Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Sany80s píše:
Pokud jsem dobře pochopila, oni jsou ta nejbližší, co existuje.
A o nejbližší osobě bys napsala „to dítě“?
Plně Ti rozumím, je to pro Tebe těžká představa, ale stejně tak, jak už tu někdo psal, to bude těžké a mnohem víc pro to dítě - přišel o tátu, teď přijde i o mámu, nechtěla bych být v kůži toho dítěte. Na druhou stranu, pokud mělo být v domácnosti „dusno“ a to dítě v něm mělo být, tak bych si ho raději nebrala, ale já sama za sebe bych ho vzala, nechci Tě ale soudit, rozhodnutí je na Tobě a manželovi. Přeji šťastnou domluvu, stejně tak čtvrtou adventní neděli. ![]()
Chceš nechceš jiná možnost není. Ale to si musíš vyřešit sama internet ti neřekne. Za mě adhd má kde kdo. A k té péči. Pokud bych ho osobně neznal tak bych ho spíš nebral (nejde o to adhd prostě když k němu nemáš vztah) ale být s ním v kontaktu tak bych asi neváhal. Hlavně je ve věku kdy se s ním dá ještě dobře pracovat. A je to rodina.
Nemyslím si, že je tvoje povinnost se o chlapečka postarat. A jestli máš k němu negativní přístup už teď, tak by to asi stejně nikam nevedlo.
@Sany80s píše:
Pokud jsem dobře pochopila, oni jsou ta nejbližší, co existuje.
Nejsou, bratrancova rodina se starat akorát nechce.
@K92 Záleželo by jaké by to dítě bylo. Ale i kdyby bylo extra hodně, tak si nejsem úplně jista jestli bych si ho vzala. Nejsem nějaký mateřský typ, někdy mám trochu problém se starat i o dceru.
@Russet píše:
A o nejbližší osobě bys napsala „to dítě“?
Když ho nechceš a bereš ho jako přítež.
@mokkk Díky za radu, ale manžel momentálně vůbec nechce šlyšet že by kluk skončil v děcáku.
@Anonymní píše:
@K92 Záleželo by jaké by to dítě bylo. Ale i kdyby bylo extra hodně, tak si nejsem úplně jista jestli bych si ho vzala. Nejsem nějaký mateřský typ, někdy mám trochu problém se starat i o dceru.
Hlavně by měl zatáhnout za otěže manžel. On hodí dítě na krk ženě a bude spokojený. Že to dítě bude v náhradní rodině nechtěné, tom mu je jedno. On bude mít svědomí čisté.
@mackA159 Samozřejmě, jistá si tím být nemůžu. A v principu nejsem nastavená „chtěla jsem jen jedno dítě, takže toto mi do plánu nesedí“. Ano, chtěla jsem jen jedno dítě, ale je to MALEJ KLUK.
A jak tu někdo píše, jaké je idylka v děcáku, z toho je mi zle. Už roky je známo, že ústavní výchova je pro děti zlo. Je fuk, jak mají odbornou péči a že to tam je v menších skupinkách: děti především potřebují mít vztah důvěry s nějakou rodičovskou postavou, a ten jim teta, co odchází po osmihodinové směně ke své rodině, nemůže dát.
@TataOndra píše:
Když ho nechceš a bereš ho jako přítež.
A do takové „rodiny“ má jít, aby neměl manžel výčitky? První, kdo je na řadě u toho bratrance, jsou jeho rodiče a pak sourozenci. Nedovedu si představit, že bych podědila děti mé sestřenice. Starala bych se maximálně o svou neteř.
Tvuj muz ma muj obdiv. Fandim mu.
Jestli jste jedina rodina, ktera se o kluka muze postarat, tak bych to brala, ze je to i moralni povinnost. Tady by mela jit vlastni sobeckost pryc.
I te mamince se bude odchazet lip, kdyz bude vedet, ze o dite bude postarane a nepujde do DD.
Vzij se do ni, jak by bylo tobe na jejim miste.
@Slečna Ferka píše:
@mackA159 Samozřejmě, jistá si tím být nemůžu. A v principu nejsem nastavená „chtěla jsem jen jedno dítě, takže toto mi do plánu nesedí“. Ano, chtěla jsem jen jedno dítě, ale je to MALEJ KLUK.A jak tu někdo píše, jaké je idylka v děcáku, z toho je mi zle. Už roky je známo, že ústavní výchova je pro děti zlo. Je fuk, jak mají odbornou péči a že to tam je v menších skupinkách: děti především potřebují mít vztah důvěry s nějakou rodičovskou postavou, a ten jim teta, co odchází po osmihodinové směně ke své rodině, nemůže dát.
Ale pro ni je to cizí dítě… Asi tady nejde o to že chtěla jen jedno. Ale není prostě její.
Já zakladatelku naprosto chápu, chápu i její obavy.. Nejsem spasitelka abych si přišila na krk cizí dítě, jen aby manza neměl černý svědomí. Navíc když ji stím dítětem ani nebude pomáhat… ![]()
@Anonymní píše:
@mokkk Díky za radu, ale manžel momentálně vůbec nechce šlyšet že by kluk skončil v děcáku.
Tak ať jde manžel na rodicak a ty do práce.
@Anonymní píše:
V takovém případě bych si ho nevzal. Už jen ta formulace TO dítě. Já si představit nedovedu, že kdyby jsme jen trochu mohli, což by jsme proto udělali i nemožný, aby to šlo, že by jsme si malého nevzali. Ale každý to má jinak a není ostuda, když si to přiznáš, uděláš tím službu všem. V opačném případě se budete trápit všichni. Už jen to, že se na to ptáš, svědči o tom, že hodně váháš a takové rozhodnutí musí podle mě být jasný, museli by jste chtít oba a být o tom přesvědčeni, jinak to nemá cenu a ten malý chlapeček to odnese.