Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Až do doby, kdy už bude si chtět dítě samo hrát venku s děckama, tak až do té doby. Pak už ho necháme, ať si jde navštívit koho chce bez nás nebo s nama. I když dneska je dobré si dávat pozor na Americké gangy, které kradou děcka v Česku pro bezdětné Američany. Je třeba na to sem tam dohlídnout, kam dítě jde a s kým.
Já místo chtít píšu chtět, protože je to hovorové. Nejsme tu v Klubu spisovatelů. Tak ať si mluví každý jak chce, třeba i nespisovně.
@Rusalkaa ne neni to hovorove, slovo chtět neexistuje ( teda ano v tvoji hlave ) a neda se vycasovat ani hovorove
@Šarlota4 píše:
@Rusalkaa ne neni to hovorove, slovo chtět neexistuje ( teda ano v tvoji hlave ) a neda se vycasovat ani hovorove
Ty obhajoby prznění jazyka nemají chybu.
Skloňování já chcu, oni chtět… ![]()
Důležitý je obsah textu. Jestli tam někdo píše hovorově nebo ne, je to jedno. Nejsme na soutěži gramatiky.
Mimochodem chtět je mluva z Valašska. Někteří lidi tam tak mluví.
@Rusalkaa píše:
Já místo chtít píšu chtět, protože je to hovorové. Nejsme tu v Klubu spisovatelů. Tak ať si mluví každý jak chce, třeba i nespisovně.
Podle vyjadřování a argumentace patříš do kategorie simplexní osoby.
@Rusalkaa píše:
Až do doby, kdy už bude si chtět dítě samo hrát venku s děckama, tak až do té doby. Pak už ho necháme, ať si jde navštívit koho chce bez nás nebo s nama. I když dneska je dobré si dávat pozor na Americké gangy, které kradou děcka v Česku pro bezdětné Američany. Je třeba na to sem tam dohlídnout, kam dítě jde a s kým.
JJ, to je třeba, dát si pozor…a kolik už těch dětí prosím tě ukradli?
@Malaga píše:
JJ, to je třeba, dát si pozor…a kolik už těch dětí prosím tě ukradli?
ano, připojuji se s dotazem a prosím uvést relevantní zdroj.
Na okraj však podotýkám, že krást kdekoli rozmazlené uřvané drzé spr..ky je dobrý nápad ![]()
@Burj Chalifa píše:
Podle vyjadřování a argumentace patříš do kategorie simplexní osoby.
Co to je, prosím tě? ![]()
Americké gangy, co tu kradou děti - tak to mě dostalo! Proč to dělat jednoduše (tj. amík si dojede třeba do Kambodže nebo do nějaké Keni), když to jde dělat složitě že?!
Možná to nevíte, ale ročně zmizí v Česku 500 děcek. Buď je někdo ukradne a nebo je první rodič ukradne tomu druhému rodiči do ciziny, pokud je jeden rodič cizinec, jsou i takové případy. Četla jsem to v jedněch novinách. Některé ukradené děti i zabijou. V Kanadě se dá dočíst i na nějakých informačních tabulích, kolik moc dětí za rok zmizelo. Je toho v Kanadě více jak v Česku, těch zmizení dětí.
@Rusalkaa píše:
Jak jsi na tohle přišla? Takže, pokud potřebuješ, příbuzni si smí dite „půjčit“,bez ohledu na to, ze dite si jeste nechce samo hrát s dětma venku?
Mám jednu známou, která by ani dítě nenechala samotné před obchodním domem, když jde nakupovat, protože by měla strach, než si nakoupí, že ho někdo ukradne.