Negativní postoj okolí k mimču

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23966
19.3.16 20:36

Tak zakladatelko, jestli chcete mít dítě je jen jedna věc. Ale uvědom si, že živit a starat se o něj budete jen vy dva. Nikdo jiný nemá tu povinnost. Takže než na to hupnete si rozmysli zda na to budete mít. Jsi OSVČ, takže mateřskou mít nebudeš, ale nenapsala jsi co to je za podnikání - budeš ho moc dělat i při mateřský a po tom i s dítětem? Jak vysokým podílem se podílíš na rodinném rozpočtu? Když vypadne tak to zvládnete? Bydlení máte hotový pro tří nebo by se muselo nejdřív upravit?

Já mám za sebou mateřskou kdy jsem musela hlídat každou korunu. Pleny jsem rozpočítaný kolik jich za den mohla malá spotřebovat + jsem látkovala. UM jsem musela kupovat podle ceny, takže pokaždý jinou :zed: moc jsem si mateřskou neužila, pač jsem byla pořád ve stresu, aby bylo všechno zaplacený, aby měla malá (i my) co jíst apod.
Nikomu tuhle zkušenost nepřeju, takže si hodně rozmysli, zda na to skutečně máte a to bez pomoci kohokoli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8876
20.3.16 11:24

@Netopirek a teď už pracujes a jste v pohodě? To cos popsala, to je tedy maso 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
20.3.16 12:13

@truelly teď jsem znova na mateřsky :mrgreen: ale už mám novýho chlapa co nás uživí a já se nemusím o nic krom dětí starat. ;) Ale kdyby se cokoli po… tak mám práci kam se můžu hned vrátit a z který, i když jen tak tak uživím sebe i obě holky.
Ale ty tři roky minulý mateřský byli horor. Ale teď už si dávám aspoň bacha. Holt jsem si tím musela projít abych věděla ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1133
20.3.16 15:20

@Caitynka Ještě snad poznámka. Co vlastně brání tomu, abyste s dítětem rok počkali? Líp se s mužem poznáte, budete mít spolu už dva roky za sebou, za rok také něco našetříte, tvůj přítel pozná, jestli se dá skloubit práce se školou a rodinou, rodiče vás začnou víc brát, když uvidí, že vám to spolu i dál klape. Podle mě má třeba jen roční odklad samá pozitiva.
Rozumím ti, také jsme na spoustu věcí netrpelivá, ale zrovna v případě příchodu dítěte bych raději „stokrát měřila a jednou řezala“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6006
22.3.16 17:13

@Caitynka Řeknu ti to asi takhle, zkus si představit, že nebudete mít peníze od táty, nikdo vám s dítětem nepomůže a nepohlídá. Budete mít i tak dost financí? Zvládnete to? Pokud ano, jděte do toho i když musím říct, že se na můj vkus znáte příliš krátce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová