Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Naprosto tě chápu,já to měla trošku podobně.U nás v rodině byly samé holky-já,moje dvě sestry,7sestřenic a jen jeden kluk
Chtěla jsem holčičku,abych jí mohla česat culíčky a byla by to Nelinka.Když jsem byla těhu,byla jsem přesvědčená,že je to holčička,o klukovi jsem ani nepřemýšlela.Přišel UTZ a tam doktor řekl,že to vypadá na kluka.A moje první věta?V šoku:„Super,hlavně že je zdravej“.Moje Nelinka se nekonala.Pak jsem se vzápětí styděla,že jsem v první vteřině byla trošku zklamaná
Ale jen v první vteřině…Adámkovi už jsou 2,je to moc hodný,zdravý kluk,miluju ho nadevše,o to víc,že se narodil už ve 29tt a musel si místečko na tomhle světě vybojovat.Až budu podruhé těhu,přála bych si tu Nelinku-a jestli nebude,nevadí,aspoň bude mít Adámek parťáka.Ikdyž už teď vím,že když i druhé bude kluk,budu trošku zklamaná-v té první vteřině.Pak se budem těšit a já budu doufat,že tentokrát porodím v termínu zdravé miminko
![]()
Já jsem u obou těhotenství cítila,že to bude chlapeček,ale u druhýho jsem si tajně přála holčičku
Ani u jednoho jsem si pohlaví nenechali říct(a kdyby jsme třeba měli mít třetí,tak si to zase nenechám říct).A kdo se nám narodil…další kluk a je mi to jedno,že to není holka.
![]()
ahoj já si přála holčičku. První těhotenství jsme si pohlaví říct nenechali, manžel celou dobu tvrdil, že si udělal kluka. Kluk se narodil. Druhé těhotenství jsme si taky pohlaví nenechali říct, to pro změnu manžel tvrdil, že si holku udělal, „přeci ví, co dělá“. Máme druhýho kluka. Já zklamaná nebyla, asi díky tomu, že jsem pohlaví nevěděla a hned po porodu se nedá být zklamaná
. Neboj určitě se s tím vyrovnáš. My dokonce koketujeme s myšlenkou na třetí, i když já říkám pořád, i kdybych měla dětí deset, budou to kluci. Vlastně holku jsem si jenom přála, ohledně vztahů do budoucna. Jinak je mi to fuk.
já si taky myslela,že čekám holku.Asi to,že jsem si ji tak přála způsobilo,že jsem tomu věřila
byla jsem tak přesvědčená a ouha čekám chlapečka
do té doby jsme ani nevěděli jak bychom kluka pojmenovali a v ten den to šlo tak lehce
a tak moc se na toho našeho chlapečka těšíme ![]()
já si první těhotenství taky nenechala říct co to bude… a u druhého už ano - ale jen proto abych věděla jestli mám prát a žehlit tu kupu klučičcíh overálků
![]()
nikdy nezapomenu na tu větu - Máte chlapečka!!! překvapení stálo za to ![]()
CokeLady píše:
Mně totiž těhu taky velice svědčí, pleť, vlasy, váha, vzhled… všecko lepší. Proto myslím na kluka.Moje „nechtěná“ holčička možná taky pramení z rodiny, kdy řeknou „Hm… holka“, kdežto z kluka budou nadšený ještě než se narodí.
U obou těhu jsme měla pleť jak dětskou prdelku, vlasy husté, lesklé, nehty pevné jak bych je měla umělé, pupík jen dopředu, špičatý…2 holky ![]()
Mých rodičů jediná vnoučata, jsou z nich poprdění a manželovi rodiče už mají vnučku i vnuka a jsou poprdění úplně stejně.
Uvidí mimčo a rozplynou se, a´t to má mezi nožkama cokoliv
Jestli ne tak bych je porfackovala ať se prberou že v dnešní době je zdravé dítě dar a ani jedno pohlaví přece není míň nebo víc ![]()
Petrajan píše:
Naprosto tě chápu,já to měla trošku podobně.U nás v rodině byly samé holky-já,moje dvě sestry,7sestřenic a jen jeden klukChtěla jsem holčičku,abych jí mohla česat culíčky a byla by to Nelinka.Když jsem byla těhu,byla jsem přesvědčená,že je to holčička,o klukovi jsem ani nepřemýšlela.Přišel UTZ a tam doktor řekl,že to vypadá na kluka.A moje první věta?V šoku:„Super,hlavně že je zdravej“.Moje Nelinka se nekonala.Pak jsem se vzápětí styděla,že jsem v první vteřině byla trošku zklamaná
Ale jen v první vteřině…Adámkovi už jsou 2,je to moc hodný,zdravý kluk,miluju ho nadevše,o to víc,že se narodil už ve 29tt a musel si místečko na tomhle světě vybojovat.Až budu podruhé těhu,přála bych si tu Nelinku-a jestli nebude,nevadí,aspoň bude mít Adámek parťáka.Ikdyž už teď vím,že když i druhé bude kluk,budu trošku zklamaná-v té první vteřině.Pak se budem těšit a já budu doufat,že tentokrát porodím v termínu zdravé miminko
![]()
jé teď si mě pobavila, já mám taky Adámka a kdyby to byla holčička, tak se měla jmenovat Nelinka ![]()
Teda to jsou starosti.
Bud rada ze mas zdrave miminko a pohlavi neres, já bych byla ráda i za 3 holky nebo naopak za 3kluky. Pohlavi vubec neresim a nad tim ze bude nekdo zklamany když to nebude kluk ale holka nebo naopak vzdycky jen kroutim hlavou. ![]()
Příspěvek upraven 18.01.12 v 09:17
od začátku jsem cejtila,že ve mě roste holčička,dlóóóuho se nám nechtěla ukázat,říkala jsem,že je stydlivka po mamince
přítel chtěl tak nějak asi jako skoro každej chlap kluka
ale když nám holčička byla potvrzená tak byl štastnej,možná trošku zklamanej,ale já mu to říkala od začátku,že budeme mít chcandu ![]()
Neboj, budeš bezmedzne milovať to, čo sa narodí, či to bude dievčatko alebo chlapček
Prinajhoršom môžeš sfungať manžela, keďže rozhoduje o tom, či bude X alebo Y
čiže ako sa hovorí, keď strčíš do trúby makovník, nemôžeš chcieť vytiahnuť orechovník
![]()
Ahoj, já jsem v prvním těhotenství byla přesvědčená, že je to kluk, neměla jsem žádné nevolnosti, všichni mi říkali, jak jen zářím.. Dokonce jsem si dělala ten test z pohlaví z moči a ten mi vyšel hnedka jako jasnej kluk
.. No a v nějaké 26. týdnu jsme šli na 3D ultrazvuk, kde jsme nedočkavě zkoumali, co to teda je, páč moje porodní asistentka měla ultrazvuk na houby, nic tam nebylo vidět, občas jsem nechápala, že tam může vidět, to co mi říkala
No a pak doktor zahlásil, že je to holka, tak jsme byli v šoku oba dva s přítelem, já měla už nakoupenou první výbavičku v modré a zelené..
Ale pak jsem si šla do obchodu nakoupit ty úžasné růžové oblečky s kytičkami a podobnými serepetičkami a zvykla jsem si na to ihned, teď jsem za svoji holčičku neuvěřitelně šťastná
uvidíme, co druhý prcek, verdikt mě čeká za cca měsíc ![]()
Ahoj,
mám doma tři holky
, každá měla být kluk…U první jsem o holčičce ani nepřemýšlela, prostě to bylo jasné, u druhé mi to bylo tak nějak jedno, dlooouho jsme na ní čekali, ale spíš i kvůli manželovi to měl být kluk (ona tedy je, jenže s „jůlou“) a třetí to už jsem jen tajně doufala. A když se známým týden před námi narodil kluk, bylo mi jasné co budeme mít my a normálně jsem to obrečela
. Ale v momentě kdy jsem moje princezny držela v náručí, mi byl nějaký kluk úplně ukradený
. A všechny byly překvapení, asi jsme to ani vědět dopředu nechtěli - je to vlastně vážně úplně jedno…Čekáme čtvrté a také nevíme - naděje umírá poslední
.
My u prvního těhotenství mysleli na kluka,teda spíš manža,mě to bylo docela jedno hlavně atˇ je zdravé,tedˇ čekáme druhé a nebudu zapírat,že myslím víc na holčičku,na screeningu ve 13 tt nám mudr řekl,že to vypadá na holku,ale je to hodně brzo,tak uvidíme,ale jedno vím jistě,že i když to bude opět kluk budu ho bezmezně milovat,je to přece moje dítě atˇ je pohlaví jaké chce a když vidím kolik dětí je nemocných,tak myslím především na to atˇ jsou mé děti zdravé ![]()
smurfka píše:
no my jsme strašně chtěli s přítelem holčičku..měli jsme vymyšlené jméno a mluvili jsme na ni jako na holčičku..na NT nám dr. řekl že to na 95% bude kluk..
Nooo..hodně dlouho jsem se s tím vyrovnávala..a ještě pořád to v sobě nemám úplně vyřešené..už na něho sice mluvíme jako na kluka..přítel už si taky zvykl - asi. Já ještě uplně ne. Čekám přští týden na velký UTZ - jestli to potvrdí, pak už s tím asi nic nenadělám.. Ale přiznávám se že s tím ještě srovnaná vnitřně nejsem. Samozřejmě že ho budu milovat, hlavně když bude zdravý a o holčičku se pokusí podruhé no..ale zamrzelo mě to hodně, když to dr. řekl.
Měla jsem to stejně, já si nějak celý život myslela, že budu mít holčičku, u nás se rodí jen holky, vždycky když jsem si představovala svoje dítě, tak to byla holčička a taky jsem byla sklamaná a dlouho to vě mně nějak bylo a pak když se nám malý narodil, tak se to úplně změnilo, ted si nedokážu představit, že bych měla holčičku a ted už ani nevím proč jsem ji chtěla, ted je pro mě náš syn jedinečný a nejlepší a jiné dítě bych nechtěla ![]()
Já ti to řeknu takhle…mám doma dva kluky ted jsem chtěli holčičku moc moc moc…jenže ouha krvácení a ten hematom několikrát větší než miminko a víš co?Pohlaví mi je žu jedno hlavně abysme to zvládli a miminko bylo zdravé.jeslti to bdue třetí pindour tak bude jeslti vytoužená holčička je mi to žu jedno hlavně abysme tohle zvládli!
U prvního jsem od začátku chtěla holku,dr mě staršili že když to bude kluk bude nemocný…kdžy se pak ukázalo že je to zravý kluk a dr staršili zbytečně byla jsem nesmírně ráda že to bude kluk a neměnila byhc holka mi nechybí i když ted bych jí v bříšku nosila ráda pokud ej tam kluk budu ho milovat stejně a počkám si na vnučku:D