Nejde ho nic naučit

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1107
11.7.20 22:43

Pro tvůj klid bych zašla k dr, možná má jen své tempo a zlomí se to tak rychle že najednou nebudeš stíhat pokroky, některé děti to tak kolem toho 3 roku mívají. Jinak se školkou, pokud je to klasická státní budete mít asi problém, tam musí být už určitá sebeobsluha a třeba v té naší neexistují pleny a to ani na spaní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
11.7.20 22:51
@Bubla Bůčková píše:
@Jana206 to píšeš výstižně, dvouleták má na všechno čas, ale běda jestli do půl roka nebude malej génius, už si taky pomalu zapaluju koudel za zadkem. Akorát ještě takovej průšvih, že všude mají buď plno nebo berou až tříleté děti.

Ty tři roky jsou hranice, kdy je možno vůbec použít nějaké standardizované metody a dítě vyšetřit. Odborníci to dnes berou s rozumem, pokud je stav hraniční a není nic evidentní, většinou se volí vyckavaci přístup. I dle mě je to správně. Dítě prochází sítem preventivních prohlídek a i ty by měly hodně zachytit.

Nebezpečí je, že malé procento dětí má fakt problém. A čím dřív se s takovým dítětem začne pracovat, tím lepší jsou výsledky a prognózy do budoucna. Vidím to i v té specce školce, většina dětí se tam dostane poměrně pozdě. Než se určí správná diagnóza, obehnou se odborníci, trvá a většina rodičů ještě trvá na tom, že dítě bude na zkoušku s asistentem v běžné MŠ. Velké procento dětí se vyvíjelo v normě, potom hranicne a rodiče často slyšeli z okolí, že to bude dobré, srovná se to a i dětský lékař byl ze začátku v klidu. A použité metody by neublizily ani kdyby se ukázalo nakonec, že je dítě zcela zdravé. Máš pravdu, na všechny děti nejsou kapacity ani finance.. Proto jsou vytvořeny postupy, koho vyšetřit a koho ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
12.7.20 08:22
@Jana206 píše:
S tím souhlas, ale pořád lepší, než kdyby promocilo postel, peřiny. Vím, že jsou chrániče, ale i tak je většinou mokré i povlečení, nejen matrace. Ja osobně bych asi dítě s nočním pomocovanim na školu v přírodě neposlala, to není akce, bez které by nemohlo přežít. Navzdory dnešním trendům si nemyslím, že když nepojede se třídou, bude ochuzeno. Dítě bych vedla k tomu, že je to nemoc jako každá jiná a dokud se nevyřeší, na takovou akci nemůže. Ale jak píšu, těžko říct, neřeším to. Pro tyto děti jsou ale speciální tábory nebo lékař může napsat lázně.

Neposílali jsme nasilu. Vždy tam ale chtěl, a těšil se tam. Se spolužákama nikdy neříkal, že by byl problém, že by to někdo komentoval. Kdybych ho neposlala - právě tehdy by bral, že je za trest doma, jako jediný ze třídy. Bylo by to zbytečné vyloučení z kolektivu.
Ale tak to bylo u nás, někdo jiný to může mít jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.7.20 09:30
@Jana206 píše:
Nebezpečí je, že malé procento dětí má fakt problém. A čím dřív se s takovým dítětem začne pracovat, tím lepší jsou výsledky a prognózy do budoucna. Vidím to i v té specce školce, většina dětí se tam dostane poměrně pozdě. Než se určí správná diagnóza, obehnou se odborníci, trvá a většina rodičů ještě trvá na tom, že dítě bude na zkoušku s asistentem v běžné MŠ. Velké procento dětí se vyvíjelo v normě, potom hranicne a rodiče často slyšeli z okolí, že to bude dobré, srovná se to a i dětský lékař byl ze začátku v klidu.

Moje dítě podobné zakladatelčinu, mělo teda ve třech určitě víc než 10 slov, echolálii - dokázalo napočítat do deseti, zpívalo několik písniček a básniček ne moc srozumitelně, ale zpivalo a recitovalo, moc nerozumělo a nerozumí úplně doteď, bez plen ve dne od 2, v noci od 2 a čtvrt, na záchod si řekne od těch 3, předtím vzal za ruku a táhl na záchod, kde měl nočník. Přesto na tom dítěti „něco nesedělo“, bylo to jasný už před 3. narozeninama, trvala jsem na odborníkovi, jak se tu často píše. Každopádně taktak jsme stihli všechno oběhat (a to jsem fakt setsakra snažila), aby mohlo nastoupit do speciální MŠ ve 4 letech. Nastupuje s tím, že dle psycholožky má velmi pravděpodobně mentální retardaci. Upřímně nevěřím, že se to dá stihnout do třetích narozenin.

Každopádně k tomu „vzala bych ho k odborníkovi“, jak se tu často opakuje: vystřídala a oběhla jsem jich opravdu hodně za poslední rok a vpodstatě nikdo neměl snahu a ani zájem tomu dítěti pomoct, ani jakkoli poradit mně, jak dítěti pomoci. Neustále jen doneste dokumentaci, vyšetříme, napíšeme papír, aby mohl do TÉ ŠKOLKY. Když jsem se ptala, jak a čím dítěti prospět: „hm, no malujte s ním, povídejte si s ním a trénujte jemnou motoriku, skládačky, vkládačky apod. To asi děláte, že? Hm. Tak pokračujte.“ Jen aby někdo neměl pocit, že se tou slavnou návštěvou „odborníka“ něco začne lepšit. Dítě je teda hodně, HODNĚ nespolupracující při všech vyšetřeních. Na školku zatím čekám a v její efekt doufám. Prosím zachovat anonym, nebo smazat, je to pro mě hodně citlivé téma.

• Citovat
  • Upravit
44228
12.7.20 10:16
@Anonymní píše:
Moje dítě podobné zakladatelčinu, mělo teda ve třech určitě víc než 10 slov, echolálii - dokázalo napočítat do deseti, zpívalo několik písniček a básniček ne moc srozumitelně, ale zpivalo a recitovalo, moc nerozumělo a nerozumí úplně doteď, bez plen ve dne od 2, v noci od 2 a čtvrt, na záchod si řekne od těch 3, předtím vzal za ruku a táhl na záchod, kde měl nočník. Přesto na tom dítěti „něco nesedělo“, bylo to jasný už před 3. narozeninama, trvala jsem na odborníkovi, jak se tu často píše. Každopádně taktak jsme stihli všechno oběhat (a to jsem fakt setsakra snažila), aby mohlo nastoupit do speciální MŠ ve 4 letech. Nastupuje s tím, že dle psycholožky má velmi pravděpodobně mentální retardaci. Upřímně nevěřím, že se to dá stihnout do třetích narozenin.Každopádně k tomu „vzala bych ho k odborníkovi“, jak se tu často opakuje: vystřídala a oběhla jsem jich opravdu hodně za poslední rok a vpodstatě nikdo neměl snahu a ani zájem tomu dítěti pomoct, ani jakkoli poradit mně, jak dítěti pomoci. Neustále jen doneste dokumentaci, vyšetříme, napíšeme papír, aby mohl do TÉ ŠKOLKY. Když jsem se ptala, jak a čím dítěti prospět: „hm, no malujte s ním, povídejte si s ním a trénujte jemnou motoriku, skládačky, vkládačky apod. To asi děláte, že? Hm. Tak pokračujte.“ Jen aby někdo neměl pocit, že se tou slavnou návštěvou „odborníka“ něco začne lepšit. Dítě je teda hodně, HODNĚ nespolupracující při všech vyšetřeních. Na školku zatím čekám a v její efekt doufám. Prosím zachovat anonym, nebo smazat, je to pro mě hodně citlivé téma.

Tak já bych tam od začátku přidala dětskou znakovku nebo nějaký alternativní nebo doplňkový komunikační systém. Chápu, že s tím každý rodič sám od sebe pracovat neumí, pokud je postižení zjevné, poradí ve středisku rané péče, které jsi mohla sama kontaktovat a oni by mohli zprostředkovat kontakt s odborníky a další vyšetření. Pokroky u takových dětí jsou velmi pomalé, činnosti se musí opakovat, ale v rané péči by na čas zapujcili další hračky a pomůcky na obměnu, poradili by, jak upravit byt, pracuje se v přirozeném prostředí dítěte.
A ve spec. školce bude mít pravidelně logopedii na míru, i nás se pravidelně využívá canisterapie, muzikoterapie a snozelen. Všechny děti chodí v pravidelných intervalech. Některé i na plavání.

Pokud se Ti něco nezdálo, měla jsi kontaktovat ranou péči. Je to služba sociální prevence, zdarma, je tam speciální pedagog a psycholog, který by po vyšetření dítěte řekl, jestli je to normální stav nebo jestli dítě potřebuje další vyšetření a individuální terapii. Ale ne každý toto ví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.7.20 10:58
@Jana206 píše:
Tak já bych tam od začátku přidala dětskou znakovku nebo nějaký alternativní nebo doplňkový komunikační systém. Chápu, že s tím každý rodič sám od sebe pracovat neumí, pokud je postižení zjevné, poradí ve středisku rané péče, které jsi mohla sama kontaktovat a oni by mohli zprostředkovat kontakt s odborníky a další vyšetření. Pokroky u takových dětí jsou velmi pomalé, činnosti se musí opakovat, ale v rané péči by na čas zapujcili další hračky a pomůcky na obměnu, poradili by, jak upravit byt, pracuje se v přirozeném prostředí dítěte.
A ve spec. školce bude mít pravidelně logopedii na míru, i nás se pravidelně využívá canisterapie, muzikoterapie a snozelen. Všechny děti chodí v pravidelných intervalech. Některé i na plavání.Pokud se Ti něco nezdálo, měla jsi kontaktovat ranou péči. Je to služba sociální prevence, zdarma, je tam speciální pedagog a psycholog, který by po vyšetření dítěte řekl, jestli je to normální stav nebo jestli dítě potřebuje další vyšetření a individuální terapii. Ale ne každý toto ví.
@Jana206 píše:
A ve spec. školce bude mít pravidelně logopedii na míru, i nás se pravidelně využívá canisterapie, muzikoterapie a snozelen. Všechny děti chodí v pravidelných intervalech. Některé i na plavání.Pokud se Ti něco nezdálo, měla jsi kontaktovat ranou péči. Je to služba sociální prevence, zdarma, je tam speciální pedagog a psycholog, který by po vyšetření dítěte řekl, jestli je to normální stav nebo jestli dítě potřebuje další vyšetření a individuální terapii. Ale ne každý toto ví.

Jj, vím o rané péči. Na jejich stránkách píšou, ze poskytují péči na území středočeského kraje dětem se zrakovým nebo zrakovým a kombinovaným postižením. https://www.ranapece.cz/praha/o-sluzbe/, https://www.eda.cz/…me/rana-pece, na sioně je dost daleko a tlaskov nabizi péči v jiných okresech. Něco jsem přehlédla?

Edit: teď jsem nasla diakonii čce, to se mi před rokem nepodařilo. Škoda.

• Citovat
  • Upravit
22894
12.7.20 23:26
@Katule919 píše:
Děkuju za názory. Je pravdou že už delší dobu mám pocit, že bych to měla řešit. Ale všichni v okolí tvrdí, že z toho vyroste. Že mluvit se naučí ve školce, že na plenu si musí přijít sám ať ho zbytečně nenutím. Doktorka mi též řekla ať pockam. Mám strach aby neměl ADHD ale zase za posledního půl roku se nebudí večer. Což děti s AdHD prý dělají neustále. Za jídlo si můžu asi sama. Když se vzteká a nelze ho k tomu donutit tak ho prostě nakrmim. A když tam to jídlo necham, začne si sním hrát, jezdit do toho autíčkem apod. jenže ono je od malinka těžké do něj cokoli dostat. Do teď ho krmíme za chůze. Nedokáže pět minut sedět v klidu. Tak to do něj půl hodiny rvu a pak to vzdavam.

Co to znamena „nebudi se vecer“. Mam syna s ADHD a asi od 6 mesicu usina kolem osme a spi celou noc. Na trilete prohlidce si urcite vyzadejte zadanky k odbornikum. Rozhodne se kazde dite ve skolce samo nesrovna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22894
12.7.20 23:44
@Anonymní píše:
Moje dítě podobné zakladatelčinu, mělo teda ve třech určitě víc než 10 slov, echolálii - dokázalo napočítat do deseti, zpívalo několik písniček a básniček ne moc srozumitelně, ale zpivalo a recitovalo, moc nerozumělo a nerozumí úplně doteď, bez plen ve dne od 2, v noci od 2 a čtvrt, na záchod si řekne od těch 3, předtím vzal za ruku a táhl na záchod, kde měl nočník. Přesto na tom dítěti „něco nesedělo“, bylo to jasný už před 3. narozeninama, trvala jsem na odborníkovi, jak se tu často píše. Každopádně taktak jsme stihli všechno oběhat (a to jsem fakt setsakra snažila), aby mohlo nastoupit do speciální MŠ ve 4 letech. Nastupuje s tím, že dle psycholožky má velmi pravděpodobně mentální retardaci. Upřímně nevěřím, že se to dá stihnout do třetích narozenin.Každopádně k tomu „vzala bych ho k odborníkovi“, jak se tu často opakuje: vystřídala a oběhla jsem jich opravdu hodně za poslední rok a vpodstatě nikdo neměl snahu a ani zájem tomu dítěti pomoct, ani jakkoli poradit mně, jak dítěti pomoci. Neustále jen doneste dokumentaci, vyšetříme, napíšeme papír, aby mohl do TÉ ŠKOLKY. Když jsem se ptala, jak a čím dítěti prospět: „hm, no malujte s ním, povídejte si s ním a trénujte jemnou motoriku, skládačky, vkládačky apod. To asi děláte, že? Hm. Tak pokračujte.“ Jen aby někdo neměl pocit, že se tou slavnou návštěvou „odborníka“ něco začne lepšit. Dítě je teda hodně, HODNĚ nespolupracující při všech vyšetřeních. Na školku zatím čekám a v její efekt doufám. Prosím zachovat anonym, nebo smazat, je to pro mě hodně citlivé téma.

Ja jsem se taky od odborniku nic moc svetaborneho nedozvedela. Vsude rekli, ze to delam dobre :mrgreen:. Nakonec si clovek musi poradit sam. Ted od brezna kvuli viru nemame na pomoc ani tu skolku na dopoledne, protoze si mely maminky na RD deti nechat doma. V podnetech, co rozvijet mi tedy trochu pomaha logopedka, ktera to bere komplexne. Ja bych se ale potrebovala s nekym kompetenim poradit treba kazdy mesic, ale neni s kym :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí