Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@jahuhudka píše:
To záleží na tom jaký je to nechutný zvyk
Vůbec na tom nezáleží, pokud ten nechutný zvyk vadí partnerce.
Zakladatelko, asi bych mu to řekla, jinak je otázka času, kdy ho opustíš
Co to je za zvyk? prostě mu to řekni něco ve stylu :„Víš miláčku, všimla jsem si, že děláš tohle, ale přijde mi to hrozně nechutný. Mohl by si s tím něco dělat?“
Předpokládám, že to je dospělý člověk. Pak to, co dělá, je jen jeho věc, a ty mu to nemůžeš zakázat.
Co rozhodně můžeš, je požádat ho, aby to nedělal v tvojí přítomnosti. Řekni mu, že je ti to velmi nepříjemné a že ho chceš poprosit, aby to dělal jen v případě, že s ním nejsi. Pokud to není blb, tak to pochopí a bude (pokusí se - nevím o co jde, tedy jak moc vědomě nebo nevědomě to dělá) respektovat.
Nepíšeš, co konkrétně dělá, ale pokud je to až tak, že se ti z toho chce zvracet, tak mu to prostě na rovinu řekni. Ale obávám se, že vzhledem k tomu, že jsi to nebyla schopná ani napsat, bude pro tebe asi těžké to natvrdo říct. ![]()
@Anonymní píše:
Zdravím, mám otázku ze kterou si nevím rady. Mám partnera nejakou dobu už…společně spolu bydlíme pár měsíců. Začala sem si všímat že má jeeden absolutně nechutný zvyk. Fakt hnusnej. Už to nějakou dobu přehlížím a dělám že nic nevidím ale všímám si toho častěji když to teď vím…Prostě..má otázka zní? Lze vůbec partnerovi říct…prostě vím to je to nechutné…nedělej to? Nechci ho nějak shazovat nebo aby se pak cítil divně…ale chce se mi z toho zvracet. Dík všem..anonym snad chápete.
Až tě chytím, tak tě sním???
Pokud se Ti tím nezhnusil, tak normálně říct ![]()
Můj chlap má taky nechutný zvyk
. Ale stejný zvyk měl i můj otec, jen to nedělal tak často a v nevhodných chvílích. Asi je to tím, že oba jsou kuřáci ![]()
@Russet píše:
Napiš, co to je. Možná jsi jen velká citlivka. Nebo troll
A proč by měla být konkrétní? Ona se nechce bavit o nechutnostech, ona se chce bavit o tom, jestli mu to říct, že to ví. Vy jste někdy tady jak na hlavu.
@Russet píše:
Napiš, co to je. Možná jsi jen velká citlivka. Nebo troll
Asi smrká do umyvadla.
Já to teda napíšu. Protože jsem fakt zoufalá. Jde o to že když sedí..třeba u počítače nebo televize tak si prostě hrabe rukou v rozkroku. To zná jistě tisíc žen. On to má ale daleko nechutnější. Když si dohraje vytáhne tu ruku a čuchá si k ní…třeba 15 sekund…přijde mi to hrozné. Navíc když jde třeba do sprchy ráno a dělá to pak ještě před sprchou u televize tak mu ta ruka z toho potom smrdí..no zkrátka je to fakt hnus.
Zdravím, mám otázku ze kterou si nevím rady. Mám partnera nejakou dobu už…společně spolu bydlíme pár měsíců. Začala sem si všímat že má jeeden absolutně nechutný zvyk. Fakt hnusnej. Už to nějakou dobu přehlížím a dělám že nic nevidím ale všímám si toho častěji když to teď vím…Prostě..má otázka zní? Lze vůbec partnerovi říct…prostě vím to je to nechutné…nedělej to? Nechci ho nějak shazovat nebo aby se pak cítil divně…ale chce se mi z toho zvracet. Dík všem..anonym snad chápete.