Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holky ahojte, jak to tady čtu, tak to úplne vidím v barvách…
My uz máme ročního prcka doma, ale hele co tomu předcházelo:
Rok snažení doma, 1× samovolnej, 1× srdíčko nebilo tak v 9tt ven, potom gennet, 3× IUI,
Imunologie, kde zjistili, že mám zvýšenou tvorbu imunity, nasadili kortikoidy, manža spermiogram hraniční,
IVF - mimodelozni tehu a laparaskopie a po druhým to vyšlo.
Je to šílený! Moc vám všem držím palce!
Určitě bych po 2.ivf zkusila IUI, jakože v mezicase. Telo je plny hormonu muže se to povest.
A hlavně sem vždycky milovala řeči typu: to je psychika… Uvidíš že se to povede, az na to nebudeš myslet ![]()
Nesmysl!! Na co asi máme myslet, kdyz jediny co mas v hlave jsou ty dvě carky?!
A pro muj klid, abych aspoň ty dve carky viděla, jsem testovala kazdej mesic ovulacni papírky:-)))).
Holky pevny nervy a piste. ![]()
Mikusko, tvuj postoj k ovulacnim testum a dvou carkam se mi libi. Mozna to take zkusim, at mam radost ze //… Po mem druhem IVF naskocil duch 12 den po ET, ale slabnul, pak zmizel uplne. Takze se asi embrousci zavrtavaly, ale neudrzely se. Ale musim rict, ze i ten duch, ktery naskocil az po limitu mi udelal radost ![]()
Cau Sovicko, tak uz si testovala? ja byla vcera na krvi 12.den po et a negativni:(..drzim ti palce at aspon ty objevis v pondeli krasny //!..
@sima77 píše:
Cau Sovicko, tak uz si testovala? ja byla vcera na krvi 12.den po et a negativni:(..drzim ti palce at aspon ty objevis v pondeli krasny //!..
Ahoj! Já jsem raději už ani netestovala. Už se testovat bojím. Sem pak akorát vždycky zklamaná a jen mně pak vždycky šrotuje, že už se ty // asi neobjeví. Takhle v sobě aspoň můžu živit malou jiskřičku naděje, že by to třeba mohlo vyjít. Já už sem na tom tak špatně, že už sem vděčná i zato, že ta naděje ještě je… Tak proč se o ni připravovat testováním… V pondělí se to rozsekne. krámy za tím nepřišly. už by mohly. Ale asi je brzdí Utrogestan. Těhu příznaky nemám naprosto žádné ![]()
@sima77 píše:
To mě mrzí
Ale asi mě to čeká taky. A co plánuješ dál?
Tak pak dej vedet…no ja ted rozmyslim co delat dal..jestli jit znova na laparku a imunologii (oboji probehlo pred 3lety nebo zase iui, nativ nebo minimalka..rozhodne ted ne dalsi ivf kvuli dalsim hormonum…a jeste budu asi pokracovat v Mojzisovy a akupunkture..u nas je problem v tom zahnizdeni nebo nevim..jsem 14.den po et, dvadny uz neberu zadny leky a menses zatim nikde, tak musim pockat..
@sima77 píše:
Tak pak dej vedet…no ja ted rozmyslim co delat dal..jestli jit znova na laparku a imunologii (oboji probehlo pred 3lety nebo zase iui, nativ nebo minimalka..rozhodne ted ne dalsi ivf kvuli dalsim hormonum…a jeste budu asi pokracovat v Mojzisovy a akupunkture..u nas je problem v tom zahnizdeni nebo nevim..jsem 14.den po et, dvadny uz neberu zadny leky a menses zatim nikde, tak musim pockat..
S Mojžíšovkou bych určitě pokračovala. Možná byl nebyl špatný nativ, nebo fakt minimální stimulace Clostylbegytem. Tam asi budou směřovat moje další kroky. Minimální stimulaci jsem měla při tomto IVF a výsledkem byl hraniční hyperstimulák. Takže na mě je i minimálka silná.
Ahoj holky, jsem na tom podobne. Dalsi ET s negativnim testem. Prasky jsem vysadila ve stredu a MS zatim neprisla. Takze prijde az budu v praci a budu se tam zase kroutit. Kolikaty mate pokus? Ja mela druhy ET a ted se budeme domlouvat na prvni KET. Zitra jdu po marodni do prace prvni den a uplne se netesim, jak se me bude kazdy ptat a ja budu kazdemu oznamovat negativni vysledek. To jsem to tentokrat nechtela nikomu rikat, ale stejne se to rozkriklo. Dostala jsem 2 krasne blastocysty, ale stejne se neuhnizdily. Zkousela jste nektera EmbryoGen? Pry to dost pomaha pro uhnizdeni. Nevim, jestli to v mem CAR nabizi, ale rozhodne se chci na to zeptat. Jeste jsem se chtela zeptat na tu akupunkturu? Jak pomaha? Diky moc.
Fakt si mela hyperstimulak po Clostiku jo? tak to ses citlivejsi..me hyperstimulak nehrozi mi rekla doktorka v caru..mam malo vajicek i z vyssich davek Menopuru a Gonalu (pri obou ivf jsem mela 4vajicka)…hele ale ten Clostiktaky neni uplne nevinnej ne?..ma se brat max 4krat za rok..zkusim to probrat s doktorkou ze bych nestimulovala vubec a jela bych ovu z prirozenyho cyklu..blby je ze nativ nehradi pojistovna..
Lemurk…co to je ten Embryogen?..to jsem nikdy neslysela..jako taky jsme meli dvakrat ackovy embrya po PK ale nic..na akupunkturu chodim uz pres pul roku a myslim si ze diky ni nemam pri ivf zadny vedlejsi ucinky..a pak manzel bere cinsky bylinky a zlepsil se mu spermiogram z 12 na 50 mil tak aspon neco:)
Sima EmbryoGen je nejake kultivacni medium, s kterym se embryo vlozi pri transferu do delohy. Diky nemu ma embryo lepe komunikovat s delohou. Psala jsem si jednou holcinou, ktere to take 2× nevyslo. Na potreti zkusila embryogen a otehotnela. Tak me ten jeji pribeh potesil a navnadil. Nenabizi ho ale kazdy CAR. Pozitri mame schuzku s nasi doktorkou, tak se ji hned na to zeptam. Clovek chce udelat vse ![]()
Ty jo..tak to je dobra zpravicka, diky…koukala jsem na stranky Iscare kam chodim a maji to v nabidce, v utery tam jdu tak to taky natuknu. Napis mi prosim, co ti k tomu zitra povi tvoje doktorka.Moc diky!
Urcite ti pak napisu, jak jsem dopadla. Koukala jsem na stranky pronatalu a bohuzel jsem to tam nikde nevidela. A co Gynex, ten beres? Ja si ho budu objednavat pristi tyden, tak jsem na ten zazrak zvedava. Snad pomuze ![]()
Hele, Gynex jsem brala uz asi dva roky zpatky cca 4mesice a zadna zmena, ale kamosce pomohl k tehu, takze treba i tobe!;)..co mi pomohlo k silnejsi menses (mam ji desne slabou uz cca 4roky) a na spineni pred ni (to je asi ten nedostatek progesteronu, co mi zjistil gyndar), tak byl Sarapis. Az ted co jsem se na ivf ladovala hormonama, tak jsem dostala menses silnejsi (i kdyz porad to nebylo takovy jako nez jsem zacla brat antikoncepci). Jsem zkousela i caj mojzisovy a bylinky, ale stejne nic. Premyslim nad homeopatikama, nikdy jsme je nezkousela a prej je to hlavne placebo no.