Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@neumisa protivna? syna tchyni pujcuju bez jakychkoli kecu.. tak proc protivna? diskuze je na tema nechci pujcovat svy dite.. tak jsem prispela svym nazorem a svou zkusenosti.. tchyni znam necelej pul rok, moje rodice celej svuj zivot.. neni divu ze se mi nelibi ze mi do vychovy mluvi zenska kterou sotva znam.. ale prejdu to a nikdy nic nereknu..chovam se k ni normalne, bavim se s ni normalne, toleruju ji.. jsem sem se prisla jen vypovidat kdyz je to diskuse o tom.. a kdyz se vam to nelibi a mate s tim problem tak nevim proc do takovych diskusi vubec lezete.. kdovi jaky jste vy, kolika lidem lezete na nervy, kdo se o vas jak bavi.. a kdovi jaky vy budete tchyne!
komentuji pouze tvůj projev tady, nic jiného. Ano, působíš značně protivně bez ohledu na to jestli syna půjčuješ nebo ne. Ty i tvá tchyně jste mi vcelku ukradené, vaše vztahy zrovna tak, to je váš problém. Jen říkám, že tvůj projev zde není příjemný.
A jinak, kdyz jde o pujcovani deti, radsi nepujcit nikomu nez ho nechat hlidat cizi zensky v cekarne a nechat si ho unest
radsi budu opatrna, nez lehkomyslna a prilis duveriva.. dokud se nic nestane tak vam to prijde v poradku, to je jasny.. ale kdyby se neco stalo tak si to v zivote neprestanete vycitat..
@BohunkaP myslím, že jsi na ni moc tvrdá. Vnímáš tam něco, co já při četbě necítím. Jedna moje kamarádka ja taky hotová z toho, když si týchně vnouče přivlastňuje. Nejlépe by jim všechno nadiktovala, co a jak maj s mimčem dělat atd. Někdy to jde do extrému. Kamarádka je dobrá a milá duše. Myslím, že by se mohla vyjádřit podobně jako @a12 a taky by byla nepchopená. Upřímně, kdybych se měla řídit radami starší generace (teď mám na mysli moji mamku, ne tchýni), moje děti by byly z mnoha věcí deprimovaný.
Poznámka: kdybych náhodou byla nepochpena, nejedná se mi o rozpoutání jakéhokoli dohadu na základě toho, že se zastávám uživatelky, kterou neznám. Jen píšu zkušenost z blízkého okolí ![]()
@MeloryNox, ano - věřím, že i to je jedna z možností. To je riziko diskusí a psaného slova - člověk může být různými lidmi pochopen různě.
@MeloryNox jsem rada ze aspon nekdo pochopil co jsem tim chtela rict.. je to moje prvni, vymodleny dite, jsou mu tri mesice.. ke tchyni jezdime kazdy vikend a ja si tam pripadam jako kojna.. nakojit a odevzdat, ale svoje dite miluju, chci si uzivat taky ja.. chci se s nim pomazlit, pochovat si ho.. nejvic me na tom deprimuje to, ze treba brzy prestanu kojit a neuziju si s nim ani tu chvilku pri kojeni.. uz me tam nebude potrebovat.. taky by tchyne byla nejradsi kdybych nekojila.. porad nam rikala ze je hladovej ze potrebuje nutrilon..
@BohunkaP tak ono je to těžky, já celou situaci nyní soudím jakou matka dvou dětí, už mám nějaké zkušenosti a už vím, co je dle mě přes čáru a co si ještě nechám líbit. Ale když si vzpomenu na sebe sama, když jsem měla své první dítě, tak mi máma do všeho kecala a já to tiše snášela a trpěla, ano dnes už vím, že jsem byla hloupá. Došlo to tak daleko, že jsem měla pocit, že moje máma je nebo se alespoň chovala jako máma a já byla ta druhá, která nesmí o ničem rozhodnout. Šlo jen o to ujasnit si to a stanovit si pravidla. Teď s druhým jsem daleko větší flegmouš v mnoha věcech a hlavně o tom podstatném rozhoduji já. Ale když jsou děti s babičkou, tak ať si i babička řeší svůj rozmazlovací přístup.
Je to celé o vzájemném respektu a uvědomění si, že nesvěřuji dítě do rukou náctileté slečně, kterou cloumají hormony a která nemá o starání se o dítě ponětí, ale dospělé, svéprávné osobě, která sama vychovala minimálně jedno dítě a evidentně úspěšně, protože buď je to můj skvělý protějšek nebo jsem to já.
![]()
@a12 je dobře, že se snažíš budovat vztah mezi tchýní a synem.Je malinký a ty stále zažíváš tu euforii z toho drobného uzlíčku, takže jsou tvé pocity pochopitelné. Ale budeš se muset přenést přes to, že čím starší budou tím pro ně budou mámy víc na obtíž, protože babička bude lepší, později kamarádi, apod. A neboj mazlit se s maminkou budou dlouho ![]()
@BohunkaP píše:
@MeloryNox, ano - věřím, že i to je jedna z možností. To je riziko diskusí a psaného slova - člověk může být různými lidmi pochopen různě.
Však nám se to taky stalo.
Vím o jedné mamině, která nedá z ruky dvouleťáka. Její tchýně je naše rodinná přítelkyně. Je to milá a hodná učiteka ve školce. Jeji snachu bys mohla proprat
To už zlehčuju téma. V jejím případě je to už na odborníka. Nepůjčí dítě nikomu a dává mu pít čaj v leže na klíně z flašky, kterou mu nedá, aby si ji držel sám…
@a12, při vší úctě, Tvoje tchyně nemůže za to, že Ty brzo přestaneš kojit ani za to, že je to Tvoje vymodlené dítě. Nemůže ani za to, že nejsi srovnaná sama se sebou a neumíš si nastavit pravidla ohledně svého dítěte. Ke tchyni jezdíš každý víkend dobrovolně, k tomu, abys jej „odevzdala“, Tě rozhodně nikdo nutit nemůže - toto vše, co ni házíš, je Tvoje vlastní nevyrovnanost, nic jiného. To Ty a Tvůj partner jste rodiče - jezdíte s dítětem tam, kam uznáte za vhodné - nastavujete pravidla, jaká uznáte za vhodné - (ne)řídíte se radami, které (ne)uznáte za vhodné.
@Paradise píše:
Tak já oba kluky, tak nechávala spát venku v kočáru na dvoře. To bych si nesměla zajít bez děcka ani na záchod, aby náhodou něco. To už mi opravdu přijde přehnané.Co se týče hlídání v kočáru nikdy mě ani nenapadlo se pídit po tom, kde hlídající s dítětem byl, zda jezdili městem, loukou, seděli v kavárně nebo byli u známé se pochlubit. Dítě mi vrátili zdravé, živé a to bylo to nejdůležitější.
Nedělejme z dětí skleníkové květinky, život se s nimi mazlit nebude
@a12 paradise ti odpověděla za mne, víc netřeba dodávat…
@a12 píše:
A jinak, kdyz jde o pujcovani deti, radsi nepujcit nikomu nez ho nechat hlidat cizi zensky v cekarne a nechat si ho unestradsi budu opatrna, nez lehkomyslna a prilis duveriva.. dokud se nic nestane tak vam to prijde v poradku, to je jasny.. ale kdyby se neco stalo tak si to v zivote neprestanete vycitat..
vidíš další důvod, že to přeháníš …proč by ti ho měl hned někdo unášet
fakt mi přijde, že hledáš problémy, tam kde nejsou ......
@BohunkaP píše:
@a12, při vší úctě, Tvoje tchyně nemůže za to, že Ty brzo přestaneš kojit ani za to, že je to Tvoje vymodlené dítě. Nemůže ani za to, že nejsi srovnaná sama se sebou a neumíš si nastavit pravidla ohledně svého dítěte. Ke tchyni jezdíš každý víkend dobrovolně, k tomu, abys jej „odevzdala“, Tě rozhodně nikdo nutit nemůže - toto vše, co ni házíš, je Tvoje vlastní nevyrovnanost, nic jiného. To Ty a Tvůj partner jste rodiče - jezdíte s dítětem tam, kam uznáte za vhodné - nastavujete pravidla, jaká uznáte za vhodné - (ne)řídíte se radami, které (ne)uznáte za vhodné.
@Nicalka píše:
Některé z vás vážně nechápu!!
Baví vás urážet a td.? Každá jske kurňna jiná, každá má jiný názor a tak proč se navzájem urážet?Řeči jako ebe bych chtělq mít za snachu a podobně si strčte za klobouk dámy!!! Tohle mi príjde ubohééé!! A to dost..
Chtěla jsem normální názory nebo slyšet jak to dělají ostatní ale zase se to rozrostlo v urážky a blbé řeči!!no jo někdy chce člověk moc!! Teda až na pár žen které napíší normálně a nepotřebují urážet a psát blbé žvásty
!! A těm tedy děkuji za NORMÁLNÍ PŘÍSTUP A NORMÁLNÍ ODPOVĚDI
a tobě přijdou normální příspěvky plné vykříčníků že jakmile se změní počasí tak co si dovolí babka vlézt třeba do kavárny nebo jít s ním domů, že má okamžitě půjčit dítě matce jakoby byla snad zloděj dětí!! sama jsem hlídala bráchovi neteř když jsem měla 17, půjčovala jsem si jí obden, oni byli rádi protože to bylo extra uječené dítě a neřešili co s ní udělám. pamatuju jak jsem jí přebalovala v chodbě paneláku v zimě, chuděra prcku červenou ale oni nebyli doma, my bydleli daleko a v tom věku mě nenapadlo jet někam do kavárny přebalit. neteř to přežila a brácha se nikdy neptal co s ní provádím, hlavně že se vracela vyvětraná a v pořádku.
@MeloryNox píše:
Myslím si, že tvoje pocity jsou normální. Je přirozený a správný, aby miminko bylo u mámy 24 hodin denně. Naše prvorozená tříletá je beze mně vyjímečně. Jen když chce, tak spí u babi. Jinak je furt s náma. Nidky jsem neměla potřebu jí někam strkat, abych si odpočinula. Druhorozenýmu synovi je 8 měsíců. Vůbec si neumím představit, že by byl někde beze mně. Max. s tátou na nákup a zpátkyVyjímečný stav je, když ho dám večer spát a zajdu s kamarádkou na skleničku (jednou za dva měsíce).
můžu se zeptat zda chodí dcera už do školky? mě přijde třeba krutější že lidi si nechávají děcka stále spolu(tikteří nemají jinou možnost to je jiná sorta) a pak najednou ve 3 letech hodí děcko do školky a zvykni si být beze mě celý den s cizíma děckama a cizí ženskou. MOje holka byla zvyklá na hlídání různých lidí, spala u známých, chodila si jí půjčovat ven na procházku moje bezdětná kamarádka a pravidelně jezdila sama na víkend k babičce. nevím jestli to bylo tím ale holka šla ve 2,5 letech do školky bez jediné slzičky a tak to i zůstalo. pak brečela bohužel další rok při změně školky ale nebrečela po mě ale po starých spolužácích.
@martulkasloník tak nějak prostě některé to fakt přehánějí, když si vezmu tak já se svojí kamarádkou jsme ve 12-ti letech! uplně normálně hlídali děti sousedů na sídlišti a představte si zmákli jsme to a všechny děti to přežili ![]()