Nechci půjčovat dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25123
27.8.14 10:46

@BohunkaP přesně

@a12 píše:
Dobry, tak vy byste nechali tchyni at da 3m presnidavku

nenechali, já oba kluky do půl roka plně kojila…to jen tak mmch..ale uplně normálně bych reagovala, uplně normálně bych jí řekla, že si to nemyslím, že na toto má ještě čas a že mu může dát přesnídávku za půl roku a nedala bych to dítěti…rozhodně bych z toho nedělala aféru jako ty a nevyvozovala z toho naprosto mylné závěry jaká tchýně je či není :mrgreen:

upřímně nechtěla bych tě mít vedle sebe, to abych se bála otevřít pusu, aby sis to náhodou nevyložila jako útok na svou osobu nebo dítě :roll: :P :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
27.8.14 11:13
@Slečna Ferka píše:
Nestíhám dočítat, ale jen jednu drobnost.

Já teda nevím, jaké jsou vaše děti, ale co já vím, tak moje dítě a děti kamarádek přesně vědí, kdy jsou doma a kdy u babičky. Čili jim je jasné, že když u babičky je za „každej pšouk“ bonbón, tak že doma to tak fungovat nebude, protože je to jiné prostředí. (A na druhou stranu, často jsou u babiček vzorné, a doma řádí jak černá ruka, protože „máma snese všechno“.)

Čili jako ano, není dobré, aby dítě pořád jedlo sladkosti a mohlo chodit spát v deset a nemuselo si čistit zuby… ale je to babička, tak tam by trochu víc zábavy a míň povinností být mohlo, ne? ;) Aspoň já to teda snáším - i když bůhvíjak happy nejsem, ale zas tolik času tam malá netráví.

Ano, zalezi jake to dite je. Ma dcera je velmi talentovana a chytra na svuj vek, ale zaroven hodne divoka a potrebuje mit mantinely. Ve skolce a doma dusledne dodrzujeme pravidla, takze celkem pohoda, ale kdyz je treba 2 dny u babicky, tak je pak s ni zas problem a casto mi to za to nestoji. A prave treba ta manzelka meho otce si mysli, ze co se tyce deti (ma jedno), tak ze snedla vsechnu moudrost sveta a ona to vi nejlip…dost mi ten pristup vadi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22060
27.8.14 11:56
@Althya píše:
Spousta lidi na asertivni komunikaci proste neslysi

Než (případně) dočteš, doplnila bych ještě jednu věc v té obecnější rovině.

„Asertivita“ není žádná zbraň… žádný nástroj, který když použiješ, tak ostatní budou dělat, co Ty chceš… zázračně slyšet na to, co řekneš, apod.

Je to spíš určitý štít Tebe samotné - nakolik jsi si jista sama sebou. Pokud víš, že malému dítěti něco nechceš dát, tak mu to prostě nedáš, protože víš, proč to děláš. A poznámka „tohle by Ti chutnalo líp, chudinko, a máma Ti to nedá“, Tě v žádném případě nemůže přivést k nějakému „připadání si jako blbec“… Ty víš, že to děláš podle svého nejlepšího svědomí… a fakt, že někdo jiný na to má jiný názor, je čistě jeho problém. Není proto špatný, není proto divný (a špatná či divná nejsi ani Ty) - prostě máte jiné názory - a Ty, protože sama ve svém nitru stojíš na pevných základech - nebudeš mít potřebu žádných hádek, žádného oplácení případných útoků, žádné rádoby-obrany… i když se Ti ten názor nelíbí. Prostě toho druhého člověka respektuješ - a věci, které se týkají Tvé zodpovědnosti, si nadále s klidem a jistotou děláš po svém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
27.8.14 12:22

Mám to taky tak, a když půjčím, tak jsem stejně nervózní a vyhlížím z okna, kdy se vrátí… měli jsme problém s otěhotněním a i v těhotenství, tak se o malého hodně bojím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26250
27.8.14 14:34
@a12 píše:
Obcas je to i naopak ze snacha je spatna at udela co udela.. pro nektery mamy-tchyne neni pro milovanyho syna zadna dost dobra.. samozrejme nerikam ze takovy jsou vsechny aby to zas nekdo neprekroutil.. ja jsem momentalne knizkova mama protoze jsem tchyni rekla at 3,5m synovi nedava tu presnidavku a ze chci zacinat zeleninkou.. tak mu vrazila krupinku a rekla jak by ti to chutnalo namoceny v presnidavce vid? To si clovek pak pripada jak blbec co nechce diteti doprat dobrutku.. :nevim:

ježkovy zraky, o co ti jde? že pronesla větu, která se tobě nelíbí? vždyť tvé rozhodnutí respektovala, tu přesnídavku mu nedala… udělej si pořádek sama se sebou a budeš mít mnohem příjemnější život. To musí být strašně vysilující, být pořád načuřená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
27.8.14 15:29
@BohunkaP píše:
Než (případně) dočteš, doplnila bych ještě jednu věc v té obecnější rovině.

„Asertivita“ není žádná zbraň… žádný nástroj, který když použiješ, tak ostatní budou dělat, co Ty chceš… zázračně slyšet na to, co řekneš, apod.

Je to spíš určitý štít Tebe samotné - nakolik jsi si jista sama sebou. Pokud víš, že malému dítěti něco nechceš dát, tak mu to prostě nedáš, protože víš, proč to děláš. A poznámka „tohle by Ti chutnalo líp, chudinko, a máma Ti to nedá“, Tě v žádném případě nemůže přivést k nějakému „připadání si jako blbec“… Ty víš, že to děláš podle svého nejlepšího svědomí… a fakt, že někdo jiný na to má jiný názor, je čistě jeho problém. Není proto špatný, není proto divný (a špatná či divná nejsi ani Ty) - prostě máte jiné názory - a Ty, protože sama ve svém nitru stojíš na pevných základech - nebudeš mít potřebu žádných hádek, žádného oplácení případných útoků, žádné rádoby-obrany… i když se Ti ten názor nelíbí. Prostě toho druhého člověka respektuješ - a věci, které se týkají Tvé zodpovědnosti, si nadále s klidem a jistotou děláš po svém.

S tim souhlasim a mam to tak, problem ale nastava u jinych lidi, se kterymi jsem pak nucena komunikovat a oni se treba nektere veci pokusi obratit pro me. No je to nekdy slozite, takze ve finale jsem nejklidnejsi, kdyz je dcerka ve skolce, kde vim, ze je vse tak, jak mi to vyhovuje - mame opravdu bajecnou montessori skolku, nez kdyz je dite na hlidani u prarodicu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
27.8.14 15:30

Nedá mi nereagovat, a nejde jen o tuto diskuzi. Založila jsem si zde účet s tím, že tu mohu zažádat o radukdyž si nevím rady s něčím ohledně dítěte, ale mám z pročítání různých diskusí pocit, že jsou tu ženy které odsoudí každou ženu která nesdílí stejný názor na výchovu dětí jako ony.. v diskusích hudrují a ponižují stále ty samé uživatelky.. Lidé si sem jdou pro radu, jdou se zeptat jak to vy děláte, jdou se svěřit, pro podporu.. Nikdo sem určítě nejde pro to aby poslouchal že by nechtěl být její tchýně, že by ji nechtěl mít vedle sebe, že je protivná a kdoví co všechno.. nebo v jiné diskusi stejná uživatelka jako zde odsuzuje jiné že s nimi chodí malé dítě na záchod tak at chodí :nevim: nikdo se neptá na Váš názor, jen na to jak to děláte vy, lidi chtějí radu, je odsouzení a kopanec do zadku :zed: ty co tu mluví o sebevědomí ho mužou mít také jen tady v anonymitě ale kdoví jaké jste v reálném živote, možná ještě vetší protivy.. a já bych nechtěla mít Vás za svém kamarádky když bych od Vás místo podpory slyšela jsem načuřená, zlá a nevim co všechno, zlé a načuřené mi připadáte vy.. tot vše..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22060
27.8.14 15:42

@Althya, to chápu. Ale v životě prostě nebývá vše tak, jak nám to vyhovuje - jsou věci, které nemáme možnost ovlivnit ani změnit.

Tchánovce (a lidi obecně) nemůžeme předělat. Když se nám jejich chování nelíbí (a přitom víme, že se s nimi chceme a budeme stýkat, že je to naše rodina), máme vždycky jen dvě možnosti. Buď se jejich chováním stresovat, zuřit, vztekat se, přistupovat k nim už vlastně s postojem permanentního naštvání - nebo je prostě přijmout takové, jací jsou… a změnit sám sebe. Naučit se s klidem a nadhledem prosazovat svůj názor, nebrat si všechno osobně a naučit se rozlišovat, kde ještě MUSÍM trvat na svém… a kde můžu v rámci dobré vůle ustoupit. Naučit se nenechat se zatáhnout do žabomyších válek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
27.8.14 18:33

@pet-ka Hele děvče, nevím, o co Ti jde. Myslím, že radu se tu dozvíš, když o ni požádáš, ale taky se holt M ůžeš dozvědět, že by bylo lepší tu věc neřešit a popracovat na svém přístupu… I to je rada. Lidi tu radí podle svého vědomí, a nejsi u psychologa, který tu je pro Tvou psychickou stabilitu, ani u nejlepší kamarádky, která Ti pochválí každé rozhodnutí. Ptáš se, tak my radíme. Blbý je, když se uráží (i když teda „Tebe bych za tchyni nechtěla“ podle mě urážka není), ale jinak je to ber, nebo nech bejt. Pokud s něčíma názorama nesouhlasíš opakovaně, tak ho asi odfiltruješ, no a, Tvoje věc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2445
27.8.14 19:50

@pet-ka Tady jsi, ale v diskuzi a né u kámošky, která ti má jen přitakat jak je tchýně hrozná. I když i ta kámoška by ti měla říct, pokud něco třeba vnímáš horší než to je doopravdy, že to tak hrozné není.

Nebo to si tvé kámošky dovolit nesmí? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
28.8.14 01:56

@pet-ka Toho jsem si vsimla uz davno…hold jsi tady v diskuzi a ne u nejlepsich pratel :-) Ale i ja jsem parkrat zde zalozila diskuzi, chtela jsem trochu podpory, protoze slo treba o vec, se kterou jsem se nechtela sverit nejblizsim a nakonec jsem z toho vysla jako ta spatna…to cloveku zrovna neprida, ale uz se takovyma vecma netrapim a jiny nazor si vyslechnu a z toho ostatniho si vezmu to, co mi vyhovuje. Asi kazdy tu najde neco, ale je pravda, ze nektere uzivatelky rypou teda hodne, az mi pripada, jako by si tu neco kompenzovaly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
28.8.14 09:29

@BohunkaP nemám co dodat, naprostej souhlas  :palec:

@pet-ka evidentně si nováček, až tu budeš dýl… tak tohle fakt řešit nebudeš :mrgreen: mmch @Slečna Ferka ti to vysvětlila dostatečně a ještě jednou si přečti co napsala
@BohunkaP píše:
@Althya, to chápu. Ale v životě prostě nebývá vše tak, jak nám to vyhovuje - jsou věci, které nemáme možnost ovlivnit ani změnit.Tchánovce (a lidi obecně) nemůžeme předělat. Když se nám jejich chování nelíbí (a přitom víme, že se s nimi chceme a budeme stýkat, že je to naše rodina), máme vždycky jen dvě možnosti. Buď se jejich chováním stresovat, zuřit, vztekat se, přistupovat k nim už vlastně s postojem permanentního naštvání - nebo je prostě přijmout takové, jací jsou… a změnit sám sebe. Naučit se s klidem a nadhledem prosazovat svůj názor, nebrat si všechno osobně a naučit se rozlišovat, kde ještě MUSÍM trvat na svém… a kde můžu v rámci dobré vůle ustoupit. Naučit se nenechat se zatáhnout do žabomyších válek.

to platí i pro diskuze, tak klíííddeeekkkk 8) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2445
28.8.14 10:26
@Althya píše:
@pet-ka Toho jsem si vsimla uz davno…hold jsi tady v diskuzi a ne u nejlepsich pratel :-) Ale i ja jsem parkrat zde zalozila diskuzi, chtela jsem trochu podpory, protoze slo treba o vec, se kterou jsem se nechtela sverit nejblizsim a nakonec jsem z toho vysla jako ta spatna…to cloveku zrovna neprida, ale uz se takovyma vecma netrapim a jiny nazor si vyslechnu a z toho ostatniho si vezmu to, co mi vyhovuje. Asi kazdy tu najde neco, ale je pravda, ze nektere uzivatelky rypou teda hodne, az mi pripada, jako by si tu neco kompenzovaly…

Zase lepší tady, než doma :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
23.11.17 18:43

Když nemusím, dítě nepůjčuju

Máme 4-roční holčičku a já jí taky nechcu nikomu půjčovat, chcu být co nejvíce s ní a pokud mají nějací příbuzní potřebu jí vidět, tak jim řeknu, ať si k nám přijdou na návštěvu nebo, že my přijdeme k nim nebo se s nima sejdem s naší 4-letou holčičkou, kde chcou. Některým příbuzným to vadí, ale my si to děláme podle sebe. Když se s tím nejsou schopni srovnat, je to jejich problém. My jsme rodiče a můžeme si to rozhodovat, jak chceme. Takže Tě úplně chápu, že nechceš své dítě půjčovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
23.11.17 19:01
@Rusalkaa píše:
Máme 4-roční holčičku a já jí taky nechcu nikomu půjčovat, chcu být co nejvíce s ní a pokud mají nějací příbuzní potřebu jí vidět, tak jim řeknu, ať si k nám přijdou na návštěvu nebo, že my přijdeme k nim nebo se s nima sejdem s naší 4-letou holčičkou, kde chcou. Některým příbuzným to vadí, ale my si to děláme podle sebe. Když se s tím nejsou schopni srovnat, je to jejich problém. My jsme rodiče a můžeme si to rozhodovat, jak chceme. Takže Tě úplně chápu, že nechceš své dítě půjčovat.

troll a ještě navíc podle zobáku hloupý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí