Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Hele, já sem přidam dardu, úplně jsem zapoměla, že moji bratranci jsou též dvojčata, takže toho máme po kupě třikrát z obou stran ![]()
A co si pamatuju, tak teta chválila, že si kluci spolu pěkně vyhráli a nezlobili zdaleka tak, jako jejich straších ségra - moje sestřenice
Podle mě na tom něco bude, oni prej žijou, tak trochu ve svym světě a tak si vystačí. Dle mých zkušeností z našim dítětem, nejvíc dítě zlobí a škodí, když se nudí ![]()
Hele, asi jsem blázen, ale z těch všech milejch příspěvků, taky teď tajně trošku doufám, že tam budou u mě taky dvě
No ty tři vajíčka, co tam čekali minulej měsíc, to bylo moc. Ale si to tak mělo bejt, že to doktorka odhalila včas a my si dali pak pozor, abych neotěhotněla zrovna v listopadu… ![]()
@elenkazed Jooo to zase joo ![]()
@alisekR Že jo viď, to se to tu krásně sešlo ty holky, že to člověka fakt zahřeje a těšit se začne i když fakt nechtěl ![]()
@Anonymní píše:
@peggy.sl Kecá no![]()
ale teď to trochu dokážu pochopit
A abych tě uklidnila ještě víc, tak taky bydlíme v bytě 2+1 a celkem máme těch dětí pět a každý víkend je tady nějaká kamarádka nebo kamarád starších dcer…a žijeme.. ![]()
Na jaře se máme stěhovat do baráku a mně se najednou nikam nechce..tady jsme všichni pěkně pospolu a tam se rozprskneme a nebude to už takový…
Můj muž pro všechny pěknej bejk
Tak jsem oponovala, že jsem u toho snad taky byla, ale kráva snad nebudu ![]()
Jinak jo, už se spolu zabaví, když jsem s Robinem pryč, tak ho Sára pořád hledá. Největší sranda je, když se na malém prostor honí do kolečka a strašně se tomu smějou, pak jeden zakopne a spadne, tak ten druhej rychle spadne taky. Jinak se samozřejmě občas rvou o hračky, ale Robin se moc nevzteká, tak většinou ustoupí a nechá to Sáře bez boje ![]()
@Anonymní píše:
@Anulka No to muselo bejt hroznýmoje mamka je taky z pěti dětí ale maj mezi sebou minimálně 2 letý rozestupy všichni. To si nedovedu představit ani vzdáleně.
@novo123 Moc gratulujuTo je moc hezký. A jsem ráda, že to píšeš, jsme v podobný situaci. Mam malou fábii kam narvu sotva jeden kočár, sedačku a nákup. Na vejlety jezdíme manželovym služebákem a tam tři děti taky nenarvem. Bydlíme v 2+1 v prvním patře bez výtahu
Malej je taky zatim v postýlce ale teď utěšuju se tim, že dvojčatům by zatim mohla stačit jen jedna a budou ležet na štorc a mezitim bysme malýho mohli naučit na větší.
Taky jsme měli fábku a máš pravdu, kočár a nákup tam prostě nevešli
Ono se všechno dá, sice mám taky hrůzu, jak to dáme s penězama, ale to se taky udělá. Na malýho jsme chtěli všechno super a nový a teď jsem úplně změnila přístup - postýlky z Ikei za 700,–, kočár použitej za 6000,– - koupili jsme stejnej jako má náš malej, takže autosedačka půjde nacvaknout i ta naše po malým, dokoupili jsme jen jednu atd. Akorát z toho 2 + 1 bych měla strach, já si umím představit, že bysme zůstali v bytě s miminkama, ale časem by jim tu bylo určitě těsno - tři puberťáci v 3 + 1 - jízda (ale teta takhle vychovala tři kluky v 3+1 a taky to zvládli) ![]()
@novo123 my bydleli s dvěma dětma 13 let v 2+kk necelých 40 metrů, teď máme 120 a pořád vzpomínáme na ten pidi byteček, jak nám tam bylo dobře ![]()
Milá zakladatelko, napíšu ti v kostce svůj příběh. O miminko jsme s manželem začali snažit loni v srpnu. Podařilo se až na Štědrý den. V lednu jsem byla asi ten nejšťastnější člověk na světě, že jsem těhotná. Hned mě ale zaplavil ohromný strach, aby miminko bylo zdravé a já zárně porodila. V lednu jsem naklusla k doktorovi, ten mi udělal UTZ, kde zjistil, že tam miminko je, ale byla jsem cca 4 týdny těhotná, což na potvrzení nebylo. Měla jsem přijít na další UTZ za 4 týdny. Ležela jsem na křesle, doktor provedl vyšetření, ukázal mi žloutkový váček. Chtěla jsem se optat, zda tam nejsou 2, ale nic neříkal, tak jsem byla ticho. Celá šťatná jsem jela domu s těhotenskou průkazkou. Měla jsem náběry, ale ty nic neodhalily. Gynekolog mě poslal na screening, kde na mě doktorka vybalila: „jéééé, vy čekáte dvojčata. No raději se podívám, zda tam nejsou 3.“ Tak na to jsem jí odpověděla: „Nedělejte si srandu“ Tak mě ujistila, že jsou tam dvě. Já ležela na lehátku a jen koukala do stěny a hned mě napadlo: všechno 2× koupit. Vždyť na to mít nebudeme… Máme byt 2+1 na hypotéku. Manžel, když to slyšel, tak byl sťastnej a hrozně se „nesl“ a říkal - to jsem ale samec, viď. Já z toho byla celý den docela „špatná“, ale pak jsem se začala radovat a hrozně si přát, aby byla zdravá a donosila je co nejdéle. A můžu tě ujistit, že jsem měla taky takový myšlenky, aby se jedno neudrželo, ale když jsem cítila pohyby, tak bylo jasno - těšila jsem se na ně.
Oblečení jsem jim nekoupila v obchodě, ale z www.bazos.cz, postýlky jsme koupily nový, kočárek taky, lehátka ty nejlevnější, pleny budeš potřebovat maximálně 30, pokud nebudeš kupovat jednorázovky.
Největší radost jsem asi měla, když ve 20. týdnu mi oznámili, že čekáme páreček - manžel chtěl holčičku a já chlapečka, což jsem obou splnila.
Nakonec jsem porodila přirozeně ve 35+3 tt a pak to byl docela „záhul“, když jsem přišla domu z porodnice. Teď je to brnkačka - jsou docela hodní. V noci jsem je naučila, že se spí, takže usínají okolo 22 hodiny a probudí se mi až o půl šestý ráno. Žádnou pomoc babiček zatim nepotřebuji, jen manžel pomáhá s krmením a je to pro mě velká úleva. Manžel krmí holčičku a když zlobí, tak mi říká, že chtěl hodnou holčičku, tak mu říkám: „na to objednávka nebyla“ A to ho vždy „rozseká“.
Už jsou jim 3.5 měsíce a nedovedu si představit, že bych měla jen jedno - každý je úplně jiný a dokonale se doplňují. Jsou to zkrátka zlatíčka
![]()
Uvidíš, že až ti je doktor ukáže na ultrazvuku, tak se budeš na ně těšit.
@K.Black píše:
@novo123 my bydleli s dvěma dětma 13 let v 2+kk necelých 40 metrů, teď máme 120 a pořád vzpomínáme na ten pidi byteček, jak nám tam bylo dobře
Taky se bojím, abysme neměli ško z prostoru, ale já jsem původně z baráku a v bytě jsem jen pár let s manželem - nejde mi ani tak o prostor jako o zahradu, ta mi chybí hodně hodně hodně ![]()
No tak když jinak nedáš
Lepší než drátem do oka