Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@mary.27 Víš, je toto teď moc. Přišla jsem o práci, žádná se nerysuje.Jsem doma. Vše hotové, koníčky splněny. A přitom on byl vždy ten aktivní, kdo každý den psal, ale když jsem teď já potřebovala s ním být, tak prostě stěr. Já byla ta co odepisovala za dobu, jela si svoje, nečekala na něj ...... Přitom nic se mu neděje, jen odchází z práce
....... Nedostal výpověď. A vážně nechápu, že má z toho myšlenky jinde. Prostě mi to přišlo jako výmluva vzhledem k minulosti.
Chlapi to mají prostě jinak než ženské, oni nic nepředstírají, pokud ti dal najevo, že teď něco důležitějšího řeší, tak prostě něco pro něho důležitého řeší. Ber to jak to je a nehledej v tom více… ![]()
Přečtěte si knihu Proč muži miluji potvory. Mojí kamaradce to zmenilo život. Zjistila, co všechno dělala blbě a vratil se k ní diky te knize životní partner. Podle me je uz chyba, že se ptate, kdy se uvidíte. On sám by si s Vámi měl chtít sjednat termin..
@mary.27 Věř mi, můj ex předstíral 4 roky a to tak dokonale, že ani jeho děti nevěděly komu věřit.
Prostě jsem to vzala tak, že nemá zájem, že je konec, že mu věci nechám v kanclu ( ano vše jsem mu napsala ), odepsal jen, ať toho nechám, že teď je myšlenka jinde kvůli odchodu z práce.
Opravdu mám chuť to skončit, pro jeho dobro. Není to poprvé co jsem mu takhle dala najevo nedůvěru. Nechci mu ubližovat dál ...... Přitom, když jsem měla vztah před ním ( ne s tím zmetkem ), nebylo to a uvědomila jsem si proč, nebyla jsem zamilovaná, nemilovala jsem. Chovala jsem se normálně, jak kdyby žádná minulost nebyla.
@sediza On byl vždy ten, kdo určoval termín. Zezacatku vždy … Teď je to na střídačku. Ale dobře, ohledně posledního dne v práci. Nebudu se připomínat. Nebudu, ani od zítra komunikovat sama od sebe .......
@Anonymní píše:
@mary.27 Věř mi, můj ex předstíral 4 roky a to tak dokonale, že ani jeho děti nevěděly komu věřit.Prostě jsem to vzala tak, že nemá zájem, že je konec, že mu věci nechám v kanclu ( ano vše jsem mu napsala ), odepsal jen, ať toho nechám, že teď je myšlenka jinde kvůli odchodu z práce.
Opravdu mám chuť to skončit, pro jeho dobro. Není to poprvé co jsem mu takhle dala najevo nedůvěru. Nechci mu ubližovat dál ...... Přitom, když jsem měla vztah před ním ( ne s tím zmetkem ), nebylo to a uvědomila jsem si proč, nebyla jsem zamilovaná, nemilovala jsem. Chovala jsem se normálně, jak kdyby žádná minulost nebyla.
Možná bys to měla skončit a pracovat na sobě a až budeš mít pocit, že jsi se někam posunula, tak si teprve hledat vztah… ![]()
Ani si to krásné neumíš užít, navíc se stavíš do pozice oběti, aniž by ti on něco skutečně provedl… ![]()
@sediza Kdysi jsem ji četla. Před mým bývalým vztah, našla jsem super kluka. Hodnyho (!) Každá by mi urvala ruce. Já ho nemilovala odešla jsem. Minulost ne s ním nikdy nedohnala. Teď miluju a hnojím to
Je možné, že jsi na to měla založeno ještě dříve a ty problémy to jen přivolaly. No nic, asi by bylo vhodné to řešit s odborníkem - jestli že nepomohla psycholožka, nepomůžeme asi ani my zde.
Tvůj současný přítel jistě ví, že máš psychiku nalomenou. Dej tomu všemu čas, hlavně dej čas jemu a na nic netlač. To muže spolehlivě odrazuje.
@Demi Právě, že po roce hlídají bez AD a testu jsem v pořádku. Doktor mě pustil, dál za mě ruku do ohně. Je pravda, že po ztrátě zaměstnání mě bolí hlava a celkově se začínám chovat jak se chovám
. Ale nechci, opravdu, nechci zase brát léky. Nálady mám v o.k, spím a když opomenu toto mě chování teď, tak se nic nezměnilo.
Mluvit o tom co se stalo už nikdy nebudu a odborníkem. Sama řekla, že když nechci nemá to smysl.
ON vyzvídal co se mi stalo, několikrát. Nikdy jsem mu to neřekla. Až jednou, po čase, jsem sebrala odvahu a napsala mu to. Jen mi poděkoval. Už jsme se o tom nikdy nebavili. Neptá se.
Po dnešku si případná hrozně, vůči němu i co si k mě mysli
. Ale musím se zase vrátím tam, kde jsem byla i skrz nás. Pokud není pozdě ??? On byl ten, kdo dobýval, uháněl.
Hysterická reakce, čekáš, že tě bude utěšovat a ujišťovat.
Jenže tě taky může kopnout do zadele.
přestaň se litovat a naklusej k psychologovi. S ženskejma, které mají vyděračské sebelítostné výlevy nemají chlapi moc zájem být.
Uvědom si, že stávající partner nemůže za to, že ty jsi žila čtyři roky s nějakým zmetkem. Věrnost se nedá dokázat. Nikdo není náš majetek. Pokud by s tebou nechtě být, tak nebude.Taky si myslím, že by ti pomohla odborná pomoc. Jinak ti hrozí, že on toho bude mít plné zuby, a pošle tě do oběhu.
Já bych se mu sama od sebe neozývala a po 1.3. bych si dohodla hodně aktivit a ukázala, že nemám čas na první výzvu, a že mám také jiné aktivity, než čekání u telefonu, kdy se ozve. S chutí bych mu řekla, že budu mít čas až za pár dní a né jak on si zažádá po 1.3. Já tohle nemám ráda, chlap odchází z práce a dělá z toho pomalu konec světa, kvůli kterému není schopen vyjít ani z bytu, jak nějaká dámička. Směšné. Jak by řešil své problémy, kdyby jste spolu bydleli? Odcházel by z práce na vlastní žádost a týden by se na chlapce nesmělo mluvit? Zakladatelko, ať si hnije doma, a Ty začni žít a nečekej. Ať také pocítí, že Tě nemá jistou, což je dost důležité.
Uklidni se, nic mu už nepiš. Ráno se mu ozvi na dobré ráno, omluv se mu, že ses na něj těšila a že Tě to prostě vzalo. A ať se ozve, až bude mít chuť
A až k Tobě přijde, přivítej ho se svíčkovou.
Chápu, že to je těžký, jestli sis prošla peklem. Exmanžel bohužel taky lhal a podváděl, aniž bych cokoliv tušila a taky mě to poznamenalo v tomhle… už jsem se taky přistihla, že žadoním tímhle vyděračským stylem o pozornost, že pochybuju, i když není o čem a není to absolutně na místě.
Problém je, že žádný důkaz lásky a pozornosti z jeho strany Ti v tomhle dlouhodobě nepomůže - v tu chvíli to bude dobrý, ale jakmile poleví, bude to zas zpět a budeš ho těmi výlevy od sebe akorát odhánět. Musíš si to urovnat sama v sobě, zkus třeba jiného terapeuta, nebo si o tom aspoň prostě s někým popovídat, v krajním případě se klidně opět obrať na psychiatra. Držím palce. ![]()
@mary.27 Víš, je toto teď moc. Přišla jsem o práci, žádná se nerysuje.
Jsem doma. Vše hotové, koníčky splněny. A přitom on byl vždy ten aktivní, kdo každý den psal, ale když jsem teď já potřebovala s ním být, tak prostě stěr. Já byla ta co odepisovala za dobu, jela si svoje, nečekala na něj ...... Přitom nic se mu neděje, jen odchází z práce
....... Nedostal výpověď. A vážně nechápu, že má z toho myšlenky jinde. Prostě mi to přišlo jako výmluva vzhledem k minulosti.