Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Netopýr1 píše:
Kdo nechce, stejně se očkovat nebude. Zrušení samotestů je likvidační pro bazény, fitka a další, už to oznamovali jenže nikdo je neposlouchá. Proč taky, úkol zněl jasně. Vakcína je potřeba narvat do všeho co se hýbe. Je jedno jaká, třeba Johnson má po půl roce účinnost jen 13 procent. Rezervujte si hned místo na další. Možná ji přestaneme uznávat, sice jsme ji lidem nabídli, ale to je jedno. Na skladech jsou další miliony Pfizeru, kombinace obou nevadí, čím více kombinaci, tím víc adidas.
Povede to opravdu jedině k tomu, že lidi budou ty testy, tečky, čtečky akorát falšovat. Za mě rozhodně lepší alespoň samotestem otestovány neočkovany člověk než očkovaný po 7 měsících očkovaný třeba zrovna tím Johnsonem který může vsude. Nojo no, kdo chce kam.
Souhlasím, dostali jsme se do totálně absurdní situace, kdy neočkovaný, testem vyhodnocený jako negativní pomalu nikam nesmí, a očkovaní, postavení mimo systém jakékoli kontroly, možná negativní, ale dost možná také pozitivní mohou kamkoli. Bez testu, bez kontroly. Nevím, to je jako mít tunu prachů vpravo a vlevo hnůj, ale já půjdu schválně vlevo, abych mohla řvát, že jsem chudá a nemám žádný peníz.
Absolutní absence jakékoli logiky. Jinak jsem zvědavá po lockdownu neočkovaných na ta čísla za 14 dnů a také na vyjádření vlády a hygieniků až se ukáže, že zavření neočkovaných nemá vůbec žádný smysl, vyjma poklesu tržeb veškerých služeb.
@Netopýr1 píše:
Horečku nemám.manžel měl, týden nevylezl z ložnice jak mu bylo zle. Zhubnul pět kilo a to byl fakt hubenej i předtím. A to není po ocko někdy z března ale z července.
Hele já neříkám, že se nebojím. Není to příjemný, vědět, že to máš doma. Zvlášť po průběhu manžela. Ale i doktorka mi řekla, že u mě zhoršení už nečeká, neměla jsem horečku, v podstatě jen rýmu a kašel. Ale bohužel i očkování kolem nás padají jako hrušky.
Kolik je manželovi? Chlapi jsou na tom obvykle hůř.
A myslíš, že bez očkování by měl ten průběh lepší, nebo horší? Fakt bys mu přála, po tom, jakej má průběh, aby se s tím v tom pokoji rval bez pomoci?
To, že je ti z covidu blbě, je celkem normální. Všichni jsme si přáli, aby očkování fungovalo i na deltu, aby to nebyla úniková mutanta. Ona je, naštěstí jen parciální. Bohužel ochrana před nemocí klesá, stále se drží ochrana před tím, aby ti nedoběhla do plic. Protože TO je těžkej průběh. Když ležíš a je ti blbě, je to nepříjemný, ale pak vstaneš a oklepeš se a jdeš.
@Netopýr1 já covid měla v dubnu taky. To jsme ještě nebyli očkovaní. Manžel jak ten tvůj, 10 dni nevytáhl nohu z postele, já úplně v pohodě, starala jsem se o něj a o malého. U mě příznaky jen ztráta čichu a menší únava. Po třech týdnech mě začala bolet strašně záda. Co druhý den jsem chodila po fyzioterapeutech, osteopatech, byla jsem i na akupunktuře. V noci jsem nemohla bolestí spát, ale léky jsem si nechtěla vzít, protože jsem kojila. Za pár dní na to se mi po zádech objevili boláky a diagnóza jasná: pásový opar. Hned jsem musela ukončit kojení, protože je to infekční a malej by z toho mohl dostat neštovice. Takže poučení z toho plyne, že i slabý průběh může mít následky, u mě to byla naprosto oslabená imunita, která se projevila takto. A to já měla antibiotika taky naposledy někdy na základce. Neumím si představit, jak bych to měla v těhotenství. Nasadili mi antivirotika a léky s morfiem proti bolesti.
@Villanelle píše:
Co za tim je? Přes 30 tisic mrtvychFakt nechapes, proc se musis omezovat jo?
Nedavno mi umrel znamej, na covid neveril a nemocnej nebývá, 42 let, jeden den ho odvezli a druhej den mi svagrova volala, ze zemrel. Covid v těhotenství je sakra blbej, takže bys mela byt jo rada, ze mas o to nizsi sanci se nakazit.
Ale kdyz te vic bavi hledat spiknuti
a mě umřela známa po očko a co? každý má důvod proc chce nebo nechce, nutit někoho je nesmysl, ja sama očko mám, a le na další už nepůjdu, pokud někdo chce nekoho očkovat, at taky přijme zodpovědnost, stát..ale to ne, že? ja třeba po očko mám táhle zdravotní potíže a nikoho to nezajímá, fajn, mně zas nězajímá další dávka ![]()
@hopsalka píše:
Souhlasím, dostali jsme se do totálně absurdní situace, kdy neočkovaný, testem vyhodnocený jako negativní pomalu nikam nesmí, a očkovaní, postavení mimo systém jakékoli kontroly, možná negativní, ale dost možná také pozitivní mohou kamkoli. Bez testu, bez kontroly. Nevím, to je jako mít tunu prachů vpravo a vlevo hnůj, ale já půjdu schválně vlevo, abych mohla řvát, že jsem chudá a nemám žádný peníz.Absolutní absence jakékoli logiky. Jinak jsem zvědavá po lockdownu neočkovaných na ta čísla za 14 dnů a také na vyjádření vlády a hygieniků až se ukáže, že zavření neočkovaných nemá vůbec žádný smysl, vyjma poklesu tržeb veškerých služeb.
Je vás málo a je třeba vás chránit. Buď ráda, že se na vás mysli.
očkovaných je daleko více. Neboj. Tržby budou.
V těhotenství bych taky nešla, ne pokud tato vakcína prostě neni ozkoušená a vyhodnocuje se za běhu, už ted je jasně, že je nedostatečná a plány očkovat o 5 měsícu a ta jednorazová, že už po 2? ne díky, ty dlouhodobější nežáducí učinky zatim známe nejsou, sebe v těhotenství bych nenechala a děti už vůbec ne..spousta věci kolem celeho tohoto divadla je jedna velká šaškarna a kroky vlády jsou fakt uplně mimo, to hodně lidi štvě, ja se nechala naočkovat pfizerem a mám zdravotní problémy, začalo to problémy s menstruací a každý se mi vysmal, že to není možné a hle už se to šetří, protože žen co mají problemy s cyklem je víc a víc po očkování, takže už to berou na zřetel, bohužel mám i další problem ypo očko, takže já jsme rozhodnutá, že přeočkovat se už nedám, raději risknu covid, který už jsem jednou prodělala a bez problému, oboje je riziko a každý má mít právo si určit, které přijme..
@PAN66 jednu takovou studii jsem četla. Nemá to ale spojitost se samotnou vakcínou proti covidu 19, ale s reakcí imunitního systému, takže je možné, že bys mohla mít narušený cyklus po jakékoliv vakcíně nebo i prodělané nemoci. Mělo by se to ale vrátit hned další cyklus zase do normálu ![]()
@edika85 píše:
@PAN66 jednu takovou studii jsem četla. Nemá to ale spojitost se samotnou vakcínou proti covidu 19, ale s reakcí imunitního systému, takže je možné, že bys mohla mít narušený cyklus po jakékoliv vakcíně nebo i prodělané nemoci. Mělo by se to ale vrátit hned další cyklus zase do normálu
neni pravda, to říkali dříve, nyní to přehodnocuji a dělají výzkum, jelikož těch žen co to hlásí je mnohonásobně více než mysleli
Kazdemu, kdo odmita ockovani, bych nechala podepsat, ze v pripade onemocneni covidem si tu „chripecku“ vylezi doma bez naroku na nemocnicni luzko. Prece o nic nejde, ne. ![]()
@PAN66 tak to jsem zvědavá, co zjistí. Ve fr o tom píšou jako o reakci imunitního systému, která je dočasná, většinou se to hned vrátí do normálu. Teď jsem o to našla článek z 30.9. Ta studie je z 16.9.
@Silverine247 píše:
Kazdemu, kdo odmita ockovani, bych nechala podepsat, ze v pripade onemocneni covidem si tu „chripecku“ vylezi doma bez naroku na nemocnicni luzko. Prece o nic nejde, ne.
Prosimte, tyhle vykriky, nech to podepsat i lidem co kouri, co piji alkohol, co maji nadvahu a nezdravy zivotni styl..
@Takco píše:
Kdysi se těhotným doporučovalo, aby se vyhýbaly velkým shromážděním lidí v chřipkovém období.
To se jim doporučuje pořád
@Silverine247 A já bych se zase očkovat nechala, pokud by mi stát podepsal papír, že bere veškerou odpovědnost za můj zdravotní stav po očkování. Jako pardon, ale když paní žádala odškodnění za následky (obrna licniho nervu), kdy pomalu nemůže mluvit, slinta a vypadá tak, jak vypadá a oni ji jenom napíšou dopis, že je to mrzí, ale že to není život ohrožující stav, tak kde to jsme?