Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@brumdinka píše:
vidíš další důvod, že to přeháníš …proč by ti ho měl hned někdo unášetfakt mi přijde, že hledáš problémy, tam kde nejsou ......
no tak zrovna v tomhle pripade jsem prehanela to je jasne.. ale myslela jsem ze nekomu docvakne ze mluvim o tom pripadu ktery se nedavno stal, jak maminka nechala hlidat miminko v kocarku cizi zenskou v cekarne u doktora, s druhym sla dovnitr a ta mila osoba zdrahla i s ditetem..
@a12 píše:
no tak zrovna v tomhle pripade jsem prehanela to je jasne.. ale myslela jsem ze nekomu docvakne ze mluvim o tom pripadu ktery se nedavno stal, jak maminka nechala hlidat miminko v kocarku cizi zenskou v cekarne u doktora, s druhym sla dovnitr a ta mila osoba zdrahla i s ditetem..
a třeba by nemusela žádat o hlídání cizí ženskou v čekárně, kdyby byla ochotná svěřit dítě na hlídání na tu potřebnou dobu někomu z rodiny (teď je to čistě spekulace, že o pomoc nikoho z rodiny nepožádala).
@lucenka a nestacilo by taky to dite vzit s sebou do te ordinace? ![]()
@MeloryNox píše:
Pepřenko, nechytej mě za slovoI tak, jak to píšeš ty, se to dá interpretovat. Myšlenka je stejná
Tak promiň ![]()
@lucenka o tom bysme tady mohli spekulovat cely den, neznam dvere v nemocnici kde by neprojel kocarek teda..kdyz tam jezdi napr. vozicky, ale to je uplne jedno.. taky pribuzni vetsinou dopoledne pracuji, ale to uz je zas uplne o necem jinem.. a nemuzes preci tvrdit ze clovek co si vezme k doktorovi dite ho nenecha nikym hlidat:-)v tehotenstvi jsem chodila na gynekologii a kazda druha mama mela s sebou deti, v jedem moment se tam sesli tri.. u obvodaka plna cekarna deti.. a taky si hned nereknu, jee to je zenska ta nechce dat dite na hlidani babicce.. joo pryc je ta doba kdy zenska v 55 byla v duchodu, ze? uz vidim jak povezu dite 50km k babicce kdyz mam bejt par minut u doktora
jo a jeste babice naordinuju volno v praci
@a12 píše:
sorry ale opravdu né všichni sledujou dennodenně televizi, noviny či radio a já o tomhle případě ani neslyšela, tak nechápu co mi jako mělo dovcvaknout
a i kdyby tak co se tím jako změní
to je jak kdybys napsala, že nikdy nesednu do auta, jelikož denně umírá x-lidí na silnicích a je to nebezpečný a mmch je to mnohem větší pravděpodobnost, než že ti někdo švihne dítě v čekárně…
@a12 já jsem minule potřebovala jít pro prášky na gyndu a doktorku mám v patře a není tam výtah. takže jsem požádala jednoho pána jestli by nepočkal 3 minuty u kočáru, byl to cizí pán ale furt lepší než jí tam nechat jen tak. za 2 minuty jsem byla zpět s receptem. nebo třeba jak jsem psala, než nechávat malou v autě samotnou tak jsem radši požádala paní s prckem aby mi počkala u otevřeného auta(klíčky jsem vzala sebou a cenné v tom autě byla akorát ta 5 měs. dcera) za 3 minuty jsem byla zpět. ale to člověk zjistí až má víc dětí, u jednoho jsem to taky nepotřebovala, ted netuším jak bych skloubila chození starší do školky a spící miminko, přece jí nebudu budit pokaždé když dojedeme ke školce!! prostě zůstane spát na zahradě školky v kočáru nebo prostě i v tom autě jednou a požádala jsem cizí paní o pohlídání. a že se předtím stal případ že ženská unesla dítě, ježiš jednou za x let se toto stane, jak píše brumdinka, dělat vše co říkají v telce tak sedím doma a nevylezu z baráku!! slyším o zneužívání dětí na táboře, o tom že se dítě utopilo na výletě se školkou atd. takže tímto vzorcem nebude nikdy moje dítě chodit na tábor a do školky protože co kdyby!! ono vás to holky přejde po pár letech na mateřské s dvěma dětmi, já t mám sem tam i na hlídání malou od známých, 3 děcka a chlap do večera v práci, to bych chtěla vidět jak by vás to hrdinství typu nikdy nikomu neřeknu o pomoc, nikdo se nesmí dotknout mého kočáru atd. dlouho bavilo ![]()
@brumdinka davala jsem jen priklad, tak se hned necerti:-D u pc ocividne vysedavas.. ja jen chtela rict, ze u nekterych z vas to vypada ze byste dite pujcili komukoli jen abyste od nej meli klid.. ja nerikam ze ho nepujcuju ale neporizovala jsem si ho proto abych ho odkladala kdyzna nej nebudu mit naladu.. to ze vyroste a zmenim nazor mi rikat nemusis, ale s tim jsem do to sla ze to nebude vzdy to sladky miminko a ze prijdou i starosti.. a taky vim ze babicky o vetsi dite taky ten zajem ztrati.. rikej si a mysli si co chces jee mi to jedno
@martulkasloník znamym samozrejme pujcuju a hlidaj ale cizi lidi bych hlidat nenechala ani ty tri minuty to je pro me nezodpovednost, to se na me nezlob..
@a12
sorry ale fakt mě bavíš…z toho, že ti dnes odpovídám hned dedukuješ, že u Pc vysedávám
představ si, že vedle v okně píšu seminárku na vš
dále z pár příspěvků dedukuješ, že chtěj všechny co s tebou nesouhlasí děti jen odkládat, jasně to bude vono
a za třetí dedukuješ, že o větší dítě nebudou mít babičky zájem…ty máš věšteckou kouli či co ![]()
@a12 píše:
@martulkasloník znamym samozrejme pujcuju a hlidaj ale cizi lidi bych hlidat nenechala ani ty tri minuty to je pro me nezodpovednost, to se na me nezlob..
zodpovědné nebo ne, někdy to prostě jinak udělat nejde. nejsem superman co zvládne táhnout kočár s děckem do 2. patra bez výtahu po schodech abych si vzala recept na antiko kterou jsem nutně potřebovala, stejně jako nebudu malou dnes a denně budit jen proto že jdu pro starší do školky. učitelky ve školce jsou taky cizí a budeš muset jim svěřit dítě na x hodin denně
ale podle příspěvků jsem usoudila že ty máš problém půjčit dítě i babičce protože nefunguje dle tvých příkazů ![]()
@martulkasloník jo taky mi to tak přijde, mmch pokud k babičkám @a12 přistupuje tímto stylem už dnes, tak jo pak věřím, že nebudou mít o hlídání staršího dítě zájem ![]()
Příspěvek upraven 22.08.14 v 11:16
Pořád hlídáte ![]()
Jo si myslím, že se to zbytečně hrotí, já simyslím, že takové mimko v kočárku stejně z toho má prd, kdo ho vozí, že je spíš přínosné už jako batolátka, když si ta babička s ním sedne a hraje.. takže nevidím na tom nic zlého, když se maminka necítí, a vozit nedá- ty dva, tři měsíce… babičky o nic nepřijdou ba dokonce si myslím, že ještě budou nabyté hlídáním
![]()
Já bych třeba dala, ale když někdo nechce, tak nechce.. Někdo dává od mimnka babičce, nekdo nedá spát ani ve 4 letech, a znám dvě holky a jejich děti jsounaprosto stejné, ani jedno neni mamínek ani jedno nebylo ochuzené o mámu.. babičky se jim běžně věnovaly na návštěvách, venku na zahradě atd..nemuseli nikde chodit spát a na půl dne, aby někdo neřekl, že bude třeba mamánek atd
můj kluk bude nastupovat do školky skoro ve 4 letech, bude ve třídě s novými dětmi, takže žádný zajetý kolektiv nehrozí. A jsem ráda, že nešel už dřív, ale mohla jsem si s ním užít to pěkné dětství, podnikání výletů a on i na školku pořádně vyzrál a těší se tam. A teda kluk se zatím těší na všechny výlety, nadšeně o nich vypráví. Ale asi to bude i tím, že ne všechny podnikáme autem, jezdí někdy jenom se mnou někdy s jinými členy rodiny.