Jak diskutovat s malými dětmi?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25123
24.6.14 20:15
@krtek7489 píše:
Jen přemýšlím, co z takových dětí, tak benevolentních matek, vyroste. Šokuje mě, že takových vás je tu většina :nevim: Proto jsem asi ta divná já, když si myslím, že syn zakladatelky s ní jednoznačné manipuluje, je rozmazlený, sebestředný a ona si to nechá líbit. Diskutovat lze o tom, jestli půjdeme o zoo nebo do kina, ale ale ne, kam půjdu s kámoškou na kafe :nevim: nechat si poroučet od 5 letého dítěte, to je tedy síla, ale jak říkám, asi jsem ta divná já :think:

nejseš divná :mrgreen:, vidim to stejně, jsou věci o kterých se nediskutuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
24.6.14 20:23

No upřímně já bych s ním o tom nediskutovala. Když bychom měli volno, tak bych mu třeba dala možnost volby co chce dělat, ale takhle :nevim: Upřímně, kdybych tohle viděla, tak bych si řekla, že to je rozmazlený spratek a asi bych s takovou kamarádkou zpřetrhala kontakt, protože bych nesnesla aby mi cizí fakan rozkazoval kam půjdu na kafe pokecat ( berte s nadsázkou). Zakladatelko, jestli s tebou už v 5 letech takhle cvičí, tak to ti nepřeju pubertu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
24.6.14 21:02

Nečetla jsem zbytek, jen uvod, a musím upřímně napsat, že jak si napsala, že sestřenka má 18 měsíčního, že podle toho popisu máš tak 3 leté dítě… :nevim:
Já nerada hodnotím, jeslti někdo rozmazluej nebo ne, ale třeba já si myslím, že diskutuje se např. o tom, jestli si dá mléko a nebo kakao, jestli chce jít na to a nebo na to hřiště, atd. ale ne, když člověk někde chce jít, aby dítě určovalo, že tam ne a hotovo.. Možná třeba bych dala na dítě, ale asi kdyby to řeklo teda jiným stylem no.. ne rozkazem a podmínkou, ale třeba mami.. prosim tě, půjdem radši tam..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
24.6.14 21:12

@radkka no někde jsem četla,. že ty matky prostě nechtějí z dítěte vychovat ovci, co jde s davem, a le vždycky si musí umět prosadit svůj názor… jen by mě zajímalo, až ve škole bude matematika a takové dítě bude názoru, že tělocvik je lepší… :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9024
24.6.14 21:16
@marmelada78 píše:
Ještě bych dodala, že občas mé známé nadzvednou obočí když slyší jak s malým diskutuju, on dost dobře mluví od dvou let, takže ony většinou nechápou jak můžu prostě diskutovat s dvouletákem :nevim: a většinou nezapomenou poznamenat, že jde vidět že mám jen jedno dítě, že to ony (matky dvou dětí) by si to dovolit nemohly.
A možná proto u nás zatím zůstane u jednoho. Já prostě nepotřebuju mít doma nastoupenou armádu a lítat celá přinas. raná a zpachtěná z děcek a jedním dechem přesvědčovat jednomatky jak by měly „jít do druhého“ protože je to něco úžasného :zed: :zed: :zed:Příspěvek upraven 24.06.14 v 16:05

Mě toto nikdy nenapadlo, mám dvě děti. Myslím si, ze komunikace, kterou uvadis, je velmi dulezita, protože tím se prvni dítě hodne naučí a pak kdyz bude druhé dítě, můžeš z těch zkušeností dal těžit.
Myslím, ze je vhodnější, kdyz jsou mezi detmi větší věkové rozestupy, mezi prvním a druhým dítětem aspoň 5 let, pak uz můžou další sourozenci přijít dřív. Je dulezite se pečlivě pověnovat po všech stránkach prvorozenemu dítěti, pak se dvě děti lepe zvládají. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
24.6.14 21:17

@Krrysa já si myslím, že s ovcemi to nemá nic společného.. Jestli si to někdo myslí, tak já mám názor, že toto je spíš mávání s mámou..
Třeba názor si dítě může prosazovat v kolektivu, ale na rozkazovat a dávat podmínky mámě :nevim:
Já zažila v rodině taky takovou výchovu- ne ovce :mrgreen: a kluk v v 15 tak mluvil s mámou, že jsem zůstala vyloženě čumět, jako s nějakou hej počkej, ne s autoritou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
24.6.14 21:20

@kvaček já jsem se prostě asi smířila s tím, že pokud u nás doma funguje rodina tak, jak chhci já a ne dítě, tak holt budu mít 4 ovce, no :mrgreen: :mrgreen: protože to by pak mohl chtít jít každej jinam, každej něco jinýho k večeři a co jako budu dělat :?: nehledě na to, že dítě, pakliže má moc možností se rozhodovat, je nešťatsný, pokud jede podle nějakýho režimu a nalinkovanýho scénáře, je mu daleko líp… jako když jdu kupoat boty, je mi jedno, jestli zelený, nebo modrý… ale když jdem nakoupit, a by mi říkali, jestli globus nebo tesko… tůůůdle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
24.6.14 21:24

@Krrysa ale třeba i když dítě, nechce tam, chce jinde, tak, že mu nepovolím, tak jako bude z něho ovce :mrgreen:? Jakože si neprosadil..
ty to, to je uplně děsivá rovnice.. Aby si pak takové dítě neprosazovalo na ukor rodičů např. pubertě..
Ono s píš jde o to, jak to dítě to i řekne.. Třeba u zakladatelky se mi spíš nelíbí to, jak to kluk pak podal, ne že mu ustoupila.. Já taky ustoupim, ale třeba, kdy si si tom normálně řeknem a ne, aby na mě kluk, tam nejdu, půjdem tam, a nebo nikde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
24.6.14 21:26
@Krrysa píše:
@radkka no někde jsem četla,. že ty matky prostě nechtějí z dítěte vychovat ovci, co jde s davem, a le vždycky si musí umět prosadit svůj názor… jen by mě zajímalo, až ve škole bude matematika a takové dítě bude názoru, že tělocvik je lepší… :mrgreen: :mrgreen:

Jeden takový se mi úspěšně probrečel první třídou. Hodný kluk, ale v podstatě chudáček, který až ve škole zjistil, že se svět kolem něj prostě netočí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
24.6.14 21:28

@hanka.br. nejhorší an tom je, že to dítě si fakt asi ymslí, že ho nikdo nemá rád.. že platí rovnice je po mým, mají mě rádi.. a že pak to najednou není a to díě musí bejt fakt nešťastný a ztracený…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
24.6.14 21:30

Jo u nás jsme zase udělaly chybu- to příznávám, ale prostě první dítě, že kluk neumí prohrávat- jakože v tu chvíli neni nejlepší.. stačí banální hra, vždycky jsme ho nechávali vyhrát a když náhodou mu teď něco nejde, tak je z toho naštvaný, roztekaný, prostě neumí to přijmout..
Do školy teď nejde- 5 let, až příští rok, tka chci tkay postupně, aby věděl, že prostě neni jenom nejlepší.. že prostě i někdy prohraje a někdo je lepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
24.6.14 21:34

@kvaček naše nesjtarší se pro změnu těmto situacím předem vyhýbá.. jakmile se někde o něco soutěží, pakuje se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
24.6.14 21:36

@Krrysa ale on třeba je z toho špatný, když něco dělá a nedaří se, špatně se to popisuje, ale taky pořád jsme ho chválili a asi přehnali no.. Teď, když třeba něco dělá a nejde mu to, tak prostě to neumí normálně přijmout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
24.6.14 21:36

@kvaček leda hrát dokola člobrdo a za každou prohru odm+ěnu :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
24.6.14 21:46
@Krrysa píše:
@radkka no někde jsem četla,. že ty matky prostě nechtějí z dítěte vychovat ovci, co jde s davem, a le vždycky si musí umět prosadit svůj názor… jen by mě zajímalo, až ve škole bude matematika a takové dítě bude názoru, že tělocvik je lepší… :mrgreen: :mrgreen:

Jo takhle, děkuju za vysvětlení :kytka: To si asi myslí no, já jsem oproti tomuhle teda prošla nejspíš výchovou, kdy jsem se neměla šanci naučit umět si prosadit svůj názor, ale čoveče, od puberty mi to jde jedna radost :mrgreen: Ale mám úctu no… to těmhle asi bude chybět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí