Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
@K.Black Moc moc moc děkuju
@Cuarentenano teda. Nejsi šílená?
já se právě děsim, že budu mít nakonec tři kluky. A to jsme chtěli teď Toničku
ach jo
kluci jsou lepší
holčičí puberta je šílenááá
a Toník je hezký jméno ![]()
@zelenaprisera proč myslíš? Já myslím, že nebude…
Já byla v podobné situaci před necelými 5 lety. Potratila jsem a snažili jsme se o další. Povedlo se a doktor mi opznámil, že jsou tam 2. Byla jsem tak v šoku, že jsem se ho zeptala jestli si jako dělá pr..l. Začal se smát a říkal, že ne. Já z toho byla fakt nešťastná, dvojčata se mi líbí max na obrázku a nijak jsem o ně nestál neb jsem ze svého okolí věděla co to obnáší. Nakonec to dopadlo tak, že tam zůstal jen jeden plod a narodila se nám krásná zdravá holčička, kteráobčas vydá za dvě/dva. Moje rada je, zatím se tím netram ono se to nějak vyvyrbí, ale fakt tě chápu ![]()
Jako máma dvojčat můžu říct, že šok je to hroznej. Já otěhotněla nechtěně, byla jsem student, před sebou poslední rok VŠ a když mi doktorka řekla, že budeme mít dojčata tak jsem jenom seděla řvala a řvala. Ona si to špatně vyložila a hend začala s potratem…
Trvalo mi tak 14 dní než jsem se s tím srovnala, když jsem se koukla na tu fotku z utz tak jsem jen brečela, hlavou se mi honilo jak dodělám školu, jak všechno zvládneme. Po další kontrole jsem viděla ta 2 bijící srdíčka a začala jsem se hrozně těšit. asi v 9tt jsem jela ba zkoušku začala jsem krvácet..takový strach jaký jsme měla…abych o jedno mimčo nepřišla (i když zezačátku jsem měla podobné myšlenky jako ty).
Nakonec všechno dobře dopadlo a i když jsem si to vyležela v nemocnici tak se mi tady ted prohánějí 2 úžasní zdraví 14ti měsíční kluci. Nevyměnila bych je za nic na světě. Školu jsem dodělala s ročním zpožděním, ale dodělala.
Zvládnout se dá fakt všechno a stojí to za to. Já si nedovedu představit že by jeden z nich nebyl.
Musim teda ještě říct, že máme úžasnýho tatínka, ketrý hrozně moc pomáhá. ![]()
Nebudu ti lhát že je to procházka růžovým sadem, někdy je to celkem fuška, ale všechno ti vynahradí dvojí smích, dvojí obejmutí, když ti každej dá z jedný strany pusu na tvář
. Neměnila bych za nic ![]()
Já zakladatelku úplně chápu, zažila jsem to stejné. V 8tt mi doktorka řekla, že čekám dvojčata a já se také sesypala. Kdo si tím neprošel, těžko pochopí. Nemějte jí nikdo za zlé, že uvažuje o finanční stránce. Já když jsem si spočítala, kolik bych měsíčně dala jen za plínky, nedej bože kdybych nemohla kojit, co stojí kočár, vše kupovat 2×……. Stát vám nedá ani korunu navíc, berete stejné příspěvky jako na jedno dítě. Každá chceme pro dítě alespoň nějaký standard. Další věc byla reakce mého těla, byla jsem takřka nepoužitelná, přesto jsem kvůli penězům odmítla neschopenku a nakonec to odnesla flebotrombózou (krevní sraženina, celkem nebezpečné). A příroda to nakonec vyřešila za mě, ve 14tt mi na ultrazvuku řekli, že jedno dvojčátko se přestalo vyvíjet. Bylo mi to v tu chvíli samozřejmě líto, protože jsem se přes všechny problémy s dvojčátky nakonec smířila, na druhou stranu se mi ulevilo. Zakladatelku bych uklidnila, údajně až třetina těhotenství začíná jako vícečetné, které příroda ve velké většině sama redukuje. 6tt je opravdu ještě brzo, nemá cenu se tím ještě stresovat. Buď to příroda vyřeší sama, nebo se s tím zakladatelka nakonec srovná a bude se těšit i na dvojčátka. Přeji ať vše dobře dopadne ![]()
@K.Black Toník je hezký ale co ten druhej? My už nemáme další jména a nedejbože holčičí ![]()
Holky děkuju za odpovědi
fakt se cejtim líp
jsem za vás ráda jak to máte ![]()
V týhle šťastný fázi si teď přeju aby tam byly dva. Mám docela ráda výzvy
![]()
@Anonymní píše:
@K.Black Toník je hezký ale co ten druhej? My už nemáme další jména a nedejbože holčičí
Holky děkuju za odpovědifakt se cejtim líp
jsem za vás ráda jak to máte
V týhle šťastný fázi si teď přeju aby tam byly dva. Mám docela ráda výzvy![]()
![]()
to šlo rychle, už se těšíš
k Toníkovi Václav? Jan, František.
@K.Black Jo jenže se bojim, že až budu třeba večer usínat tak mi z toho bude zase hrozně
Jendu máme
Václav je děda, kterýho nemusim a Franta zase strejda. Ale přemejšlim nad Čeňkem
Jenda, Tonda a Čenda
z toho by manžel asi zhebnul radostí ![]()
@Anonymní píše:
@K.Black Jo jenže se bojim, že až budu třeba večer usínat tak mi z toho bude zase hrozněJendu máme
Václav je děda, kterýho nemusim a Franta zase strejda. Ale přemejšlim nad Čeňkem
Jenda, Tonda a Čenda
z toho by manžel asi zhebnul radostí
To budou holky, já to cítím v kostech ![]()
Ahoj, já taky otěhotněla neplánovaně rok před koncem VŠ. Miminko máme sice jen jedno, ale manžel na doktorátu, takže peníze taky nic moc. Tak jsem pohledala a snažila se vymyslet, kde by se dalo ušetřit. Oblečení jsme dost dostali - nové i použité. Nakoupila jsem látkové plínky (investice se začátku veliká, ale rozhodně to vyšlo méně než na jednorázovky). Plenky se jen perou a pak kolíčkem dají na šnůru - nežehlí se. Je to práce, ale tu by musel stejně dělat manžel, aby na plenky vydělal. Kamarádka má dvojčátka a taky používá na doma látkové plínky - http://www.bamboolik.cz/…pro-dvojcata na noc a na ven má jednorázovky a říká, že i tak je to obrovská úspora. Našla jsem i levnější variantu vlhčených ubrousků (přírodní olejíček ředěný s vodou). Myslím, že malá netrpí - naopak:) Kdybys chtěla poradit, ráda se podělím se svými zkušenostmi.
A je jasné, že je to šok, ale mně se zase vždycky líbilo to tajemství vztahu dvojčat. ty si jsou tak blízko, jak jen dva lidi můžou být…A ty budeš moci u toho být…
@alisekR
tak to jim asi budem řika Ačko a Béčko protože u manžela mi žádný holčičí kromě Toničky neprojdou ![]()
Jak už tu někdo psal, může být i hůř, moje tchyně měla dva kluky ročník 1961, 1963 a holku 1965 a ejhle zadařilo se. Tehdy ještě nebyly ultrazvuky, tchyně byla silnější postavy a u porodu ji řekli, jak porodila první, že je tam ještě jedno, psal se rok 1968. Takže 5.dětí na krku, prala plíny a to musel být záhul. Je fakt, že se tehdy věcičky na mimča dědily, kolovaly v rodině. A u nás doma to bylo obdobné, měli jsme tři kluky skoro 15, 14 a 12, když jsme se rozhodli pro mimčo. Po prvním ultrazvuku mi nic dr. neříkal, až po druhém, mi řekl, že u toho prvního se mu to zdálo, že tam jsou či budou dvě, nechtěl mě „strašit“, tak si to nechal na druhou prohlídku. Bylo tam jen jedno, ptal se mě, že co bych dělal, no co asi nic. Byt jsme měli tehdy 3+1, nyní jsme na 4+1, auto by byl problém, protože v té době ještě kluci jezdili všude s náma, no co by mě děsilo asi kočár a cestování MHD.
Kolegyně z práce měla z 1.manželství kluka 10 a 7.let, když se ji s druhým manž. narodily dvojčata (opět kluci).
Ahoj zakladatelko, opravdu se ještě může stát ledasco. My čekali dvojčátka dvakrát (po IVF), poprvé jsme měli v sedmém týdnu dvě srdíčka, o týden později už bylo jen jedno. Narodil se nám syn, teď má 14. měsíců. Báli jsme se, že bude zase dlouho trvat než otěhotníme, tak jsme zkusili KET, když bylo malýmu 6. měsíců a buch chytly se obě. Až do 12tt jsem to brala tak, že se určo zase něco stane a nakonec bude jen jedno. No, budou dva, zase kluci, dneska už jsme 34tt. Stát se může cokoli, ale máš pravdu v tom, že náročný to je a to mluvím jen o té přípravě. Auto jsme museli prodat a koupit nějaký, kam se vlezou tři autosedačky, bydlíme v paneláku, kam se nevleze dvojčecí kočár do výtahu (naivně jsem si myslela, že kočár po malým budu mít i na druhý dítě ha ha ha), malej ještě spí v dětské postýlce, takže jsme kupovali dvě postýlky (je to u nás jak v kojenáku - tři dětský postýlky v ložnici
). Rozjeli jsme to ve velkým a koupili barák se zahradou a teď se jen bojíme, aby se dodělal celej barák, než porodím. Náročný to je, ale je to zatím to nejhezčí, co nás v životě potkalo. Ber to taky tak, je to hustý, ale krásný ![]()
@Teri88 Kamarádka látkuje dvojčátka?
tak to je hustá. Já taky malýho látkovala ale s dvojčatama si to moc neumim představit, to abysme měli jednu místnost jen pro sušení
ale úspora to je, to bez debat ![]()
@K.Black Moc moc moc děkuju
no teda. Nejsi šílená?
já se právě děsim, že budu mít nakonec tři kluky. A to jsme chtěli teď Toničku
ach jo
@Cuarentena