Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
S depresemi neporadím, ale jako téměř „profesionální prokrastinátor“ navrhuji zvážit, jestli by se vyčištění zubů a sprcha nedaly zakomponovat do nějaké rutiny, asi nejlépe dřív, než sedneš k netu (např. sklidím nádobí do myčky a jdu se osprchovat / jdu si večer umýt ruce po WC, rovnou přeblejsknu zuby).
Plus se na ty činnosti nějak namotivovat - příjemný sprcháč, pasta…
Zkažené zuby jsou mj. poměrně drahá sranda.
@tatranka999 píše:
Jo jo, proc se mejt, ze jo? A cistit zuby? Prezitek.
Tvuj muz musi byt stastny chlap.
Proboha, deprese není rýma, to nestačí šípkový čaj a je hotovo…
To jsou komentáře hodné žáků základní školy… ![]()
@malytlustyhroch další spindira. Upatlas se i bez sexu víš? Lidé se potí atd.. ![]()
Jsi z toho všeho vyhořelá, nebaví tě to a pak to má důsledky, jak píšeš. Co tak si najít nějakou radost v životě, koníček, co tě baví, nic náročného a odměňovat se takto. Vše se spraví, ale musíš najít jiskru v žívotě, pak najdeš smysl a pomůže změnit postoj k tobě. Současný stav není dlouhodobě udržitelný. Přeji hodně sil a štěští při změně. ![]()
Zakladatelko, za mě rada - neprobírej to tu v diskuzi
Štěně, procházka, sex, výlety.. jsou skvělá podpůrná terapie, ale léky jsou základ, fungování chemie mozku zkrátka štěně či sex nevyřeší. Řeš se svým psychiatrem, jen on je schopen posoudit Tvůj aktuální zdravotní stav. Doporučuji si před jeho návštěvách v bodech sepsat vše, co Tě trápí. Snaž se v rámci možností využít všeho, co Ti psychiatr navrhne - psycholog (včetně řešení problémů vztahových), léčebna. Je to, bohužel, běh na dlouhé trati.
Prosím anonym - práce.
Vyhoreni. Pro mne je konecna, kdyz zenska o sebe nedba. Prestane si vazit sama sebe. Zkusila bych se dat dohromady, dojit si ke kadernici, na nehty a obcas nekam vyrazila s kamoskou, na vino nebo tak. Ja jsem v tomhle hrozna pipinka. Nemusim byt venku nalicena, ale cista a upravena, to je pro mne zaklad. Pak se necitim dobre ve svem tele a vse ostatni snasim hur. I ten zaprah…
@mary.27 píše:
Proboha, deprese není rýma, to nestačí šípkový čaj a je hotovo…
To jsou komentáře hodné žáků základní školy…
Ne, deprese neni ryma a sama s ni bojuji x let. Ale v dobe, kdy je mi zle opravdu nechodim bez vycistenych zubu a umyti na net. To te totiz boli cokoliv a nemas naladu na cokoliv, ty zaku zakladky.
Moje máma měla taky depresi. Ale vždycky o sebe dbala.. Když se někde den neumyje tak oukej pochopím nechce se mu nebo cokoliv.. Ale aby to byl trvalý stav? To je prostě hrůza holky to mi neříkejte ![]()
@Anonymní píše:
@terien ne, nedivím
@Ou ano, chodím k psychologovi, manžel jít nechce. Léky beru.Děti bych mu nechala, ale jedno má ADHD amanžel to nezvládá. Je mu 56 let, má jejich móresů plné zuby a buď řve nebo se klidí k počítači a na uši sluchátka.
Děti uklízí. Ale dobře si neuvaří. Obě mají poruchu učení, takže učit se s nimi musím. Manžel opět nemá trpělivost.
Verca
tak to jste skoro o dvacet roků od sebe! Njn, to je ten problém starších manželů a otců
V počátcích to klape, jak zestárnou, je problém.
Zaklad., ale hygienu bys zanedbávat neměla! Kdy by chtěl mít vedle sebe špinavého partnera?!
@tatranka999 píše:
Ne, deprese neni ryma a sama s ni bojuji x let. Ale v dobe, kdy je mi zle opravdu nechodim bez vycistenych zubu a umyti na net. To te totiz boli cokoliv a nemas naladu na cokoliv, ty zaku zakladky.
Tak to asi bude tím, že zakladatelka není Ty…
Tím se to zřejmě vysvětluje, že to má prostě jinak než ty.
Pokud sama trpíš depresí, tak horší rady a invektivy než tu píšeš ani nemůžeš myslet vážně…
@mary.27 píše:
Tak to asi bude tím, že zakladatelka není Ty…
Tím se to zřejmě vysvětluje, že to má prostě jinak než ty.
Pokud sama trpíš depresí, tak horší rady a invektivy než tu píšeš ani nemůžeš myslet vážně…
Ano, myslim. Pokud ma energii na internet, ma ji i na zakladni hygienu.
Ona je proste jen lina a pohodlna a na vse kasle.
@Anonymní píše:
Zakladatelko, za mě rada - neprobírej to tu v diskuziŠtěně, procházka, sex, výlety.. jsou skvělá podpůrná terapie, ale léky jsou základ, fungování chemie mozku zkrátka štěně či sex nevyřeší. Řeš se svým psychiatrem, jen on je schopen posoudit Tvůj aktuální zdravotní stav. Doporučuji si před jeho návštěvách v bodech sepsat vše, co Tě trápí. Snaž se v rámci možností využít všeho, co Ti psychiatr navrhne - psycholog (včetně řešení problémů vztahových), léčebna. Je to, bohužel, běh na dlouhé trati.
Prosím anonym - práce.
Také radím, už tu dál nic veřejně neprobírat, nakonec na tom budeš ještě hůř po přečtení některých reakcí, že hadr na podlahu vedle tebe bude James Bond…
U mytí se musím zastavit. To, že se denně nemyje, opravdu vidíte jako tak velký problém? Jasně, v létě, kdy je vedro a člověk se potí, to chápu, ale v zimě?
Jsem nemocná, chodím dlouhodobě na alergologii a na kožní. Vystřídala jsem několik doktorů, byla i v nemocnici atd. A všude jsem se setkávala s názorem lékařů, že dennodenní mytí je špatně. Kůže tím neskutečně trpí. Prý se mám sprchovat 2× až 3× týdně, častěji rozhodně ne. A nebylo to vyjádření k mému zdravotnímu stavu, byl to všeobecný názor, že takto by to měli dělat všichni lidé.
prosím anonym - zmiňuji své zdravotní problémy
@Anonymní píše:
U mytí se musím zastavit. To, že se denně nemyje, opravdu vidíte jako tak velký problém? Jasně, v létě, kdy je vedro a člověk se potí, to chápu, ale v zimě?
Jsem nemocná, chodím dlouhodobě na alergologii a na kožní. Vystřídala jsem několik doktorů, byla i v nemocnici atd. A všude jsem se setkávala s názorem lékařů, že dennodenní mytí je špatně. Kůže tím neskutečně trpí. Prý se mám sprchovat 2× až 3× týdně, častěji rozhodně ne. A nebylo to vyjádření k mému zdravotnímu stavu, byl to všeobecný názor, že takto by to měli dělat všichni lidé.
prosím anonym - zmiňuji své zdravotní problémy
Ja se domnivam, ze ta sprcha je individualni, ale zakladatelka pise, ze vecer si necisti zuby a rano na to nema taky naladu. To fakt neni otazka nejake prehnane cistoty, ne?
Ohledne myti-je treba to prizpusobit telesne vaze a fyzicke aktivite. Ja denne sportuji a neumyt se si neumim predstavit. Ale chapu, ze nekdo s nejakym koznim problemem to ma jinak. Na normalnosti cisteni zubu se snad shodneme.
Příspěvek upraven 23.02.19 v 22:03
Tak jsem obsesivni. Nechodim ven ani spat bez vycisteni zubu. Taky si denne dam sprchu, cisty spodary a triko. Jako chapu, ze denni myti muze byt spatne na kuzi, ale zadek a pipku si snad myji lidi denne, ne?