Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
No… máma řekla jdem tak jdem na tu policii.Tak snad to bude vpohodě.. už kvuli malému..jak přijdem tak dám vědět. A ohledně toho že přijel z takové dálky já ho neviděla skoro dva roky…
bože, nedávejte jim to mimino - zkuste najít jeho rodinu, rodinu matky… jednou ti ho otec svěřil, tak proč státní péče?! než si jeho rodina zažádá o svěření, než rozhodne soud… chudák dítě
To je hrozne smutny:-(… Musi mu byt hrozne, manželka umřela, na vse sam a myslim, ze je pochopitelne, ze v malem vidi viníka. Né každej to zvladne v pohode a miminko hned miluje. Jen Doufam, ze se najde v poradku a vsechno dopadne dObre…
Ynax: presne tak som to myslela aj ja, ako si to ty napisala ![]()
Naprosto nechápu, jak ho někdo může odsuzovat. Udělal všechno v tom nejlepším zájmu pro své dítě. Pobalil všechny důležité doklady a dokumenty a předal ho osobě, které v tuhle chvíli nejvíce důvěřoval a dokonce zůstal přes noc, takže si ověřil, že je o mrňouska dobře postaráno.
Volej policii kvůli obavám o něj, tohle není dobré, moc dobře to připravil na někoho, kdo je „mimo“.
A jestli se můžeš o miminko postarat, tak to policajtům řekni, aby nevolali sociálku, přesně jak píšou nade mnou, systém ho schvátí a těžko pak navrátí…
@Kicki No to bych neřekla. Musel vědět, že dítě zakladatelce nikdo nenechá. Je to pro něj cizí člověk. No ale já už mlčím. Když už, měl ho přenechat u někoho z rodiny.
@kamikaa píše:
@Kicki No to bych neřekla. Musel vědět, že dítě zakladatelce nikdo nenechá. Je to pro něj cizí člověk. No ale já už mlčím. Když už, měl ho přenechat u někoho z rodiny.
jak to mohl vedet…umrel ti nekdy nekdo blizky? ty si po tom uvazovala naprosto normalne?? a k tomu kdyby ti do toho dali dite? dle me se zachoval uplne nejlip jak v dane situaci mohl..mohl taky v pomateni smyslu nechat dite lezet nekde na lavicce v parku…tady je jasne videt ze mu dite neni lhostejne i kdyz ho obvinuje…chce aby o nej bylo postarano. asi si nikdy nezazila zadny psychicky narocny zazitek..jinak by si takhle vzivote nemluvila. a nebo si proste drsnak a vsechno te nechava klidnou…me i kdyz umrel pes tak sem nebyla schopna normalniho racionalniho uvazovani nejakou dobu…
@kamikaa to mi právě nahrává na tu možnost, že si chce ublížit…nechtěl jít za rodinou, protože ti by ho nejspíš nepustili ![]()
jinak se obávám, že pokud policie dostane informaci o nezaopatřeném dítěti, tak sociálku volat musí. Maximálně by se mohla zakladatelka dohodnout se sockama, že by dítě pohlídala do chvíle, než zkontaktují babičku…
Kamikaa: mohol dat dieta do hniezda zachrany, neurobil to…ja myslim, ze sa po neho chce vratit…potrebuje len cas, cas si vsetko premysliet…
@mikitaa píše:
jak to mohl vedet…umrel ti nekdy nekdo blizky? ty si po tom uvazovala naprosto normalne?? a k tomu kdyby ti do toho dali dite? dle me se zachoval uplne nejlip jak v dane situaci mohl..mohl taky v pomateni smyslu nechat dite lezet nekde na lavicce v parku…tady je jasne videt ze mu dite neni lhostejne i kdyz ho obvinuje…chce aby o nej bylo postarano. asi si nikdy nezazila zadny psychicky narocny zazitek..jinak by si takhle vzivote nemluvila. a nebo si proste drsnak a vsechno te nechava klidnou…me i kdyz umrel pes tak sem nebyla schopna normalniho racionalniho uvazovani nejakou dobu…
@kamikaa píše:
Myslím si, že pokud nechceš zakladatelku nějak podpořit asi nemá cenu aby jsi něco psala, tohle totiž nikomu nepomůže… nic ve zlém…
@kamikaa píše:
No nevím, jestli přemýšlel zrovna o tomhle, podle všeho řešil „teď a tady“, kdyby mu to bylo jedno, nechal by ho někde „u popelnice“…
V některých chvílích jsou prostě kamarádi srdci bližší než rodina…
Kamarádovi nedávno zemřela žena při porodu. Holčička byla přes čtrnáct dní v nemocnici, než usoudili, že je tatínek trochu v pohodě, dali mu jí až po pohřbu. Jestli už šla zakladatelka na policii, tak se obávám, že chlapeček skončí v kojeňáku. Nejpozději do večera si pro něj sociálka přijede, jestli ne rovnou na policii. Pár dnů v nemocnici na pozorování a pak kojeňák. Škoda přeškoda, je mi moc líto chlapečka i jeho tatínka, tatínek je očividně v posttraumatickém šoku a není, kdo mi mu pomohl. Možná stálo za to kontaktovat Klokánka, nebo takovéhle středisko ranné péče, třeba by věděli víc. Tohle jsou situace, které přijdou jednou za život, člověk neví, jak se správně zachovat, co je v dané chvíli nejlepší řešení.
Je to strašné.. Psala jsi, že pochází z Čeckých Budějovic, jsem také odsud. Máš-li na ně adresu, moc ráda bych pomohla. Mohla bych tam zajít, říct jim aby Tě kontaktovali, zjistit, jestli o něm něco neví
Každopádně doufám, že vše dopadne dobře…
první krok - najít ho. druhý krok - dostat za psychologem, byla to pro něj velká rána a evidentně to neustál. snad si nemyslí, že se o malé postaráš ty… ![]()
@mikitaa Jo zemřela mi mamka, když tě to zajímá. A ano já jsem drsnák. Asi jsem necita.
. @Lucka91 a jak jí mám prosímtě podpořit???Napsala jsem, aby se tatínek v pořádku našel a začal se starat o dítě. V nemocnici se ho jistě ptali jestli je schopen se postarat o dítě, tak jistojistě musel říct, že ano a že je v v pořádku. Tak lhal a nebyl zodpovědnej.