Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Vsem moc diky. Samozrejme normalni si to vse platime, ale kdyz je spolecny listek, tak se stava ze se nekdo „vetre“ a pak si odejde a nezaplati treba 500.
Ty jo s kým to chodíš do baru?
jo u nás se na společný lístek stane, že někdo něco zapomene. Zaplatím zbytek a neřeším
ale aby nezaplatil nic a odešel si bez placení
nikdy jsem nikoho takového nepotkala
takže půjdu asi proti proudu a pokud jste měli společný lístek tak dle mého to po tobě chtít můžou. Zkrátka si to píšete dohromady a číšník nemá šanci vám hlídat kdo co měl. Takže příště bych jela fakt na svůj lístek. ![]()
Když má každý svůj lístek, tak těžko může někdo něco zapomenout. Na společný občas zůstane 1-2 piva. Že by tam zůstalo 500, to se ještě nestalo, pokud ano, tak bych zaplatila a pak si to s dotyčným vyřídila.
@Anonymní píše:
Vsem moc diky. Samozrejme normalni si to vse platime, ale kdyz je spolecny listek, tak se stava ze se nekdo „vetre“ a pak si odejde a nezaplati treba 500.
Tak jde o situaci, kdy má každý svůj lístek a někdo z nich odejde bez zaplacení svého lístku, nebo o společný lístek? U toho společného za to zodpovídají všichni, takže ano, když se někdo ze společnosti zdejchne, tak ostatní za něj platí.
Zásadně si nenechávám psát společný lístek, pokud nejdeme dohromady na rodinný oběd nebo tak. Ne proto, že bych měla strach, že něco zbyde. Ale proto, že číšníci a barmani rádi připisují čárky navíc, pokud vidí, že se společnost trochu víc rozjede. Byla jsem toho svědkem několikrát, že kamarádům na baru nalili podle toho, co hosti na vánočním večírku pili. Hádali jsme se asi dvakrát. A to jim to hrubě nevyšlo, protože u nás u stolu nikdo nepil červené víno, ale my tam těch skleniček měli 5.
Takže pro svůj klid beru lístek vlastní, ať se každý kouká, jak chce.
Tak oni často mají pokladnu, kde mají vedený účet na číslo stolu a tam se píše vše.. Host pak může mít vlastní lístek, kam mu píšou jen to, co měl on, ale pokud host lístek ztratí, nebo mu tam něco zapomenou napsat, tak to pak zůstane na tom společném účtu.. Já sama jako abstinent taky často nevím, zda jsem měla vody 3 nebo 4, tak si to raději znacim k sobě, když je taková větší akce třeba s kolegy
V byvale praci se mi stavalo, ze jsem odchazela syta a napita a platila jsem jednu kofolu, 3 mala piva a tyčinky
kdyz platim prvni, tak taky radeji vezmu o pivko vic, nez aby na me nekdo blbe koukal, ze zdrham bez placeni ![]()
@PaníKadrnožková ja jednou platila posledni. Zbylo na me 12 piv. Za obdivny pohled sefa to stalo. ![]()
@Anonymní píše:
Tak v tomto případě je ale 100%, že to ostatní za toho dobráka musí zaplatit a jsou poučeni pro příště, že takového zloděje s sebou nebrat. Takový člověk je prachsprostý zmrd, který s tím beztak kalkuluje už dopředu, že se na váš účet napije.
Ono se nekdy stane totiz to, jak rikam, ze se tam nekdo vetre, odejde bez placeni a pak clovek nemuze zjistit, kdo to nezaplatil, takze penize zpet neziska. ![]()
Ale diky za nazory, listek pro kazdeho urcite jistotka.
@Anonymní píše:
Ono se nekdy stane totiz to, jak rikam, ze se tam nekdo vetre, odejde bez placeni a pak clovek nemuze zjistit, kdo to nezaplatil, takze penize zpet neziska.
Ale diky za nazory, listek pro kazdeho urcite jistotka.
To se fakt běžné nestává. Jo, že po slučáku zůstane plonkovnich pár piv je snad i pravidlo, protože nekončíme v 9, ale hospodu zavítáme. Ale aby někdo odešel bez placeni, to fakt normální není. Spíš bych řekla, že to bude 1 osoba a stalo by za to přijít na to kdo.
@P4ja mám zkušenost s něčím podobným. Jeden známí odešel dřív. Společný lístek byl u baru. Takže tam šel, zaplatil svoje a pár kousků navíc. A barmanka to z lístků neškrtla a pak si to od nás nechala zaplatit znovu.
@Netopirek píše:
@P4ja mám zkušenost s něčím podobným. Jeden známí odešel dřív. Společný lístek byl u baru. Takže tam šel, zaplatil svoje a pár kousků navíc. A barmanka to z lístků neškrtla a pak si to od nás nechala zaplatit znovu.
Jj, proto u víc lidí oprvdu volím svůj lístek. I kdybych měla být u stolu jediná.
@P4ja píše:
Jj, proto u víc lidí oprvdu volím svůj lístek. I kdybych měla být u stolu jediná.
Já už to od té doby taky dělám. Pokud nejsem někde kde to znám.