Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Lily-of-the-valley píše:Jak se to teď, počítá, když PCR test plati, dejme tomu, 3 dny a výsledek přijde třeba až za ty 3 dny? Je to k něčemu?
Nejsem žádný popirac, nerebeluji. Dlouhodobě jsem plánovala, že až synovi bude půl roku, nechám se naockovat (jsem po covidu). Je to tady, půjdu tam.
Ale hrozně moc mi vadí, co se tu děje. Někteří očkování se staví do nadřazené pozice, přitom mohou covid mít úplně stejně jako neocko (a v mém okolí dost často i měli, mají). To, že se začnou uznávat jen PCR testy? Vždyť už teď se často na výsledek čeká dlouhé dny. Jen to podporuje nějaké kšeftovani s falešnou tečkou.
@hanka.br. píše:
Ve finále - proč ne? Udělali to, co udělat měli, i když mnozí fakt neradi. Že kovid kolikrát mají, ale slabý nebo naprosto bezpříznakový je v pohodě - pokud by to tak měli všichni nebo alespoň většina populace, jsme za vodou a žijeme relativně normální život.
Chápu, že se cítí ukrivdeni, protože udělali něco navíc, obětovali se. Zejména, pokud k tomu byli donucení. A cítí, že by měli mít něco za to.
Rozdělení společnosti.
@Netopýr1 píše:
Ale já ti rozumím. Očkování je dobrovolné, ať napíšou rovnou, že je to povinné a je to. Ale pozor, před Vánoci dostaneš možná jeden PCR test zdarma.upřímně, minulý víkend přitáhl očkovaný manžel covid z práce. Pozitivní test měl v pondělí, hygiena volala ve čtvrtek. Já od čtvrtka příznaky, kašel, rýma, krk, klasika, žádná hrůza, žádná horečka. V neděli pozitivní test pouze já, děti negativní. Dokud bude hygiena trasovat rychlosti jakou trasuje, očkování po kontaktu s nakaženým budou dál lítat všude možně a chodit do práce i když mají doma covid, bude to tu vypadat jak to tady teď vypadá. Ale samozřejmě je snazší hodit to všechno na neočkované.
Edit - ještě bych chtěla říct, že mi dneska lékařka řekla, že léky nejsou, respektive jsou ale ne pro mě, tak nevím, když prý nebudu moct dýchat, mám volat rychlou. Aha, tak děkuju no, po skoro dvou letech pandemie pořád jedna a ta samá ráda.Příspěvek upraven 15.11.21 v 21:09
Mám takový pocit, že se lidí s různými nemocemi nevyšetřuji, nechávají se doma až do doby, kdy musí houkackou. ![]()
@Burj Chalifa píše:
Tak o Johnsonu se to vědělo, že je to vakcina druhé kategorie. Ta byla pro lenochy, co by opravdu nikdy, ale nikdy nenašli čas na dvoudávkové očkování. Nikdo nikomu však nebránil jít na Pfizer nebo Modernu. Lepší než nic.Lidi by se měli uvědomit, že to dělají pro sebe, pro mírnější průběh nemoci. Lepší než se dusit na ARO pod maskou, bojovat o každý nádech a výdech a místo jedné injekce nechat do sebe rvát xy jiných farmak.
Někdy je léčba pro organizmus velice náročná.
@Lily-of-the-valley píše:
@hanka.br. bohužel ale je kolem poměrně dost lidí, kteří mají z očkování nepříjemné dlouhé problémy. Já se nezastavam těch, co se nechtějí očkovat, protože Bill Gates a iluminati.
Ale když se kamarádce rozjede po očkování autoimunitní reakce nebo někomu ochrne tvar, tak pak hodně lidí kolem vaha.
Já třeba váhala, protože jsem trochu doufala, že se budou uznávat protilatky.ale v těhotenství nebo sestinedeli bych se nenechala očkovat ani smykem.
Covid způsobuje obrnu lícního nervu sedmkrát častěji než očkování.
@Netopýr1 píše:
Ale já ti rozumím. Očkování je dobrovolné, ať napíšou rovnou, že je to povinné a je to. Ale pozor, před Vánoci dostaneš možná jeden PCR test zdarma.upřímně, minulý víkend přitáhl očkovaný manžel covid z práce. Pozitivní test měl v pondělí, hygiena volala ve čtvrtek. Já od čtvrtka příznaky, kašel, rýma, krk, klasika, žádná hrůza, žádná horečka. V neděli pozitivní test pouze já, děti negativní. Dokud bude hygiena trasovat rychlosti jakou trasuje, očkování po kontaktu s nakaženým budou dál lítat všude možně a chodit do práce i když mají doma covid, bude to tu vypadat jak to tady teď vypadá. Ale samozřejmě je snazší hodit to všechno na neočkované.
Edit - ještě bych chtěla říct, že mi dneska lékařka řekla, že léky nejsou, respektive jsou ale ne pro mě, tak nevím, když prý nebudu moct dýchat, mám volat rychlou. Aha, tak děkuju no, po skoro dvou letech pandemie pořád jedna a ta samá ráda.
A copak bys chtěla dělat s těmi „léky“, přesněji monoklonálními protilátkami, které fungují na velice podobném principu jako očkování?
Jsi na omylu, moje milá, po dvou letech pandemie pro tebe neměli tu samou radu jako na začátku, měli úplně jinou radu - naočkuj se, prosím naočkuj se, fakt se naočkuj.
Tys to odmítla, vakcínu, co by ti nadělala prozilátky nechceš, ale vykapat si protilátky vyrobené mnohem experimentálnější cestou (nechtěj vědět jak), to by ti nevadilo?
Chtělas věřit své imunitě, tak věř své imunitě, ne? Proč voláš doktorce? Teď tě naočkuje covid a budeš to „očkování“ mít tak přirozeně, jak to jen jde. (A nejspíš to bude cajk.)
@Bábrdl píše:
Covid způsobuje obrnu lícního nervu sedmkrát častěji než očkování.
To je sice pěkný, ale záleží na tom, koho kolem sebe člověk má. Většina stejně dá na osobní zkušenost. Jinak přesvědčuješ přesvědčenou.
@Bábrdl Ja ale žádné koktejly nepotřebuju, moje milá, nemoc u mě probíhá lépe než u očkovaného manžela, takže asi tak. A doktorce jsem volala jen proto, že zřejmě někomu musím nahlásit, že sem v izolaci.
příště to zkusím zavolat z okna.
@Netopýr1 píše:
@Bábrdl Ja ale žádné koktejly nepotřebuju, moje milá, nemoc u mě probíhá lépe než u očkovaného manžela, takže asi tak. A doktorce jsem volala jen proto, že zřejmě někomu musím nahlásit, že sem v izolaci.příště to zkusím zavolat z okna.
A to je nejake meritko, ze tvoje nemoc probiha lepe nez u ockovaneho manzela? Za prve je to v zacatku, takze jeste nemuzes vedet, jak se to vyvine a za druhe mohl byt tvuj manzel neockovan uz treba na JIPu. Ale nekteri maji ve vsem hned jasno.
@bigl bohužel je, dostane se přes placentu, takže je nebezpečný i plodu. Můj doktor by ti mohl vyprávět.. ![]()
@edika85 píše:
@bigl bohužel je, dostane se přes placentu, takže je nebezpečný i plodu. Můj doktor by ti mohl vyprávět..
Já tomu věřím a znám rozumné holky, co se nechaly očkovat i těhotné. Taky si myslím, že pro těhotnou je menší riziko očkování než těžký covid, který může to dítě poškodit daleko víc.
Kamarádka zdravotní sestra má půlroční mimino, kojí a váhala, zda se očkovat. Radila se se čtyřmi doktory a všichni jí řekli, že ano. Žádná zodpovědná matka nechce nakazit to mimčo.
@bigl přesně tak. Mě taky očkovaní doporučilo více doktorů. Já nevím, kam tu mnozí na ty doktory, kteří jsou proti očkování, chodí. Já teda neznám ani jednoho a že jich znám spoustu. Moje nejlepší kámoška se nechala očkovat v těhotenství taky a za dva týdny rodí. Já bohužel tu možnost v prvním těhotenství neměla a celé těhotenství jsem se o mimčo strachovala. Teď už jsem naštěstí očkovaná a jsem mnohem víc v klidu, těhotenství si konečně užívám a žiju normálně.
Jsem těhotná a měla jsem úplně stejný názor jako ty a už jen z principu, jak to do nás všichni hustili, jsem nechtěla jít.
Nakonec jsem byla už na první dávce, protože mi to taky omezuje život, ale…
Předevčírem mého dědu málem to neočkování zabilo, protože nevylučoval několik dní a v nemocnici ho jen vycévkovali. Pak ho poslali pryč, protože znojemská nemocnice má problém s covidovými pacienty a nechtěli si tam nikoho navíc nechávat. Za hodinu dostal hypoglykemický šok a vezla ho zpátky rychlá, už si ho tam nechali. Dalo se tomu předejít, ale nechtěli si ho tam nechávat byť jen na pozorování, protože je nemocnice zase plná kvůli covidu.
Ten strach, že by mě taky mohli v těhotenství poslat „zbytečně“ domů, protože nemocnice nemá čas na můj covidový případ a něco se stalo malé, to by mě budilo ve snech a asi bych si to v životě neodpustila. Chci to riziko co nejvíc snížit. Mimo jiné se doporučuje i očkování na černý kašel, protože se rozmáhá a půjdu na něj taky. Ač já se cítím zdravá, ta nechci zbytečně ohrožovat život svého nenarozeného dítěte.
Ta nemoc teď půjde hlavně po těch, co ji neprodělali, ač jsou očkovaní nebo ne. Ale jen ta očkovaná skupina bude mít tu výhodu, že to bude lehký průběh a ty nemocnice nezaplní. Jen si představ, že budeš těhotná ležet s komplikacemi a personál na tebe prostě nebude mít tolik času, protože budou na jiných odděleních s covidovými.
Ale pozitivní zpráva je, že moje mamka prodělala covid, pak se očkovala a od babičky už tu novou mutaci nedostala a to s ní musela být týden u ní zavřená, aby se o ni postarala. Takže to asi opravdu fungovalo.
@Malineka píše:
Jsem těhotná a měla jsem úplně stejný názor jako ty a už jen z principu, jak to do nás všichni hustili, jsem nechtěla jít.
To je mezi odpírači nějaká soutěž, kdo vymyslí nejhloupější důvod k neočkování?
Zakladatelka omdlévá po očkování, ty zase to nechceš z „principu“, ![]()
@Zumpa asi je to tak, prostě jsem byla hloupá a nestydím se to přiznat. Máme těhotenství po IVF a měla jsem opravdu strach, že se něco může každou chvíli pokazit. Ono se to těžko vysvětluje, když si tím třeba někdo neprochází nebo neprošel. Člověk potřebuje nějaký impulz. Naštěstí už jsem ho i já dostala a to nejsem žádný nevzdělaný člověk, jen jsem měla opravdu ten hloupý strach, že o miminko přijdeme, protože jsem byla i na rizikovém chvíli.
To těhotenství je takové… specifické řekněme… a já budoucí maminky chápu, že se jim do toho moc nechce. Ale teď už to taky tak nevidím.