Nejde ho nic naučit

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1774
11.7.20 21:38

@hanka.br. A jaký vyšetření? To je normální každý dite je jiný, můj syn taky šel do školky, nemluvil, pravdidelne denně se tam pocural/ pliny odebrány těsně před skolkou/.
A dneska je mu 6 a nikdo by neřekl jakej byl. A je zdravej jako ripa.
A i tu školku zvládne, ze začátku postupně treba na dopoledne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
11.7.20 21:39
@Katule919 píše:
Tříletou prohlídku budeme mít tento měsíc. Plánuju to s doktorkou probrat a ráda bych kdyby nám dala doporučení k psychologovi. Plenu mu vzdy sundám když jsme na zahradě, dám trenky. Teprve se stěhujeme z bytu na barák, takže na ni nejsme tak casto. I přesto vykoná svoji potřebu a nevadí mu to. Jen občas se přizná a přijde že EE. Ale většinou když to cítím a zeptám se jestli není pokakaný, tak řekne že NE. Když ho posadim na záchod tak jediný co ho zajímá je ucpat WC toaletakem. Nikdy nic neudělá. Přijde mi, že když mu něco vysvětluji, tak mi ani nerozumí. Když mu povím, že házet kameny se nesmí, zvlášť ne po zvířatech a lidech tak mi to odkyve a jde to udělat znovu. Pak už dostane na zadek a druhý den to udělá zas. Když mu bylo 2,5 roku tak jsem to své doktorce říkala. Prý ať počkám do jeho 3 let.

Nebijte ho. To v první řadě. Pokud víš, že je na tom takhle, situacím předcházej. Ze zlé vůle to nedělá, pravděpodobně je bu´d trochu opožděný (ve smyslu potřebuje víc času) nebo vám doktorka prostě řekne. Ale nemlať ho, ať z něj ještě nemáš agresora. On se s něčím pere, že ho zmlátíš ještě ty, mu fakt nepomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.7.20 21:39
@hanka.br. píše:
Dcera taky nemluvila, nenajedla se, nic neuměla? Matka přece pozná, že je tříleté dítě někde jinde, než by mělo být.

Nemusi poznat. Kdo nemá srovnání, tak to bere jako normu. Když jsem se synem sama, přijde mi jako velice šikovný kluk. Když jsme v houfu, tak je vidět, že má své problémy…

• Citovat
  • Upravit
30422
11.7.20 21:41
@Anonymní píše:
Nemusi poznat. Kdo nemá srovnání, tak to bere jako normu. Když jsem se synem sama, přijde mi jako velice šikovný kluk. Když jsme v houfu, tak je vidět, že má své problémy…

Tak vidíš, že vidíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
11.7.20 21:41
@Anonymní píše:
@hanka.br. věřím tomu, že to nikdo neřešil. U syna mám v prukazce napsáno PM vývoj v normě. Bylo to na tříleté, kdy nemluvil a byl hodně podobný tomu, co tu píše zakladatelka.
Podle psycholozky byl na 1,5-2 roky. Doktorka to neřešila :nevim: Na pětileté chtěla, aby kreslil postavu, tak mi řekla, ať ji doneseme z domu, barvy neřekl, napočítal do 5. Opět PM vývoj v normě :nevim:
@mackA159 @Pepinka23 syn se v noci taky počůrava a je mu 6. Prostě to tak je a řešit se to nedaří. Máme vydržet a dospěje k tomu, nebo můžeme dát léky, které nechci.

Znám, je to hodně těžké. :hug:
U nás to skončilo až kolem 8. narozenin, a to najednou, téměř ze dne na den. Do té doby čůral i několikrát za noc. A do teď v noci vstává a chodí na záchod - nevydrží celou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
766
11.7.20 21:43

@J_Doe
Omlouvám se, ale ten primární příspěvek mi přišel opravdu jakože je to v pohodě..
Chápu, že není sranda, když se dítě v noci pomočuje, protože se třeba nevzbudí a že je to pro rodiče i pro to dítě velmi nepříjemná záležitost, mě spíše zarazily ty pleny na noc, než počůrávání samotné… Nepřijde mi v pořádku dávat šestiletému dítěti, které půjde do školy na noc plenky, ale jasně pokud se počůrává a není jiné východisko, tak se to asi ani nedá nijak řešit, než najít příčinu, což může trvat velmi dlouhou dobu. Tak jsem ráda, že se tve děti již nepotýkají s tímto problémem. 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
766
11.7.20 21:46
@Anonymní píše:
@hanka.br. věřím tomu, že to nikdo neřešil. U syna mám v prukazce napsáno PM vývoj v normě. Bylo to na tříleté, kdy nemluvil a byl hodně podobný tomu, co tu píše zakladatelka.
Podle psycholozky byl na 1,5-2 roky. Doktorka to neřešila :nevim: Na pětileté chtěla, aby kreslil postavu, tak mi řekla, ať ji doneseme z domu, barvy neřekl, napočítal do 5. Opět PM vývoj v normě :nevim:
@mackA159 @Pepinka23 syn se v noci taky počůrava a je mu 6. Prostě to tak je a řešit se to nedaří. Máme vydržet a dospěje k tomu, nebo můžeme dát léky, které nechci.

Jasně chápu, lepší je vydržet a najít příčinu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
11.7.20 21:47
@Pepinka23 píše:
@J_Doe
Omlouvám se, ale ten primární příspěvek mi přišel opravdu jakože je to v pohodě..
Chápu, že není sranda, když se dítě v noci pomočuje, protože se třeba nevzbudí a že je to pro rodiče i pro to dítě velmi nepříjemná záležitost, mě spíše zarazily ty pleny na noc, než počůrávání samotné… Nepřijde mi v pořádku dávat šestiletému dítěti, které půjde do školy na noc plenky, ale jasně pokud se počůrává a není jiné východisko, tak se to asi ani nedá nijak řešit, než najít příčinu, což může trvat velmi dlouhou dobu. Tak jsem ráda, že se tve děti již nepotýkají s tímto problémem. 🙂
:kytka:
Opravdu to není sranda, pokud dítě čůrá několikrát za noc, a nevyřešíš to ani tím, že ho před půlnocí vzbudíš a dovedeš na záchod, do rána je mokrý znovu - a to je fakt denně, to není občasné pomočování… Jsem ráda, že to máme zdarně za sebou. Fakt jsem se děsila toho, že se tím bude potýkat celý život… :srdce: Naštěstí se to nestalo…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
11.7.20 21:48

Děkuju za názory. Je pravdou že už delší dobu mám pocit, že bych to měla řešit. Ale všichni v okolí tvrdí, že z toho vyroste. Že mluvit se naučí ve školce, že na plenu si musí přijít sám ať ho zbytečně nenutím. Doktorka mi též řekla ať pockam. Mám strach aby neměl ADHD ale zase za posledního půl roku se nebudí večer. Což děti s AdHD prý dělají neustále. Za jídlo si můžu asi sama. Když se vzteká a nelze ho k tomu donutit tak ho prostě nakrmim. A když tam to jídlo necham, začne si sním hrát, jezdit do toho autíčkem apod. jenže ono je od malinka těžké do něj cokoli dostat. Do teď ho krmíme za chůze. Nedokáže pět minut sedět v klidu. Tak to do něj půl hodiny rvu a pak to vzdavam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3823
11.7.20 21:52

Můj skoro tříletý syn se odnaucil od plen teprve před měsícem, proste jsem mu je vzala a za tři dny pochopil ze musí na nocnik, ačkoliv predtim jsem ho nedonutila. Ještě před měsícem skoro nemluvil a teď už říká trislovne věty. Sám začal jist asi před dvěma měsíci. Za měsíc muže byt u vás vše jinak, plínky bych se mu pokusila asi sebrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.7.20 21:54
@hanka.br. píše:
Tak vidíš, že vidíš…

Vidím, protože chci vidět. Pracuju s dětmi, není jediné mé dítě. Kdybych měla jedináčka, tak by mi to divné nejspíš nepřišlo. Tak jsem to měla u staršího, ten mi nasadil laťku hodně vysoko a brala jsem to jako normu.
A tak to hodně matek má, že vidí svoje dítě a nemají potřebu řešit, že se vyvíjí jinak, pokud to řeší, okolí je často uklidňuje - je to kluk, ti jsou pomalejší. Vydrž, se školkou se srovná. To je normální, náš Pepík…
Kdybych dostala pětikorunu za každé „To náš Pepík…“, tak by to dalo na pěkné auto.

• Citovat
  • Upravit
44228
11.7.20 22:00

Zrovna včera nebo předevčírem tu byla diskuze, jak tříleté, ale jinak vyspělé dítě s vývojem v normě ma ještě pleny přes den. Matka dostala podporu téměř ve všech příspěvcích, že k tomu dozraje sám a nemá cenu tlačit na něj. K tomu plno příběhů, jak to u ostatních bylo podobné a zlomilo se to ze dne na den. Tady zakladatelka moc pochopení nedostala. Je to o tom, jací se sejdou diskutující :mrgreen:

Celkový opožděný psychomotoricky vývoj, neklid a neschopnost dítě něco naučit bych řešila s odborníky. Noční pomocovani-taky bych používala pleny. Není to náš problém, ale denně prát celou postel bych nechtěla, léky taky ne. Trpělo tím dítě příbuzných, v 8 letech jako když utne. U některých dětí trvá, než dozraje spojení mezi mozkem a měchýřem a začne se tvořit dostatečně hormonu na zahuštění moči. Souvisí s tím i vývoj přes den, některé děti nedokáží včas poznat plný měchýř a nějakou dobu se pomocuji, většinou ne kompletně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
11.7.20 22:03

Upřímně nechci Že strašit, ale toto dítě by určitě mělo být vyšetření odborníkem. Nenech se odbít a trvej na psychologickém a neurologickém vyšetření. Ideálně bych se ještě spojila s SPC a požádala o konzultaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
766

@Katule919
ADHD není žádný strašák… Byl by prostě jen hyperaktivní.. Já byla taky a jak jsem psala již výše mám vystudovanou vysokou školu, takže ADHD je asi to poslední co bych řešila.. Spíše bych se zaměřila na ty pleny a normálně v září na zkoušku do školky nejdřív jen do oběda a pak třeba po měsíci zkusit nechat i spinkat… 🙂 Věřím tomu, že se ve školce rozmluví a naučí se i sám jist a navíc od toho jsou tam paní učitelky aby mu s tím pomohly… Takže se ničeho neboj a uvidíš co ti řeknou na tříleté prohlídce.. A podle toho bych to potom začala řešit 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Mám v okolí dva takové případy. Holčička, ta do školky šla, s tím, že „jako“ odplenkovaná byla, ale samozřejmě se stávalo plno nehod. Mluvila (a mluví podle mě i teď, ve 4) velmi špatně ve stylu HuHuHaHuhly - jak se s ní domlouvají, to nechápu. Ale školka ji velmi posunula v tom soustředění, prý si ji tam velice chválí, že je snaživá a ten nočník se v průběhu upravil výborně, maminka se jí věnuje hodně. Kluk, ten do školky nakonec nešel, domluví se základně, když má náladu tak se i snaží mluvit, ale podle mě moc nerozumí. Nočník zvládá tak z 60%, co jsem s nimi, pravidelně se pokladí, takže úplně nevěřím, že je to ojedinělé, ačkoliv to tvrdí. A chování má naprosto šílené, rodiče už na něj vůbec nemají nervy a evidentně často skončí u tabletu než aby zas někde něco vyváděl. Je to strašně vidět, že ta školka dítě posune v jiném levelu než rodiče, kteří už ztrácí trpělivost. Snad ti ho tam vezmou, pak uvidíš co dál, třeba ten psycholog by asi nebyl špatný. Na prohlídku pediatra bych moc nespoléhala. Aspoň ten náš se o tohle vůbec nestará, akorát něco zapíše do průkazky. :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML