Nechci půjčovat dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25123
23.8.14 07:11
@open mind píše:
@Denisa56 Je to proste asi hlavne o rozumnem uvazeni, co je poradku a co za hranou unosnosti - a to na obou stranach. Jak ze strany maminek (nepudit kvuli kazde malickosti), tak ze strany prarodicu (nedovolovat vse v neomezene mire). Takova ta zlata stredni cesta, ktera se nekdy trochu obtizne hleda, zvlaste pokud je na jedne ci druhe strane nejaky extremista…

myslim, že si to docela dobře shrnula…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765
23.8.14 10:16
@Paradise píše:
@open mind všimla jsem si, že spousta maminek má podobný problém. Zjednodušeně řečeno žárlí na roli babičky. Protože babička rozmazluje, povolí otěže a dítě babičku kvůli tomu miluje. Máma místo toho stanovuje hranice a otěže přitahuje a to se dětem mnohdy nelíbí, zvlášť když přijedou roztažení od babičky. Ale já nějak nechápu nač žárlit. Maminky budou v životě dětí vždy na prvním místě a nám maminkám by mělo záležet na tom, aby ty vztahy v rodině byli vřelé a hezké, aby děti věděli, že nemají jen maminku a tatínka, ale také milující prarodiče, tetičky a strýčky.

Občas mi přijde, že si maminky své děti chrání a brání, jakoby jim je někdo bral, ale tak to přeci nejde vnímat. Tady jde o rozšiřování sociálního cítění, o rozšiřování lásky, pozornosti a taky se děti naučí, že ne všude jsou stejná pravidla, naučí se být přizpůsobivý. Navíc s maminkama jsou pořád, proto je potom ta babička, taková hvězda.

Vidím to na obou klucích. Dneska v lese starší sedí v traktoru a blbne. Říkám mu, ať je opatrný, jinak se traktor rozjede a přejede mě. On mi povídá: no a co? Tak by moje maminka byla babička a dědeček by byl tatínek. Někoho by to zamrzelo, naštvalo, ale mě to zahřálo v tom, že tak vřele jako bere mě bere i prarodiče.

Mam casto stejny pocit - ze jde o zarlivost na lasku ditete k nekomu dalsimu. Pripada mi to tak ale hlavne v pripade, kdy maminky deti ze zasady deti na hlidani nedavaji (tvrdi, ze nepotrbuji cas pro sebe, ze vse dovedou vyridit s ditem…). V takovych pripadech je mi babicek i deti velmi lito, protoze je hezkemu vztahu braneno opici laskou ve snaze mit veskerou lasku potomka jen pro sebe. Myslim ze za to tyto maminky navic zaplati dost vysoku cenu - budou totalne udrene z vyhradni pece a ditko nakonec dospeje a proste odejde…

Ja ale mluvila spis o tech pripadech, kdy prarodice dovoluji naprosto vse, o co si dite rekne (neda se t uz nazvat povolenejsim rezimem, je to vyslovene anarchie a vytvereni spratku, kteri muzou klidne nakopnout kocku, kdyz se jim to libi). Cpou deti od rana dovecera sladkym (a pak jeste reknou mamince „Tobe malo ji a podivej u nas, jak se hezky zpravil“). Berou to zjevne tak ze uslechtily cil - aby je melo dite rado, sveti prostredky jak toho dosahnout a to ja si proste nemyslim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
23.8.14 13:39

@open mind no já na kamarádkách vidím že by potřebovali hlídání, už jen i kdyby měly si sednout a hodit nohy hore, jsou náladové(samy to přiznávají) že by potebovali doma pořádně uklidit teď jsem byla u holiče a kamarádka si povzdechla že u holiče byla naposled těhotná a teď se ještě nedostala. přitom o čem to je, hodinku dvě by povozila babička kteoru mají ale ona prostě nechce, tak si postěžuje že k holiči se nedostane ale změnit to nechce :nevim: co třeba totálně nechápu jak některé maminy na téma dát dítě babičce na noc si myslí že matka hned letí se ožrat do němoty a dodají hned že ony hlídat nepotřebují protože ony už mají odpařeno zamlada!! přitom já nebyla nikdy pařit když byla holka pryč, max na véču s manžou ale většinou jsem sama doma a třeba uklízím.

docela jsem unavená ze vzlyků kamarádek jak jim z děcek hrabe ale na hlídání je nikomu nedají. a nemusí to být babička, přece posedět dvě tři hodinky u spícího děcka dokáže i chůva, dítě kolikrát ani nemusí poznat že mamina není doma a ty dvě hodiny pro sebe udělají hodně na psychice. a finančně mi řekněte že někdo nemá 70kaček na hodinu aby si zašel s manželem třeba na véču? podle mě ony prostě si myslí že když budou s děckama stále tak budou o to lepší maminy a děcka budou je mít víc rády :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765
23.8.14 14:07

@martulkasloník Naprosty souhlas!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140240
23.8.14 14:14

Mě příjde, že některé matky jsou proti tchýni zaujaté, a ta ať udělá cokoli, tak je to špatně. Je to tchýně, už předem ví, že je neschopná, proto ji na hlídání dítko nedají. Některé se tak chovají i k vlastním maminkám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61113
26.8.14 23:22

Obcas je to i naopak ze snacha je spatna at udela co udela.. pro nektery mamy-tchyne neni pro milovanyho syna zadna dost dobra.. samozrejme nerikam ze takovy jsou vsechny aby to zas nekdo neprekroutil.. ja jsem momentalne knizkova mama protoze jsem tchyni rekla at 3,5m synovi nedava tu presnidavku a ze chci zacinat zeleninkou.. tak mu vrazila krupinku a rekla jak by ti to chutnalo namoceny v presnidavce vid? To si clovek pak pripada jak blbec co nechce diteti doprat dobrutku.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
27.8.14 07:51

@a12 promiň ale evidentně to přeháníš, to že ti řekla tchýně toto má jako znamenat, že jí nejseš dost dobrá jo :D fakt jako opravdu se někdy nestačím divit kvůli čemu jste schopný udělat z tchýně tu nejhorší osobu na světě, no tak to řekla a co jako…to by nesměla říct vůbec nic…né já se fakt bavim, jak čekáte, že lidi se budou chovat, tak jak vy si zrovna představujete a když to náhodou nedělaj, tak jsou hned kdoví co :roll: :mrgreen:

p. s. a to že si připadáš jak blbec je pouze tvůj problém, né její 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22053
27.8.14 10:02

@a12, přesně o tom to je. Že Ty si připadáš jako blbec, to je jenom Tvůj problém, přesně to, o čem jsem psala - sama nejsi srovnaná, neumíš reagovat asertivně a sebejistě… tak holt to hodíš na tchyni. Ono je to jednodušší.

Klidná, vyrovnaná a sebejistá máma, která ví, proč, co a jak chce dělat… ta prostě podobnou poznámku přejde nebo zareaguje normálně… „chutnalo, chutnalo, to je pravda - ale však se Pepíček dočká, dva tři měsíce to vydrží a pak si dá přesnídávku, když bude chtít“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61113
27.8.14 10:13

Dobry, tak vy byste nechali tchyni at da 3m presnidavku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61113
27.8.14 10:14

Nebo ne jen tchyni.. nejde jen o ni..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22053
27.8.14 10:19
@a12 píše:

Ne, já bych nenechala tchyni ani nikoho dát tříměsíčnímu dítěti přesnídávku.

Nechala bych tchyni, ať mu dá křupinku a na poznámku „jak by Ti to chutnalo s přesnídávkou“ bych jí řekla to, co jsem napsala výše.

Už z toho, jak nesmyslně zacházíš s napsaným textem a jak nesmyslně si vykládáš to, co Ti tady píšeme, je naprosto evidentní, že sebejistá, asertivní KOMUNIKACE je Tvoje hooodně slabá stránka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
27.8.14 10:20
@a12 píše:

Ne nechala. Ale slušně jí řekla, že na to má ještě čas. A že pokud bude mít zájem, tak ho za 2 měsíce může zkusit nakrmit.

• Citovat
  • Upravit
1767
27.8.14 10:29

@martulkasloník Necetla jsem celou diskuzi, ale dost casto s tvymi nazory na materstvi souhlasim, mam to taky tak, bez obcasneho hlidani(par noci v mesici) a skolky bych se zblaznila! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
27.8.14 10:31
@BohunkaP píše:
Ne, já bych nenechala tchyni ani nikoho dát tříměsíčnímu dítěti přesnídávku.

Nechala bych tchyni, ať mu dá křupinku a na poznámku „jak by Ti to chutnalo s přesnídávkou“ bych jí řekla to, co jsem napsala výše.

Už z toho, jak nesmyslně zacházíš s napsaným textem a jak nesmyslně si vykládáš to, co Ti tady píšeme, je naprosto evidentní, že sebejistá, asertivní KOMUNIKACE je Tvoje hooodně slabá stránka.

Proc hned takhle utocis? Spousta lidi na asertivni komunikaci proste neslysi, tak je to treba priklad tchyne od a12.Jeji prispevky jsem teda necetla, ale kdyby tchyne chtela dat trimesicnimu kojenci i tu krupinku, tak to durazne odmitnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22053
27.8.14 10:34
@Althya píše:
Proc hned takhle utocis? Spousta lidi na asertivni komunikaci proste neslysi, tak je to treba priklad tchyne od a12.Jeji prispevky jsem teda necetla, ale kdyby tchyne chtela dat trimesicnimu kojenci i tu krupinku, tak to durazne odmitnu

Reaguješ-li na něco, co píšu někomu jinému, prosím, přečti si nejprve příspěvky, na které já reaguji - potom na to téma můžeme konkrétně diskutovat dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí