Nechuť k životu - nemám sílu se změnit

64
16.9.14 16:41

Nechuť k životu - nemám sílu se změnit

Už nevím co se sebou mám dělat, pořád se tak nějak hledám, ale nemůžu se najít. Potřebovala bych shodit pár kilo, ale jsem tak strašně líná začít cvičit. Vždycky si řeknu, zítra půjdu běhat, ale pak se prostě nedokážu zvednout a prostě jít. Chci jíst zdravě, nakoupím si, ale pak si stejně dám to nezdravé, protože na to mám hroznou chuť. A nepomáhá ani si to nezdravé jídlo prostě nekoupit, když to na mě přijde klidně se seberu a dojedu si pro to do krámu, když to nemám doma. Nesnáším se za to a nedokážu to změnit. Ikdyž mám motivaci, vím že to chci. To samé s angličtinou, strašně moc se mi ten jazyk líbí, chci se jí naučit, ale nedokážu se dokopat si k tomu sednout a učit se jí. A když se dokopu, stejně mě to po chvíli přestane bavit.
Další věc je, že se neumím oblékat. V krámech se mi nikdy skoro nic nelíbí. A když se mi to líbí, tak po chvíli přestane, když si to vezmu na sebe. Vím že to může být i tím, že jsem nespokojená se svou postavou, tak mi přijde že na mě je to prostě ošklivé, zatímco na ostatních se mi to moc líbí. Nedokážu věci hezky zkombinovat, nevím ani jaký mám svůj vlastní styl (vlastně vím, že žádný nemám). Štve mě to. Nejradši bych celé dny jen proležela v posteli a neukazovala se lidem na oči. Nemám žádné sebevědomí, stydím se za sebe..
Neměl jste to někdo podobně? Potřebuju najít tu sílu, potřebuju překonat svou lenost a změnit se. Chci být jiná, protože vím že tak, jak žiju teď, to prostě nejsem já. Před několika lety jsem taková nebývala. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6873
16.9.14 16:47

Na profilovce jsi ty? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
16.9.14 16:48

A co se změnilo, když jsi taková nebývala? Možná ta motivace není dostatečná, možná toho chceš moc najednou.Dej si jen malé úkoly. Prostě zkus, jestli to můžeš zvládnout, když náhodou ne, tak se nic neděje, vždy můžeš začít znova. A proč se chceš měnit? co tě k tomu vede?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2044

Někdy je horší to, když se nechce, než když se nemůže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961

Řešíš to tu stále dokola. Co jsi udělala pro změnu vyjma toho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
16.9.14 16:50

Ono jde o to, jak velká ta motivace je. Říct si jen, měla bych být hubenější, měla bych mít jiný vkus, měla bych se učit anglicky, to se sice všechno lehce říká, ale pravá motivace to není. Možná bych se na to přestala tolik soustředit, moc toho chceš najednou a to tě ubíjí. Začala bych malými krůčky. Až zas příště budeš mít chuť na něco nezdravého, tak si to kup, ale třeba si dej místo dvou porcí jednu. A pak se za to pochval. Už ale u těch menších porcí zůstaň. Musíš se přestat sama sebe tolik trýznit. Spíš si zpočátku dej menší cíle a vždy se pochval za to, žes to dokázala. Nemůžeš změnit vše najednou. A možná by i neškodila nějaká konzultace s psychologem, nebo kurz sebevědomí. Jednak o tom budeš mít s kým promluvit a jednak přijdeš mezi lidi. Hlavně se těš na to, že život přináší různé změny a časem se mnohé může změnit u tebe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
16.9.14 16:51

@Niccollet
a co takhle psychiatra? bez legrace - dlouhodobá nechut žít, a nevstávat z postele je známkou deprese.. postava a oblečeně je jen zástupné..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
16.9.14 16:52

A mas nejakou kamaradku? Zajdi s ni na cvico ;) Treba na zumbu :palec: Bude te to s kamaradkou vice bavit ;)
Nebo vezmi mamku na zumbu ci neco jineho-zvol si sama, ale doporucuji zumbu ;)
Prohrab skrin a najdi neco co se ti libi a neni ti to, poves si to nekam aby jsi to mela na ocich
Vyfot se v plavkach a pripni si to na lednicku, treba hodne zvetseny, at to vidis, kdyz jsi chces dat neco k jidlu.
Zitra si dej k snidani vlockovou kasi, trosilinku oslad a dej si to s ovocem.
K svacince si dej ovocnou misu-mix nakeho ovoce-doma si to nakrajej a dej do krabicky-zase mala porce, snes si to cca 2-3hodinky po dojedeni snidane
K obedu si dej prirodni kureci platek s kus-kusem-zase mala porce a zeleninou
K svacince si dej platek chleba-zitneho s pomazankovym maslem, zelenina!
K veceri si dej neco na zpusob obeda
Dodrzuj male porce, jdete si s kamaradkou/mamkou zacvicit kazdy tyden alespon dvakrat
Melo by to pomoct, ale musis si verit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
16.9.14 16:53

Ten muj prispevek je jen k tomu hubnuti, jinak asi nejaky profesional co se tyce deprese.
A k ty aj taky musis,,dospet"

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
16.9.14 16:54
@kve-tinka píše:
Na profilovce jsi ty? :think:

Jsem zvedava na odpoved zakl. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
16.9.14 16:56
@kaja00 píše:
Jsem zvedava na odpoved zakl. :mrgreen:

Bohužel ne :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17595
16.9.14 17:26

@Niccolleta jako bys psala o mně, sedí to :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
16.9.14 17:28

A co všechno bylo před lety jinak, když tehdá ti tak mizerně ještě nebývalo? Jak se to přihodí, že najednou není síla žít?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
16.9.14 17:30

@Niccolleta tedy, to je jako bych cetla o sobe.. tedy ja dosla uz i do stadia, ze jsem se k tomu cviceni a lepsi strave dokopala. A to hned 2×, ale poprve mi to vydrzelo 3 tydny a podruhe 6 tydnu. Ted cvicit bohuzel nemohu zacit. Tedy mohu, ale kvuli tehotenstvi radeji opatrne a take se k tomu nejak nemohu dokopat :mrgreen: S oblecenim to mam uplne stejne, jako Ty. Ale je pravda, ze me trochu uklidnuje, kdyz mi nekdo obcas rekne, ze mi to slusi, obvzlaste, kdyz mam pocit, ze zrovna ten den to neni nic moc.
Jen tedy s anglictinou nastesti problem nemam. Uz 8 let ziju v Londyne :mrgreen: Ale mam pritele turka a take se mi turecky ucit nechce. Ale to z uplne jinych (a mozna i sobeckych) duvodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
isp
1387
16.9.14 18:52

Já to tak mývala taky, mě z toho ven tenkrát pomohl přítel, teď už manžel díky němu jsem začala žít, našel si mě s 75 Kg a v mém nejhorším životním období, když jsem byla snad nejošklivější a nejtlustší jak se znám. Sama bych to asi nezvládla, našli jsme si společného koníčka a mě to šlo úplně samo, víc než na jídlo a,,nesmysly,, jsem myslela na to si prostě užívat jeho, koníčky a život jaký je. Za rok jsem zhubla na 58 Kg. Štěstí bylo jinde než ve váze, chybělo mi úplně něco jiného, než co jsem si myslela, prostě ŽIVOT! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová