Nechci nové auto

Napsat příspěvek
Velikost písma:
710
23.8.21 19:12

Já bych tomu příspěvku v dnešní době i věřil. Pracoval jsem ve školství a ženy podnikatelů jezdili opravdu v jiných mašinách, než ten zbytek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35330
23.8.21 19:12

Tak vezmi kapesne, co mas na hadry na mesic a kup si tu fabii, ne? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
23.8.21 19:13
@ivašot. píše:
Měním auta po 4 až 5 letech a je mi celkem ukradené, co si kdo myslí :nevim:

asi tak, i tak jsem nedavno dostala v diskusi (kdy si zena stezuje, ze muz nedal pred cestou k moři stare auto na kontrolu do servisu) peknou čočku… :mrgreen: :P

• Citovat
  • Upravit
791
23.8.21 19:16

No a nechceš si to vyměnit semnou? Já mám festu, starší rok 2007 a jak píšeš, deti tam dělají bordel, sem tam je to lízlé z parkoviště…tak by to šlo což? Aspoň nebudeš vyčnívat víš, myslím to s tebou dobře :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35799
23.8.21 19:16

Hele tady ti asi většina neporadí, protože to tady je spíš o sociálních dávkách než o drahých autech. Moji rodiče měli taky vždycky auto dokud jelo i 20 let, já mám k našemu novému autu taky vztah i když manžel už říká jak ho za pár let vyměníme. Musíš se domluvit doma, on ti s tím chce udělat radost a myslí na tebe a děti, i když za mě zbytečně obrovský

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20902
23.8.21 19:17
@Anonymní píše:
To zase nemáme, manžel chce to starší auto prodat, a k té částce pak doplatit na nové.. Chce to tak dělat každé 4 roky, s čímž mám problém..

Proč? Když na to máte, tak je to opravdu nejlepší řešení. Ty servisy jsou šílený u těchto prémiových aut. Nové auto má dost často i předplacený servis v ceně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2588
23.8.21 19:19

Chápu, že tě vlastnictví nového děla každé čtyři roky sociálně vylučuje a měl by se snažit chápat to i tvůj muž a dohodnout se na nějakém kompromisu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9742
23.8.21 19:20
@Anonymní píše:
Ahoj, není to úplně zásadní význam, ale budu ráda za vaše názory..
S manželem máme 4 roky staré auto, Porsche Cayenne, kterým jezdím převážně já s dětmi, manžel má z práce služební. Teď přišel s tím, že auto už je staré, že bude za chvilku vyžadovat drahé servisy, tak ho chce prodat a koupit nové, vyhlédl si BMW X7, nebo tak něco.. Já jsem zásadně proti, protože si myslím, že stávající auto je pořád na naše poměry velký nadstandard, a i když obecně názory ostatních na nás moc neřeším, tak je mi prostě blbé, měnit tak často auto.. Navíc pracuji ve školství, kde ředitel má Fabii, ostatní kolegové obdobná auta a nechci tam tolik vyčnívat. A poslední důvod jsou děti - jsou malé, v autě dělají bordel, triskaji dveřmi, manžel pak chodí a kontroluje, zda neni auto poškrábáne.. Nejraději bych si koupila nějaké 10 let staré auto a s tím jezdila do práce, ale nedává to moc smysl, aby pak to nové auto bylo jen na víkendy..

A standardní Cayenne? Nebo nějaký lepší? Já bych se vykašlal na nějakou hnusnou X7 a šel rovnou do Lamborghini Urus. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
23.8.21 19:21
@Anonymní píše:
To zase nemáme, manžel chce to starší auto prodat, a k té částce pak doplatit na nové.. Chce to tak dělat každé 4 roky, s čímž mám problém..

no vzdyt manzel je financne gramotny, za ctyri roky dostanes za auto jeste slusne prachy, neco malo doplatis a mas modernejsi a nove, bezpecnejsi auto. taky to tak delame a je mi putna, co si kdo mysli…

• Citovat
  • Upravit
24851

Mně přijde ŠKODA vyhodit víc jak půl milionu (a u X7 se bavíme o dvou a více mega že) za jakékoliv auto, jen ztrácí hodnotu, lepší je investovat do nemovitostí..
pokud kupujeme auto, tak zásadně ojeté, nejlépe tří-až pětiletku, udržované s menším nájezdem v benzinu, je to za půl ceny, nemáme problémy se závistí okolí ani vyčníváním a na druhé straně se stydět nemusíme.. jinak fabie máme v práci a tyhle loňské a letošní modely třeba v combi s 6kvaltama jedou bombovně a vůbec by mi zánovní fabka nevadila..
ty se pohybuješ jinde, ale já bych se děsila hrůzou co se kde odře, páč to pak lítají desítky tisíc jen za drobnost.. jak říkám - škoda peněz.. tohle „šulínk-vání“ chlapů kdo má větší, lepší a dražší auto mi bylo vždy k smíchu.
Pokud nejsi troll, tak bych trvala na tom, že ještě nejméně dva roky tohle auto bude OK (ono bude totiž relativně OK i za deset)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
@Cenarius píše:
Proč? Když na to máte, tak je to opravdu nejlepší řešení. Ty servisy jsou šílený u těchto prémiových aut. Nové auto má dost často i předplacený servis v ceně.

Jo, tohle mi přesně říkal, že se koupí nové a nemusí se zase několik let nic řešit, jenže já právě řeším ty dopady..

• Citovat
  • Upravit
15425
23.8.21 19:25
@Lucy75 píše:
Mně přijde ŠKODA vyhodit víc jak půl milionu (a u X7 se bavíme o dvou a více mega že) za jakékoliv auto, jen ztrácí hodnotu, lepší je investovat do nemovitostí..
pokud kupujeme auto, tak zásadně ojeté, nejlépe tří-až pětiletku, udržované s menším nájezdem v benzinu, je to za půl ceny, nemáme problémy se závistí okolí ani vyčníváním a na druhé straně se stydět nemusíme.. jinak fabie máme v práci a tyhle loňské a letošní modely třeba v combi s 6kvaltama jedou bombovně a vůbec by mi zánovní fabka nevadila..
ty se pohybuješ jinde, ale já bych se děsila hrůzou co se kde odře, páč to pak lítají desítky tisíc jen za drobnost.. jak říkám - škoda peněz.. tohle „šulínk-vání“ chlapů kdo má větší, lepší a dražší auto mi bylo vždy k smíchu.
Pokud nejsi troll, tak bych trvala na tom, že ještě nejméně dva roky tohle auto bude OK (ono bude totiž relativně OK i za deset)

no ale zase někdo ta slušná ojetá auta „vyrábět“ musí :mrgreen:
Navíc předpokládàm. že takové drahé nové auto mají havarijně pojištěné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35799
23.8.21 19:25
@Anonymní píše:
Jo, tohle mi přesně říkal, že se koupí nové a nemusí se zase několik let nic řešit, jenže já právě řeším ty dopady..

Jako ekologii, nebo co řeknou v práci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15425
23.8.21 19:26
@Anonymní píše:

a pak bych ještě řešila, kde převázně jezdíš a parkuješ, ta x7 je fakt velká

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9742
23.8.21 19:26

Jaký máte roční nájezd? Když se obáváte drahých servisních nákladů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová