Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@a12 píše:
@brumdinka davala jsem jen priklad, tak se hned necerti:-D u pc ocividne vysedavas.. ja jen chtela rict, ze u nekterych z vas to vypada ze byste dite pujcili komukoli jen abyste od nej meli klid.. ja nerikam ze ho nepujcuju ale neporizovala jsem si ho proto abych ho odkladala kdyzna nej nebudu mit naladu.. to ze vyroste a zmenim nazor mi rikat nemusis, ale s tim jsem do to sla ze to nebude vzdy to sladky miminko a ze prijdou i starosti.. a taky vim ze babicky o vetsi dite taky ten zajem ztrati.. rikej si a mysli si co chces jee mi to jedno
a ty píšeš asi na čem, taky tu zrovna sedíš u počítače:-)) mě spíš baví jak pořád zdůrazňuješ jak máš miminko vymodlené…jakoby jsi tu byla jediná. každá máme svůj příběh, některé z nás čekali na mimi dlouho, jiné o něho několikrát přišly než se dočkaly…ale přesto jsou schopné dítě půjčit či požádat někoho o pomoc. a babičky o starší dítko zájem neztratí, naopak mě přišlo že čím byla holka starší tak se pak o ní víc zajímal i děda který se jí v mimčo období bál. ano moje tchýně je teď divná ale to nemá nic společného s mýma dětma, prostě její vypečená dcerunka začala sr. t na děcko, hodila ho rodičům na krk a tchýně nemá energii na další vnoučata a hlavně tchýně si usmyslela že její dcerunka je chuděrka protože jí opustil manžel a proto teď tolik vyvádí a nestará se o děcko a vnouček je chudáček, astma a ještě z rozvedené opuštěné rodiny…proto moje děti teď šli na druhou kolej protože jsou z normální rodiny a zdravé… ale to je jiný příběh
Příspěvek upraven 22.08.14 v 11:17
@a12 píše:
taky vim ze babicky o vetsi dite taky ten zajem ztrati…
Z těch Tvých „taky vím, že“ by se jeden fakt osypal… Lidé jsou různí a babičky také - například moje tchyně teprve teď o děti začíná ten zájem mít, teprve teď si je víc užívá… když jsou větší, dá se s nimi ledacos podniknout a nemusí se jim dodržovat žádný extra režim.
@brumdinka taky myslím
pamatuju jak moje máti brečívala kvůli švagrovce že jí dělala peklo s děckama, no a to byl slabý odvárek proti tomuto, nakonec jsem fakt ráda že nikdy nebudu mít snachu páč nemám syna a mám naději že budu ta vcelku snášená babička neb většinou mají matky problém s tchýněma a své maminky jako babičky propagují
![]()
@BohunkaP souhlas.. mamka neni moc na hlídání mimin, batolat.. Prvního kluka mě hlídla - třeba půl dne, nemyslím 20 min, třeba obchod atd.. asi až ke 3 roku a teď je tam kluk pečený vařený.. Na druhé straně tchýně se pýřila s kočárkem, jak vozí, a kluk tam je jednou za ork na jednu noc
Nebere si ho a může.. kluk má 5 let, tak si řekne, ale ani jedna strana nechce, stačí návštěvy, tak je nechávám tak
Příspěvek upraven 22.08.14 v 11:19
@martulkasloník tak já mám dva kluky a fakt doufám, že budou mít rozum a přivedou si domů normální ženskou a né to co tady kolikrát na emiminu čtu, jelikož pokud ne tak již ted´říkám, že budu hodně protivná tchýně ![]()
@kvaček no tak pokud babičky bydlí ve stejném měste tak nemusí k nim chodit spát, ale moje tchýně bydlí 40 km daleko a na vesnici, návštěvy u kávičky pro mě nejsou dostatečné aby si děcka užili babičku, to radši fakt nabalím holku a pošlu jí k babce na noc, já ani nikam nejdu, jsem doma a čumím na telku ale holka (děcko z města) má zážitky že spalo na baráku a strávilo víkend na vesnici. hlavně proto že večer nemá žádnou večerku, opíkají párky atd. to by tady asi babička u nás doma na návštěvě nebo v cukrárně na náměstí provádět nemohla. ve městě je moje malá furt, jet k babce na víkend na dědinu je pro ní zážitek
Teď má malý 10 měsíců a máma nikdy nevozila a sama nehlídala- neřekne si, ale vím, že ji to nebere, tak ji nenutím, ale když tma přijdem, tak se klukům celou dobu věnuje.. až bude chtít, tak je k ní nasáčkuju oba dva ![]()
@brumdinka já budu taky protivná tchýně ale na toho zetě:-)) jako babička snad budu oblíbená
![]()
@martulkasloník ale stačí, záleží co ten den ta rodina podnikne.. pokud sedí v obýváku a plká se - u tchýně a nic a nebo se rodina vezme a třeba si zajedou do zoo a nebo stačí se projít od města na zmrku a prostě si s babičkou dítě povídá, atd. tak je to rozdíl
@kvaček píše:
Teď má malý 10 měsíců a máma nikdy nevozila a sama nehlídala- neřekne si, ale vím, že ji to nebere, tak ji nenutím, ale když tma přijdem, tak se klukům celou dobu věnuje.. až bude chtít, tak je k ní nasáčkuju oba dva
pokud si babička neřekne a nechtějí ani děti(myšleno starší děti) tak je to jiné jako když by dítě či babička chtěli být spolu a matka vymýšlí koniny proč tam dítě nedat.nebo dá a pak má plno keců jak babička selhala v péči protože místo chození po parku šla s děckem do cukrárny apod
@martulkasloník to jo, ale zakldatelka a má miminko a nebo ti co pujčit nechtějí.. to je rozdíl.. pak chápu takové 3 leté, že che i změnu třeba u té babičky se válet po seně krmit slepice atd.
@kvaček píše:
@martulkasloník ale stačí, záleží co ten den ta rodina podnikne.. pokud sedí v obýváku a plká se - u tchýně a nic a nebo se rodina vezme a třeba si zajedou do zoo a nebo stačí se projít od města na zmrku a prostě si s babičkou dítě povídá, atd. tak je to rozdíl
u nás jsou návštěvy pouze o tomn že přijde moje máti, dá si kafe, malá jí ukáže pár hraček a pak máti zase odchází, stejně tak tchýně, ta tu ani nejezdí, to my spíšj ezdíme tam. když tam přijdeme na oběd holka vidí babku hodinu a pak jí dáme spát a po probuzení se za chvíli jede. mezitím tchýně ani nemá čas se malé věnovat protože jednak už máme dvě děti, za druhé tchýně třeba ještě poklízí kuchyň apod Beru to dle sebe, ale chápu že každý má jiné podmínky, každá babička je jiná, každé dítko atd. moje holka si sama řekla že chce k babce na víkend a rovnou chce aby jí babička vyzvedla ze školky a odvezla si jí k sobě. my jí to dovolili, proč jí to zakazovat když si to přeje a babička taky s tím souhlasí. u mojí máti malá nespí, na co taky když bydlí ve stejném městě ale když tam přijela neteř tak malá si řekla že chce jít k babičce za sestřenkou a tak jsme jí tam poslali na celý den
@brumdinka píše:
@martulkasloník tak já mám dva kluky a fakt doufám, že budou mít rozum a přivedou si domů normální ženskou a né to co tady kolikrát na emiminu čtu, jelikož pokud ne tak již ted´říkám, že budu hodně protivná tchýně
nechtěla jsem reagovat, ale nedá mě to. S tím co píšeš, souhlasím. Vytočila mě jedna pisatelka, jak psala proč bych měla dávat dítko nějaké babce a přitom to byla vlstní babička dítěte. Některé holky si opravdu nevidí na prsty co píšou. Já jsem babička, mám dva syny, jednu snachu. A jsem šťastná, že se ke mě moje snacha chová slušně. Proto asi tady někdy reaguju moc naštvaně, když tady čtu, co některé holky dovedou.Je mě těch maminek a tchýní líto.
@kvaček píše:
@martulkasloník to jo, ale zakldatelka a má miminko a nebo ti co pujčit nechtějí.. to je rozdíl.. pak chápu takové 3 leté, že che i změnu třeba u té babičky se válet po seně krmit slepice atd.
tak už dávno se nebavíme o zakladatelce ale obecně o dětech a prarodičích. to jsem psala v prvním příspěvku, 2 měs. nic nemá z toho že ho vozí někdo cizí a babička to přežije jen s poňuchňáním na návštěvě. ale u starších je potřeba aby měla babička a dítě kontakt. můj děda žil s námi protože byl už starý a máti se o něho starala. funkční babičku sjem měla 500 km daleko a tak tam nehrozilo k ní jezdit. takže jsem nechodila nikam a hrozně jsem záviděla spolužákům že jezdí k babičkám na prázdniny a nebo tam chodí spát o víkendu či s dědou jedou do zoo atd. já toto nezažila ale u mě to jinak nešlo, nedovolit to dceři když toto zažít může…to bych si vyčítala mnohem víc než to že jiné věci
@mojmira píše:
nechtěla jsem reagovat, ale nedá mě to. S tím co píšeš, souhlasím. Vytočila mě jedna pisatelka, jak psala proč bych měla dávat dítko nějaké babce a přitom to byla vlstní babička dítěte. Některé holky si opravdu nevidí na prsty co píšou. Já jsem babička, mám dva syny, jednu snachu. A jsem šťastná, že se ke mě moje snacha chová slušně. Proto asi tady někdy reaguju moc naštvaně, když tady čtu, co některé holky dovedou.Je mě těch maminek a tchýní líto.
přesně tak, někdy je to mazec, mě moje tchýně se. e hrozně ale spíš tím co jsem psala že najednou jí hráblo a zajímá jí jen vip vnouček ale v době kdy byla tchýně fajn jsem jí byla vděčná za hlídání i za to že dcera tam ráda jezdí a má zážitky. to že tchýně je taková a maková jsem max řekla manželovi ale to bylo prostě jen proto že je zvykem pindat o tchýních, člověk vždycky víc propaguje vlastni matku ale nikdy to nebylo toto co tady čtu, max jsem řekla manželovi že mě tchýně se. e protože malou rozmazluje, že malou tam přecpává palačinkama k obědu apod. ale jí osobně jsem nikdy neřekla nic špatného nebo že bych na ní dělala ksichty jak špatně se mi starala o dítě.