Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Předem prosím všechny odpůrkyně kouření, odnaučené kuřačky a další radikálky - není třeba se za každou cenu účastnit diskuse.
Prosím dámy (a vlastně i zdejší muže), které s koncem prodeje mentolek s kouřením nepřestaly, o zkušenosti: čím jste mentolky nahradily? Klasickou cigaretu nejsem schopna dát, to nehrozí… Zatím žiji ze zásob, ale ty dojdou… S elektronickou nemám zatím zkušenost, ani se zahřívaným tabákem. Jaké alternativy jste vyzkoušely a kde je chuť aspoň podobná? Nekouřím jako sádrový ježek, ale prostě mi to chutná a pár si u kafe na zahradě dám.
Budu ráda za každou zkušenost, kudy se (ne)vydat a zda to stojí za to.
Předem díky.
Ahoj. Já jsem přešla na Iqos - je chuťově hodně podobný jako mentolové cigarety.
A vyjde to na stejné peníze jako klasické cigarety.
Před tím jsem zkoušela i el. cigaretu, ale to mi nevyhovalo.
Já koučila rotmans praskací, ale nepraskala jsem je
ale byly to mentolky, ted kouřím normální ty stejný ale demi, mají sice trošku jiný filtr, a nejsou praskací, ale síla je stejná, jsou to lehčí cigarety, mě napřed zrušili borůvky, ted mentolky, a pak asi zruší cigarety uplně a asi všichni budeme kouřit nevím co
iqos ti nechutná? ti mají mentolky a chutě myslím, mě teda jako kuříkovi to naprosto nehcutná a smrdí, ale tobě by nemuselo, kamarádka měěla cosi mentolovýho a nebylo to už tak zlý. Ještě co říkala kamrádka, tak takový ty slimky, ty mají chutě, jo název kisky
ale to teda neívm jak chutná, nebo kdo je dělá nebo tak ![]()
Úplně bez ironie na Startky bez filtru (ano, skutečně z mentolových Camelek). Mají nádech starých dobrých časů a taky jich nevykouřím tolik.
@onajeblond Já kouřila mentolové Davidoffky - lehčí tabák a velmi jemná chuˇ- praskala jsem kapsly pokaždé, opravdu nejsem skoro chopna dát obyč bez příchutě, nechutná mi to ![]()
Zatím jsem nezkusila nic - ani zahřívaný, ani elektronickou.
Koupila jsem prostě deset kartonů mentolek těsně před koncem prodeje a čekám, co bude ![]()
Např. v Německu platí zákaz už nějakou dobu a týden po začátku zákazu se začaly prodávat obyč cogarety s otvorem ve filtru a v extra krabičce pak mentolové vsuvky do těch filtrů - a jedou vesele dál… Filtry s tou dírou už jsem zahlédla, ale ty tipy dovnitř ne a ne najít, ani v tabáku o nich nevědí…
@Radeck Já to zkusila (Startky byly koneckonců moje mládí a tabák v nich býval moc dobrý
, ale nedám to…je mi to chuťově už nepříjemné, po těch letech na mentolkách je to pro mě strašná šlupka a nevoní mi to prostě ![]()
@ZS656
Iqos je tedy zahřívaný tabák, chápu to dobře? Viděla jsem to v tabáku, ale nezkoušela…
Můžu se zeptat, kolik bude koštovat ten stroječek? Ty cigarety do toho jsou asi tak jako klasická cigára tuším (cenově)…
Příspěvek upraven 26.06.20 v 10:34
A oni se neprodávají už ani ty praskací s kapslí?
Ty jsem kouřila (teď jsem těhotná takže nekouřím vůbec a ani nemám o cigaretách přehled), jinak když nebyli tyto nebo mentolky tak lehké slimky, to se taky dá ![]()
@Jaaanča Ne, je zákaz kapslí, příchutí, ochucených filtrů apod.
Tuším že vyjímku dostaly ZATÍM doutníčky, ale to mi mentolky nevyřeší…
Doutnickove camelky se delaji porad i s praskaci kapsli, prodavaji se po deseti, jsou teda silnejsi, cena docela normalni. Jinak vetsina mentolovych kuraku kolem me presla na iqos. Ja zkousela ruzne znacky nementolovych a nakonec jsem skoncila u te znacky co jsem kupovala praskaci… stridam s tema camelkama… aanonym okoli nevi ze kourim
![]()
@Anonymní píše:Tohle mi připomnělo dospívání…
aanonym okoli nevi ze kourim![]()
Jedna z mála pěkných vzpomínek na minulost ![]()
Prodávají se ještě Winston xspression.. Ty jsou opravdu mentolove
Jinak se prodávají i Camel active ale tam je mentolu opravdu minimálně. Cigarety prodávám a denně se potkávám s lidmi jako ty, co přemýšlí, čím mentolky nahradit. Zkouší opravdu vše možné (nejraději kupují modré Marlboro)..
@Zlobolka123 Děkuji za zprávy přímo „od zdroje“ ![]()
Na ty Winston jsem teď koukala - ty se ještě smějí prodávat? Podle obrázků je tam stejná kapsle jako v mých…
Modrá Máčka zkusím, až bude zle - budou předpokládám lehoučká?
Zatím to vypadá na Iqos, co se dá dělat… - prosím ještě o zkušenost, jak velký „smrad“ z toho je (je mi jasné, že s klasikou se to srovnat nedá, ale bezpachové to zase asi nebude).
@kyblsroubu píše:
@onajeblond Já kouřila mentolové Davidoffky - lehčí tabák a velmi jemná chuˇ- praskala jsem kapsly pokaždé, opravdu nejsem skoro chopna dát obyč bez příchutě, nechutná mi to
Zatím jsem nezkusila nic - ani zahřívaný, ani elektronickou.
Koupila jsem prostě deset kartonů mentolek těsně před koncem prodeje a čekám, co bude
Např. v Německu platí zákaz už nějakou dobu a týden po začátku zákazu se začaly prodávat obyč cogarety s otvorem ve filtru a v extra krabičce pak mentolové vsuvky do těch filtrů - a jedou vesele dál… Filtry s tou dírou už jsem zahlédla, ale ty tipy dovnitř ne a ne najít, ani v tabáku o nich nevědí…
hele ty davidy jsou sakoro stejné jak ty moje rotmansky, kolikrát se mi to i pletlo ten obal byl téměř stejný, když neměli koupila jsem si davidy, takže vím očem mluvíš, hele já bych zkoušela, vedoucí kouří jsou to myslím bud elemka nebo LD slimky a má ružový obal takže bych řekla chut a praskací, nebo se zeptej v nějaké větší trafice ve městě třeba a proadí ti prostě cokoliv praskací nebo s chutí, nevím jak vypadají nebo zda to nejsou ty kisky, já v tomto jakoby se neoristuji, já kouřím dá se říct mnou zajeté, napřed to byly právě boruvky od elemek, pak je zrušili tak jsem kouřila klasiky elemka modrý, janže z těch jsem bývala po akcích přehulená jak svina, a taky ta cena už teda byla dost přes míru, pak mi kolegyně v tehdejí praxi ukázala a dala ochutnat právě ty rotmansky, a super lehčí a dobrý cena byla 84,pak 87 a ted tedy 97,ale jsou fakt chutnají mi, jsou lehčí a jsem jim prozatím věrná no.Ale zcela chápu tvoje rozhořčení, já na tom byla po boruvkách atejně no, nevěděla jsem co kde, ale mentoly mě moc nic neříkali ani tak, tak jsem se kouřila bez prasknutí. ![]()
@kyblsroubu Ty winstonky nejsou s kapslí (tu zrušili z vydáním zákona). Mentol je přímo v cigarete, opravdu jsou dobré a osobně jsem je vyzkoušela. Vrátili je na trh, protože je lidé vyžadovali (nevím jak očůrali zákon)
Modrá Máčka kouřím i já ale ne jako nahrazku, nýbrž jako normální ciga (mají střední sílu), každému ale chutí něco jiného
Jinak Iqos jsem chutnala jednou a chutná to jak spálené seno
Mě tedy nechutnaly ale kupuje je spousta lidí. Jsou 3 druhy mentolu, silné (prý až stipou), střední a nakonec jedny s kapslí. Je i směs citrusů. Doporučuji Iqos vyzkoušet třeba od známého než se pustíš do vlastní koupě.. Iqos opravdu bezpachove nejsou ALE není to tak hrozné.