Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Endomku se da opravdu prokazat jen laparoskopicky a nebo pry rezonace. protoze kdyby byl problem v deloze nechci zbytecne vyhazovat 20 tis za ivf.
Chapu..ty jo..ja byla ted v cervenci a ivf tak tedka hned laparka jako druha narkoza…pri tomhle pomysleni mi neni moc dobre..dekuju za info..no musim si vyrat jak ted pokracovat dal…po odstraneni laparky se prej erou pul roku hormony jakoze nastaveni umeleho prehodu a to je aky sila:((
Rezonance ti to neodstrani nen potvrdi ci vyvrati.vim ze tam je pak nejaky leceni od 6 mes do 12 mes.taky mam strach ale co se da delat budu muset ty hormony na umely prechod vydrzet. v utery jdu do caru na domluvu tak se ji na to zeptam co chci vedet.
holky tak jsem si přečetla co jste napsaly…je to úplně stéjné co mám a prožívám já
a taky jak se někdo zmínil o tom prozkoumáni těch embryi tak to mi doporučil ted v Pronatalu doktor aby se zjístilo jestli jsou v pořádku
![]()
@Lemurk
tobě to štěně přeji, ale my máme už doma 6letou slečnu labradorku Sáru, vydupala jsem si jí hned na začátku, že aspon nebudu myslet na dítě a stejně nic, je jen rozmazlená jak dítě, mobilizaci jsem postoupila asi několikrát taky to cvičení Mojžíšové
tak jsem to nějak už vzdala, a ty hormony to je něco přibrala jsem už 12kg
a tu chlorellu jsem měla taky na detox
![]()
No asi si taky porodime psa a bude..:)..dneska jsem volala na vysledky prolaktinu a stitny zlazy a vse mam ok…sice mam radost, ale pricina neplodnosti stale neobjasnena..to vysetreni embryi je to PGD ne nebo tak nejak..a asi je to dost drahy:(
Ahoj holky, nebyli jsme ted dva tydny doma. Tak jsem si vas aspon cetla pres telefon, ale nemela jsem poradny signal a kazda stranka se nacitala pul dne
Rikate, ze porizeni pejska tomu nepomuze? Skoda
Dnes jsem byla u pani doktorky - homeopaticky, vysetrovala me tim pristrojem EAV, ukalzalo to malou alergii na mleko. A jatra pry placou - jak jsou od tech hormonu zaneradena. Dostala jsem kapicky na procisteni. Zkontrolovala mi pater a rovnala mi bederni cast, pekne to tam krupalo a uvolnilo se to. Take se me ptala na uraz kostrce, vzpomnela jsem si, ze jako dite jsem ji mela narazenou nekolikrat. Uf uf uf ceka me ta mobilizace. Mam z toho strach. Tak se devcatka mejte krasne, pa
Sima - zkusis tedy priste ten embryogen? Kdyby ho v pronatalu nabizeli, tak do nej jdu urcite. Mohlo by to pomoci.
Lemurk..jatra ti zjistila jo?..vim, ze jsem nedavno cetla prispevek na diskuzich kdy holcina byla u homeopatky kvułi dlouholete neplódnosti a zjistila ji take zaneradena jatra a poruchu tvorby krve, dala ji homeopatika a hlcina ma zdrave miminko..tak tfuj tfuj tobe i sobe..ja jdu k homeopatce 20.8;)..parada, ze ti srovnala zada a treba bude u tebe problem zrovna v kostrci a pomuze ti to..
No ja ted cekam jak mi dopadne to iui, jsem ted 19.den cyklu, tyden po iui a menes cekam a tyden..pak se uvidi, ale bud zkusim ďalsi iui nebo nativ a to bych si urcite v iscare ten embryogen priplatila..
Jo a holky, jak tak brouzdam po netu o neplodnosti, tak jsem narazila na to, ze ji muze zpusobovat alergie a lepek, resp jaku koho, ale muze..ja jdu za 10 dni na reprodukcni imunołogii kDr. Malickovy, kde mi budou delat testy na imuno snad a vse, tak jsem zvedava..a s anzelem tohle pondeli ňa kompletni genetiku..chjo..a kolem se rodi a tehotni a rodi a tehotni:)
Hanka tak co v utery v caru? jaky je u tebe postup? jeste premyslim, jestli mi muj gyndat napise doporuceni na magnetickou rezonanci kvuli ty endometrioze..nechce se mi kvuli tomu hned na laparku jdyby tam treba nic nebylo..
Laparku az kdyz to bude nezbytne nutne. Take bych to odkladala. Jak pises, ze jdes k doktorce Malickovy? My jdeme k doktorce Maleckovy na reprodukcni imunologii koncem srpna
Ty ale nejsi ze severu, ne? Je to jen podobnost jmen? Take trochu doufam, ze tam neco najdou, aby se konecne nasla pricina. Nejhorsi je, kdyz ma clovek vse v poradku a stejne se nedari. Drzim ti hodne stesti po IUI, at menses nedorazi! O te alergii na lepek jsem cetla clanek, jak dokaze obalit cele strevo tenkou vrstvou a pak uz ti skrz ni neprojdou do tela zadne ziviny z potravy. Je to hnus a dokaze zalepit kde co v nasem tele. Ale to by jsme se pak uz museli vsichni stravovat jen makrobioticky ![]()
Jsem zvedava, co ti poradi tva homeopaticka. Ja dostala na jatra Regalen.
Lemurk, je to Karin Malickova sidlici na Karlove Nam v Praze, tak jen podoba jmen:)..jako od toho iui se to nekonecne taaahne, jeste tyden..no na homeopaticku jsem vubec zvedava celkove, manzel je k homeopatii skepticky, ale ja zkusim vsechno..ta endometrioza me furt tlaci v podvedomí..tenhle tejden mel gyndar dovcu, ale od zitrka ho budu nahanet at mi tu magn reson napise…nez budu mit vysledky z reprod imuno a z ty rezonance tak podniknu max dalsi iui, na nativ zatim pockam..
Jestli jde ta emdomka prokazat resonanci, tak by ti snad meli doporucit tu nejsetrnejsi metodu a ne hned posilat na operaci. Do nemocnice se prece nechce nikomu a podstupovat takovy zakrok, kdyz neni nutny, to by se mi take vuuuubec nechtelo. Jen na doktora pritlac, at do nemocnice nemusis ![]()
Cas po IUI/ET se vzdy tahne. Den za dnem clovek premysli, jestli se tam dole uz neco deje, nebo zase nic… Hlavne verit, jednou to porste musi vyjit, jen musime vydrzet.
Jinak ted muj pritel prisel s pribehem jeho kolegyne z prace. 3× byla na IVF a nechytlo se ani jendo embryo. Pred 4.IVF zacla chodit ke kineziolozce a ta ji hodila psychicky do klidu a chytly se ji obe 2 embrya a ted ceka dvojcatka.
No tak jsem tady na emiminu hnedky hleda tema kineziologie a docetla jsem se spis pozitivni hodnoceni. Ptala jsem se na to i te homeopaticke lekarky a ta kineziologii doporucila, ovsem az po te jeji ocistne kure. At pry nemicham vse dohromady, ale hezky poporadku. Jsem ted ve fazy, ze hodlam zkusit vse ![]()
No a co tu bezlepkovou dietu, budete ji nekdo drzet? Trochu me to laka, ale nevim jestli bych to dokazala dodrzovat…
Lemurk na kineziologii jsem byla a prosla jsem si porodem, kterej mela moje mamca dost komplikovanej..myslim, ze mi to pomohlo a dalsi krok k mimcu byl uciňen..bylo mi psychicky mnohem lip potom, kineziologii urcite doporucuju.jj,na doktora zatlacim, jdu k nemu v utery..hele ta bezlepkova dieta je vhodna jen v pripade kdy ti z krve prokazi tu alergii, meli by ti ty testy na to udelat v ramci ty reprod imuno..