Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Jo ta antikoncepce, driv mi prisla jako super vec. Ted s problemem otehotnet, uz ne. Cas bohuzel nevratime.
Tak si predstav, v mem CAR mi hned pred prvnim ivf delali testy na trombozu. Vyslo mi to negativni. Pred mesicem moji mace gynekolog zjistil leidenske mutace a pozval si tam na vystereni me i sestru. Od nich mi test vysel pozitivni. Tak jsem zkoumala ten papir z CAR a je tam presne zminovana i leidenska mutace jako negativni. Takze soudruhove nekde udelali chybu.
Zitra jdeme na rerpodukcni imunologii, tak to tam nadhodim a snad me otestuji do tretice. Protoze vsechny ty hormony na IVF zpusobuji trombozu, asi bych mela dostavat neco na redeni krve. Jesteze hodne piju vodu, pitny rezim je u leidna nutny.
Dnes jsem byla na rehabilitaci vcetne mobilizace kostrce a dalo se to vydrzet. Pani byla hodna a pry leva strana je tam hodne skripnuta. Dostala jsem cviky na doma a za mesic pujdu jeste jednou i s masazi zad.
Pan Hakl by ti mohl pomoci, slysela jsem na nej chvalu. Uz jsi se objednala?
Jj..objednala..ale ted ma dovcu tak az 19.9 rano k nemu jedeme.Ty jo, Lemurko..to je fakt k neuvereni ze v Car ti to vyslo negat a jinde naopak..kazdopadne, pokud by byl problem pouze v tomhle, tak by ti stacily ty injekce s mohlo by se zadarit ne?;)..ja na ty vysledky z imuna budu jeste tyden cekat…mobilizace patere jedine prospeje…a doma cvic..nikdy nevis jestli to nebylo tim skripnutim..zitra jdu na aku zas k ty my astrozce zak se ji zkusim na par veci jeste poptat..
Ptej se ptej a kdyz ti da pani astolozka nejake rady, sup sem s nima
Na pana Hakla si tedy chvilku pockas, ale zase bude po dovolene hezky odpocaty a bude mit spoustu energie na leceni ![]()
Nam rekli, ze vysledky z imuna budou trvat mesic. Ty cekas asi 14 dni, vid?
Do te doby budu provadet alternativni lecbu na vlastni pest a pak podle vysledku imuna zkusime ten KET. Jeste mi pani na rehabilitaci rikala, ze kdyz je panev skripla, nedojde k prokrveni delohy tak jak by melo. Ze to mohl byt take duvod neuspechu pri ivf.
A ty doma cvicis mojzisovou poctive kazdy den? Ja nemam cvicit celou sestavu, jen na to uvolneni kostrce, takove stahovani svalu na posilovani panevniho dna.
Ja uz byla na dvou mobilizacich a Mojzisku jsem cvicila 4mesice v kuse, dyl jsem nevydrzela..ale obcas doma me to prepadne a dycky tyden cvicim a tyden zas ne..kazdopadnebto co ti rekla cvic!..ja nic skripnutyho nemela, ale jestli ty jo, tak treba fakt nemuzes otehu kvuli nedostatecnemu prokrveni diky tomu. Jj, vysledky u me do 14 dnu, tedy ted uz za tyden…ale predpokladam, ze se nic nenajde. Keeez by ti to KET vyslo!!!
Tak nam dneska vzali asi 5 ampuli krve kazdemu, probrali jsme s pani doktorkou rodinne nemoci a pritel jeste spermio. Jsem zvedava, co nam za mesic reknou. Clovek si skoro preje, aby mu tam neco nasli, vid?
Snad by se zjistil duvod neuspechu. Co u tve astrolozky, co ti rekla dnes pekneho?
Ja ostuda dnes jeste necvicila ty cviky, ale byla jsem s holkama na prochazce v lese s hulkama 8km. Jeste to ale pred spanim trochu zacvicim. Tak zatim pa
Jj, klasika na imunu..bere se hodne krve, jsem zvedava, co vyjde vam. Tak dneska jsem rekla, ze nechci akupunkturu, ale detail astro mi radi smerovat dal..rekla mi ze mimco je za dverma a ze tam mam psychickej blok..bavili jsme se asipul hodky na tohle tema a ze vseho vylezlo resp ze me vylezlo, ze mam malo sebelasky, jsem plna strachu, a mam pocit he si mimco nezaslouzim..je fakt zeakovy pocity uz mam dyl ale potlacuju je no..takze músim pracovat na sobe..konecne me nekdo dokopal priznat sito a rict si to nahlas..u me je ten vztah s manzelem po 14 letech z moji strany trosku nudnej rep obycejnej..mela bych se soustredit na sebelasku a taky ňa lasku k nemu a oprasit to..no hele je toho vic co si musim psychicky srovnat no..mam pocit ze mipomohly i ty homeopatika k tomu vsemu uvedomneni..to je ta psycicka stranka..jsem jeste zvedava jakdopadne to imuno no..mela bych hodit mimco za hlavu a nebrat ho jako prostredek ke svymu stesti a znovuobnoveni lasky ve vztahu no..
Ahoj, teda to je hodne zajimave a urcite to chce hodne odvahy, vypustit sve vnitrni myslenky ven. Proc mas pocit, ze si mimco nezaslouzis? A ty homeopatika, ktere jsi dostala jsou na uvolneni, stres a psychickou pohodu? Neco takoveho? To, ze psychika v poceti dela divy, to slysime ze vsech stran. Ale prijit na to, jak se uvolnit a prestat myslet na otehotneni, to je tezke. Na to neni zadny navod
Ale podle toho co pises, tak mi prijde, ze jsi na te spravne ceste ![]()
Ja ted vymyslim nejaky levny prodlouzeny vikend po evrope, aby jsme take prisli na jine myslenky. Posledni dobou se porad bavime o doktorech. Laka me londyn nebo barcelona. Kam budou levne letenky, tak asi vyrazime
V cervenci jsem podstupovala IVF, tak se zase vse tocilo kolem toho, pak jsem byla unavena po hormonech a taky hodne smutna, tak nase dovolena sla stranou. Ted si ale rikam, ze je cas se nekam podivat ![]()
A co ty, mas nejaky plan, jak zacnes rozvijet sebelasku? Naucit se meditovat a uvolnit se? Nejakou romantiku s muzem, hezka slova, prijemnou masaz nebo wellnes? Poradila ti pani, jak na to?
No hele ja posledne prave u ty astrolozky citila hroznej tlak to probrat, no a dospeli jsme k tomuhle..snazim se ted pracovat na sobe, ujasnovat si svoje cile. Co se tyka vztahu s manzelem, tak jsme mu to rekla, ze bych to potrebovala znova nabit a ozivit, rikal ze to ze me citi, ale ze on ten problem nema..zatim nevime jak to budem zlepsovat, spolecne aktivity mame, spis bysme si potrebovali byt asi vzacnejsi, nevim..no a vztah k sobe..tam jsem udelala krok ten, ze jsem se prihlasila na kurz, ktery byl muj sen a otevreli ho v praze az ted, no a zacinam si svuj cas plnit hlavne tim co me bavi, na co jsme nemela energii prave proto ze jsme byla vycucla myslenkama na mimco a taky se snazim casem neplytvat no..ale chce to cas, nic nejde hned ze:)
Dovcu si uzijte, taky miluju cestovani po metropolich..asi bych zvolila Barcelonu;)
Tak imuno mame uplne cely v poradku, Malickova napsal ze by podle me mohla ucit mediky:))..takze ted uz to nechavam nacas plavat..ani iui ani nativ ted neplanujem..davam se dohromady sama a uvidime..co je u tebe novyho Lemurk?
Ahoj ahoj, byla jsem ted v jednom kole. A kdyz jsem mela vecer chvilku casu na pocitac, tak jsem hledala ty letenky a hotely a celou me to pohltilo, ze jsem z toho vzdycky vecer nemohla usnout. Nakonec vyhrala ta barcelona, uz mame letenky
Uz se vidim, jak courame po pamatkach a obdivujeme gaudiho stavby.
Tak tve imuno je jako z ucebnice, jo? Tak za problemem bude nakonec doopravdy stat ten psychicky blok. No a jak pracujes sama na sobe? Co tvuj kurz, uz jsi ho zacala navstevovat a uzivat si ho? Prozradis co to je?
No na treti ivf jit nechci, jsem prsvedcena ze by mi to zase nepomohlo…my se zacli snazit ve 28 a ted je mi 32 a pul…spis jsem mela mnohem driv vysadit antikoncepci ktera mi total oslabila menses..ale je zbytecny rikat si co by kdyby..koukala jsem na net na lecitelevi dyz uz jsem u jednoho byla a nic a nasla jsem celkem ohlasy na nakyho Hakla u Podebrad tak jsem sectam objednala, stoji 200-400 za sezeni coz je v poho..manzel uz jen kejve protoze takyuz nevi co zkusit dal..