Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ve ctvrtek jsem byla na plastice nosu, tvrda i mekka cast, mela jsem hrbol, bral asi 8mm. V sobotu vyndani tamponady z nosu.za 14 dni sundani sadry.Je to 5dni po operaci, modriny pod ocima se mi hoji, ale vec co me vydesila je, ze mam znecitliveny horni ret, pri mluveni a pokusu o usmani se, mi nejdou videt horni zuby.Jen minimalni kousicek. Vypada to fakt divne, retardovane, jak magor. (zevnitr mi ten ret prijde trochu"napuchly".Pamatuji si ze po probuzeni z narkozy, jsem ho citila uplne umrtveny.Jak to je mozny? Cim to muze byt? Vzdyt to s nosem nema nic spolecnyho ne? Zacinam panikarit
Tak asi bys mela kontaktovat lekare, protoze s timhle ti asi tady na emiminu moc neporadime
Zeptej se na to dr., ale podle mě jsi ještě brzy po operaci a všechno teprve k sobě přijde ![]()
K doktorovi jdu pristi tyden.Na netu jsem nasla nejakou diskuzi o tom, ze to par lidi taky tak melo a ze se to pak vratilo do normalu, desi me to, ale stejne mi to nejde do hlavy, jak to je mozny, moc casty to asi nebude.
@burberbo Já myslím, že až ti to všechno odpuchne, bude to dobré ![]()
@burberbo nepřijde mi to tak zvláštní, je to blízko u sebe, byl operační zákrok - necitlivost takhle brzy po operaci je běžná. Hoď se do klidu ![]()
Ten ret zevnitr je takovej objemejsi..,celkove mi prijde ten horni ret a ta cast nad nim, takova omamena, ztuhla…prekryva mi to ty horni zuby a je to priserny.
Tak doufam ze se to da do normalu, jinak…
Nam za sebou mnoho operaci nosu, rtu a patra diky rozstepu. Necitlivost rtu po operaci ciste nosu mi prijde zvlastni, ale dala bych tomu jeste cas, az to splaskne, je to jeste brzy po operaci. Kazdopadne u dr bych se zeptala.
Hmmm…mam ho zevnitr jakoby nateklej, ztuhlejsi mi prijde..tak se mi ty horni zuby neodkryji…a celkove ta cast nad rtem je takova…tuzsi
Přidávám foto..prvni ted..a to je max, vic to proste nejde, pri mluveni nejsou videt skoro vubec. druha pred, treti Jak je ten ret zevnitr „napuchlej“
Je to normalni, prakticky vzdy se to uplne zlepsi v radu mesicu a i kldyby ti omylem prerizli pri operaci nejaky nerv, stejne uz ho nedokazu napojit, takze to neres
Kup si vitaminy B