Nechci navštěvovat matku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4982
25.11.14 13:10

Myslím, že tuhle diskuzi hrotíte ze všech stran stejně jako zakladatelka.
K odpovědi : zakladatelko máš doma miminko, které momentálně potřebuje jiné prostředí a režim a čistotu než třeba pětileté dítě. Tudíž máš dost času vztah s matkou buď nějak srovnat, nebo se na to vyprdnout. Je to tvůj život tak se podle toho chovej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6532
25.11.14 16:07

Zakladatelko, pokud se někde necítíš dobře, nebude se tam cítit dobře ani tvé dítě. Nikdo nemá právo tě nutit být tam, kde nechceš. Dokonce ani, když se jedná o vlastní mámu. Ano, rodič má povinnosti vůči svým dětem. A ano - dítě žádné nemá. Buď chce, a je to v pořádku anebo nechce, a je to taky v pořádku. Nezáleží na důvodu. Je to svobodná vůle. Mluvím o skutečné podstatě člověka. Takhle se ti vyjádří i psycholog. To, že má dítě povinnost se starat o rodiče vymyslel civilizovaný člověk a běda, jak to někdo udělá jinak. Hned tě pošlou do morálního pekla.

Jestli máš zájem mamku vídat víc, zkus sebrat odvahu a vše jí říct. Vlídně. Nebo i napsat. A rovnou navrhni řešení. Např. pomoc s tím úklidem atd. Určitě se v první fázi naštve, když je takové povahy, ale věřím, že se jí to v hlavě rozleží a pomoc přijme. Až vychladne. Nic není tak horké, jak se uvaří. ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.11.14 18:36

Děkuju za názory, je to spousta věcí k zamyšlení. Možná jsem se nešikovně vyjádřila ohledně té špíny, ta sama o sobě není tak strašná, ale je prakticky nemožné udělat nějaký hloubkový úklid v prostředí, kde jsou hromady věcí (třeba 3 vysavače, nefungující ždímačka stará 20 let, 1ř let staré noviny a podobně). Když jsme občas něco vyhodili, tak to vypadalo na třetí světovou.
Jde mi o to, najít nějakou cestu, aby malý mohl k babičce třeba na prázdniny, nebo aby s ní měl nějaký vztah a abych se o něj tak hrozně nebála…Je to zvláštní, vím že já i sestry jsme její výchovu přežili relativně ve zdraví, ale prostě se bojím ji s malým nechat. Teď jsem ji třeba nechala s malým a šla jsme do koupelny a poprosila jsem ji, ať zavře psa vedle, nebo je pořád u malého. No a ona si jen odskočí udělat čaj a nechá rozglábené dveře, přijdu a pes olizuje malého. Je docela divoký, tak jsem ráda, že ho třeba nepoškrábal. Jsou to maličkosti, ale nevím, jestli já se moc bojím, nebo ona to už tak moc neřeší :nevim:

• Citovat
  • Upravit
4982
26.11.14 19:25
@Anonymní píše:
Děkuju za názory, je to spousta věcí k zamyšlení. Možná jsem se nešikovně vyjádřila ohledně té špíny, ta sama o sobě není tak strašná, ale je prakticky nemožné udělat nějaký hloubkový úklid v prostředí, kde jsou hromady věcí (třeba 3 vysavače, nefungující ždímačka stará 20 let, 1ř let staré noviny a podobně). Když jsme občas něco vyhodili, tak to vypadalo na třetí světovou.
Jde mi o to, najít nějakou cestu, aby malý mohl k babičce třeba na prázdniny, nebo aby s ní měl nějaký vztah a abych se o něj tak hrozně nebála…Je to zvláštní, vím že já i sestry jsme její výchovu přežili relativně ve zdraví, ale prostě se bojím ji s malým nechat. Teď jsem ji třeba nechala s malým a šla jsme do koupelny a poprosila jsem ji, ať zavře psa vedle, nebo je pořád u malého. No a ona si jen odskočí udělat čaj a nechá rozglábené dveře, přijdu a pes olizuje malého. Je docela divoký, tak jsem ráda, že ho třeba nepoškrábal. Jsou to maličkosti, ale nevím, jestli já se moc bojím, nebo ona to už tak moc neřeší :nevim:

Možná obojí ty se moc bojíš a ona už to tolik neřeší. Teď jsi jako novopečená maminka i citlivější, ono se to vstřebá, když budeš chtít, aby spolu měli vztah budeš na to pracovat. Pomalu a v klidu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
1.12.14 10:11
@terinka4444 píše:
Vygradovali jste tady vztahy s jinýma matkama, co okrádají děti, týrají děti a já nevím co. Při tom problém s matkou tkví v tom, že má psa a dle zakladatelky špínu doma. A v pubertě jí překazila chození s klukem a jako učitelka jim předhazovala v dětství žáky. Já prostě nevidím totožnost s tím, že matka okrádá své dítě nebo dělá to, co bylo popsáno na první stránce.
Zakldatelka teď řeší, že někdy v budoucnu, až bude dítě velké, bude ho chtít matka na prázdniny a už teď se toho děsí, dítěti babička nic nedělá, jen má doma bordel dle norem zakladatelky a psa. Aby si jednou o prázdninách coby pracující rodič nevzpomněla a nebyla ráda, že je někdo, kdo jí o prázdninách pohlídá dítě.
:potlesk: :palec:
  • Citovat
  • Upravit
bamba
1.12.14 10:16
@MeloryNox píše:
Zakladatelko, pokud se někde necítíš dobře, nebude se tam cítit dobře ani tvé dítě. Nikdo nemá právo tě nutit být tam, kde nechceš. Dokonce ani, když se jedná o vlastní mámu. Ano, rodič má povinnosti vůči svým dětem. A ano - dítě žádné nemá. Buď chce, a je to v pořádku anebo nechce, a je to taky v pořádku. Nezáleží na důvodu. Je to svobodná vůle. Mluvím o skutečné podstatě člověka. Takhle se ti vyjádří i psycholog. To, že má dítě povinnost se starat o rodiče vymyslel civilizovaný člověk a běda, jak to někdo udělá jinak. Hned tě pošlou do morálního pekla.Jestli máš zájem mamku vídat víc, zkus sebrat odvahu a vše jí říct. Vlídně. Nebo i napsat. A rovnou navrhni řešení. Např. pomoc s tím úklidem atd. Určitě se v první fázi naštve, když je takové povahy, ale věřím, že se jí to v hlavě rozleží a pomoc přijme. Až vychladne. Nic není tak horké, jak se uvaří. ;-)

Tak to promiň, jako rodiče se musí starat o děti do smrti, bo je to jejich povinnost, ale děti nemusí? V minulosti se vždy děti postarali o rodiče když už sami nemohli a civilizovaný člověk to tak i udělá. Tvůj názor, že rodiče musí, kdežto děti ne je víc než smutný a tvých rodičů je mi už těď líto.

• Citovat
  • Upravit
3968
1.12.14 13:45
@bamba píše:
Tak to promiň, jako rodiče se musí starat o děti do smrti, bo je to jejich povinnost, ale děti nemusí? V minulosti se vždy děti postarali o rodiče když už sami nemohli a civilizovaný člověk to tak i udělá. Tvůj názor, že rodiče musí, kdežto děti ne je víc než smutný a tvých rodičů je mi už těď líto.

Podle mě, pokud se rodiče nebudou chovat k dětem jak k cizím, děti jim to v dobrém oplatí. Jednosměrně to ale nefunguje ani z jedné strany. I když u některých rozmazlenců je chování hlavně matek na pováženou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6532
1.12.14 20:26
@bamba píše:
Tak to promiň, jako rodiče se musí starat o děti do smrti, bo je to jejich povinnost, ale děti nemusí? V minulosti se vždy děti postarali o rodiče když už sami nemohli a civilizovaný člověk to tak i udělá. Tvůj názor, že rodiče musí, kdežto děti ne je víc než smutný a tvých rodičů je mi už těď líto.

Nemusím, ale to neznamená, že nechci. Nech si ty soudy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
2.12.14 11:57

@MeloryNox Rodiče musí pouze do doby, než se dítě připraví na zaměstnání, nejdéle do 26. let.Pak už jen můžou. Asi tak.

• Citovat
  • Upravit
6532
3.12.14 08:19
@bamba píše:
@MeloryNox Rodiče musí pouze do doby, než se dítě připraví na zaměstnání, nejdéle do 26. let.Pak už jen můžou. Asi tak.

Jasně. Souhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová