Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Já 2× IUI, 1× asi neúspěšné IVF, přes 2roky snažení. Nejhorší je, že nám zatím nezjistili vůbec žádnej problém, vejcovody, spermiogram, imuno, hormony, hysteroskopie- vše o. k.
Co máš ty za problém?
No me zjistli ze mam nedostatek progesteronu ve druhy pulce cyklu takze se mimi nemusi udrzet, na to beru utrogestan a manza ma hranicni spermio se kterym by to ale elo prej vyjit i bez ivf..a podezreni na endometriozu od myho gynekologa..ale to by se prave dalo obejit tim ivfkem..jako ted jsme meli dve krasny blastaky, takuz vazne nevim taky, proc to furt nejde..
Tak holka, co jste taky celkem v poho. tak to je taky záhada, proč vám to nejde, stejně jak u nás… říkám si, že buď jsou špatný embrya nebo to prostě moje tělo nechce přijmou a je problém někde v podvědomí. sliznici, dělohu - to mám vše o. k.
Asi tak..neboto proste ma prijit dyl no..ale ted je mi 32tak by se uz stesti usmat mohlo:)..na laparce a hysteroskopii jsem byla pred 3lety a bylo to vse ok..ted chodim na akupunkturu..proste zkousim no..
Já zase od středy začínám chodit na Mojžíšovku. Nemyslím si, že by to k něčemu bylo, jen chci mít pocit, že jsem udělala maximum. je mi 30.
Mojzisovka je supr, taky jsem ji cvicila..ale chce to dlouhodobe, ja to kdysi vydrzela 4 mesice, ale mozna se k ni zase vratim:)..odkud jsi?
Jsem z brněnska. konkrétněji raději nepíšu… chodím na Obilňák. Odkud jsi ty?
Ja z Vysociny, ale ted prestehovana do Praglu..tebe teda ceka testovani kdy?
@Sima77 píše:
Ja z Vysociny, ale ted prestehovana do Praglu..tebe teda ceka testovani kdy?
Oficiálně mám dojet na krev v pondělí. ale dnes jsem 5. den po ET. takže teď asi budu zkoušet testíky každý den. nebo se na to vykašlu… nevím, podle nálady.
@Sima77 píše:
No me zjistli ze mam nedostatek progesteronu ve druhy pulce cyklu takze se mimi nemusi udrzet, na to beru utrogestan a manza ma hranicni spermio se kterym by to ale elo prej vyjit i bez ivf..a podezreni na endometriozu od myho gynekologa..ale to by se prave dalo obejit tim ivfkem..jako ted jsme meli dve krasny blastaky, takuz vazne nevim taky, proc to furt nejde..
Hele a co vám říkají doktoři? proč si myslí, že to nejde?
Testi az tak od 8.dne at se zbytecne nestresujes..no doktori nam pravevrikaj že neni duvod proc by to neslo..aspon ty v Iscare..takze z toho moudra nejsem a kdyz to ted nedejboze nevyjdetak se mi nechce se hnat bezhlavedo tretiho pokusu..ani nevim na jaky vysetreni dalsi bych mela jit..znova na imuno? Tam jsem byla pred dvema lety a vse ok..nebo zkusit znova iui? uz jsme se nato všechno zkouseli s manzou minulej rok uplne vyprdnout ale presto prirozene nic..tak tomu nejak budu muset pomoct..ale uz nevim jak vic..
@Sima77 píše:
Testi az tak od 8.dne at se zbytecne nestresujes..no doktori nam pravevrikaj že neni duvod proc by to neslo..aspon ty v Iscare..takze z toho moudra nejsem a kdyz to ted nedejboze nevyjdetak se mi nechce se hnat bezhlavedo tretiho pokusu..ani nevim na jaky vysetreni dalsi bych mela jit..znova na imuno? Tam jsem byla pred dvema lety a vse ok..nebo zkusit znova iui? uz jsme se nato všechno zkouseli s manzou minulej rok uplne vyprdnout ale presto prirozene nic..tak tomu nejak budu muset pomoct..ale uz nevim jak vic..
A psychicky jsi jakž takž v poho? Já si přijdu jako neurotik. tak si říkám, že třeba tělo ví, že by těhu nezvládlo, a proto se tomu brání…
Já si říkám, klidně ať to nedopadne, ale ráda bych už jednou viděla aspoň toho ducha, aspoň jak ty // vypadají… což se mi za ty víc jak dva roky zatím nepoštěstilo… ať aspoň vím, že jsem schopná otěhotnět.
Mluvis mi z duse, ja to taky nikdy na svym testu nevidela..jdu spat brou..
Hele 4roky snazeni,3× IUI,1.neuspesne ivf pred 2lety a ted 2.ivf ataky to vypada blede zatim:(..co ty?