Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Chika píše:
Ze začátku je to vždycky šok, švagrová taky měsíc plakala, dnes mají kluci dva měsíce a jsou nádherní, hodní a za nic na světě bychom je nevyměnili. Představ si, až ti je dají po porodu do náruče a oba dva/dvě se na tebe tak láskyplně podívají - potom bys taky dala jednoho pryč? To je Sophiina volba… Teď to jsou jen puntíky na obrazovce… až přejde ten šok a budeš to vnímat reálně, zjistíš, že to vlastně taková hrůza není, až na kočárek, dvě postýlky a dvakrát tolik plínek toho moc navíc nepotřebuješA až budou mít děti třeba šest roků a půjdou porpvé do školy, tak si řekneš: jak jsem tehdy jen mohla myslet na to, že by tu jeden/jedna z nich nebyl…
@alisekR píše:
No tak to by si ty naši chlapy notovali, ten můj když vidí dvojčata, tak je jak posedlej a hned mi je ukazuje. A to si představte dámy, že jeho strejda má dvoje dvojčatakaždý z jinou ženou, jedněm je 32 jednovaječný kluci a pak 13 letý holky…
Jestli je to dědičný, tak se picnu.
já bych s ním ani do postele nelezla, pro jistotu
![]()
@Cuarentena píše:
Od kámošky sestřenka měla dva kluky, tak chtěli ještě holčičku a narodila se jim trojčata - kluci.![]()
![]()
Tak si tu holčičku ještě adoptovali…
To není možný, to je jak americkej film
to by mě porazilo ![]()
@K.Black píše:
já bych s ním ani do postele nelezla, pro jistotu
![]()
No, už máme dneska zrovna dvouletou holčičku, je to poděs, po kom asi…
A teď kombinace mej divokej plodících vaječníků a jeho dispozic
No jo, jenže, když už jsem si ho jednou vzala…tak co s nim, že??? ![]()
@alisekR
jsi statečná že s ním vůbec jsi
a malá má dnes narozky jo? tak vše nej ![]()
@Anonymní píše:
@Katy75
A jak třeba jezdíš nakupovat, nebo na kroužky s malým? Děkuju za podporu.Normální denní nákup absolvují dvojčata se mnou. Vezmu kočárek a jde se. Na větší nákupy jezdím o víkendu, a to buď jede můj manžel se mnou nebo zůstane doma s dětma a já jedu sama. Na kroužky malýho odvezu autem a zase ho přivezu. Dvojčata beru s sebou, protože můj manžel je přes týden mimo republiku a jezdí domů jen na víkendy.
Holky vážně moc děkuju za to, že odpovídáte, za podporu. Asi hormonální houpačka nebo co ale teď už je mi vážně líp. Šla jsem na záchod a řikám si: mam dvě ruce a dvě kozy tak co?
směju se sama sobě. Je pravda, že jsou to obě moje děti a nechtěla bych vybírat
až se sama stydim na co jsem to mysela. Ale myslim, si že to na mě zase lehne ty špatný myšlenky. Asi jsem vážně ještě v šoku.
To co tu píšete o těch dvakrát dvojčatech a trojčatech, je fakt děsivý ![]()
@Anonymní píše:
Holky vážně moc děkuju za to, že odpovídáte, za podporu. Asi hormonální houpačka nebo co ale teď už je mi vážně líp. Šla jsem na záchod a řikám si: mam dvě ruce a dvě kozy tak co?směju se sama sobě. Je pravda, že jsou to obě moje děti a nechtěla bych vybírat
až se sama stydim na co jsem to mysela. Ale myslim, si že to na mě zase lehne ty špatný myšlenky. Asi jsem vážně ještě v šoku.
To co tu píšete o těch dvakrát dvojčatech a trojčatech, je fakt děsivý
no vidíš, vlastně budeš mít brnkačku
vem si že by jsi už dvojčátka měla a teď čekala třeba trojčátka
vždycky může být hůř ![]()
@Katy75 Děkuju za odpověď. Teda máš muj obdiv. Manžel taky dost pracuje, jezdí domu až v 7 na koupání ale nedovedu si představit nemít ho doma celej tejden
Na tohle jsem asi fakt slabá povaha. Na druhou stranu, když si představim, že bych o víkendu utekla od tří děti na nákup, tak mě až zahřeje jakej to musí bejt krásnej pocit bejt sama
![]()
Neboj, dvojcata jsou super, je s nima sranda a jsou vic zvykli cekat, takze jsou i vic v pohode..
Ja chci jit dokonce za cas do tretiho, je fakt, ze druhy dvojcata by me polozily.. mela jsem problematicky tehotenstvi, byla jsem dlouho v nemocnici, deti se narodily hodne brzo.. takze ja bych v pripade druhych dvojcat uvazovala o redukci, ale ne kvuli financim, ale kvuli zdravi, memu i jejich.. moje deti to nastesti zvladly vsechno dobre..
To budou hormony a šok, v klidu to rozdejchej a pak budeš v pohodě. není vůbec nic divnýho, že takhle přemýšlíš. není to lehký dneska uživit děti, ale jak říkáš dvě ruce a dvě kozy máš, tak to nějak dopadne.
A jestli někdo tam nahoře rozhodne, že bys to nedala, tak tam na příštím UTZ bude už jen jedna fazolka. ![]()
@K.Black No to by mě asi šlehlo. Kdybych to zjistila, tak bych na tejden někam zalezla a jen brečela a jedla čokoládu ![]()
Já se přiznám, že jsem si dvojčata i trochu přála a byla trošku zklamaná, že je tam jen jedno. A to už mám doma tři děti.
Ale chtěla jsem, aby byla aspoň jedna holčička. Nevyšlo to, dvojčátka nejsou, je to kluk.
@Anonymní píše:
@K.Black No to by mě asi šlehlo. Kdybych to zjistila, tak bych na tejden někam zalezla a jen brečela a jedla čokoládu
a pak by jsi to zvládla, levou zadní
hlavně pak dej vědět jak to dopadlo, jsem zvědavá
a přeju jen to nej ![]()
@Anonymní píše:
@Katy75 Děkuju za odpověď. Teda máš muj obdiv. Manžel taky dost pracuje, jezdí domu až v 7 na koupání ale nedovedu si představit nemít ho doma celej tejdenNa tohle jsem asi fakt slabá povaha. Na druhou stranu, když si představim, že bych o víkendu utekla od tří děti na nákup, tak mě až zahřeje jakej to musí bejt krásnej pocit bejt sama
![]()
![]()
Nemusíš vůbec děkovat. Nemáš za co. Měla jsem z toho asi stejný strach jako ty, ale není důvod se bát. Zvládneš jedno, tak proč by jsi nezvládla 2 najednou
. Na nákupy utíkám ráda, ale řeknu ti po pravdě, že ještě rychlejí utíkám domů. Ne že bych mému manželovi nevěříla, že se o ně nepostará, to vůbec ne, ale protože mi ty cvrčkové chybí
.