Nejde ho nic naučit

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6021
11.7.20 21:25
@hanka.br. píše:
Pokud vím, švagr je manžel sestry. Ty máš šestiletého na plínách? Tak to je hardcore.

Ty jsi také neslyšela o problému zvaném noční pomočování? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
11.7.20 21:27
@lleennttiillkkaa píše:
Noční pomočování je tolerované až do 8 letvěku dítěte. Krmení už je teda druhá věc.
Jinak do školky chodit musí, protože předškolní rok je povinný.

Prý pokud nepůjde, dostane speciální plán dle kterého ho bude muset nějaký věci naučit… Ze ji to ríkala učitelka…ze je to nějak nove či co.. Mně je to celkem jedno, zaplať pánbůh to moje dítě není. Jen je mi ho lito. Protože hloupej není, akorát všechno děla mamca za něj, a zároveň na něj rodiče kašlou…

• Citovat
  • Upravit
6021
11.7.20 21:28
@mackA159 píše:
Pleny mi byly vysvětleny tím že když by se pocural, nehodlá měnit celou postel… Takže jako pojistka, a ráno se do ní vymoci vědomě.

Jak to můžeš vědět? Třeba trpí nočním pomočováním, ale nechtějí o tom příliš mluvit. Podívej se na příspěvky a tady, a možná pochopíš, čím si takové rodiny procházejí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
11.7.20 21:28
@mackA159 píše:
Manzeluv bratr

Manželův bratr, pravda. No řešit by se to mělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
766
11.7.20 21:30

@J_Doe
Nemusíš být, hned tak ostrá.
Mě ten příspěvek přišel jako, že je to v pohodě, že má v šesti letech pleny. Což mi v pohodě nepřijde a nemám zkušenost s nočním pomočováním u dítěte :wink:! A věřím, že to není nijak příjemná záležitost jak pro rodiče, tak pro to dítě. Takže klídek😌

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
11.7.20 21:30
@J_Doe píše:
Jak to můžeš vědět? Třeba trpí nočním pomočováním, ale nechtějí o tom příliš mluvit. Podívej se na příspěvky a tady, a možná pochopíš, čím si takové rodiny procházejí…

Tohle vím stoprocentně, to se neboj. A že se vědomě vycura ráno do pleny vím taky. A nejen z doslechu. Jinak samozřejmě že děti mohou být nemocné. Ale dle jejich lékaře jsou pleny do 7mi let v pořádku…

• Citovat
  • Upravit
766
11.7.20 21:33

@mackA159
A nemá nějaký psychický problém spíše? Když na něj ti rodiče prý kašlou? Chudák kluk..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1257
11.7.20 21:33

@Katule919 zavolala bych dětské lékařce, že se ti delší dobu nepozdává vývoj dítěte, co se schopností týče a že se ty rozdíly oproti vrstevníkum prohlubují. Uvidíš co ona na to, třeba si vás pozve dřív a začne se to řešit. Viděla bych v tom taky větší problém, např. ta dysfazie. Špatně neděláš asi nic. Někdy to tak prostě je. Je třeba ho vyšetřit u odborníků

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
11.7.20 21:34
@hanka.br. píše: Špatně děláš to, že to neřešíš u lékaře. Osobně nevěřím tomu, že tvůj syn prošel všemi lékařskými kontrolami a nikomu nepřišlo přinejmenším divné, že je ve třech letech na plínách a nic neumí. Na školku zapomeňte.

prostě některé děti potřebují na odplenkování trochu více času. Moje dcera byla odplenkovana ve 2 letech a 4 měsících i na noc…a syn…i kdybych se stavěla na hlavu, tak se prostě odplenkovat pres den nechtěl. Podařilo se to těsně před 3 rokem. U nás v CR se tohle strašně hrotí. Směrem na západ od nás některé děti ve 3 letech nastupují do školky i s plínou. A zboří se svět…ne, nezboří…Většinou se pak do 3 měsíců odplenkují a to i na noc. A jsou to úplně normální zdravé děti. Opravdu neznamená, že pokud má plínu ve třech letech, tak že je snad nějaký divné…
Zakladatelko, nic si z toho nedělej, prober to s dr a uvidíš…prostě potřebuje více času…nic víc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.7.20 21:35

@hanka.br. věřím tomu, že to nikdo neřešil. U syna mám v prukazce napsáno PM vývoj v normě. Bylo to na tříleté, kdy nemluvil a byl hodně podobný tomu, co tu píše zakladatelka.
Podle psycholozky byl na 1,5-2 roky. Doktorka to neřešila :nevim: Na pětileté chtěla, aby kreslil postavu, tak mi řekla, ať ji doneseme z domu, barvy neřekl, napočítal do 5. Opět PM vývoj v normě :nevim:
@mackA159 @Pepinka23 syn se v noci taky počůrava a je mu 6. Prostě to tak je a řešit se to nedaří. Máme vydržet a dospěje k tomu, nebo můžeme dát léky, které nechci.

• Citovat
  • Upravit
6021
@Pepinka23 píše:
@J_Doe
Nemusíš být, hned tak ostrá.
Mě ten příspěvek přišel jako, že je to v pohodě, že má v šesti letech pleny. Což mi v pohodě nepřijde a nemám zkušenost s nočním pomočováním u dítěte :wink:! A věřím, že to není nijak příjemná záležitost jak pro rodiče, tak pro to dítě. Takže klídek😌

Jak se říká, na hrubý pytel hrubá záplata…

Noční pomočování znám zblízka, a nebylo to ani u nejstaršího, kde by si člověk mohl říct, že jde na to jako nezkušený blbě, ani u nejmladšího dítěte, kde by někdo mohl naznačovat, že už na něj nezbývá rodičům čas. Nebylo to nic příjemného, a jsem hodně vděčná, že nakonec moje dítě není z toho malého procenta lidí, kteří s tím mají problém celý život - a věz, že i tací jsou…

Takže prosím, příště trochu uber s těmi rychlými soudy… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523

Moc nevím, jak chceš takové dítě dát do školky. Pokud tedy nemluvíš o soukromé. Jestli ještě ani nemá 3 roky, tak skolku s klidem odložte o rok, na tříleté prohlídce to řekni doktorce a řeš to. Ještě mě napadá…jak reaguje na ten jeho hysterak, když po něm chceš nočník, jídlo apod? Pokud to prostě uděláš za něj, tak se nemůžeš divit, že nic neumí. Na motivaci. Myslíš, že to opravdu neumí, nebo se mu jen nechce, protože ví, že maminka to udělá za něj? Když ho prostě nenakrmis, tak se bude celý den vztekat a večer si rád sám něco vezme. S plinkama je to horší, ale i to se dá řešit. Nedej mu ji a vysazuj na nočník, utirej pouze, vysvětlím, odměňuj…pokud je zdravý a jen líný, v tomto věku to už musí pochopit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7

Tříletou prohlídku budeme mít tento měsíc. Plánuju to s doktorkou probrat a ráda bych kdyby nám dala doporučení k psychologovi. Plenu mu vzdy sundám když jsme na zahradě, dám trenky. Teprve se stěhujeme z bytu na barák, takže na ni nejsme tak casto. I přesto vykoná svoji potřebu a nevadí mu to. Jen občas se přizná a přijde že EE. Ale většinou když to cítím a zeptám se jestli není pokakaný, tak řekne že NE. Když ho posadim na záchod tak jediný co ho zajímá je ucpat WC toaletakem. Nikdy nic neudělá. Přijde mi, že když mu něco vysvětluji, tak mi ani nerozumí. Když mu povím, že házet kameny se nesmí, zvlášť ne po zvířatech a lidech tak mi to odkyve a jde to udělat znovu. Pak už dostane na zadek a druhý den to udělá zas. Když mu bylo 2,5 roku tak jsem to své doktorce říkala. Prý ať počkám do jeho 3 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
11.7.20 21:36
@Pepinka23 píše:
@mackA159
A nemá nějaký psychický problém spíše? Když na něj ti rodiče prý kašlou? Chudák kluk..

Má rodiče starší, táta v důchodovým věku. Když ho nevezmem na výlet my, tak nikdo. Holt ten věk už je u nich znát, a všechno mu vynahrazuji tabletem, mobilem… :? Těžko říct, pochybuju ze to na něj v budoucnu nebude mít žádný dopad. Vždyť už teď nemá žádné kamarády… :zed: neumím si představit že by měl jít do školy…

• Citovat
  • Upravit
30422
11.7.20 21:36
@anikahen píše:
prostě některé děti potřebují na odplenkování trochu více času. Moje dcera byla odplenkovana ve 2 letech a 4 měsících i na noc…a syn…i kdybych se stavěla na hlavu, tak se prostě odplenkovat pres den nechtěl. Podařilo se to těsně před 3 rokem. U nás v CR se tohle strašně hrotí. Směrem na západ od nás některé děti ve 3 letech nastupují do školky i s plínou. A zboří se svět…ne, nezboří…Většinou se pak do 3 měsíců odplenkují a to i na noc. A jsou to úplně normální zdravé děti. Opravdu neznamená, že pokud má plínu ve třech letech, tak že je snad nějaký divné…
Zakladatelko, nic si z toho nedělej, prober to s dr a uvidíš…prostě potřebuje více času…nic víc :)

Dcera taky nemluvila, nenajedla se, nic neuměla? Matka přece pozná, že je tříleté dítě někde jinde, než by mělo být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí