Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Nechci vybrat nejhorší kočárek. Jen mě zajímalo,které kočárky nejsou moc funkční. Mají třeba malý košík, úzkou sedačku, špatné polohování, slabé odpružení… Zajímalo mě, se kterým konkrétně nemáte dobré zkušenosti.
Já ti spíš napíšu onu konkrétní věc která by mě odradila od koupi kočárku, a to jsou taková ta malá kolečka,ve sněhu to je hrůza s něčím takovým jet , vypadá to sice hezky, ale připadá mi to velice nepraktické ![]()
Oluscha píše:
Já ti spíš napíšu onu konkrétní věc která by mě odradila od koupi kočárku, a to jsou taková ta malá kolečka,ve sněhu to je hrůza s něčím takovým jet , vypadá to sice hezky, ale připadá mi to velice nepraktické
s tím souhlasím,sousedka se v loni s takovým kočárkem trápila,byla spocená jako … ![]()
klorane píše:Oluscha píše:s tím souhlasím,sousedka se v loni s takovým kočárkem trápila,byla spocená jako …
Já ti spíš napíšu onu konkrétní věc která by mě odradila od koupi kočárku, a to jsou taková ta malá kolečka,ve sněhu to je hrůza s něčím takovým jet , vypadá to sice hezky, ale připadá mi to velice nepraktické
no právě kámoška ho taky měla,malej se jim narodil v lednu a už po týdnu co přišli z porodnice si kupovali jiný ![]()
Chichotko, nepíšeš cenovou relaci, ta bývá důležitým hlediskem. Spousta maminek by si ráda pořídila Teutonii, ale z finančních důvodů vyberou nějakého poláka. Obecně bych nevybrala levnější trojkolku, tam bych se bála stability, kola rozhodně čím větší, tím lepší. Velké korbičky mají klasické čtyřkolové houpáče, třeba já měla právě polský Roan Marita a jako hluboký do 7 měsíců věku syna byl super a jako sporťák ho používat nemožu. Neskladný do auta, těžký, velký, ale do terénu dobrý.
ja mam po sestrenici trojkolku maxi cosi - a pominu-li ze je dost jetej a rozvrklanej, coz by asi byla vetsina kocaru tehoz veku, tak je nestabilni, musi sed hlidat, abys dite nevyklopila na vymolu, v buse se musi bud drzet, nebo pridelat gumicukem. navic, jak je to trojkolka, třak je delsi nez bezne kocary, takze se hure nekam vejde. na druhou stranu snadno se manipuluje, ve snehu s nim muzes jezdit uzkou stezickou jako s trakarem a je lehoucky.
Myslím, že ta nestabilita je velmi častým problémem trojkolek… jistě ne všech, ale mnoha.
neresila bych spatny/dobry - v cenove relaci, ktere mas urcenou bych koupila darkovy certifikat do prodejny s kocarky, at si neter vybere sama.
Abys totiz nedarovala danajsky dar - vim co cem mluvim - my takhle dostali goflky ABC a po par mesicich jsem je s diky prodala kamosce a koupila pres kecy darovanych goflky jine.
Mimochodem ty testy - golfky MacLaren jsou jedny z nejpouzivanejsi v Evrope vubec. To, ze jsou Americani blbi a skladaji je s ditetem, je vec jina. Neco jako na zpusob toho, ze v mikrovlnce se nesusi zvirata a tak… ![]()
Testy u Quinny taky dopadly dobre, to zas nejaky aktivec v CR testoval neco, co je pouzite na uplne jiny ucel - viz prohlaseni dovozce firmy Dorel.
Osobne za sebe nemusim ty monstrozni kombinace ve vaze a stylu tanku, ktere jen bez ditka vazi cca 18 kilo a jsou vyrobene a koupene nekde v Polsku, reklamujte to pak…
no, k těm testům bezpečnosti. já mám na ně trochu možná specifický názor, ale nedá mi to se nepodělit ![]()
kupříkladu McLaren - sakryš, když skládám kočár, asi to nenechám dělat dítě! podle mého si může dítě při skládání skřípnout prsty do všeho! jednalo se o recall v USA, kde mají jiné normy, nicméně, zdůrazňuju, že se jednalo o dobrovolné stahování, nikoli nařízené.. v |EU byly shledány bezpečnými.
no a testy naší COI. to je kpt. sama pro sebe. v čr existuje předpis na obsah určitých látek v určitých výrobcích pro děti. vím, jak se předpis tvořil (nastřelení čísla od boku..kupříkladu pro zmiňovanéo bsahy primárních aminů v madlech kočárků, které byly předmětem sporu by dítě muselo sníst tři madla denně, aby to potenciálně mohlo - ne muselo - znamenat problém!). nicméně, v EU je předpis jiný. jako pro zemi ES pro nás platí pravidlo - co je povolené uvést na trh v jedné členské zemi EU, je povolené i v jiné. tudíž, smí - li se kočár uvést na trh v holandsku, je bezpečný i u nás. je to svým způsobem ochrana výrobců proti výmyslům národních vlád, vzhledem ke společnému trhu. na tohle naše COI ještě nepřišla..nebo možná ano?
nicméně, kauza maxi cosi a QUinny už má soudní dohru, dorell nás zažaloval. čemuž se absolutně nedivím. celé to bylo prapodivné i z hlediska dalšího, a tím je Evropský systém varování do kterého je COI Povinná! zapsat zdravotně závadný výrobek a ten se stahuje z celé evropy! pokud tak neučinila, je to divné a asi to tím pádem není tak horké. přišlo mi to celé jako buď totální neschopnost kontrolního orgánu neboo i jako podplacená akce a negativní reklama. bohužel, vím, že i české kontrolní orgány fungují leckdy velmi nekalým způsobem ![]()
to samé bylo u bumbleridu indie twin..
takže co se mě týká.. nejsou testy jako testy a vždy si ověřuju skutečnou podstatu věci. (uznávám, že jako chemik to mám snazší, ale i nechemik se k informacím dostane, když hledá..)
co se týká nejhoršího kočárku - hihi, pro každého je to jiný. pro Pudlu trojkolka maxi cosi (i když nevím jaká) - pro mě třeba Quinny trojkolka nejlepší.. já bych si třeba nevybrala polskoou trojkombinaci vážící 20kg, pro někoho je to dobrý kočár.. takže těžko soudit. navíc i mě dělá problém přemýšlet negativně dopředu. spíše bych vybírala podle požadovaných vlastností a až pak se mezi danou kategorií ptala na negativní zkušenosti, třeba s konkrétní značkou a pod.
To máš těžké,každý má jiné požadavky a představy o kočárku. Já osobně bych nechtěla,kdyby ho někdo vybíral za mě,to si musím sama. Já upřednostním hlavně aby byl prostorný,stabilní,pevný,4 kola,houpací,a vysoký,páč jsem vysoká,a musela bych se hrbit. Raději bych kombinaci,aby se dal různě upravovat podle počasí,věku a pod. Rozhodně bych nechtěla takové to moderní ufo-jak tomu říkám,na 3 kolech,což je nestabilní,zase je fakt,mladým se to líbí,je to moderní,asi se s tím snadno manipuluje do auta,já vsadím raději na velký houpací kočárek,ze kterého mi dítě po pár měsících nevyroste a není problém tam nasoukat fusak nebo deku,a dítě se přitom nedusí. Skus se domluvit s neteří,at si vybere ona sama,a ty jí ho pak jen koupíš,nebo přispěješ. ![]()
https://www.emimino.cz/…carek-43018/
Ivulebledule,
nad tvym prispevek jsem se s chuti zasmala, diky za pobaveni. Nechtela by si moderni trikolove ufo, ale poridis si polsky tank, ktery se ti na prechodu zlomi a malem „zmrzaci“ ditko.
Diky bohu za nase trikolove ufo Quinny, ktere je stabilni az az, funguje uz sedmym rokem na treti ditko a stale slouzi na chate v terenu. Holt znacka, ktere odpovida kvalita i cena.
Dnesni moderni tri a vice kolove kocarky ty znackove jsou otestovane oproti polskym typum a nemusi clovek mit strach, ze se mu nekde zlomi, taky povetsinou nemusi vlacet dvacetikilovy kocar + vahu ditete a kocarek ma skladny a lehky.
Nejak si dost dobre nedovedu predstavit pravidelne skladat tyto dvacetikilove tanky do kufru auta ci nekoho prosit, aby mi pomohl do MHD a trnout, ze si hne se zady…
Tak jsem ráda,že jsem tě aspon pobavila,a zasmála ses.
Máš štěstí na kočárek,bud ráda,přeju ti at slouží. Když jsem ho kupovala,nemohla jsem tušit,že se něco takového stane,asi bych si ho nebrala,víš. Také stavíme dům,takže jsme museli hledět i finančně. Celkově mi opravdu vyhovoval,že je těžší,mi nevadí,a máme velké auto,takže ho tam šupnu i bez skládání. Já zase byla několikrát svědkem toho,že ty slavné moderní trojkolky se na ne přímo rovné cestě,chodníku celkem rády převracejí,3 kola nejsou zdaleka tak stabilní,jako 4,to je fyzika. Dcera od známé pak lítala s malým po špitále jestli nemá otřes mozku,když se jí na chodníku převrátil v kočárku za 20 tisíc. No,každý máme své zkušenosti. ![]()
Ivulebledule, ja to nemyslela nijak zle jen mi to v kontrastu s tim zlomenym kocarkem, coz bych teda zazit nechtela - stacilo tebou popsane, prislo usmevne jak hanis trojkolky.
Ja taky netvrdim, ze clovek musi nutne poridit drahy kocar - u obou planovanych holek jsem mela predem bokem nasetrino celkem dost a stejne se mi zajidalo dat 20 tisic za muj vysneny kocar Mutsy.
Ja osobne bych projela diskuse s parametry na kocarek a s kteryma znackovyma kocarkama jsou maminky spokojene, tak do toho bych sla z druhe ruky. Vetsinou se prodavaji za pulku a v cene noveho nekvalitniho kocarku mas kocar kvalitni, znackovy a vetsinou malo jety.
Aspon tuhle zkusenost mela kamaradka, ktera potrebovala lehky kocar kompatibilni s hlubokou korbickou (nedonosenatko) a sedackou. Zaroven lehky, pac bydleli v druhem patre bez vytahu. Koupila Jane Slalom komplet, ktery se novy tenkrat prodaval za 18 tisic, tak ho sehnala za 8 tisic - puvodni majitelce se nelibila barva, nechtela Slalom a tenhle kocar koupil jeji manzel na rychlo v obchode prvni barvu pac lezela na rizikaci v porodnici. Akorat si spletl typ, pac ona chtela Jane, ale Nomad.
Jinak dobre porizeni pri nakupu jineho kocarku, budete-li teda jeste pro dvouletaka kupovat.
tak i mě to pobavilo.. je mi samozřejmě líto, že se ti stalo něco takového a tu situaci bych nechtěla zažít. pobavil mě jen tvůj útok na tříkolové ufo..
taky mám tříkolové moderní ufo, které přežilo zatím dvouleté zacházení mého manžela a naši kamarádi, když ho viděli po dvou letech jízdy prohlásili, že to by chtěli, aby jejich kočár takto vapadal po dvou letech.
souhlasím s Hankou1, tyhle moderní ufa jsou právě kočáry mnohokrát testované, kvalitní, z kvalitních materiálů, které něco vydrží, ty značky jsou pod drobnohledem a stát se toto někomu, byl by z toho jistě skandál.
(nehledě na to, že jsou trojkolky a trojkolky. ty kvalitní jsou právě stabilní, existují samozřejmě i takové, které jsou málo stabilní.. stejně jako existují 4kolky, které někde rupnou..)
toto mně přivedlo na odpověď zakladatelce. nejhorší kočár je takový, který nikdo nezná. nejsou na něj recenze maminek, protože ho nikdo nemá… nebo jsou takové, že se kočár rozpadne .. takového kočárku bych se hodně bála..
proto bych se ubírala pozitivním směrem a spíše zjistila neteřiny požadavky na kočárek, a v dané kategorii pak hledala..
protože ono není nic horšího, než že milovník 3kolek dostane pevnou 4 kolku a naopak, tvrdý zastánce pevných 4koláků dostane 3kolku se kterou se bude pomalu bát vyjet..
(i když mně se moje ufo trojkolka nikdy nepřevrátila..). pak je to také suvereně nejhorší kočárek, pro dotyčnou..
Nijak na tříkolové kočárky neútočm,špatně jsi to přebrala,jen jsem psala svůj názor,že já bych ho prostě nechtěla,snad možná jako golfky,to jo,ale rozhodně nee pro miminko,a neposedné batole. Ono existuje i něco mezi vašima osvědčenýma super trojkolkama a mým rozbitým čtyřkolovým,jen jsem, prostě asi měla smůlu na špatný kus. Rozhodně trojkolky nikomu nevyvracím a nekritizuju,každý at si pořídí co jemu vyhovuje.
Ráda bych věděla,co by jste tu psaly,kdyby se tu objevila kritika a nespokojenost některé maminky s kočárkem stejné značky co máte vy.Ono i ten nejnejnej se může porouchat. ![]()