Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Tak ještě hodinku a pul a jeho sestra přijede. A navíc je tu jedna věc. Volal kamará když jsem se ho zeptla kde je a že jsem měla strach a ví o něm sociálka i policie tak sám mi řekl že stím počítal že to udělám a at se na něj nezlobím že on toho prcka nechce…a položil mi sluchátko…takže je v pořádku. soc pracovnici jsem ale tohle nevolala počkám na jeho sestru řeknu jí to aby to ona vyřídila sní.
tak to mu fakt přeskočilo. potřebuje pomoc psychiatra. jeho ségra by mohla snad vědět, kde ho hledat.
Je dobře, že se ozval. Až dojede sestra, tak se zkuste dohout, co s miminkem. Pokud by si ho nemohl vzít nikdo od nich z rodiny, tak ať se spojí s rodinou matky. Resp. si myslím, že pokud by otec dítě opravdu nechtěl, tak by bylo dobré budoucnost mimina řešit hlavně ve spolupráci s rodinou matky, nevynechat je.
@Anonymní píše:
Tak ještě hodinku a pul a jeho sestra přijede. A navíc je tu jedna věc. Volal kamará když jsem se ho zeptla kde je a že jsem měla strach a ví o něm sociálka i policie tak sám mi řekl že stím počítal že to udělám a at se na něj nezlobím že on toho prcka nechce…a položil mi sluchátko…takže je v pořádku. soc pracovnici jsem ale tohle nevolala počkám na jeho sestru řeknu jí to aby to ona vyřídila sní.
Aspoň, že je v pořádku.. Prcka nechce? Ach jo ![]()
HOlky nečetla jsem celou diskuzi ale postoj toho otce je pochopitelný, on je ve fázi kdy dítě odmítá protože ono „zabilo“ jeho ženu a bude trvat než si uvědomí že je to to jediný co mu po ní zbylo- že je to to nejlepší z ní a že ona by nikdy nechtěla aby on se k tomu malýmu takto zachoval…chce to čas, pomoc psychologa ale musí si to hlavně srovnat on sám a někdo mu musí pomoci.
Jen tak uplně na okraj, skvělá ukázka tohoto je film táta na plný úvazek /yersey girl s benem afflecem.
Nevím proč ho nechce.. myslím ale že se stím nedokáže rovnat,, do hlavy mu nevidím. Řekl zřetelně já ho nechci. A když mi řekl že muže malej za smrt jeho ženy…Možná že se časem srovná já nevím. Myslím ale že když mu soc praccovnice řeknou o kontakt na její příbuzné snad spolupracovat bude…
On fakt potřebuje čas, pokud malý bude u někoho z rodiny bude to ideální, on se musí vypořádat se smrtí ženy a pak bude s malým určitě mu to dojde ale ted potřebuje pomoc…
On teď bude potřebovat pomoc sám se sebou, je od něj vlastně „férové“, že ti řekl, že dítě nechce, než kdyby se snažil tvářit, že všechno zvládne a to dítě přitom tiše nenáviděl…pro malého asi bude nejlepší, když bude moci být buď u sestry nebo u některých prarodičů. Až se dá otec dohromady, tak věřím, že si k malému cestu najde…
Drzim palce kamaradovi aby se dal dohromady a hlavne tomu prckovi kdyz uz prisel o maminku tak by mel mit aspon toho tatinka.
Situace hrozna ![]()
@Taneček píše:
Nepočkala ani pár hodin… Asi bych Tě vyřadil z okruhu mých známých, být tvým kamarádem.
Ale toť mů názor…
Proč, kdyby mu hráblo a někde skočil pod vlak, tak by si to teprve vyčítala, že čekala. Taky nejde o politování kamaráda. Oni ho musí vést, jak má fungovat a kontrolovat ho. On to sám nemůže zvládnout. Je v šoku. Mám podobnou zkušenost v rodině. První měsíce jsme té osobě řídili život.
Jezkovy zraky - hele ja bych teda, jestli je to dobrej kamarad, jeste par dnu pockala. jestli teda muzes. kdyz to nahlasis, bude mit pru… a mozna o dite prijde. ted je sance, ze se mu to srovna a pro mimino normalne dojede.
@Rebrambora píše:
Jezkovy zraky - hele ja bych teda, jestli je to dobrej kamarad, jeste par dnu pockala. jestli teda muzes. kdyz to nahlasis, bude mit pru… a mozna o dite prijde. ted je sance, ze se mu to srovna a pro mimino normalne dojede.
ja bych teda mela strach v takovym stavu mu to dite predat…on se prve musi „vylecit“ sam. takze dobre ze prijde segra..snad se nekdo z rodiny postara nez si tatka uvedomi ze to mimco je jediny co mu po milovane manzelce zbylo…a verim ze mu to docvakne..
@Sayonare píše:
souhlasím s tebou, teď bude mít možná zbytečně víc starostí
Jako bavime se o novorozenci-kteryho jeho otec idvezl kamaradce a absolutne o nej nejevi zajem a ani se neozyva-to jako si ho ma jako zakladatelka nechat a cekat, co jako bude? A jak dlouho ma cekat? Hodinu, dve, den, dva, mesic??? To dite potrebuje nepretrzitou peci, krmi se po dvou, trech hodinach-mit dite je starost. Pokud ho nechtel a jeho duvody chapu, mel ho v porodnici nechat-ne ho hodit na krk kamaradce a vypnout si telefon. Ja bych vymazala jeho-to kamaradi nedelaj, trebaze jsou v prekerni situaci…
Je mi to lito, je mi lito cele rodiny-manzelky, ditete i jeho, strasna situace, kterou nikdo nikomu nepreje. Preju vsem hodne sil…
@pansy píše:
Jako bavime se o novorozenci-kteryho jeho otec idvezl kamaradce a absolutne o nej nejevi zajem a ani se neozyva-to jako si ho ma jako zakladatelka nechat a cekat, co jako bude? A jak dlouho ma cekat? Hodinu, dve, den, dva, mesic??? To dite potrebuje nepretrzitou peci, krmi se po dvou, trech hodinach-mit dite je starost. Pokud ho nechtel a jeho duvody chapu, mel ho v porodnici nechat-ne ho hodit na krk kamaradce a vypnout si telefon. Ja bych vymazala jeho-to kamaradi nedelaj, trebaze jsou v prekerni situaci…Je mi to lito, je mi lito cele rodiny-manzelky, ditete i jeho, strasna situace, kterou nikdo nikomu nepreje. Preju vsem hodne sil…
Není ti to líto vidíš jen potíže který by ti kamarád způsobil, ale to zranění a tragédii absolutně nechápeš.
Vymazala by sis ho za co? Za to že když je totál v prd..i jednal zkratkovitě?
No takovýho kamarádství- z tvé strany fakt žádná škoda..
Příspěvek upraven 26.09.12 v 20:21
@mikitaa píše:
ja bych teda mela strach v takovym stavu mu to dite predat…on se prve musi „vylecit“ sam. takze dobre ze prijde segra..snad se nekdo z rodiny postara nez si tatka uvedomi ze to mimco je jediny co mu po milovane manzelce zbylo…a verim ze mu to docvakne..
Docvakne, ale potřebuje odbornou pomoc.