Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Noo to je situace
.A ty máš to mimi u sebe doma jo? No asi bych mu zkoušela volat dál a počkala do večera, pak bych začala bombardovat jeho nebo její rodiče. No snad se ozve a vzchopí. Asi není nejlepší, že by se o něj měl starat on, když v něm vidí viníka.
To je docela blbý! zkus tomu dát čas. nic jiného nepomůže. držím palce ať se dá rychle do kupy!
To jsou normální pocity po smrti manželky, že za to může to malé. Ve skutečnosti za to může manželka, ona se rozhodla. Přítel teď bude procházet pěti fázemi vyrovnávání se se smrtí blízké osoby, bude se u něj střídat potlačení, vztek, smlouvání, deprese a pokud vše dobře půjde, tak nakonec smíření.
Projít si tím musíme všichni, je to hrozná rána, co ho postihlo. Nevím, jestli utekl, ty ho znáš nejlépe. Zkus mu být oporou, i když bude říkat různé věci.
Pane Bože, to je strašně smutný
Já bych za kamarádem jela domů, zkoušela volat, pokud by to nebral, ani neotvíral, asi bych zakročila víc..jde tam o toho prcka a kamarád může mít nějakou postresovou reakci…Hlavně, ať to dobře dopadne
![]()
Chudák kamarád
To bude chtít hodně sil, ale jestli je to normálně uvažující chlap, tak to bude chtít jen trochu času aby si uspořádal myšlenky. Je to pro něj úplně nová situace. Každý chlap (a ani ženská) nemá z hůry dáno a neví hned jak se postarat o miminko. A kor když se ještě musí vyrovnat se smrtí milované osoby. Já myslím, že si kamarád všechno promyslí a určitě se vrátí. Přece by se nevzdal miminka, které mu porodila jeho manželka. Hodně sil tobě i kamarádovi ![]()
Příspěvek upraven 26.09.12 v 09:51
@Anonymní píše:
Zdravím..Mám nejlepšího kamaráda už od dětství. Problém je že jeho manželka měla rakovinu a přesto si miminko nechala. Miminko porodila CS.Ale za dva dny bohžel zemřela.Miminko je vpořádku. Ale včera večer se u mích veří oběvil kamarád i s miminkem v náručí. A byl dost zmetený vubec nevěděl co má dělat. Tak jsem mu uvařila kafe. MimČO ZAOPATTŘILA. Jak normálně vše mu ukázala. Ale bohužel on to vubec nevnímal. Na prcka se ani nekoukl…Dneska ráno odešel Na uřád ale ještě se neozval
Vubec. Zkoušela jsem mu volat a nic. Nebere to. A já vubec nevím co mám. Dělat. Večer jsem si sním promluvila a on říkal že za to muže to malé že jeho manželka zemřela..Myslíte že utekl. Nechal tady uplně všechno…
No pokud se nevrátí v nějakou rozumnou dobu, tak volej policajty. Mohl by si chtít ublížit, a to není dobré. O miminko nezbývá, než se postarat.
No jde o to že malého mám doma já…Je tady uplně všechno zpráva z porodnice rodný list prostě všechno. Já OD JEHO MANŽELKY rodiče nikdy neviděla. Jeho rodiče žijí na opačném konci čr. Vubec ho nepoznávám. Já to chápu že to je šok a na chlapa možná více. Volala jsem mojí mámě jede sem. Říkala že to musíme řešit. Pořád mu volám už je ndostpný..
@Anonymní píše:
No jde o to že malého mám doma já…Je tady uplně všechno zpráva z porodnice rodný list prostě všechno. Já OD JEHO MANŽELKY rodiče nikdy neviděla. Jeho rodiče žijí na opačném konci čr. Vubec ho nepoznávám. Já to chápu že to je šok a na chlapa možná více. Volala jsem mojí mámě jede sem. Říkala že to musíme řešit. Pořád mu volám už je ndostpný..
Jestli nemáš kontakt na žádné příbuzné dítěte, pak nezbývá, než informovat Policii ČR. Je to strašně smutné.
No byl to pro něj hroznej šok, zničehonic je bez manželky a má malé že dítě, třeba si to srovná v hlavě a ozve se.. Vůbec se nedivím, že se tak zachoval…
prostě šok, pak napiš jak ste dopadli.. Držím palce ![]()
Zkus ještě dohledat podle rodného listu, její rodiče podle jména. No je to šílený, ale pokud se do večera nepřihlásí taky bych kontaktovala policii a oni sociálku. Je to fakt šílený.
Ježiš marjá…no snad si ten chlap neublížil, když ti tam takhle všechno nechal ![]()
projela si důkladně všechny doklady, co ti tam nechal? jestli tam není nějaký dopis nebo tak? asi bych zkontaktovala policii.
chudák miminečko, no snad si taťka jen potřeboval urovnat myšlenky a vrátí se pro něj. Co jinak s ním? skončil by v kojeňáku, navíc, pokud by se rodič nerozhodl dítko uvolnit k adopci, když už by nebyl schopnej se o něj postarat, tak může půl života strávit po ústavech ![]()
@kamikaa píše:
No já nechci malovat čerta na zed, ale myslím že utekl a nechal ti ho doma. Jí teda pochopení nemám, jako spousta z vás. Chápu, že ho to ranilo, ale má tady dítě o které se musí postarat. Nejde utéct a nechat ho napospaz.
Pochopení mít asi ani nemůžeš/nemůžeme/nemůžete, protože kdo tohle nezažil, ten to nepochopí. Zkus se trochu vcítit do situace toho člověka, jenom na chvilinku si to zkus představit a ještě si k tomu doplň to, že je to muž, který myslí trochu odlišně než žena.
Zakladatelko doporučuju počkat ještě pár hodin a volat na policii, zkontaktovat jeho rodiče…
Zdravím..Mám nejlepšího kamaráda už od dětství. Problém je že jeho manželka měla rakovinu a přesto si miminko nechala. Miminko porodila CS.Ale za dva dny bohžel zemřela
.Miminko je vpořádku. Ale včera večer se u mích veří oběvil kamarád i s miminkem v náručí. A byl dost zmetený vubec nevěděl co má dělat. Tak jsem mu uvařila kafe. MimČO ZAOPATTŘILA. Jak normálně vše mu ukázala. Ale bohužel on to vubec nevnímal. Na prcka se ani nekoukl…Dneska ráno odešel Na uřád ale ještě se neozval
Vubec. Zkoušela jsem mu volat a nic. Nebere to. A já vubec nevím co mám. Dělat. Večer jsem si sním promluvila a on říkal že za to muže to malé že jeho manželka zemřela..Myslíte že utekl. Nechal tady uplně všechno…