Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Slečna Ferka píše:
@evill Mně nepřijde, že to je od věci, když je smlouvou nějak ošetřené, jak to bude po rozvodu. Každou chvíli vidím případy, kdy například jeden manžel má nemovitost, druhý zaplatí rekonstrukci, a pak jsou při rozvodu problémy… a samozřejmě ještě horší je, když jeden naseká dluhy (podnikání atd.), a pak to odnese celá rodina.A jinak zakladatelka nepíše, že by tatínek neměl auto: jen se mu rozbilo, tak by měl jet MHD; a on s dokazuje moc tím, že si vezme manželčino, i když ona ho potřebuje.
Ale já jsem psala, že ošetřeno ANO, ale chovat by se měli, že je to SPOLEČNÉ. "Tudíž máme dvě auta, jedno je pokažené, jak se domluvíme? Potřebuješ jezdit tento týden do práce autem? Já potřebuji na nákup a k lékaři, ve středu a v pátek budu auto potřebovat dopoledne ve čtvrtek odpoledne. Ve čvtrtek, Tě můžu do práce odvézt, v pátek a uterý odvézt a přivézt. Nebo se stihneš vrátit z práce dříve než začne malé plavání ve čtyři? " Já jsem úplně v šoku, že v jiných domácnostech to takto nefunguje, že se všichni chováte podle toho co máte v papírech.
![]()
@evill Ale o tom to není. Pokud má muž autobus od domu k domu jako taxík, tak proč by se měl nechat vozit? Já být v situaci jako on, tak to neřeším a jedu busem… Myslím, že je to spíš příklad na to, jak se muž chová: že si vydupe, aby bylo po jeho, aby to manželce nandal. (Kdyby šlo jen o tuto situaci, tak asi tay řeknu zakladatelce, že má být k muži vstřícná. Ale pokud on ji ponižuje, nadává jí atd., tak je zjevný, že má problém on.)
@Slečna Ferka píše:
@evill Ale o tom to není. Pokud má muž autobus od domu k domu jako taxík, tak proč by se měl nechat vozit? Já být v situaci jako on, tak to neřeším a jedu busem… Myslím, že je to spíš příklad na to, jak se muž chová: že si vydupe, aby bylo po jeho, aby to manželce nandal. (Kdyby šlo jen o tuto situaci, tak asi tay řeknu zakladatelce, že má být k muži vstřícná. Ale pokud on ji ponižuje, nadává jí atd., tak je zjevný, že má problém on.)
Ale my se asi špatně chápeme. Z jeho strany to taky není vůbec košér. Mu se to auto pokazilo, takže on má být v tuto chvíli ten, který přijde a řekne poslouchej, auto bude zpravené až za týden, potřeboval bych aspoň v pondělí a v pátek jet autem, protože mám nějaké popojížďky, jak to máš naplánované tento týden ty. Určitě si nemyslím, že by měl sklopit hlavu, všechno přeorganizvat a jezdit týden busem, přesto, že jim stojí ještě jedno auto na dvoře. Je otázka jak moc potřebuje to auto on a jak moc zakladatelka. Mi taky jezdí mhd od domu, ale nechtělo by se mi být v práci o 3/4 hodiny dříve, nebo domů dojet o hodinu později když stojí na dvoře ještě jedno auto. Stejně jako by se mi nechtělo rušit kamarádku na místě zakladatelky, jenom proto, že muž není ochoten se jednou přizpůsobit. Prostě bychom hledali nejschůdnější řešení. Chápeš? Tady o tom ale vůbec nemůže být řeč, chlap si prosazuje svou, ona si prosazuje svou, přitom jde o úplně banální věci.
. Já mám třeba teď pokažený počítač, pracuji na něm, muž zase velice rád hraje hry. Přesto když se můj pokazil, přenechal mi pro práci svůj. Já jej momentálně potřebuji více než on. Rozumíme si?
@evill ideální rovnováha ve vztahu
bohužel to není ve většině vztahů
takovouto komunikaci a souhru by si asi přál každý
ale opravdu jsem nezažila jedinýho chlapa kterej by přišel a normálně řekl hele prosimtě jak jsi na tom ted s plánama s autem, já byvh ho potřebovala ve středu do práce hodí se ti to? nebo třeba v pátek jak se ti to hodí
to je pro mě momentálně science fiction
ale je užasné to tak mít
@terinka4444 no tak moment moment, mám doma skvělého chlapa co i rukama dokáže vydělat na materiální věci a ještě mi pomáhá
, jen jsem reagovala na tu paní, co ma toto a tamto a jak psala v textu MOJE ne NAŠE, tak jestliže mu to předhazuje tak to by naštvaný byl. Možná sám na sebe, že to nebyl on, kdo ženu obdaroval. Její chlap si nejspíš myslí, že by se bez něj žena obešla.
@novalgi píše:
@evill ideální rovnováha ve vztahu
bohužel to není ve většině vztahů
takovouto komunikaci a souhru by si asi přál každý
ale opravdu jsem nezažila jedinýho chlapa kterej by přišel a normálně řekl hele prosimtě jak jsi na tom ted s plánama s autem, já byvh ho potřebovala ve středu do práce hodí se ti to? nebo třeba v pátek jak se ti to hodí
to je pro mě momentálně science fiction
ale je užasné to tak mít
No já zase nikdy nezažila nic jiného. V pubertálních letech jsme s příteli auto neměli, tudíž jsme to nemuseli řešit. U nás v rodině se to tak dělalo, u muže taky (ne jen s autem, byly to klasické manželství s penězi na kupě), tak tak nějak pokračujeme. Já tím, že to jinak neznám (jen teda z těchto diskuzí), tak by mi přišlo nemyslitelné, kdyby muž měl takto majetnické sklony např. k autu. Jsme rovnoprávní partneři, a kdyby měl něco takového ve zvyku tak by mě to spíš děsilo. Ono je asi dost rozdíl, když jde člověk s něčím svým do vztahu a když to vybuduje pár společně. My jsme téměř vše vybudovali společně, proto si děláme oba na vše stejné nároky. Taky máme každý něco svého, to ale neznamená, že on nemůže když chce zajet s kamarády na (MOU
) chalupu, nebo já si nesmím otrhat kdy mě napadne švestky z (JEHO
) zahrady
. Já ale tak nějak celkově zjišťuji tady na diskuzích, že jsme asi spíš divnější a normálního je úplně něco jiného ![]()
Vš ti nezaruci pekny zivot.Mam vš a delam laborantku za 10.000kc ani nekdy to ne…
a jinak ja nevím neziju s vama ale podle tonu tveho psani mam pocit ze by si mu mela dat trochu najevo, ze si rada ze je treba zivitel rodiny
a pokud je problem jinde a je normalne takovej tak bych ho asi poslala do haje.. ale tak to musis poznat sama.
@evill píše:
No já zase nikdy nezažila nic jiného. V pubertálních letech jsme s příteli auto neměli, tudíž jsme to nemuseli řešit. U nás v rodině se to tak dělalo, u muže taky (ne jen s autem, byly to klasické manželství s penězi na kupě), tak tak nějak pokračujeme. Já tím, že to jinak neznám (jen teda z těchto diskuzí), tak by mi přišlo nemyslitelné, kdyby muž měl takto majetnické sklony např. k autu. Jsme rovnoprávní partneři, a kdyby měl něco takového ve zvyku tak by mě to spíš děsilo. Ono je asi dost rozdíl, když jde člověk s něčím svým do vztahu a když to vybuduje pár společně. My jsme téměř vše vybudovali společně, proto si děláme oba na vše stejné nároky. Taky máme každý něco svého, to ale neznamená, že on nemůže když chce zajet s kamarády na (MOU) chalupu, nebo já si nesmím otrhat kdy mě napadne švestky z (JEHO
) zahrady
. Já ale tak nějak celkově zjišťuji tady na diskuzích, že jsme asi spíš divnější a normálního je úplně něco jiného
no tak manžel také používá MÉ auto
a moje motorka
a žijeme v domě který je z 75% JEHO dům
ale MOJE hypotéka (jsem hlavní žadatel)
ale nikdy mě nenapadlo říct, to je moje auto atd
jen on jednou proti mě použil, že on je majitel větší části domu
a to mě teda tenkrát děsně ranilo, nikdy jsem touto cestou neřešila hádky.
ale on jezdí busem do práce, auto nehce prý je to drahý a jemu toto vyhovuje, takže jeho volba, ale když potřebuje jede s ním
a procenta domu budem ted upravovat aby jsme měli oba dva 50% po té hádcee kdy to zmínil, jsem asi za týden řekla, že chci aby to bylo půl na půl a ne on většinový podíl, souhlasil, že aspon bude klid a nebudu držkovat
nevim co tim myslel
![]()
myslim si, že na základních školách byl měl být i předmět Komunikace
A pro zakladatelku
přemýšlela jsem o tom a třeba to s majetkem a tím vším nemá pranic společného
třeba na něj jen dupe šéf a má problémy v práci a vybíjí si to jako na tobě doma, jelikož v práci je malej pán tak hcce být aspon doma
a nebo mě napadla jiná ženská - obdivovatelka, ale nemůže nic je jak ve zlaté kleci, jelikož když odejde jde s holou prd…
@zizalkaaa píše:
Vš ti nezaruci pekny zivot.Mam vš a delam laborantku za 10.000kc ani nekdy to ne…
a jinak ja nevím neziju s vama ale podle tonu tveho psani mam pocit ze by si mu mela dat trochu najevo, ze si rada ze je treba zivitel rodinya pokud je problem jinde a je normalne takovej tak bych ho asi poslala do haje.. ale tak to musis poznat sama.
To už tu psalo víc lidí, že mu musí dát najevo, že je důležitej, nepostradatelnej, ale jde o to jestli to tak zakladatelka i udělá, a jestli to pomůže, a když ne tak už jedine rozchod asi..
Tak napadá mě víc důvodů, proč se tak chová…buď už ho láska přešla a třeba má jinou; vadí mu, že i když se může přetrhnout, tak auto a barák jste si nekoupili vy, ale tvůj táta a cítí se méněcenně + on vyučený a ty možná Bc.? Nebo mu nechtěně dáváš najevo, že bydlíte a jezdíte v něčem, co není jeho. Jak se chová k dítěti?
@Natálka26 píše:
@novalgi
Promiň já to vidím jinak, dostanou od nás dva byty - jeden menší a druhý větší, popř. můžou bydlet spolu a ten druhý se bude dál pronajímat - ale to je hudba budoucnosti. Proto nevidím důvod k tomu jim dát ještě auto(starou plechovku na ježdění po řidičáku, ale ne nový a pokud budou chtít nový tak si vydělaj, ode mě můžou čekat něco fakt na naučení)- myšlenka hezká, ale když nebudou mít výdělky na to aby měli ještě auto, tak já jím sponzorovat benzín, opravy apod. nebudu. Až na to budou mít výdělky, tak jim ráda pomůžu půjčím/dám záleží na situaci. Neříkám, že jsou to hned zbohatlíci, ale myslím, že 2 byty v Praze jim musí stačit a na zbytek si vydělat. To je ale jenom MŮJ názor, neříkám že váš je špatnej![]()
![]()
![]()
![]()
@pepino2 píše:
@neila nepisu o iluzi nepostradatelnosti. Kazdy clovek chce byt proste docenen, jak chlap tak i zenska. Jenze kdyz jeden z partneru vse jen dostane, a nemusi se o nic snazit, nemuzete se divit, ze nechape strasti toho, jak je slozity majet nabyt. Jak tady zakladatelka tak pise, prijde mi, ze ani poradne nechape cenu penez. Jak uz tady nekdo psal, taky by me zajimalo, kdo ji do ty jeji audiny plati benzin. A uprimne co se tyce te jeji vysoke, klidne ji muze zase tatinek platit soukroum skolu. To tady ale zakladatelka stejne neprizna.
Promiň, nemůžu s tebou souhlasit. A opět, moje otázka zůstává nezodpovězena… Nechápu, kde se bere ten výplod, že s ním žena automaticky zametá a dává mu najevo, že má víc - jak si přišel na to, že ona nechape strasti toho, jak je slozity majet nabyt???
Jsi si jistý, že on vůbec něco takové řeší? ![]()
Zakladatelka se nezmínila o něm nijak extra špatně, i když jí krev pije zjevně dlouho a možná by měla důvod
Na rozdíl od něj aspoň přemýšlí co dál. A kdyby byla taková jak píšeš, že mu dává najevo, že má prd a ona vše, to si neumí udělat pořádek? Čušet a být nepříjemný, resp. nekomunikovat vůbec, to je řešení hodné chlapa! Opravdu
Už tomu chybí jen to, aby střelil do hospody a dával pěstí do stolu ![]()
@káťa píše:
Taky si myslím, že v tomhle je zakopán jeho mindrák, který si vylévá na tobě. Jak to ale řešit nevím.Mimochodem, je tvůj tatínek zadaný???
![]()
Můj tatínek je šťastně zadán s mou maminkou
Už 30 let
. Ale myslím, že o mého tatínka ti ani tak nejde, jako o tatínka zakladatelky ![]()