega divná, víššš :roll: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.4.13 09:58

Jsem v dost podobné situaci jako zadavatelka. Včera jsem na testu měla 2 čárky. Mám skoro 6 letou dceru, kterou jsem vychovávala sama. Poslední rok mám přítele s kterým jsem teď neplánovaně otěhotněla. Nejednou se mi začali vybavovat situce, jak celou dobu jsem byla s dcerou sama a jak to bylo opravdu těžký, najednou nevím, zda to chci. Navíc mi vyšly špatně stěry a měla jsem jít na konizaci, jsem bez práce, myšlenky se mi honí hlavou…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky