Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Máme většinou něco „lepšího“, ale myšleno tím pracnějšího. protože logicky v neděli je na vaření čas víc než v týdnu.
Takže většinou jsou to nějaký knedle s omáčkou nebo pečeně. O víkendu je k jídlu vždycky polévka a taky něco upeču.
@Lenka002 Mám to stejně, vzpomínky na dětství. Nedělní polévka knedlíčková a pak knedlík nebo řízek
Sobota byl uklízecí den apod.. ![]()
@K.Black píše:
@Háta_x
ww.emimino.cz/profil/hatax/ nene, zítra jsem u @Natynamožná příští víkend, jestli teda nebudu urvaná z těch běžek
![]()
Dostala jsem bezva nápad na večeři, topinky s míchanými vajíčky a sýrem, žlučníku těš se
jdu na to.
Ty jo topinky s vajicky. To si snad taky udelam. A nahoru jeste kecup. Mnam.
Zítra máme koprovku v knedlem a hovězím. Jinak vařím na co máme chuť ať je pátek nebo svátek.. Svíčkovou nebo lososa kupuji, protože na něj máme chuť, a né proto, že se blíží neděle..(podobné jídla jako šunkofleky apod, moc nejíme - teda já to nejím, takže to nevařím
)
@K.Black píše:
@Háta_x nene, zítra jsem u @Natynamožná příští víkend, jestli teda nebudu urvaná z těch běžek
![]()
Dostala jsem bezva nápad na večeři, topinky s míchanými vajíčky a sýrem, žlučníku těš se
jdu na to.
tak za pět minut dvanáct
![]()
@K.Black píše:
Dostala jsem bezva nápad na večeři, topinky s míchanými vajíčky a sýrem, žlučníku těš sejdu na to.
Taky budeme mít k večeři topinky, ale s volským okem a kečupem ![]()
Mě už je blbě, vím to a stejně to žeru
![]()
@Natyna já přijedu dřív, ať se seznámíme, aby jste neseděli u stolu s cizím ![]()
Líbí se mi zvyk, že v neděli je nějaké lepší jídlo, na které v týdnu není čas, většinou je nějaký předkrm, jako hlavní jídlo dobrá ryba, zajímavě připravená zelenina, pracnější příloha, pak sýry a nakonec zákusek - ať už koupený či domácí.
Jako děti jsme každou neděli chodili na oběd k babičce, většinou byl králík ( ani Pinďa už to nežere, viď Pinďo, že nechceš králíka
), knedlo zelo, svíčkovou atd. Takovým rituálem bylo i sledování nedělního dopoledního seriálu typu Nemocnice, Taková normální rodinka atd. nyní už nerozlišuju sváteční a nesváteční jídlo, vařím dle toho jak jsem doma a na co má rodinka chuť.
Neděli rozlišuji, dělám i polévku. Přes týden dělám buď jen polévku nebo druhé. zítra je výjimka, co potvrzuje pravidlo. Polévka z dneška/mrkvová/, a brambor s kuř. prsíčkama alá KFC, a k tomu jako dezert cheassecace ![]()
Tak já dělám něco nového tak jednou dvakrát do měsíce, vždycky něco objevím v „pošli recept“, na netu, nebo mi to poradí nějaká kámoška a tak, ale žádná exotika to stejně nebývá…
nedělní oběd nedržíme, ale je fakt, že o víkendu, kdy můžu prcka vrazit chlapovi, tak dělávám složitější jídla, než v týdnu…
v týdnu mám málokdy víc času než narychlo čínu, řízek, špagety nebo nějakou rychloomáčku s těstovinama, ale o víkendu vyvářím. Přítel je ze starý školy, má rád českou klasiku a maso, takže u nás vedou omáčky, guláše, pečené maso se zelím/špenátem a knedlíky.
A nějakou buchtu často peču v neděli, aby byla čerstvá k poobědové kávě, pak jí jíme v průběhu týdne…
Jinak zítra budu dělat poprvé líčka na víně (ala Pohlreich), tak mi držte palce…dneska už sem si na to připravila vývar z kostí…
a na příští víkend budem zabíjet perličky - přijede tchýně na oběd, tak snad se neznemožním ![]()